Magnus Hedman, D-flex, träning, hälsa, better you, Hälsoresa…

IMG_5114

Hej fina du! Nu blir detta ett lite längre inlägg, då det är MÅNGA av er som frågat mig om mina värden och min hälsa.

Du som följt mig här inne ett tag vet att jag varit sjuk. Både nu och tidigare. Mitt immunförsvar har varit katastrofalt dåligt, jag har varit mottaglig för ALLT! Suck!

Jag är mitt i en utredning där jag nu går och lämnar blodprover 1gg/veckan. Diabetes misstänkte man pga utav mitt skyhöga sockervärde. (och annat) Men det var inte det, (SKÖNT!!!) sockret återgick till det normala. Jag har höga levervärden, hög kortison, och en massa andra små grejer som inte är som det borde.Men framförallt kraftig näringsbrist.

Precis som så många andra så äter jag för lite och för oregelbundet. Detta bidrar till försämrat immunförsvar. Jag VET hur jag skall äta, men ibland i mina jobb och min pendling så ”tappar” jag det och då tappar jag det helt. Hösten har bestått utav stora beslut en flytt, och en massa förändringar. Rutiner har rubbats, mycket nytt att ta in och en hel del pendling. Jag har då tappat kosten, blivit slarvig igen… och hamnat i en ond cirkel. Inte lika illa som förr, men tillräckligt för att slå ut både min och min kropps balans. 

 Jag har redan påbörjat min resa mot ett nyttigare och mer hälsosamt liv. Jag har tidigare vägt 100kg. Nu har jag kört fast under ett par månaders tid, och delvis backat på vissa plan. Men vilken resa eller framgång är spikrak? Känner du någon som har uppnått sina drömmar och mål utan några hinder eller vägbulor på vägen? Det gör inte jag.

Detta har jag försökt påminna mig om när det varit tungt, för när det är tungt så tappar jag gnistan, blir stressad och försämrar då mina resultat ännu mer negativt… Det är fullt naturligt att ha svackor, stöta på motgångar osv. Det gäller bara att ta nya tag och kämpa vidare! Resa sig stark.

Just nu så har jag tagit hjälp utav Better You. Jag har testat allt och lite till inom just kosttillskott och tillbehör. Olika märken, svenska och utländska produkter. Men många jobbar med kvantitet istället för kvalitet. Vilket gör att man får i sig en massa skit rent ut sagt och konstgjorda ämnen. För mig med så nedbrutet immunförsvar och kraftig vitaminbrist så funkar inte det för min kropp.

Skillnaden mot många andra märken är att Better You ÄR helt naturliga kosttillskott.

Jag har därför gjort min första djupdykning inom ämnet, och varit på en liten ”utbildning” eller rådgivning inom helheten bakom Better You. En investering i mig själv… 

Inte för att jobba med träningstillskott och fettförbrännings produkter, eller den typ utav tillskott.Utan för naturliga tillskott för att skapa en balans i kroppen igen, bygga upp immunförsvaret och bli stark och frisk inifrån och ut.

Jag boostar med energi, vitaminer och fyller på dom depåer jag saknar. ( Enligt mina tidigare värden) Det är en hel vetenskap och jag är helt snurrig utav all information…

Jag kommer hålla dig uppdaterad om vad jag äter/använder och vad det har för inverkan och vilka resultat det ger mig. Jag är TRÖTT på att på att vara sjuk! Jag gör någonting åt situationen. 

Tack vare alla er som tipsade mig om magnesium för mina kramper i framförallt benen…. så har jag nu på bara några dagar sedan jag börjat äta magnesium (som du också kan hitta HÄR ) minskat min kramper radikalt. Dom är inte borta… men betydligt mindre! Förrutom det så super boostar jag med deras Bär-boost (du hittar den HÄR ) Som är super för just immunförsvaret.Speciellt vintertid då vi har en brist på många ämnen som man får i sig genom bär-boosten. Better You säljs på Svensk Hälsokost, tex. Om du precis som jag känner dig trött, orkeslös osv… gå in och rådgör med personalen i butikerna, dom är utbildade och pålästa om dessa produkter så då kan du få samma hjälp som jag =) 

Jag har bara kört detta ett par dagar…. jag återkommer med utvärdering. Oavsett vad så har jag som sagt tröttnat på att vara sjuk och gått till botten med mina ”problem”.

Jag har idag fått Kost och kosttillskotts rådgivning som jag kommer att följa slaviskt. Inga dieter, ingen svält, ingen quick fix! Jag äter på tok för lite och har därför gått upp lite i vikt och brutit ner min kropp och sabbat mitt immunförsvar! Men det är inget jag tänker deppa över, nya tag nya möjligheter! Gör om, gör rätt!

FullSizeRender 11

Innan jag lämnade kontoret så sprang jag rakt in i Magnus. japp, Magnus som i Tristan & Lance pappa. Eller  Magnus som min bästa vän Maggans  x-man. Magnus som i Magnus Hedman. Han jobbar på Better You. Han har som många av er redan vet också gjort sin resa… Varit nere på botten och vänt.

Magnus hade precis varit hos D-flex, jag skulle precis åka till D-flex. Det visste vi INTE om! hahaha! Komiskt! 

Genom Maggan så har vi såklart fått en relation, en relation där vi idag är vänner. Hur knasigt det än kanske låter så firade vi tom jul ihop.( vilket många av er ifrågasatte när jag la upp det på bloggen) Någon löpsedel om att vi skulle vara ett par (längesen) och INTE sant såklart! Familj behöver inte alltid vara blodsband. X behöver inte alltid vara hatobjekt. Man kan välja sina vänner och sin familj. 

Anyway… efter några månader utav diskussioner kring min hälsa så erbjöd han mig denna hjälpen. Vilket jag är extremt tacksam för! ( TACK för tjatet, Magnus ) Du hittar honom HÄR 

Så jag ser med spänning fram emot att lägga i min ”sjätte växel” i min resa mot ett nyttigare och mer hälsosamt liv.

Jag kommer att utvärdera hur detta påverkar mig. jag följer råden jag fått, jag lyssnar även på min läkare och lämnar mina blodprover regelbundet. jag fokuserar på struktur, regelbunden kost, träning och sömn. Så ska jag nog snart vara både en pigg och stark mamma igen 😉  Lyckliga föräldrar = lyckliga barn <3IMG_5087Från ett möte till ett annat. Jag besökte D-flex nya gym och hoppade in på hans lunch pass. Så galet kul! Detta gymmet är bara några veckor. Alltså helt nyöppnat! Mitt inne i Stan.

 Jag som inte tränat på flera veckor nu fick verkligen kämpa. Jag svettades som en gris och var helt färdig, men på ett bra sätt! Alltså, träning gör mig verkligen lycklig! Den där känslan när man är klar…. -Oslagbar! IMG_5104

IMG_5107

Jag körde med mina nya löparskor idag. Som jag inte kommer att ha  vid denna typ utav träning. Men jag försöker att gå in dom, och få dom att bli ”ett med min fot” Dom är super sköna och stabila, som kommer att passa min löpning perfekt! =)

Dessa rosa skönheter är ifrån Salming mina övriga kläder är ifrån Röhnisch Denna outfit komet ifrån deras #Blackclover kollektion. Den är Limited edition, först till kvarn helt enkelt! Tänk vad påläst jag faktiskt blir genom mitt jobb som trendspanare för Hälsa & Fitness =) 

IMG_5102 IMG_5096

FullSizeRender 10NU har jag precis haft mys med Lilleman. Middag, film i soffan… och en saga innan han somnade. jag är också trött. Jag ska bara ringa några samtal sen ska jag ta min magnesium och gå och lägga mig!

FullSizeRender 3

Stor Kram! / My Martens

PS Missa INTE tävlingen som pågår tre inlägg bak. En resa med mig på träningsresa till Portugal. Ta chansen för en vecka med sol, bad och träning! =) – Lycka till! 

21 Komentarer

 1. Åh, de där kosttillskotten ska jag kika närmare på imorn! Jag tränar en del men känner att jag äter för dåligt och behöver mer näring. Men jag försöker få i mig en smoothie varje dag med bla ingefära, spenat och avokado mm i.
  Jag skulle med vilja köra ett sånt riktigt pass, nu är det mest löpning, löpbandet och träningsdvdn jag kör med.
  http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

 2. ah men shit vad kul !! Betteryou har jag precis börjat testa och inte för att jag älskar smaken men älskar att de är helt naturliga och allt kan inte smaka godis. så heja dig, kör på, hoppas det går riktigt bra. Är väldigt nyfiken på utbildningen du tog med de, kan alla göra det eller var det bloggsamarbete?
  Lycka till nu, kör hårt.

 3. Lite ”allergisk” mot min kompis ex-makes märke (osar reklam) vitamintillskott men hoppas att det funkar för dig! ? Jag handlar mina grejer på iherb.com d-vitamin, biotin (tappat mycket hår) magnesium citrate (pga kramper precis som du har) sen kombinerar jag med omega 3, c-vitamin och multi b-vitamin och zink. Kör inte standard multivitamin då jag har lite för höga järndepåer redan. Försöker i övrig äta en varierad kost med mycket grönsaker och lite frukt. Ska bli intressant att följa din hälsa!

 4. Vad skönt att du får bra hjälp och tar tag i det. Det är det som gör din blogg bra tycker jag, att allt inte är guld och gröna skogar, för det är ju så livet är ?

 5. Åh, de där kosttillskotten ska jag kika närmare på imorn! Jag tränar en del men känner att jag äter för dåligt och behöver mer näring. Men jag försöker få i mig en smoothie varje dag med bla ingefära, spenat och avokado mm i.
  Jag skulle med vilja köra ett sånt riktigt pass, nu är det mest löpning, löpbandet och träningsdvdn jag kör med.
  https://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

 6. ah men shit vad kul !! Betteryou har jag precis börjat testa och inte för att jag älskar smaken men älskar att de är helt naturliga och allt kan inte smaka godis. så heja dig, kör på, hoppas det går riktigt bra. Är väldigt nyfiken på utbildningen du tog med de, kan alla göra det eller var det bloggsamarbete?

  Lycka till nu, kör hårt.

 7. Lite ”allergisk” mot min kompis ex-makes märke (osar reklam) vitamintillskott men hoppas att det funkar för dig! 🙂 Jag handlar mina grejer på iherb.com d-vitamin, biotin (tappat mycket hår) magnesium citrate (pga kramper precis som du har) sen kombinerar jag med omega 3, c-vitamin och multi b-vitamin och zink. Kör inte standard multivitamin då jag har lite för höga järndepåer redan. Försöker i övrig äta en varierad kost med mycket grönsaker och lite frukt. Ska bli intressant att följa din hälsa!

 8. Vad skönt att du får bra hjälp och tar tag i det. Det är det som gör din blogg bra tycker jag, att allt inte är guld och gröna skogar, för det är ju så livet är 🙂

 9. Vad bra att du tagit tag ordentligt i detta, hejar på dig! Hur kunde man se att du hade näringsbrist undrar jag, vilka vitaminnivåer var nedsatta? Har typ samma problem som du med att ständigt bli sjuk.

  • Oj! Tråkigt! Då måste du söka läkarvård, jag kan omöjligt lägga all info här på bloggen. Dels för att jag är mitt i en utredning. Dels för att det är individuellt och mina värden. Men om du blor sjuk ofta, stå på dig så du får den vård du behöver! Lycka till! Kram

 10. Vad bra att du tagit tag ordentligt i detta, hejar på dig! Hur kunde man se att du hade näringsbrist undrar jag, vilka vitaminnivåer var nedsatta? Har typ samma problem som du med att ständigt bli sjuk.

  • Oj! Tråkigt! Då måste du söka läkarvård, jag kan omöjligt lägga all info här på bloggen. Dels för att jag är mitt i en utredning. Dels för att det är individuellt och mina värden. Men om du blor sjuk ofta, stå på dig så du får den vård du behöver! Lycka till! Kram

 11. Hej My, jag har en fråga om rosacea, har för mig att du sagt du har det… Är det hudläkare som gett dig den diagnosen? Ibland funderar jag på om jag har det. Blir ibland blossande varm i ansikte, utslag m.m särskilt innan mens, alltså hormonellt påverkad. Kan du känna av det också? Fler symtom? Vad gör du åt det? Hoppas du har tid att svara… Kram till en underbar tjej! /maria e

 12. Hej My, jag har en fråga om rosacea, har för mig att du sagt du har det… Är det hudläkare som gett dig den diagnosen? Ibland funderar jag på om jag har det. Blir ibland blossande varm i ansikte, utslag m.m särskilt innan mens, alltså hormonellt påverkad. Kan du känna av det också? Fler symtom? Vad gör du åt det? Hoppas du har tid att svara… Kram till en underbar tjej! /maria e

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...