7 ANLEDNINGAR ATT INTE BÖRJA TRÄNA! HAHAHA! LÄS DETTA!

7 giltiga själ till att INTE börja träna idag! ;)
1 Det är dyrt och alla vet att januari är en tuff månad.
2 Du kan skada dig. Tunga träningsredskap är livsfarligt om de används fel.
3 Du kan bli sjuk gymmet är en bakteriehärd och överansträngningar är inte hälsosamt!
4 Du duschade imorse. Tränar du nu så måste du duscha igen, vilket är slöseri med jordens vattenresurser.
5 Du har redan tränat -förra veckan. Eller var det förr-förra?
6 Dy får tid över till annat -din familj till exempel, eller spännande tv serier.
7 din kropp behöver faktiskt vila ju har ju jobbat hela dagen...

HAHAHA! jag hoppas verkligen att du ser ironin i detta! I skrift kan mycket missförstås och misstolkas! Men detta är banen mig ren och skär ironi! Jag läste detta själv och skrattade högt! 

image

Tillhör du också den där typen som är expert på att hitta undanflykter och anledningar till att INTE träna? Jag klandrar dig inte, jag VAR den typen förut! ”Jag börjar på måndag” ”jag ska bara äta för tre nu dom sista dagarna innan måndag”  ”jag passar på att unna mig innan jag börjar igen”

Gud vad inställningen spelar roll! Alla kan, oavsett om man just nu är en soffpotatis, eller en elitidrottare! Man måste ALLTID utgå ifrån sig själv och sätta sina egna mål. För Din egen skull. Ställ dig frågan VAD får dig att må bra? Är du trött på ångesten över allt du ”inte” gör, trött på att känna dig trött och plufsig? Trött på att bli andfådd över att gå i en trapp? Det är också individuellt, MEN ställ dig frågan vad DU skulle vilja ändra på och gör någonting åt det! -Kan jag så kan du 😉

IMG_3193

Här ska du få MINA 7 anledningar till att börja träna 

1. Att aktivera kroppen och träna gör att kroppen släpper ifrån sig endorfiner, endorfiner gör dig lycklig och minskar depression. Lyckliga föräldrar = lyckliga barn!

2. Man sover bättre om nätterna. Bra sömn minskar rynkor OCH gör dig mer stresstålig.

3. Gymmet är ett perfekt ställe att få ha sin ”egentid” och släpa vardags bekymmer/stress för en stund, gör det till din bubbla… passa på att nätverka och flirta om du vill 😉 Vill du inte, på med hölurarna med favorit musiken

4. Du kan äta med gott samvete, tränar du och håller igång så behöver du inte få ångest eller panik över om du unnar dig då och då

5. självförtroendet och självkänsla. Man känner sig piggare, fräschare, snyggare och får då bättre självkänsla. Har man en bra självkänsla och trivs med sig själv så strålar man! Oavsett om man är en XS, S, M L, XL så en strålande man eller kvinna är hundra gånger mer attraktiv än en osäker personsom saknar just det!

6. Träning ÄR kul! Man behöver bara bestämma sig, våga utmana sig själv och våga vara utanför sin comfortzone. Kul är viktigt, man ska ha roligt och tärning finns ju i hundra olika former. Hitta den träningen som DU tycker är rolig! -Kör bara Kör!

7. Skönhet och styrka. Vem vill inte känna sig stark inifrån och ut, få bättre immunförsvar, bättre hälsa, mer ork och mer energi? Bonusen är att man blir fastare, tightare, och får en snyggare kropp också! -hehe!

Jag skulle nog faktiskt kunna göte en lista med 100 anledningar om jag ska vara riktigt seriös. Men jag tror att du fattar poängen! Vad väntar du på 😉

Nu ska jag grotta ner mig i pappersjobb…

Vi hör sen! Kram /My Martens

31 Komentarer

 1. Nu skäms jag nästan.
  Jag som knappt orkar ta en promenad, sitter hellre bakom tv´n.
  Men om du skulle orka ”pusha” mig så kan jag tänka mig hänga på, vi bor ju i samma kommun ?
  Och är tant, 45 år ?, men 25 i sinne

 2. Vad roligt det var att läsa dom första 7 skälen! haha superskoj. Men jag håller nog mer med om dina anledningar. ? Jag älskar att träna, vill träna men väntar nu på att bli frisk :/

 3. Nu skäms jag nästan.
  Jag som knappt orkar ta en promenad, sitter hellre bakom tv´n.
  Men om du skulle orka ”pusha” mig så kan jag tänka mig hänga på, vi bor ju i samma kommun 😉
  Och är tant, 45 år ;-), men 25 i sinne

 4. Vad roligt det var att läsa dom första 7 skälen! haha superskoj. Men jag håller nog mer med om dina anledningar. 🙂 Jag älskar att träna, vill träna men väntar nu på att bli frisk :/

 5. Först tyckte jag inlägget var lite kul med all ironi. Sen föll det.
  Menar du allvar med dina råd?
  Du varken sköter kosten eller tränar regelbundet själv och alla dina foton är tagna av fotograf. Vem fan har med sig en fotograf till gymet? Ingenting av detta känns trovärdigt. Blir bara pinsamt.

  • I mitt jobb, så ingår det att använda både egna bilder och med fotograf, Men när jag plåtas inför magasin eller i kommersiella reklamsammanhang så kräver det en högre upplösning.. -kanske inte är så lätt att veta om man inte är inom branschen ?
   Visst vore det konstigt annars;) det är mitt jobb, inget jag skäms över eller tycker är pinsamt!

   • Nu var det inte riktigt det jag menade. Hur inspirerande tror du att det blir med fotograftagna bilder varje gång du ska försöka peppa? Att du gör reklam för kläder och därmed fotograferas ja, såklart men det blir inte trovärdigt när du använder dem och försöker få dina läsare att tro på ”morning workout done”. Nä, platt fall på det.

    • Du ÄR ute och cyklar…. Men det gör i genuint! Bilderna handlar inte om att göra reklam för kläder/produkter osv…. Helst så skulle det bara vara bilder på bloggen som är tagna utav en fotograf (om dom som bestämmer får tycka till) jag plåtas ca 6-7gg/veckan FÖR inlägg på bloggen… Trist att jag ska behöva inta någon form utav försvars ställning och behöva förklara mig. Alla större bloggare ligger på kontrakt, där man följer vissa punkter. Bloggen är ett arbete, ett bolag som jag driver som ett Aktie Bolag. Jag ÄLSKAR det jag gör, brinner för det och är såååå tacksam att jag trots dyselexin osv lyckats ta mog hit. Tanken är att inspirera, peppa och motivera. Tråkigt att det blev ett platt fall för just dig, lyckligtvis nog så var det ändå xx-tusen andra människor som fick en peppande känsla! Men jag är glad att du iallfall skrattade åt dom första 7 anledningarna ? -bättre än inget att kunna bjuda dig på ett skratt (som du själv skrev) vem vet, nästa gång kanske jag motiverar även dig…. Då skulle JAG bli glad! Ha en fin dag! ? /My

 6. Först tyckte jag inlägget var lite kul med all ironi. Sen föll det.
  Menar du allvar med dina råd?
  Du varken sköter kosten eller tränar regelbundet själv och alla dina foton är tagna av fotograf. Vem fan har med sig en fotograf till gymet? Ingenting av detta känns trovärdigt. Blir bara pinsamt.

  • I mitt jobb, så ingår det att använda både egna bilder och med fotograf, Men när jag plåtas inför magasin eller i kommersiella reklamsammanhang så kräver det en högre upplösning.. -kanske inte är så lätt att veta om man inte är inom branschen 🙂
   Visst vore det konstigt annars;) det är mitt jobb, inget jag skäms över eller tycker är pinsamt!

   • Nu var det inte riktigt det jag menade. Hur inspirerande tror du att det blir med fotograftagna bilder varje gång du ska försöka peppa? Att du gör reklam för kläder och därmed fotograferas ja, såklart men det blir inte trovärdigt när du använder dem och försöker få dina läsare att tro på ”morning workout done”. Nä, platt fall på det.

    • Du ÄR ute och cyklar…. Men det gör i genuint! Bilderna handlar inte om att göra reklam för kläder/produkter osv…. Helst så skulle det bara vara bilder på bloggen som är tagna utav en fotograf (om dom som bestämmer får tycka till) jag plåtas ca 6-7gg/veckan FÖR inlägg på bloggen… Trist att jag ska behöva inta någon form utav försvars ställning och behöva förklara mig. Alla större bloggare ligger på kontrakt, där man följer vissa punkter. Bloggen är ett arbete, ett bolag som jag driver som ett Aktie Bolag. Jag ÄLSKAR det jag gör, brinner för det och är såååå tacksam att jag trots dyselexin osv lyckats ta mog hit. Tanken är att inspirera, peppa och motivera. Tråkigt att det blev ett platt fall för just dig, lyckligtvis nog så var det ändå xx-tusen andra människor som fick en peppande känsla! Men jag är glad att du iallfall skrattade åt dom första 7 anledningarna 😉 -bättre än inget att kunna bjuda dig på ett skratt (som du själv skrev) vem vet, nästa gång kanske jag motiverar även dig…. Då skulle JAG bli glad! Ha en fin dag! 🙂 /My

 7. åh jag skulle verkligen vilja börja träna o äta nyttigare. Jag var duktig innan jul o åt bra men så kom jul o så när jag väl slarvar så tappar jag det helt. Är så sockerberoende av mig, måste äta något varje dag för att orka. Har två små pojkar. En är 3,5 o den andra 10 månader. Det är väldigt lite sömn o för att orka äter jag godis. Har hamnat i en ond cirkel. Vet inte hur jag ska ta mig ut! Börjar känna ganska less på allt. Det är inte likt mig men det är så svårt när man går hemma hela dagarna. Snälla Skicka lite pepp till mig o en spark o rumpan så kanske jag skärper mig! Tack för en inspirerande blogg! Kram Bella

  • Men ahhhh Bella! Tack för att du delar med dig! Nu är jag ingen PT utan tycker bara om att peppa och motivera…
   Jag förstår vad du menar, en ond cirkel är alltid svår och JOBBIG att ta sig ur! Men vet du, nu har jag ingen aning om vad du har för förutsättningar tidsmässigt osv eller om du har gym-kort. För min egen del när jag tappat kontrollen och ”spårat” ett tag med kosten så måste jag göra en drastisk åtgärd. Strypa och minimera sockerintaget så mycket det går. Sätt sockerfritt en månad! För grejen är OM man stryper fika, kakor, choklad eller vad man nu brukar äta så ger det ganska snabba resultat på vågen. Tänk dock på allt socker som finns i vardagen, alltså inte bara kakor godis osv. Utan ketchup, läsk osv. Även mjölk i kaffet och absolut inga latte! Börja med en strikt period, sätt upp egna delmål. Tänk då inte på allt du INTE gjort, utan fokusera på vad du gör. Varje sockerdi dag är en vinst och en bonus ? Försök få in vardags motion, crosstrainer, löpning eller pw på löpband med maximal lutning och ett snabbt tempo 40-45min/dagen gör undervärk, du kommer se resultat bli mer taggad… fortsätt då med andra övningar. utfalls steg, squats, armhävningar, situps, osv… Resultat ökar motivation. MEN motivation är ingenting du får det är något du skapar. Börja inte ”på måndag” börja imorgon, en PW tex (obs upp med tempot) och börja tänk på kosten….. återkoppla gärna ? -Lycka till! Kram

 8. åh jag skulle verkligen vilja börja träna o äta nyttigare. Jag var duktig innan jul o åt bra men så kom jul o så när jag väl slarvar så tappar jag det helt. Är så sockerberoende av mig, måste äta något varje dag för att orka. Har två små pojkar. En är 3,5 o den andra 10 månader. Det är väldigt lite sömn o för att orka äter jag godis. Har hamnat i en ond cirkel. Vet inte hur jag ska ta mig ut! Börjar känna ganska less på allt. Det är inte likt mig men det är så svårt när man går hemma hela dagarna. Snälla Skicka lite pepp till mig o en spark o rumpan så kanske jag skärper mig! Tack för en inspirerande blogg! Kram Bella

  • Men ahhhh Bella! Tack för att du delar med dig! Nu är jag ingen PT utan tycker bara om att peppa och motivera…
   Jag förstår vad du menar, en ond cirkel är alltid svår och JOBBIG att ta sig ur! Men vet du, nu har jag ingen aning om vad du har för förutsättningar tidsmässigt osv eller om du har gym-kort. För min egen del när jag tappat kontrollen och ”spårat” ett tag med kosten så måste jag göra en drastisk åtgärd. Strypa och minimera sockerintaget så mycket det går. Sätt sockerfritt en månad! För grejen är OM man stryper fika, kakor, choklad eller vad man nu brukar äta så ger det ganska snabba resultat på vågen. Tänk dock på allt socker som finns i vardagen, alltså inte bara kakor godis osv. Utan ketchup, läsk osv. Även mjölk i kaffet och absolut inga latte! Börja med en strikt period, sätt upp egna delmål. Tänk då inte på allt du INTE gjort, utan fokusera på vad du gör. Varje sockerdi dag är en vinst och en bonus 😉 Försök få in vardags motion, crosstrainer, löpning eller pw på löpband med maximal lutning och ett snabbt tempo 40-45min/dagen gör undervärk, du kommer se resultat bli mer taggad… fortsätt då med andra övningar. utfalls steg, squats, armhävningar, situps, osv… Resultat ökar motivation. MEN motivation är ingenting du får det är något du skapar. Börja inte ”på måndag” börja imorgon, en PW tex (obs upp med tempot) och börja tänk på kosten….. återkoppla gärna 😉 -Lycka till! Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...