Detox & separationsångest- deluxe!

FullSizeRender 2

Hej fina du!

Klockan är strax efter lunch… Jag och lilleman har haft sovmorgon, jag har jobbat hemifrån, gått igenom beställningarna ifrån Fomrex mässan. Mailat, planerat och fortsatt skissa på butiken My’s Blommors 10-års jubileum.

Just nu har jag en klump i magen. Separationsångest-deluxe!!!

Lillemans pappa och familj kommer strax hit och hämtar honom. Varannan vecka är INTE kul! FY FAN vad jobbigt! Min vardag funkar sååå mycket bättre med Lilleman hemma hos mig. Januari har jag tagit ledigt ifrån butiken, och bara jobbat hemifrån.

Jag och lilleman har ”bott in oss” och haft extremt mycket kvalitetstid! -skönt!

Även om vi haft varannan vecka i flera år nu, så vänjer jag mig inte! Jag kommer aldrig att göra det. jag får en klump i magen kvällen innan han ska åka. En brännande känsla istruten och bakom ögonen, JÄTTE nära till gråt hela tiden!

Jag vet hur vanligt detta är, och oftast så svarar jag ”att allt är bra” Men i ärlighetens namn så känner jag såhär VARJE gång! Oavsett om man är mamma eller pappa, så är det helt okay att känna så, det är mänskligt! MEN inför Ludvig så visar jag givetvis INTE det! Jag vill inte förmedla min egen separationsångest till honom! -Big nono! ÅHHHHHHHHH vad jobbigt! 

FullSizeRender 3

Såhär kommer min frukost att se ut ett par veckor framöver! Efter konstant förkylning feber till och från sedan i början av dece,ber så kör jag en regäl DETOX! INGEN bantning!

Varför jag Detoxar ett par gånger om året är för att jag ibland behöver rensa ur (ordentligt) och fylla på med massa vitaminer, jag får nämligen vitaminbrist flera gånger om året! 

Det brukar vara kring jan-feb tiden varje år.

 Frukost två kokta ägg, med en Fitline drink, och en svart kopp kaffe. Att fimpa mjölen i kaffet för mig som är en riktig Lattè morsa ÄR en uppoffring! Det brukar ta ca 4-5 dagar sen har jag vant mig 😉 

Inget salt på äggen eller maten under denna perioden. Och absolut ingen mjölk i kaffet..  Jag ställer klockan på mina ”mat-tider” och ser till att äta då. Förbereder matlådor kvällen innan, och krånglar på restorangerna OM jag är ute och äter!

Till denna setoxen varierar jag kyckling, nötfärsbiffar, och fisk (för dom som tål det) . Mellanmål kokta ägg och grönsaksdryck! Lite trist och enformigt! Men va fan, efter att jag varit sjuk till och från i två månader så måste jag göra någonting. jag har vilat, sovit ut, tagit ledigt hoppat över träningen när jag varit för dålig och tagit det lugnt. UTAN att bli frisk! Men det är många som jag pratar med som också haft loånga sjukperioder…

Imorse när Lilleman snarkade och njöt utav sovmorgon så körde jag 45 min på crosstrainer. Några magövningar och squats på det 😉 -Bra start på dagen! 

IMG_3010

Mina nya adidas skor…. Love them!FullSizeRender

Min ny-duschade bus unge!  Vi hörs senare! Nu ska jag mysa, gosa och pussa lite extra på Lilleman innan han ska åka! 

Stor kram! / My Martens

52 Komentarer

 1. Kan bara tänka mig hur svårt det måste vara, hur hemskt det är utan sitt barn varannan vecka! Hoppas veckan går snabbt och att du får mycket gjort för att snart ta emot han igen finis. <3

 2. Kan bara tänka mig hur svårt det måste vara, hur hemskt det är utan sitt barn varannan vecka! Hoppas veckan går snabbt och att du får mycket gjort för att snart ta emot han igen finis. <3

 3. Japp då var du där igen… du tog väldigt illa vid dig när jag skrev sist att du borde prioritera rätt saker i livet och därmed stressa ner.. Men mönstret är det samma för oss som ser utifrån.. För nu skriver du återigen att du är/varit sjuk. Så än en gång ett välmenat tips! Sluta stressa med för mycket jobb i kombination med träning och stenhårt kostupplägg. Funkar inte i längden.. lagom är bäst! Råder dig att göra en hårmineralanalys och kolla om du har några störningar/brister i kroppen som ställer till det. Blir oftast så av långvarig stress och ”banting” hit och dit samt mycket infektioner. Då är det oerhört svårt att komma till rätta själv! Ännu ett välmenat tips- börja träna Pilates – en lugnare träningsform men definitivt inte sämre för det. Tvärtom bättre! Styrka och rörlighet som bygger upp och stärker kroppen inifrån och ut – dessutom det bästa för att få ording på Core muskulaturen! Jag skriver till dig igen av den anledningen att jag själv känner igen mig i dig och ditt sätt att leva och har erfarenhet av att det inte funkar bra i längden ;-( – Hälsn Malin

  • Hej! missförstå mig rätt, det är inte så att jag tar illa vid mig av ops och åsikter… tvärt om! jag kan ta åt mig gav kritik, och lyssnar gärna på tips. Jag fokuserar på det som får mig att må bra, både vad det gäller träning, kost, och jobb. Jag har varit sjuk länge, sedan jag skrev det sist. Det är inte min melodi att banta, men ibland behöver jag vitamin-boosta mig, det är vad jag gör nu =) Mvh My

 4. Åhhh får ont i hjärtat bara jag läser ditt inlägg om varannan veckas liv, tror att det är svårt att vänja sig vid det…
  Tvärt kast till en världslig fråga…
  Vad är det för skor du har, dom är sjukt snygga.
  Kram

  • mmm… Det är inte lätt. Usch! Skulle göra vad som helst för att ha honom på heltid <3 Men det är bara att göra det bästa av situationen! =) Tack, skorna är ifrån ADIDAS nya kollektion, kommer ut i butikerna denna veckan tror jag… kram

  • Jag försöker att göra det regelbundet… =) Från början var det tippar. Men mina naglar har vuxit ut och tipparna försvunnit. Så numera är det gel som en förstärkning på mina egna naglar =) -Tack! Detsamma till dig!

 5. Japp då var du där igen… du tog väldigt illa vid dig när jag skrev sist att du borde prioritera rätt saker i livet och därmed stressa ner.. Men mönstret är det samma för oss som ser utifrån.. För nu skriver du återigen att du är/varit sjuk. Så än en gång ett välmenat tips! Sluta stressa med för mycket jobb i kombination med träning och stenhårt kostupplägg. Funkar inte i längden.. lagom är bäst! Råder dig att göra en hårmineralanalys och kolla om du har några störningar/brister i kroppen som ställer till det. Blir oftast så av långvarig stress och ”banting” hit och dit samt mycket infektioner. Då är det oerhört svårt att komma till rätta själv! Ännu ett välmenat tips- börja träna Pilates – en lugnare träningsform men definitivt inte sämre för det. Tvärtom bättre! Styrka och rörlighet som bygger upp och stärker kroppen inifrån och ut – dessutom det bästa för att få ording på Core muskulaturen! Jag skriver till dig igen av den anledningen att jag själv känner igen mig i dig och ditt sätt att leva och har erfarenhet av att det inte funkar bra i längden ;-( – Hälsn Malin

  • Hej! missförstå mig rätt, det är inte så att jag tar illa vid mig av ops och åsikter… tvärt om! jag kan ta åt mig gav kritik, och lyssnar gärna på tips. Jag fokuserar på det som får mig att må bra, både vad det gäller träning, kost, och jobb. Jag har varit sjuk länge, sedan jag skrev det sist. Det är inte min melodi att banta, men ibland behöver jag vitamin-boosta mig, det är vad jag gör nu =) Mvh My

 6. Hej !
  Har du prövat periodisk fasta någon gång ? Dvs att du fastar mellenven kl.21 – 13 (dricker vatten/kaffe/0 kaloridrycker)sedan äter du en sund kost mellan 13-21 (dvs 8 timmar matfönster/16 timmars fasta,man bestämmer såklart tider själv.det viktigaste är 16/8 )Det fungerar utmärkt att träna med denna diet.Du ska helst äta mkt proteiner 1:a måltid & sista kan gärna innehålla lite karbohydrater.För varje dag så vänjer sig kroppen mer&mer.Jag gör detta för att gå ner ett par envisa kg men också för att kroppen känns enormt mkt lättare & piggare.Undrar bara om du har någon erfaring av detta då du verkar ha instesse för träning/olika kosthållnings sätt.
  Mvh .

  • Hej! Detta har jag inte testat… jag försöker bara att ha en sund livsstil, och hålla en regelbunden kost. Det är där jag faller ibland, att slarvar med måltiderna ibland och äter för lite :/ MEN alla kan vi utvecklas till de bättre ? taco för tipset! kram

   • Värt att pröva,för mig funkar det bra än så länge bra.Men det är viktigt att äta nog dom 8h man äter så man inte går tom (då har man inte nog energi till träning )Önskar dig en fin vecka m träning & hoppas att du känner dig helt 100% snart igen.
    Mvh.

 7. Måste bara skriva att jag tycker du verkar vara en sådan otroligt stark person och framförallt en fin mamma!
  Hoppas du snart får tillbaka massa energi och detox kuren hjälper, även fast den låter en aning trist ?
  Kram

 8. Åhhh får ont i hjärtat bara jag läser ditt inlägg om varannan veckas liv, tror att det är svårt att vänja sig vid det…
  Tvärt kast till en världslig fråga…
  Vad är det för skor du har, dom är sjukt snygga.
  Kram

  • mmm… Det är inte lätt. Usch! Skulle göra vad som helst för att ha honom på heltid <3 Men det är bara att göra det bästa av situationen! =) Tack, skorna är ifrån ADIDAS nya kollektion, kommer ut i butikerna denna veckan tror jag… kram

  • Jag försöker att göra det regelbundet… =) Från början var det tippar. Men mina naglar har vuxit ut och tipparna försvunnit. Så numera är det gel som en förstärkning på mina egna naglar =) -Tack! Detsamma till dig!

 9. Hej !
  Har du prövat periodisk fasta någon gång ? Dvs att du fastar mellenven kl.21 – 13 (dricker vatten/kaffe/0 kaloridrycker)sedan äter du en sund kost mellan 13-21 (dvs 8 timmar matfönster/16 timmars fasta,man bestämmer såklart tider själv.det viktigaste är 16/8 )Det fungerar utmärkt att träna med denna diet.Du ska helst äta mkt proteiner 1:a måltid & sista kan gärna innehålla lite karbohydrater.För varje dag så vänjer sig kroppen mer&mer.Jag gör detta för att gå ner ett par envisa kg men också för att kroppen känns enormt mkt lättare & piggare.Undrar bara om du har någon erfaring av detta då du verkar ha instesse för träning/olika kosthållnings sätt.
  Mvh .

  • Hej! Detta har jag inte testat… jag försöker bara att ha en sund livsstil, och hålla en regelbunden kost. Det är där jag faller ibland, att slarvar med måltiderna ibland och äter för lite :/ MEN alla kan vi utvecklas till de bättre 😉 taco för tipset! kram

   • Värt att pröva,för mig funkar det bra än så länge bra.Men det är viktigt att äta nog dom 8h man äter så man inte går tom (då har man inte nog energi till träning )Önskar dig en fin vecka m träning & hoppas att du känner dig helt 100% snart igen.
    Mvh.

 10. Måste bara skriva att jag tycker du verkar vara en sådan otroligt stark person och framförallt en fin mamma!
  Hoppas du snart får tillbaka massa energi och detox kuren hjälper, även fast den låter en aning trist 😉
  Kram

 11. Varannan vecka förälder är ju något som inte är speciellt ovanligt idag, men jobbigt så klart. Men det värsta måste väl ändå vara det långa avståndet er emellan? Själv skulle jag aldrig palla med att ha ett så långt avstånd till mina barn, och i synnerhet inte i den åldern. Men vi är så klart alla olika.

  • Avståndet? 40min med en flight från en flygplats ett par minuter från vårat hem? Nej, avståndet spelar ingen roll! Tiden, att inte ha honom 100% DET spelar roll, vi har våran famil här uppe…. Det spelar ingen roll att det är ”vanligt” med varannan vecka, snarare tragiskt! Men som sagt det är ingenting som jag vänjer mig vid…

   • Avståndet ja. Många ensamstående mammor har definitivt inte ekonomi för att sätta sig på ett flyg på det viset. Även om jag hade råd så skulle jag personligen inte palla att bo så långt ifrån, men jag utgår från mig själv.

    • alla har vi olika förutsättningar…. Det hade inte jag heller innan jag skaffade tre jobb och två företag ? Men nu kommer vi snart kunna flyga, vilket framförallt Lilleman ser fram emot väldigt mycket =) Men du har helt rätt, man ska stå ifrån sig själv =) Det gör jag också…

 12. Varannan vecka förälder är ju något som inte är speciellt ovanligt idag, men jobbigt så klart. Men det värsta måste väl ändå vara det långa avståndet er emellan? Själv skulle jag aldrig palla med att ha ett så långt avstånd till mina barn, och i synnerhet inte i den åldern. Men vi är så klart alla olika.

  • Avståndet? 40min med en flight från en flygplats ett par minuter från vårat hem? Nej, avståndet spelar ingen roll! Tiden, att inte ha honom 100% DET spelar roll, vi har våran famil här uppe…. Det spelar ingen roll att det är ”vanligt” med varannan vecka, snarare tragiskt! Men som sagt det är ingenting som jag vänjer mig vid…

   • Avståndet ja. Många ensamstående mammor har definitivt inte ekonomi för att sätta sig på ett flyg på det viset. Även om jag hade råd så skulle jag personligen inte palla att bo så långt ifrån, men jag utgår från mig själv.

    • alla har vi olika förutsättningar…. Det hade inte jag heller innan jag skaffade tre jobb och två företag 😉 Men nu kommer vi snart kunna flyga, vilket framförallt Lilleman ser fram emot väldigt mycket =) Men du har helt rätt, man ska stå ifrån sig själv =) Det gör jag också…

 13. Har bara en liten undran om ni någon gång funderat på att ha Ludvig 2 veckor åt gången? En vecka går ju så otroligt fort och han hinner ju knappt komma till sitt nya dagis förrän han ska åka till sin pappa igen. Ni skulle ju även slippa en ”pendlingsrunda”. Ni gör ju som ni vill, men jag var bara lite nyfiken på din åsikt! ?

 14. Har bara en liten undran om ni någon gång funderat på att ha Ludvig 2 veckor åt gången? En vecka går ju så otroligt fort och han hinner ju knappt komma till sitt nya dagis förrän han ska åka till sin pappa igen. Ni skulle ju även slippa en ”pendlingsrunda”. Ni gör ju som ni vill, men jag var bara lite nyfiken på din åsikt! 😉

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...