imageGodmorgon! -frukost på sängen, vilken lyx!  jag är behandlad som en prinsessa. Behöver jag något, vatten, smärtstillande, gå på toan, fråga något… Ja då ringer jag på klockan. In kommer det då sköterskor (helt rätt folk på rätt plats) som erbjuder sin hjälp och framförallt genuint verkligen bryr dig om hur du mår. Är jag ledaren då tröstar dom….-helt fantastiska!

Jag vill passa på att hälsa gamla och NYA läsare välkomna, -My Martens heter jag! 27 år gammal, ensamstående till min 4åriga Ludvig. Ehen företagare, blomsterstylist, och tränings narkoman!

Bor på Öland och delvis Stockholm. jag har i över 3.5 år velat göra denna stora bukplastilen och äntligen gjort den. Jag gjorde ett val att kasta av mig kläderna och visa upp min, för mig förskräckliga mage! Hela storyn, och dessa bilder hittar du om du hår några inlägg  bakåt… -Varmt välkommen!

Från dimmans värld till dag nr två!

igår var jag så groggy och middagen efter operationen att hela dagen var en dimma. Jg minns inte alla samtalen som står med på telefon listan, osäker på klockan, snurrigt över lag. Smärtan igår var mellan 1-10 lite pendlande mellan 3-4 med andra ord helt okay. Jag hade ringt upp mitt X, för att säga gonatt till Lilleman och påminna honom om att mamma älskar honom. Mitt X, svarade lite konstigt,

-My…. Ehhhh han sover ju, för längesen?!

Oj då, var klockan så mycket, jag som precis började klarna i huvudet… jaja, det är sånt som händer 🙂

imagesen kom senkvällen och natten. -Bye bye lokalbedövning! Satan i gatan vad ont det plötsligt började göra!!! på 1-10 skalan från 3/4 rakt upp på 10! WOW! Kan man inte sätta ny lokalbedövning frågande jag med ett ansträngt leende på läpparna… -haha skrattade skjutsköterskan,  klappade mig på kinden och förklarade att jag skulle få morfin och insomnings tablett. Det hjälpte verkligen till. -thank’s god! För hjälpmedlen som finns nu förtiden! Jag lyckades somna ca 00:30 sittandes i ett V kan man säga, sängen upphöjd vid huvud och fotändan..imageNu står jag så rakt jag bara kan, jag anstränger mig maximalt! Klarar att stå så i ca 30 sek sen viker jag mig ämne mera framåt.. Pga smärtan OCH att det sträcker! Några steg till toaletten och sedan några steg tillbaka…. MED sköterska brevid, (dock inte på bild) slangen nu ser r ett drenage, som har fungerar som det ska och blivit tömt några gånger, med lite tur så kommer Dr Tuve att ta bort det idag. Nu när det redan sitter där så får det för min del gärna sitta kvar, tycker att det är jätte OBEHAGLIGT att ta bort det!!! 

imageDenna gördeln är den ”snälla” gördeln… Den andra kommer på i för hemfärd. Du som redan har gjord denna operationen, vad tyckte du om ”hemförds gördeln”  som ska sitta på 6/8 veckor! Dag/natt ! -det låter länge i mina öron…. Man tog Bode denna gördeln från mig igår kväll, bara ett par minuter, för att titta och lufta. Samtidigt som dom stod brevid mig två stycken för att se till att jag låg blixt-stilla!

Jag bad sköterskan att ta en bild….. Men jag vägar inte lägga upp den utan att be dig om lov, Ni är så otroligt många som vill följa denna resan, vill ni se bilden? Den är ganska rumsren, med endast lie blod runt naveln. Isåfall förvarnar jag ordentligt i rubriken innan jag lägger upp den. Men först får nu lämna era önskemål iform uta JA eller NEJ som kommentar HÄR NERE!

Gällande narkosen,  som jag har förstått att många av er känner en rädsla, ängslighet och oro över så ska jag beskriva min egen vid ett senare tillfälle… -Jag lovar <3

PS i nästa inlägg kommer en fantastisk rolig, enkel TÄVLING!

Kramar my Martens

Posted in: Vardag
Kommentarer (71)
 • Eva-Lena

  Jag hade min gördel i ca 4 månader gissa om jag var glad när jag slängde dom i soporna. Ja ser gärna bilder.
  Kram

 • Lotta W.

  Så härligt att se att du är uppe på benen så fort!..även om du har en lång ”resa” framför dig innan allt är läkt…
  Håller tummarna för att du snart är piggare och att smärtan ger med sig ?
  Kram, kram ?

 • Jannica

  Ja, visa gärna bilden. Krya på dig ❤️

 • Josefine

  Jag har varit så himla dålig på att lämna någon kommentar när jag hälsar på i din blogg, men nu ska jag göra ett försök!
  Har följt din blogg länge och tycker du verkar vara en underbar kvinna, så driven, ambitiös och perfekt!
  Lycka till med operationen och allt som händer framöver!
  Jag ser gärna bilder från op, tror det är ”viktigt” för de som funderar på en liknande op att se bild på hur det förmodligen kommer se ut! (:
  Krya på dig!
  Kram kram

 • Emma

  Ja vill gärna se bilden ☺️

 • Eva-Lena

  Jag hade min gördel i ca 4 månader gissa om jag var glad när jag slängde dom i soporna. Ja ser gärna bilder.
  Kram

 • Lotta W.

  Så härligt att se att du är uppe på benen så fort!..även om du har en lång ”resa” framför dig innan allt är läkt…
  Håller tummarna för att du snart är piggare och att smärtan ger med sig 🙂

  Kram, kram 🙂

 • Jannica

  Ja, visa gärna bilden. Krya på dig ❤️

 • Jenny

  Hej är en ny följare ? Så härligt att göra ett ingrepp man velat göra så länge, känner så igen mig och känslan efteråt är underbar minns jag. Härligt du är öppen och delar med dig av det. Många som inte vågar det inkl jag men igentligen varför dölja det. Så kul att följa din resa. Kram och hoppas du slipper ha så ont

 • GC

  Din operation är jättespännande att följa. Vill gärna se bilder. Så himla bra att du tog beslutet att göra detta. Kram ?

 • Catta

  Hej My
  Jag gjorde den stora buk op för ngr år sedan
  Mina muskler hade delat sig som dina samt magen såg ut som ett russin;)
  Tiden efteråt i ca en vecka till två var värst, ont spände o nör du hostar el nyser skall man ej ens prata om;( så ont. Ibland hörde man ett ljud som lät som ngt stygn gick upp. Obehagligt;)
  Gördel. Som man hade när man åkte hem gillade jag
  Ja tyckte de kändes skönt , en säkerhet på ngr sätt
  När tiden var inne att ta av den så kände man sig osäker mm. Gördeln blev en trygghet eftersom den spände mm;) sjukt men sant
  Jag har ett ankar ärr
  De gjorde om naveln sedan har jag ett ärr rakt ner och tvärs över magen
  Enda neg efteråt är att huden kan lägga som som ett veck över ärret;(
  Mer råd till alla som funderat att göra denna op är stt gå ner så mycket som möjligt i vikt sen göra op pga annars blir ej slutresultatet lika bra.
  Krya på dig o ser fram emot att se resultatet
  PS: ang mitt ärr tror folk att man gjort ett kejsarsnitt;)
  Kramar catta

 • Helen

  Ja, visa gärna bilden! Krya på dej! Kram!

 • Julia

  JA! Du inspirerar verkligen andra med ditt mod & din öppenhet. You go girl!!!!

 • Lotta Lennartsson

  Du får gärna lägga upp bilden. Kram

 • Emma

  Ja! Vill gärna se bilden. Hoppas du mår bra, My

 • Angelica Jonsson

  Hej! Jag har följt dig i bloggen sen du var med i ensam mamma söker men lämnat några tasstryck då och då. Jag beundrar dig och tycker du är en otroligt stark kvinna. Skönt att du är lite piggare, ja jag vill gärna se bilder före och efter operationen

 • Alexandra

  Jag vill.jättegärna se. En väninna till.mig gjorde denna op för ett år sen med mycket bra resultat.

 • Isabelle

  Ja jag ser gärna bilden

 • jo

  ligger hemma i sängen med ”hemfärdsgördeln” efter en liten bukplastik. Den är lite bökig att ta på och av och porrig på ett dåligt sätt ? men jag tycker den är mycket skönare än gördeln jag hade på citadellkliniken
  Heja dig!

 • Jessica

  Jag ser jätte gärna bilder från din resa på magen ?
  Funderat själv på att göra samma operation så det skulle vara fantastiskt härligt att få följa din resa!!

 • Linnea

  Jag skulle också gärna vilja se bilden ?
  Skickar krya kramar till dig och hoppas att du snart slipper smärtan.
  Kram

 • Julia Andersson

  Jag vill jätte gärna se!! Och jag tycker det är jätte bra att du frågar och att du även går ut med denna fråga på instagram! så kan de som inte vill se få veta på instgram att bilden ligger ute på din blogg så behöver dom inte titta där just då ? STOR kram till dig!!!

 • Klara

  Ja, jag vill gärna se bilder på din nya mage! Har gjort samma operation som du 2012, så jag vet precis vad du gör igenom nu! Å jag stod oxå så där böjd i början…men jag lovar att du kommer vara sååå nöjd att du gör denna resa! Jag väntade 8 år innan jag gjorde min operation, efter mitt sista barn. Mådde skit över min mage, men alla förstådd nog inte varför. Magen var väl inte så ful…men den fanns i min tankar varje dag flera gånger.

  • Klara

   Min mage var jätteful. Massor av bristningar, hud som hängde över 3 snitt bla. Hängde hud vid naveln oxå & såg gravid ut.
   Magen blev förstörd vid första graviditeten… Gick upp 28 kg, gick över 14 dagar & ut kom en son på 5220g & 57 cm!!

 • Josefine

  Jag har varit så himla dålig på att lämna någon kommentar när jag hälsar på i din blogg, men nu ska jag göra ett försök!
  Har följt din blogg länge och tycker du verkar vara en underbar kvinna, så driven, ambitiös och perfekt!
  Lycka till med operationen och allt som händer framöver!
  Jag ser gärna bilder från op, tror det är ”viktigt” för de som funderar på en liknande op att se bild på hur det förmodligen kommer se ut! (:
  Krya på dig!
  Kram kram

 • Sandra

  Ja jag vill se bilden! Bra för de som går i samma tankar. Hoppas smärtan lägger sig snart!

 • Helena

  Skönt ändå att allt gått bra för dig. Härlig känsla för att äntligen fått det gjort.Jag vet då jag gjorde min stora bukplastik för 3 månader sedan.Tog bort 2 1/2 kilo hud,så det var en rejäl operation.Första veckan var jobbigast. Kan vara svårt att hitta en bra sovställning.Hade min gördel dygnet runt i 6 veckor ,därefter dagtid i 6 veckor.Nu har jag den bara då jag tränar. Visst är det jobbigt att ha gördel dygnet runt,men resultatet blir ju bättre då, så det är värt det. Lycka till nu med läkningen. Ta nu hand om dig. Kram

 • Emma

  Ja vill gärna se bilden ☺️

 • Jenny

  Hej är en ny följare 🙂 Så härligt att göra ett ingrepp man velat göra så länge, känner så igen mig och känslan efteråt är underbar minns jag. Härligt du är öppen och delar med dig av det. Många som inte vågar det inkl jag men igentligen varför dölja det. Så kul att följa din resa. Kram och hoppas du slipper ha så ont

 • GC

  Din operation är jättespännande att följa. Vill gärna se bilder. Så himla bra att du tog beslutet att göra detta. Kram 🙂

 • Catta

  Hej My
  Jag gjorde den stora buk op för ngr år sedan
  Mina muskler hade delat sig som dina samt magen såg ut som ett russin;)
  Tiden efteråt i ca en vecka till två var värst, ont spände o nör du hostar el nyser skall man ej ens prata om;( så ont. Ibland hörde man ett ljud som lät som ngt stygn gick upp. Obehagligt;)

  Gördel. Som man hade när man åkte hem gillade jag
  Ja tyckte de kändes skönt , en säkerhet på ngr sätt
  När tiden var inne att ta av den så kände man sig osäker mm. Gördeln blev en trygghet eftersom den spände mm;) sjukt men sant

  Jag har ett ankar ärr
  De gjorde om naveln sedan har jag ett ärr rakt ner och tvärs över magen
  Enda neg efteråt är att huden kan lägga som som ett veck över ärret;(
  Mer råd till alla som funderat att göra denna op är stt gå ner så mycket som möjligt i vikt sen göra op pga annars blir ej slutresultatet lika bra.

  Krya på dig o ser fram emot att se resultatet
  PS: ang mitt ärr tror folk att man gjort ett kejsarsnitt;)

  Kramar catta

 • Helen

  Ja, visa gärna bilden! Krya på dej! Kram!

 • Julia

  JA! Du inspirerar verkligen andra med ditt mod & din öppenhet. You go girl!!!!

 • Lotta Lennartsson

  Du får gärna lägga upp bilden. Kram

 • Emma

  Ja! Vill gärna se bilden. Hoppas du mår bra, My

 • Angelica Jonsson

  Hej! Jag har följt dig i bloggen sen du var med i ensam mamma söker men lämnat några tasstryck då och då. Jag beundrar dig och tycker du är en otroligt stark kvinna. Skönt att du är lite piggare, ja jag vill gärna se bilder före och efter operationen

 • Alexandra

  Jag vill.jättegärna se. En väninna till.mig gjorde denna op för ett år sen med mycket bra resultat.

 • Annelie

  Vill gärna se bilder. Har själv blivit op av Tuve och funderar på att gå vidare med en stor bukplastik…

 • Isabelle

  Ja jag ser gärna bilden

 • veronica

  Skönt att se att du är på benen..krya på dej☺
  Jag följer gärna din resa med bilder också..även om don är lite obehagliga. .det är ju så det är

 • jo

  ligger hemma i sängen med ”hemfärdsgördeln” efter en liten bukplastik. Den är lite bökig att ta på och av och porrig på ett dåligt sätt 😀 men jag tycker den är mycket skönare än gördeln jag hade på citadellkliniken
  Heja dig!

 • Jessica

  Jag ser jätte gärna bilder från din resa på magen 🙂
  Funderat själv på att göra samma operation så det skulle vara fantastiskt härligt att få följa din resa!!

 • Diana K. DeMarkey

  JA till bild.. även om jag är en fegis och så. Vill veta vad man ger sig in på om man skulle hamna i ett sånt läge.. eller vill jag verkligen veta?
  Svammel.. ?
  Vad skönt att du mår bättre nu gumman, skönt att du dessutom är på fötter.
  Snart är du på egen hand och bra igen. ?
  Du har vart grymt duktig.

 • Linnea

  Jag skulle också gärna vilja se bilden 🙂
  Skickar krya kramar till dig och hoppas att du snart slipper smärtan.
  Kram

 • Julia Andersson

  Jag vill jätte gärna se!! Och jag tycker det är jätte bra att du frågar och att du även går ut med denna fråga på instagram! så kan de som inte vill se få veta på instgram att bilden ligger ute på din blogg så behöver dom inte titta där just då 🙂 STOR kram till dig!!!

 • Klara

  Ja, jag vill gärna se bilder på din nya mage! Har gjort samma operation som du 2012, så jag vet precis vad du gör igenom nu! Å jag stod oxå så där böjd i början…men jag lovar att du kommer vara sååå nöjd att du gör denna resa! Jag väntade 8 år innan jag gjorde min operation, efter mitt sista barn. Mådde skit över min mage, men alla förstådd nog inte varför. Magen var väl inte så ful…men den fanns i min tankar varje dag flera gånger.

  • Klara

   Min mage var jätteful. Massor av bristningar, hud som hängde över 3 snitt bla. Hängde hud vid naveln oxå & såg gravid ut.
   Magen blev förstörd vid första graviditeten… Gick upp 28 kg, gick över 14 dagar & ut kom en son på 5220g & 57 cm!!

 • Sandra

  Ja jag vill se bilden! Bra för de som går i samma tankar. Hoppas smärtan lägger sig snart!

 • Helena

  Skönt ändå att allt gått bra för dig. Härlig känsla för att äntligen fått det gjort.Jag vet då jag gjorde min stora bukplastik för 3 månader sedan.Tog bort 2 1/2 kilo hud,så det var en rejäl operation.Första veckan var jobbigast. Kan vara svårt att hitta en bra sovställning.Hade min gördel dygnet runt i 6 veckor ,därefter dagtid i 6 veckor.Nu har jag den bara då jag tränar. Visst är det jobbigt att ha gördel dygnet runt,men resultatet blir ju bättre då, så det är värt det. Lycka till nu med läkningen. Ta nu hand om dig. Kram

 • Annelie

  Vill gärna se bilder. Har själv blivit op av Tuve och funderar på att gå vidare med en stor bukplastik…

 • veronica

  Skönt att se att du är på benen..krya på dej☺
  Jag följer gärna din resa med bilder också..även om don är lite obehagliga. .det är ju så det är

 • Diana K. DeMarkey

  JA till bild.. även om jag är en fegis och så. Vill veta vad man ger sig in på om man skulle hamna i ett sånt läge.. eller vill jag verkligen veta?
  Svammel.. 🙂

  Vad skönt att du mår bättre nu gumman, skönt att du dessutom är på fötter.
  Snart är du på egen hand och bra igen. 🙂
  Du har vart grymt duktig.

 • emma

  Jag vill gärna se bilden

 • emma

  Jag vill gärna se bilden

 • Marita

  Ja absolut vill jag se bild

 • Marita

  Ja absolut vill jag se bild

 • Claudia Crowley Sörensson

  Gördeln är inte skön men den ger dig en fin form och håller allt på plats, var försiktig när du ska ta av dig den ( när du ska duscha) för när man har på sig den hela tiden och helt plötsligt ta av allt så brukade jag bli svimfärdig, min snälla mamma fick inte gå ur badrummet när jag duschade. Det som var jobbigast för mig var att jag fick så ont i stjärten efter ett tag av, hihi att som du säger sova i ett V och alltid sitta dubbelvikt, belastningen på stjärten var inte rolig =)

 • Claudia Crowley Sörensson

  Ta massa kort, roligt att ha i efterhand. Jag brukar titta tillbaka på före efter bilder och känna mig så glad och stolt över att jag beslutade mig för att göra detta för min egen skull, det var jag värd!!

 • Claudia Crowley Sörensson

  Gördeln är inte skön men den ger dig en fin form och håller allt på plats, var försiktig när du ska ta av dig den ( när du ska duscha) för när man har på sig den hela tiden och helt plötsligt ta av allt så brukade jag bli svimfärdig, min snälla mamma fick inte gå ur badrummet när jag duschade. Det som var jobbigast för mig var att jag fick så ont i stjärten efter ett tag av, hihi att som du säger sova i ett V och alltid sitta dubbelvikt, belastningen på stjärten var inte rolig =)

 • Claudia Crowley Sörensson

  Ta massa kort, roligt att ha i efterhand. Jag brukar titta tillbaka på före efter bilder och känna mig så glad och stolt över att jag beslutade mig för att göra detta för min egen skull, det var jag värd!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.