Benbrott och Klippkort på närakuten

Hej! Mina uppdateringar i videoformat är flitigare på Instagram än bloggen just nu. Det blir så lättillgängligt och spontant att ta upp,filma och prata. Dessutom är det ju hundra gånger enklare  och effektivare för mig som har dyslexi, saknar tålamod och är spontan av mig! 

Klippkort på närakuten

Jag & Ludvig firade valborgsmässoafton på Närakuten. Fem långa timmar av väntan. Åka till olika apotek för att tillslut få tag i Ludvigs medicin. Suck!!! sak blev det för mig igår. I Förrgår råkade jag tappa 60 kg vikt rakt på min stortå. Jag hade dumt nog inte ens skor på mig. Denna lilla incident hände inne på mitt egna gym och tack och lov utan Publik. Jag bröt nämligen ihop i en hög. Det svartnade för ögonen och jag kräktes av smärtan!!! Jag fattar inte hur något så litet kan göra så j*vla ont!!! 

Igår åkte jag till sjukhuset för att kolla upp den. Många delade nämligen med sig av likande historier till mig genom Instagram. Jag satt hela dagen på närakuten igen. Eller satt och satt. Jag låg på golvet med foten i högläge. Vred & vände på då allt gör ont och det är svårt att inte skruva på mig….. jag hade inte brutit några ben i självaste foten och slipper därför gips. Däremot har jag brutit tån vilket jag redan visste på förhand. Det positiva med det är att det är kortare rehabiliteringstid.

Från stukning till benbrott

MEN nu ska ni höra det sjukaste! När jag hösten 2020 var påväg net till Öland för ett träningsevent på Kollbergården så stukade jag foten rejält! Det var jag själv som arrangerad eventet & kunde inte ställa in. Så vi åkte vidare. Foten i högläge, gasbinda på, värktabletter och pannben! Deltagare från olika delar av Sverige var på väg och vissa hade redan checkat in så jag hade verkligen inget val 😅
( Du kan läsa detta inlägg HÄR 👈🏻)

Samt nästa inlägg HÄR 👈🏻där jag kommit fram till Öland efter att röntgen som gjordes var genomförd.

Jag röntgade nämligen foten i Oskarshamns som var närmaste sjukhus med minst folk påvägen ner mot Öland. Man sa till mig att den inte var bruten. Något som jag tyckte var märkligt då det var extremt mycket ondare och orörlig fot gentemot tidigare stukningar. Igår såg man på röntgen att jag hade ett fragment där det saknades en liten benbit och där det läkt ihop konstigt från en tidigare skada! JAG VISSTE DET! Något var fel! Vi bollade detta i flera veckor efteråt. Varför blev det inte bättre. Vad var det som gjorde att det aldrig blev riktigt bra osv.
Rehabiliteringen tog 8-9 månader. Kryckor. Öva belastning och träna styrketräning med anpassad teknik för skada och rehabilitering. jag tränade med coach Kalle och han är specialist på rehab! Så jag hade det bästa stödet bakom mig som jag kunde ha. Men jag kan FORTFARANDE än idag inte ha foten liggande rakt bakåt om jag tex ligger på mage! 

Nu lider jag inte av detta för tillfället. Ingen smärta eller värk. Vilket j*vla slarv! Hur är det ens möjligt?!

Jag fick alltså mer information än väntat 😂 Vilken chock! Jag var rädd att man skulle behöva bryta upp och lägga till rätta. Men inte i dagsläget Sålänge jag inte har ont av det. Men jag fick en remiss till en specialist som ska få kika på det lite längre fram

lite smått chockad över det så åkte jag strax därefter hem. Natten har varit fruktansvärd!!! Inga värktabletter hjälper! Alvedon och Treo-Comp har använts. Så nu är det bara att koppla på tålamodet och ha foten i högläge. 

Jag åkte ner till Mys Blommor för en stund sedan . Hade precis tagit smärtstillande och tänkte ”passa på” . Ville avlasta Caroline och se till att vi  får jobba undan sånt där som vi behöver vara två för att göra …. Men efter en knapp timme så gav jag upp. Det för FÖR ont! Det är inte likt mig. Ni som vet ni vet.

Nu är jag hemma igen. Hundarna ligger med mig i soffan. Jonas & våran vän Tobbe är påväg hem med thaimat

Jag ska försöka sova bort mesta smärtan är tanken!!!! 😅  Vill bara säga att vi precis har fått påfyllning av Ölandschoklad i butiken. Något som varit tillfälligt slut ett tag 😊

Tack för eran omtanke och alla krya-på-dig hälsningar. Kika gärna förbi butiken. Körsbärsträden blommar för fullt 🌸 

5 Komentarer

  1. Hej My
    Krya på dig vet hur jä….ont det gör själv sprang jag in i en hantel 😒vid träning hur klumpig får man va,men det va bara och gilla läget😂ha det gott💖

  2. Oskarshamns sjukhus är bedrövliga, så oprofessionella, de missade min mammas tjocktarmscancer och sa att det enbart var magsår, ett halvår senare var min lilla mamma i himlen!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..