Magnetröntgen, endoskopi och fystest!

Hej! Igår blev en LÅNG dag! Men så skönt att ha den klar ✔️ Jag skrev en liten hälsning från bilen igår…. Ni vet om en del av mina förberedelse med lång fasta. Sen inget vatten efter midnatt, som få blev ca 14-15 h 😅 En fullspäckad dag med undersökningar! Vilo-EKG, Arbets-EKG, blodprover, Bentäthetsmätning, Lungfunktions-undersökning (Spirometri), Ultraljuds-undersökning av, Hjärta (Echocardiogram),Pulskärl på hals (Carotis-Doppler), Pulskärl i ljumske (Femoralis-Doppler), Magnetkamera-undersökning av: Hjärna, Övre buk med bukspottskörtel, lever, njurar och gallblåsa. Nedre buk med prostata/livmoder och äggstockar samt lymfkörtlar. Tjocktarmen ( inte trevligt 💩🙈). Aortabågen, Lungor och riskfettsanalys.

Mitt flås är extremt dåligt! Styrkan finns i kroppen, men flåset blir skyhögt direkt. Sen tar det låååång tid innan jag kommer ner till vilopuls 🧐 Något jag anpassar min träning utifrån. Detta året har min kropp utsatts för olika trauman. Det får ta sin tid. Jag fortsätter att ta hand om mig själv och vara så stark som möjligt inför nästa operation. Men även framåt 👊🏻 Jag känner att jag har fått en andra chans i livet. Det är det enda jag skrivit till er. Vi får se om jag orkar/har lust att skriva mer om det. Men just nu sedan jag kollapsade så har min syn ändrats. På ALLT. En tacksamhet jag inte rättvist inte beskriva med ord❤️ Min hälsa och familj går före ALLT. Allt som tar energi har sakta men säkerts eliminerats. Jonas hjälper till mer hemma. Vi har tillsammans effektiviserat och förenklat våran vardag. Vi gör framsteg för att skapa ett enklare vardag och skapa det liv som vi vill. Och som jag BEHÖVER ❤️ Jag ska ägna separata inlägg åt detta. Jag är glad, pigg och förväntansfull inför vad framtiden har med sig. Jag mår mycket bättre och tar en utmaning åt gången…. 💪🏻 Samtidigt som jag jag fortsätter att bygga styrka ☺️

Lite fystest på det 💪🏻

Spännande dag! Idag blir det lugnare. Jag blev ganska trött så jag somnade innan 19:00 igår 😂 . Men är ändå lite trött idag. En mysig lunchdejt idag. Sen lite planering inför imorgon då jag ska börja jobba igen 💪🏻 Jag har längtat så mycket! Jag är oförskämt positiv och glad som en lärka 😁😍Vi hörs senare…. Stor kram ❤️ / My Martens

PS: köpte en mini-pumpa igår. Saknar Öland och Skördefesten. Jag själv odlade mini-pumpor, grannen bredvid min gamla blomsterhandel odlade pumpor 🎃 Jag importerad resten ifrån Holland. Men jag stöttade alltid svensk odling först. Vi ska även planera skolans halloween disco.

22 Komentarer

 1. Ordentlig genomgång. Har du inte utmattningssyndrom? Då ju kroppen i stress… jag har det och hög puls samt lätt andfådd. Har även reumatisk sjukdom. Men kräver mkt sömn/ meditation i flera år. Var träningsmänniska innan…. Kram ❣️

  • Hej! Tack för din omtanke 🙏🏻❤️ ja utmattning kräver både livsstilsförändring, avlastning återhöjnings och planering av sin energi för att inte hamna på minus..

   Men dessa tumörer jag opererat bort och världen och symptom hänger inte ihop med tiggare utmaning för ett par år sedan ❤️ kram

 2. My, istället för att skriva skrattfigurer vid frågan om prostata kunde du ju bara tagit bort just det ordet i ditt inlägg 😂eftersom det ju var livmodern de undersökte.
  Jag önskar dig dock lycka till med allt och hoppas på bra provsvar på allt.
  Har själv nyss gått igenom nåt liknande och fastan inför en datormografi är bara den en pina.
  Kram

  • Men jag tyckte att det var roligt 😅 Det fanns inget elakt, eller surt över den. Vilket är ett klassiskt missförstånd när man läser och lägger in sin egen tolkning. Hade du sitter framför mig så hade du sett ett spontant skratt … 😅 Jag har bestämt mig för att skriva ifrån hjärtat och vara mig själv till hundra % . Mina följare gör samma sak åt mig. Jag gör samma sak åt er.

   Tack 🙏🏻 Håller med om fastan 🙈 kram 🥰

 3. Blir det inte missvisande om du ska göra alla undersökningar på en dag? Vara laxerande och göra arbetsekg??? Fick du inte lugnande?

  Är det privat du gör detta? Antar att den offentliga vården inte skulle boka in så här mycket på en dag???

  • Jag kopierar in ett svar jag skrev på annan kommentar nyss 😅 Pallar inte att återupprepa och jag tror att du får se svar som du söker via kommentaren. Annars för du komplettera med ytterligare en kommentar:

   Men du. Om det nu är som du säger att du jobbar inom vården så borde du veta bättre än många av oss andra som INTE gör det. Även mig 😅 jag går fortfarande inom den klassiska vården. Samma som för alla andra. Jag är långt ifrån klar där. Men det är långa köer. Jag stod med remiss gällande tumörerna i ca 10 månader och kollapsade innan jag fick komma på besök. Jag har lagt en sjukvårdsplan tillsammans med min huvudläktare där vi också kompletterar med privata undersökningar som jag snabbare kan komma in på. Där man delar journalsystem. Detta är någonting jag bekostar själv. Alla har inte den möjligheten. Jag har varit egenföretagare i snart 17 år. Där jag sparat i olik fonder men också lagt ganska stor budget på försäkringar. Så jag tycker att med den yrkeskompetens som du påstår dig besitta så är din kommentar ordentligt missvisande och oprofessionell. Det finns inget emoatisökande i mina inlägg utan tvärt om. Alla borde prioritera sin hälsa i den mån man kan. Jag har varit sjuk länge och är fortfarande under behandling parallellt med fortsatt utredning. Jag vill bli frisk. Jag är relativt ung. Mamma till en 11 åring. Matte till två hundar. Blivande fru till Jonas och…. Jobbar med ett yrke där jag är beroende av min hälsa och för jag själv är mitt eget varumärke och där med skör och mer utsatt om jag inte blir frisk…. Oavsett vilka delar av min utredningsplan dom är bekostad och som är via landstinget så r jag väl omhändertagande av vården. Läkarna prioriterar mig inte mindre där jag betalar själv… Hoppas att detta hjälper dig att förstå min situation bättre och att du därmed kan tänka till en extra gång innan du kommenterar som du just gjorde. Ha en fin dag 🥰 kram kram

  • Men Malin… det står prostata/ livmoder vilket då betyder antingen eller. Vilket i sin tur är kopplat till vilket kön som du då har 😅 Men så långt kanske du aldrig tänkte? Hoppas att du förstår bättre efter min förklaring. Haha! Men ibland går det lite fort när man svarar just utan att tänka.. det händer mig också ibland 🥰 stor kram och ha en ljuvlig dag i denna där solen skiner ☀️

 4. Du har inte släppt igenom min förra kommentar och undrar varför ?
  Sen måste jag fråga vad för undersökning du gjort när
  det gäller tjocktarmen och VAR gör de alla dessa undersökningar på en och
  samma dag? Vill du inte svara här så svara gärna på min mail. Har en massa besvär och jag får åka massor med gånger för att
  få allt gjort

  • Hej! Jag kan inte hitta din tidigare kommentar du hänvisar till 😅 Det är fortfarande inte helt bug-fritt här inne tyvärr. Men OM du orkar skriva den igen så kan jag svara på den såklart 😄 Det finns många allternativ på undersökningar. Jag har olika remisser och utreder flera saker samtidigt… både via landstinget och privat. Det är ingenting nytt. Ni har även fått följa provtagningar och insättningar av medicin tidigare. Men vissa saker sedan min kollaps är fortfarande inte logiska och behöver undersökas med och bevakas… Så jag har x-antal tillfällen inbokat framåt. Någonting nästan varje vecka … 😅 lycka till 💕

 5. Förlåt men det är totalt gränslöst att du får det att verka som du ”tas hand om vården” när det är en privat hälsoundersökning som du betalat för..! Jag jobbar inom vården och finns ingenstans du kollas sådär om du inte betalat privat för det. Bara för att du ska få folk att tycka synd om dig.

  • Men du. Om det nu är som du säger att du jobbar inom vården så borde du veta bättre än många av oss andra som INTE gör det. Även mig 😅 jag går fortfarande inom den klassiska vården. Samma som för alla andra. Jag är långt ifrån klar där. Men det är långa köer. Jag stod med remiss gällande tumörerna i ca 10 månader och kollapsade innan jag fick komma på besök. Jag har lagt en sjukvårdsplan tillsammans med min huvudläktare där vi också kompletterar med privata undersökningar som jag snabbare kan komma in på. Där man delar journalsystem.

   Detta är någonting jag bekostar själv. Alla har inte den möjligheten. Jag har varit egenföretagare i snart 17 år. Där jag sparat i olik fonder men också lagt ganska stor budget på försäkringar.

   Så jag tycker att med den yrkeskompetens som du påstår dig besitta så är din kommentar ordentligt missvisande och oprofessionell.

   Det finns inget emoatisökande i mina inlägg utan tvärt om. Alla borde prioritera sin hälsa i den mån man kan. Jag har varit sjuk länge och är fortfarande under behandling parallellt med fortsatt utredning.

   Jag vill bli frisk. Jag är relativt ung. Mamma till en 11 åring. Matte till två hundar. Blivande fru till Jonas och…. Jobbar med ett yrke där jag är beroende av min hälsa och för jag själv är mitt eget varumärke och där med skör och mer utsatt om jag inte blir frisk….

   Oavsett vilka delar av min utredningsplan dom är bekostad och som är via landstinget så r jag väl omhändertagande av vården. Läkarna prioriterar mig inte mindre där jag betalar själv…

   Hoppas att detta hjälper dig att förstå min situation bättre och att du därmed kan tänka till en extra gång innan du kommenterar som du just gjorde.

   Ha en fin dag 🥰 kram kram

 6. Jag har kanske missuppfattat.
  Du skriver att du hade fått remiss på tumörerna och väntat I 10 månader?
  Men vad du tidigare skrivit så upptäcktes dom när du fick din misstänkta stroke. Vid röntgen.
  Känns så snurrigt.

  • Ja, det låter snurrigt det du skriver 😅 Det är inte så det har gått till. Så svårt att skriva så långa svar i kommentarers fältet. Läs gärna inläggen igen om du vill få klarhet i ”snurrigheten” 😅🙈 kram 🥰

 7. Hej,
  Jag har ingen aning, men dina symptom påminner om mina och jag har något som kallas subglottisk stenos i halsen. Det gör att man blir flåsig snabbt trots styrka i kropp och god kondition innan.. För att upptäcka det måste man gå ner i halsen och luftstrupen med bronkoskopi. Du kanske redan gjort den undersökningen. Annars kan det kanske vara värt att prova? 🙂 Krya på dig 🙂

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..