Gästblogg med tips för dig med Rosacea

i samarbete med Rosenseien ❤️

Hej alla My följare,

Innan vi går vidare med mina tankar och råd kring Rosacea . My har skrivit ett inlägg där hon beskriver vad som fungerat bra för just hennes Rosacea . Du hittar inlägget HÄR  ??

Carina på Rosenserien här igen, vi får många frågor om rosacea i den här gruppen. Då My själv lider av rosacea och har fått så fina resultat med Rosenseriens Calming moisturizer anti redness så kommer det upp många funderingar som jag ska försöka svara på. Rosacea är en hudsjukdom som är kronisk och går i skov, mellan 5-10% av Sveriges befolkning har problem med kronisk eller tillfällig rödhet i huden. Rosacea har lite olika symtom, det kan vara röda fläckar i ansiktet, synliga blodkärl på näsan och kinderna, små röda knölar och man upplever en öm och varm känsla på huden. Även svullna och rodnande ögonlock är vanliga. Rosacea uppstår när det finns ökat blodflöde till hudytan men den exakta orsaken vet man inte riktigt, det kan vara ärftligt eller bero på stört immunsystem även livsstil spelar in. Det är vanligare hos ljushyade som lätt rodnar vid stress och ansträngning. Det finns vissa saker som triggar sjukdomen och som man bör undvika och det är stark sol, värme, heta drycker, stora mängder kaffe, alkohol, starka kryddor, feta krämer och stress.

Rosenseriens Calming moisturizer anti redness har dokumenterad effekt på rödhet i huden och på rosacea, krämen både förebygger och reducerar kronisk och tillfällig rödhet. Det är en kombinerad dag- och nattkräm. Motståndskraften i blodkärlen stimuleras så de inte spricker så lätt och krämen gör även blodkärlen mindre synliga så att rodnade dämpas. Den återställer den mikrobiologiska balansen i huden då den innehåller prebiotika från rädisa och cikoria.

Även om man inte lider av rosacea så är krämen perfekt för att dämpa solbränna, ge jämnare färgton, lugna och återfukta huden.

Vi avslutar inlägget med att ge er en dunder rabatt där ni får hela 20% med koden My20 ❤️ Kom direkt till hemsidan  HÄR

Ha en underbar sommar och var rädd om din hud! ☀️ 

Kram Carina

2 Komentarer

 1. Hej.
  My gjorde ju också reklam för någon slags ansikts
  behandling på hudsalong för sin rosacea, vilket gjorde underverk.
  Är det något man då bör kombinera med Rosenseriens produkter för att få resultat?

  • Hej!
   Verkligen! Man kommer långt med ”bara” produkter . Men att kombinera det med behandlingar är det som för mig gett bäst resultat. Det ena utesluter inte det andra.
   Några viktiga saker att tänka på. För INTE behandlingar under pågående skov.
   Vänd dig till någon som är kunnig inom området och ta en konsultation till att börja med.
   Inga behandling med aktiva liter med ”aggressiva” produkter som triggar Rosacean .
   Men det vet en bra hudterapeut .
   Lycka till ??

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...