Motivation och pepp!Hej från Studion ??

Efter PT klienter var det dags för mig själv…

Första ”riktiga” styrkepasset i nästa fas av min rehabiliterings resa ?? ? 

( Rehab är för övrigt min grej nuförtiden??) 


Jag har gjort resan förut, jag vet vad som krävs….. och hur j*vla tungt det än känns , så vet jag att jag kommer upp, tillbaka och starkare igen ??

För dig som vill lyssna så pratade jag in ett längre pepptalk på min IG story , som ligger uppe i 24h ( @mymartens )

Jag berör ämnen kring målsättningar, att bli frustrerad över att inte känna igen sig själv som där man står just nu.

Att det är lätt fastna i målet… långt där borta. Och därför tappa motivationen när resultaten inte kommer så fort som man skulle vilja… 

Bryt istället ner till mindre delmål, och fokusera på känslan av när man mår som bäst ??Jag beskrev dagens känslan av känna mig klumpig som en elefant, orörlig som ett kylskåp… med en puls som skenar ? ??‍♀️ 

Det är som vanligt ingen ”tillrättalagd” story…. Utan rakt ifrån hjärtat från mig till dig❤️


Känner du att du behöver börja om, gång på gång? ??‍♀️

-⁠ Tufft som f*n , jag vet! ?

Den hårda sanningen är att de flesta ger upp halvvägs, eller t.om. strax innan de kommer i mål.⁠..

⁠Många gånger går dessa handlingar hand i hand med orealistiska förväntningar. Du sätter upp ett alldeles för högt mål – ja, höga mål är bra, men här bör du tänka realistiskt och sätta upp dina mål stegvis i förhållande till hur din vardag ser ut, och utefter vad du kan förvänta dig av dig själv ??⁠

Hur mycket tid har du att avvara för din träning? Hur ser dina arbetstider ut? Har du barn och familj att ta hänsyn till?⁠ ?

⁠Ibland blir det helt enkelt inte som man har tänkt sig ? ⁠

Man är som oftast mest motiverad i början, då allt är nytt och går enligt plan: Du har en skyhög motivation, vågen pekar nedåt, styrkan ökar för varje vecka, både du och barnen håller er friska osv. 

Men sen kommer den dagen du inte alls var beredd på:⁠

Mitten av ditt lopp. Det går segt, vågen börjar stanna av, kosthållningen är grå och trist. Du kämpar på, men mest för att du intalat dig själv att det är något du måste ta dig igenom. ”Sommaren är ju faktiskt snart här” ? 

Verkligheten möter brist på tid och motivationen svalnar. Kanske pga trötthet eller t.om. för att du inser att du inte når dina mål tillräckligt snabbt ⛔⁠

⁠Tiden går och du börjar nu mixtra, du börjar slarva och letar efter en quick-fix som kan lösa ditt problem snabbt. Tills du helt enkelt ger upp.⁠

För att nå sina mål krävs tålamod. Rom byggdes inte heller på en dag ?⁠

⁠Motivationen kommer inte alltid vara där. Oavsett om du är erfaren eller precis hoppat på tåget ☝? Därför är det så viktigt att längs vägen bygga på din disciplin och inte hänga allt hopp på din motivation.⁠

När du har lärt dig detta och har en plan att förhålla dig till kommer det gå som på räls. Gör det till en livsstil så behöver du inte börja om i perioder! ??⁠

Hitta en HÅLLBAR balans ⚖️ 

Kram från coachen ?

/ My Martens


4 Komentarer

 1. Hej! Jag undrar om du personligen har haft problem med motivation eller disciplin? Eller om det var något annat som gör att du nu ”gör resan igen”? Hur som helst har du ju ett bra utgångsläge, du ser redan ut att vara i bra form tycker jag ?

  • Allting hänger såklart ihop.
   Just motivationen och disciplin är nog det som snarare har räddat mig genom åren….
   Jag är kroniskt sjuk, och hamnar i återkommande depressioner och mörka perioder. Hjärntröttheten tar över och aktiviteten minskar ….
   Senaste året har jag fått ny medicinering som lett till att min sköldkörtel påverkats väldigt negativt och jag både minskat ämnesomsättning i kombination med mindre kraft, ork och energi….. låååång period på sjukhus. Permissioner, sjukhus igen.
   Tufft som f*n helt enkelt. Men förhoppningsvis kan medicinering ställs in och jag ska slippa hamna så långt ner i depressionerna som jag gjort.
   Medicinen som påverkade min sköldkörtel har successivt trappats ut och mina världen är påväg tillbaka emot det normala.
   Kroppen ”svarar” igen, och jag kämpar mig tillbaka igen ??☺️
   Tack snälla du ❤️??

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...