HUR BLIR JAG AV MED MITT SÖTSUG?HUR BLIR JAG AV MED MITT SÖTSUG? 
Många pratar om ett konstant sötsug, eller att man känner sig ”sockerberoende”??‍♀️
-Någon som känner igen sig?
Nyckel till att få en jämn blodsockernivå är att få i sig mer MAT! Mat som innehåller bra näring, mättande protoner i kombination med goda mellanmål och ett tillräcklig vätskeintag!
⚠️Uteslut EJ kolhydrater, men är gärna mer av långsamma kolhydrater än snabba


Tips på hur du bli av med ditt sötsug:


? ÄT MER MAT? 
Då håller du dig mätt, skippar små-ätandet och undviker att hamna i ”fällan” där du blir panikhungrig! 

? ÄT REGELBUNDET ⏰ 

Frukost, lunch, mellis och middag! Oavsett NÄR du äter ( vet att många kör periodisk fasta) . Så sätter du upp regelbundna tider utifrån DIN vardag! Din kropp kommer efter en period med regelbundna tider ”lita på” att den får energin som den behöver…. Och därmed fungera bättre! Mindre blodsockerfall och mer energi?? 

? PRIORITERA DIN SÖMN ? 

En trött kropp och knopp skriker efter energi. Det ökar ditt sötsug och gör dig ”känsligare” och din blodsockernivå blir mer instabil. 

? DRICK MER VATTEN ?

Kroppen består till största delen av vatten. Många dricker mycket, mycket mindre än vad man själv tror. Rekommenderat dagligt intag/: 2.5l / dagen . 
– Hur mycket dricker du? Testa att räkna efter så ska du få se…. ? 


? PLANERA DIN KOST

Se till att du alltid har en plan för dina måltider. Förbered med hälsosamma , mättande mellanmål som finns lätt tillgängligt. Gärna som ät lätta att ta med sig ( exempel, frukt, kvarg, keso, bär, kokt ägg, chiapudding , mindre portion av lunch/middag) Ja ni fattar…. ☺️ 

? MATLÅDOR/ FOOD-PREP ?

inhandla och laga mat för flera dagar framåt. Se se till att det finns några frysta portioner i frysen för de gånger du ”glömt, inte planerar, eller halkat efter med rutinerna” . Ha en BRA ”plan B” . Gör storkok, gärna på 2-3 rätter samtidigt som du kan variera emellan. Genom att planera din kost, dina inköp, och din matlagning…. Så lovar jag dig, att du kommer att SPARA pengar, MINIMERA stress, SPARA tid…. Och på så vis kunna hålla dig till en kostplan eller bara en hälsosam vardag med en STABIL blodsockernivå!  = Mindre sötsug!
Tips från coachen ?Vill visa er en sak….

Denna söta lilla phalaenopsis kom med ett blomsterbud till PT studion. En tidigare onlineklient skickade det tillsamman med ett personligt lite längre brev. ( som jag lovat att INTE lägga upp)

Men orden och känslan hon förmedlade via brevet gjorde mig så glad att jag fällde en glädjetår eller två ??? Att få den bekräftelsen och tacksamheten är den bästa man kan få… Jag ÄLSKAR mitt jobb!

Nu ska ni få se en annan sak ? En mindre charmigt WC / dusch i PT studion. Denna yta har agerat förråd och tillfälligt förvaringsutrymme när vi har lagt golv, målat, monterat osv.
Dörrarna till städskrubben / garderoben är restnoterade ifrån Ikea. TRE MÅNADER?! ??Men den som väntat på något gott ??‍♀️


I den bruna kartongen är en svart barngrind som ska sitta in till det lilla köket. Så att Svea kan ligga i sin korg där inne när jag har klienter ? När stammisar tränar så övar vi på att hon ska kunna gå lös.

SJÄLVKLART ska inte den fina Madeleine Santiago tavlan sitta i badrummet ?

Jag har under eftermiddagen sålt en del grejer via Facebook marketplace . Då hittade jag en svart hylla som passade perfekt in där skostället står. 300:- som hittat!
Den kommer dessutom matcha kommande duschvägg ? … gå lite mer i stil med allt annat!

Sköldpaddan och eleganten är mitt absolut mest onödiga inköp! ? ? ? Men så söta ändå!

När man kommer till mig. Som PT klinet, eller kanske för att ta en konsultation gällande onlinecoachning. Då ska man känna sig 100% välkommen. Det ska kännas lite lyxigt, men samtidigt personligt. Lite som att kliva in i mitt vardagsrum ….

Studion är alltid städad och organiserad. Insynsskydd så att man kan känna sig helt ifred, utan att behöva distraheras av andra människor.

Det erbjuds kaffe och te…. Jag hade alltid haft olika Jura kaffemaskiner när jag bodde på öland. Både med Ludvig pappa, men också efter.

Men efter konkursen…. Då sålde jag i stort sett allt jag hade och lite till. Kämpade med en dag i taget. dubbla jobb, ibland trippla jobb…. För att betala av skuld och kunna börja om.
Min dåvarande jura maskin stod för hyran för mig och Ludvig en månad. Jag kommer aldrig att glömma hur tacksam jag var när han som köpte den kom och hämtade den ??

Därför känns det så sjukt roligt att kunna investera i en sådan igen. Denna gång i en betydligt lägre prisklass än tidigare ?! Denna lite mindre modell passar mig perfekt.
Den gör det bästa kaffet i världen ☕️ ( enligt mig) jag är inte kräsen av mig. Är jag ensam hemma så slår jag på kaffekokare och tar Nescafé ??
Men…. Den är lite tvådelad den. Antingen så älskar man det, eller tvärt om?


Medan jag höll på att fixa inne i badrummet så skruvade Jonas upp barngrinden ?? Jag mutade med en semla ?

Inne på toaletten kommer det alltid att finans en liten ”bra att ha box” med sånt som många klienter glömmer eller saknar.
Huvudvärks tabletter, hårtofs ( SÅ vanligt att man glömmer det ?) , men det kommer också att finnas tro
sskydd, tamponger, bindor, hårspray, torrspray, och allt annars du kan tänkas behövas ??‍♀️- Hur bra?!

Jag irriterar ihjäl mig på att dörrarna inte kommit till städskåpet ännu? Jag kommer även byta ut lampor och spegel över handfat osv…. Men ville visa er vad jag pysslar med efter dagens kunder☺️

Nu mys med mina tre älsklingar här hemma. Jonas, Lilleman och Svea ❤️

Trevlig helg! ?
Hoppas att ni gillade infon ovan gällande att få bort onödigt sötsug, och energi dippar??

/ My Martens


8 Komentarer

 1. Bra tips om sötsug. Själv lider jag av detta på kvällarna framför allt. Jag kör periodisk fasta o mår jättebra av det, bryter fastan 12 eller 13 med lunch/brunch, sen mellis, middag och nåt på kvällen. Jag är inte hungrig sen utan det är mer ett ”mentalt” sug om du förstår hur jag menar? Känns så sjukt jobbigt, och alla tips om promenad, drick te, ring en kompis, kör yoga osv hjälper ju inte. Vill man ha godis så vem f-n vill dricka grönt te?! ? Så himla svårt och då är jag ändå 40+. Det är ju inte bra med godis varje dag men svårt att sluta.

  • Haha!
   Jag är så ingen som påstår att man genom att dei la ge får bort sitt sötsug ?? Jag förstår helt din poäng!!!
   Men återigen. Kika över hur mycket mat du får i dig. ( räkna efter ordentligt, använd Lifesums gratis funktion tex)
   Samma sak med vätskeintag, se över det också ?
   Sen kan du ju äta godis ibland… men kanske inte varje dag ?

 2. Det där vart ju superfint. Ang. städskrubben. Jag bodde på ett hotell en gång som satt upp ett snyggt ”drapperi/gardin” som dörr till garderob. Kanske kan det vara en tillfällig lösning tills dörrarna kommer – bara köp en expanderbar stång med fjäder (typ en sån man har till duschdraperi) och sätt i så behöver du inte ens borra.

  • Hej igen ☺️
   Precis som jag svarade dig på Instagram….. jag förstår din frustration ??
   Men det är ett aktivt val som jag har gjort ?❤️
   Jag är inte ensam om det, flera gym som jag själv tränar på tillåter hundar på plats.
   Samma sak med frisörsalonger och vissa caféer ( espressohouse tex) .
   Men den stora trösten är ändå att det är betydligt större utbud där man inte får ha pälsdjur .
   Så jag hoppas att du hittar något som passar dig bra någon annanstans ?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...