Ökad fettförbränning – viktnedgång

Ökad fettförbränning – viktnedgång 

Vad krävs egentligen för att gå ned i vikt??‍♀️?⁠

Till att börja med finns det inga ”magiska piller”. Eller onaturliga genvägar. Självklart kan man behöva tillsätta vitaminer , tex d-vitamin, järn, B12, magnesium osv…

Det är inte heller flera timmars utförande på lokalgymmets motionscykel – och absolut inte uteslutande av kolhydrater??‍♀️?
Nyckeln till en viktnedgång heter balans, kontinuitet och tålamod tillsammans med realistiska mål och förväntningar. Allt du gör över tid? ⚖️

⁠För att gå ned i vikt är det kort och gott ett underskott av kalorier du behöver ligga på. Men här gäller det även att se över VAD din kost innehåller. 
Att du ska ligga på ett visst antal uträknade kalorier per dag är en sak, men lika viktigt är vad dessa kcal består utav. 2000 kalorier i form av allt du hittar på godishyllan ger dig inte alls samma resultat om dessa 2000 kalorier istället bestod utav bra proteiner, lagom mängd fetter och kolhydrater rika på fibrer. 

Bra mat som motsvarar kroppens alla behov kommer dessutom påverka din kropp och matsmältning positivt, snarare än ett oroligt blodsocker som gör dig trött och sötsugen?

⁠Utöver ett underskott behöver vi även röra på oss. Här är dock cardio inte alls det viktigaste, faktum är att den vardagliga rörelsen (antal steg, stå upp, trappor istället för hiss osv) är mer effektivt än enskilda konditionspass☺️
Överdrivet mycket cardio leder till att du blir hungrigare och tröttare. Ett annat problem som uppstår är att kroppen vänjer sig vid mängden cardio du matar den med, och således kommer behöva öka denna mängd för att få samma effekt som du fick vid start. Cardio ska vara ett komplement till din träning, inte ett enda verktyg som ska ”lösa ditt problem”.

Under en fettnedgång är det viktigt att styrketräna, detta för att bibehålla den muskelmassa du redan har, vilket dessutom kommer påverka ämnesomsättningen positivt??

⁠När vi väl kommit igång med träningen är det lika viktigt att tänka på vilan. Sömn är A och O för att minimera skador, men också göra dig starkare??

Utöver detta ovan är det alltså din livsstil i sin helhet som ger dig resultat. Mängden mat, vad för typ av mat du äter, hur dina dagar ser ut i rörelse överlag. Många bäckar små, som det så fint heter. Balans⚖️

Summering:

Cardion är det minsta du behöver tänka på?

Vill passa på att önska dig en fin dag ❤️ ?

/ My Martens

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...