Nu börjar min resa tillbaka ….

Hej på er! Vad roligt att ni är så många som vill följa med på denna ”resan”. Den kommer vara utifrån mig själv och där jag befinner mig. Men många av er kan säkert plocka tips och finna viss inspiration… MEN, detta kommer att upprepas, jämfört INTE med någon annan än dig själv.

En resa handlar både in och utsida.

Men innan jag delar mina tankar kring detta så vill jag reda ut några saker. Ni är många som frågar om min sjukdomsbild. Jag skrev det i första inägget. Jag är INTE redo att prata om detta ännu.

Jag kommer att dela med mig av min sjukdomsbild NÄR jag mår bättre. När jag fått distans till det. När jag fått in mina rutiner på medicinerna. När medicinerna är i fasade och mina vidriga biverkningar ( bla problem med sköldkörtel och viktuppgång ) gett med sig. När jag kan sova en natt utan starka sömntabletter. När jag klarar av en hel dag utan att sova och gråta … Då. Då när jag mår bättre. Då kan jag kanske orka med att prata om min sjukdomsbild.

-Skulle ni kunna göra mig den tjänsten och respektera det ??❤️

Det är nämligen så att det är vådligt mycket som är nytt för mig. Att tex komma ihåg att äta all dom där ?? Dessutom har jag alltid varit lite ”rädd” för mediciner och biverkningar. Så detta är en enorm mental utmaning. När jag dessutom VET redan på förhand vilka funktioner jag komma att minska under första månaderna /halvåret. Jag kommer inte kunna leva utan medicin. Så det är bara att ”gilla läget” och ödmjukt tacka för att man idag kan behandla min typ av sjukdom ??

Nu tillbaka till min resa. Detta är första veckan och jag kommer att mjukstarta. Till dig som också vill påbörja en individuell resa. Kom ihåg några saker.

? Sätt upp mål.

? Brut ner målet i delmål.

? Starta mjukt. Forcera ingenting, utan låt det ta tid.

? Realistiska förväntningar.

? Informera dina närmast ( familjen) för support och stöd ?? ( OBS! Viktigt )

? Var detektiv i din vardag… Fundera över hur din sömn är, vad som stressar dig, vad som får dig att må bra. Vad som tar fin energi. Vad du äter ( skriv ner i 5-7 dagar för att kunna analysera det senare )

? Ställ dig frågan för vems skull du gör din resa. Påminn dig om att det är för DIN egen skull ??

Idag började jag. Denna dagen har varit efterlängtad då det inte varit möjligt innan ??

Det var 2 grader ute. Molnigt, kyligt och kallt. Mina fötter känns som bly, motivationen är som bortblåst och energin = noll! Men jag vet hur gott det gör för både kropp och knopp! Mitt ”vanliga” jag, ( som JAG jämför mig med) brukar ligga på ett snitt mellan 20-25 tusen steg /dagen. Dels för att jag tar PT klienter i mitt jobb, jag rör på mig även under arbetstid, plus min vanliga träning och mina dagliga PW.

Senaste veckan har stegen legat mellan 0-2700/ dag. Utöver dom veckorna som jag varit HELT liggande. Statusen är att jag blir andfådd av att gå i en trapp. Att jag är så trött och orkeslös att det är en utmaning att åka till apoteket eller doktorn tex.

Så. Idag var det pannben och tjurskallighet som fick ut mig. Jag smög ut innan mina killar hade vaknat. Började gå en bit med Svea. Som gick en stund, uträttade sina behov. Sen vägrade hon att gå mer ? så jag fick gå hem och lämna henne..

Kolla hennes min ?? ?

Inte dom bästa skorna…. Men jag tog mig iväg. Lugnt tempo, med många stopp! ?? Men det är en början…. ??

Avslutade med att titta till mitt husbygge ? Försöker att förlika mig med färgen…. hmm.

Jag har gjort matlådor för ett par dagar… SÅ skönt för att slippa stressen.

Grönsaks juice för några dagar i taget…. Nu mys i soffan resten av dagen…. ❤️❤️

14 Komentarer

 1. Skulle bara säga att som tex vårdpersonal är det inte jättesvårt att gissa din diagnos när du berättar om och visar bild på tabletter och biverkningar. Jag kommer självklart inte skriva det men om du vill att det ska vara hemligt ska du nog vara mer försiktig.
  Jag skulle uppskatta om du berättar ♥️

 2. Det får respekteras att du inte orkar prata och få en massa frågor om din diagnos osv. Men jag vill göra dig medveten om att pillren du visar i dosetten gör att du ”ändå berättar”. För vi är många som lever med psykisk ohälsa här, läkare, sjuksköterskor mm som ju känner igen varenda av dessa piller i detalj till utseende. Så vill du vänta med att berätta om din diagnos så hoppa över att ge mer info just nu genom medicinen.
  Och det kan omöjligt vara EN dos av de vita pillren. Ingen som äter 8 st av dem vid ett och samma tillfälle. Är nog uppdelat till två omgångar??

  • Hej Leonarda!
   Tack för din kommentar… Jag ser inte varför man skulle se på pillrens som ligger upp och ner. Vad exakt det är jag äter. Nu är jag iof ny inom detta, och saknar erfarenhet sedan tidigare …..
   Visst kanske om man äter samma själv, eller jobbar inom vården.
   Det är en daglig dos av det jag äter. Du ser det även i dosetten där samma hög ligger fördelat… Detta är ett av mina nya söndags nöjen. Att förbereda inför veckan.. Jag är fortfarande under insättning och ska upp i en ännu högre dos än den jag visar nu.
   Vet inte riktigt om du fått svar på din fråga? ?

   • Jag säger som Leonarda att om du inte vill att det spekuleras om vilken diagnos du har så ta bort bilderna på medicinerna. Jag ser vad du äter. Jobbar inom sjukvården och lider också av psykisk ohälsa med en dos piller jag tar varje dag.

  • Jag håller med ovanstående. Att man ser på pillren precis vad du äter. Och även gällande dos. En dos räknas som tex kl 08.00 dosen. Det du visar upp där är dina två doser som du tar under dagen. För ingen tar 8st av dom där vid samma klockslag.
   Nu jobbat jag inom vården, men jag tänker på alla som drabbats av samma sjukdom som du..att det kan bli missvisande.
   Lycka till med inställning av medicin och hoppas du kan känna dig stabil snart??

 3. Hej!
  Jag vill börja med att säga att jag följer gärna din resa, har senaste året gått upp 10kg och trivs inte.
  Jag har en fråga, gör du grönsaksjuice för några dagar?
  Smart , jag har alltid tänkt att den ska vara färskpressad, men då blir det lite enklare om man kan göra för några dagar ?

  • Hej ☺️ Ja, jag gör grönska juicen för 2-3 dagar i taget … Det underlättar vardagen, och passar mig… Lycka till med din resa! Kram kram

 4. Jag doserar i mitt jobb och vet som sagt vilka läkemedel det är på bilden som ger svar på din förmodliga diagnos. Aha – nu är jag med. En daglig dos ja ? Tänkt att alla 8 vita var vid ett tillfälle och den dosen är det ingen som har. Maxdosen på detta preparat är jag bekant med.
  Vill dig inget illa , bara göra dig uppmärksam på att tabletterna blir en tydlig indikation på vad du lider av. Och vill du hålla det privat ett tag till så är det osmart att fota medicinerna. Det är säkert många här som är medicinskt utbildade?
  Lycka till det kommer bli bra! ?

 5. Hej My, det är väldigt insiktsfullt att säga ”och ödmjukt tacka för att man idag kan behandla min typ av sjukdom”. Jag tycker att det var fint. Det finns så mycket som jag önskar var annorlunda i livet och jag önskar att jag ändå kan se det med den vinkeln som du skriver. Om du förstår vad jag menar. Tack <3 Maria E

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...