Trött och rastlös på samma gång, nya huset kom i FEL färg?!

Hej! Hmm… Vilken ”snygg IG / bloggbild” ska jag lägga idag? ?? ingen, orkar inte.

Vet ni…. det här är precis här och nu. Ingen fixad , tillrättalagd bild ? svullna ögon, vätskefylld och trött ? Det här är jag påväg från provtagning ?. Jonas kör. Jag har börjat vänja mig vid nålar. 1 – 2 dagar veckan… ?

Status är en ganska bra dag.
Jag har sovit bra, mindre ”dimmigt” idag. Men såklart extremt trött…… Orkar/vill egentligen inte göra någonting.

Men jag har lovat mig själv en promenad/ dagen. Det känns som ett marathon , men i verkligheten bara några kilometer.

Vem är jag? Hur blev det såhär?
Kommer jag att bli ”jag” igen?

Många frågor… Så fort rädslan kryper sig på, så kommer ångesten och oron. Varje gång kämpar jag och tänker, HÄR och NU.

-Hur svårt ska det vara att ”bara vara” .

Inte kalkylera, budgetera eller planera . Varför är det så svårt för mig att ”stänga av? ?Hur kan man vara helt slut, och samtidigt rastlös/orolig?‍♀️ Det går inte ihop…

Vill egentligen bara säga hej ☺️

Min dag har ändå varit okay…. och något komiskt som går avsluta detta inlägg…. Nu har dom precis börjat bygga mitt nya hus ? Jiiippii! Med glada steg traskade jag bort mot bygget…. och inser att jag fått FEL färg på huset ??‍♀️?

Här ser nu två av husen som är färdiga , och strax i flyttade… Med bara små detaljer och tomt kvar att ta hand om. Längre ner ser nu mitt hus…. pålägg att byggas?

Jag har fått rostrött istället för ljus/cream gult ?!!!

Det jag ville ha och trodde att jag skulle få ?? Det det blev ??? och dessa nyanser är ju som ni kan Se, ganska långt ifrån varandra……

Jag måste landa lite i detta!

Men vad hade du gjort om du köpt ett nybyggt hus i tron om att det ska vara din favorit färg? Och istället får tvärt om??

Här börjar som resa och bygga vårat blivande hem❤️

Jonas älskar det nya huset och färgen ☺️

Vi får stooooor tom på sidan ☺️ Det kommer Svea och Ludvig älska ? ??

Ja. Färgen tål att funderas på….. Vet inte en om man kan göra något åt saken???? Nu läxor med Lilleman. Vi hörs snart igen…

50 Komentarer

 1. Man skulle ju tycka att det bara är att måla om. Men huslängorna verkar gå ut på att alla husen har egna färger.
  Jag tror att den färgen blir supersnygg när du får ordning på alla växter och möbler ????

 2. Jag tyckte färgen var snygg, håller helt med Jonas där. Om orken finns så kan du ju fråga de som sålt huset om färgen. Var rädd om dig.

 3. Ta färgen ? den är ju mindre ömtålig ,och den ljusgula ser lite urblekt ut i stället ?ni kan ju alltid måla om det senare ,, lycka till och , krya på dig ?

  • Exakt, vad har ni skrivit under? Vad står det i avtalet? Står det inte gult där eller att du får välja färg själv där så har du ju ingen juridisk rätt i detta läge. Då får du väl läsa på om vad man får förändra själv så småningom och måla om på egen hand efter inflytt helt enkelt. verkar ju följa en viss färgskala och ett visst uttänkt mönster hela området så skulle tro att man inte kan ändra som man vill i första taget. Läs avtalet som sagt.

 4. Tråkigt när något så stort blir så fel ? men måste säga att är färgen som på bilden är den riktigt snygg ?
  Ta hand om dig/er, hoppas du får må bra snart ❤

 5. Jag tycker att ni ska låta de måla om det till den färgen ni bestämt att det ska vara. Man köper inte ett hus för småpengar. Kämpa My

 6. Ha Ha jag var tvungen att läsa inlägget 2 ggr innan jag fattade vilken färg du hade velat ha och vilken det blir. Jag tycker ju att den färgen roströd är MYCKET snyggare än den blaskiga gula!!!!. Och egentligen är det ju som med oss människor = det är insidan som räknas. Ha`t så bra fina My. Kram.

 7. Tycker du är jättefin på bilden,lite trött på ögonen men fin? Du ska självklart inte vara tyst och stå ut med fel husfärg. Dom får göra om och göra rätt eller också får dom betala er en summa för sitt fel. Då kan ni välja om ni vill att någon målar om det eller inte. Men prata med dom direkt. Håller med Jonas att färgen var fin?? men ni ska ha det ni betalat för eller en summa som ursäkt.

 8. Fin är du, verkligheten ? Jag gillar oxå den orange färgen som Jonas, men har de gjort fel måste du ju kunna få det du beställt tänker jag ? Kram ?

 9. Hej, jag brukar inte gilla ”rostfärgat” men det var faktiskt riktigt riktigt fin färg och passade väldigt bra på just erat hus. Men förstår chocken om du hade önskat det i ljusgult.

 10. Härlig färg tycker jag! I bland är det som inte var meningen just det som blir meningen en tid senare…eller hur? Inte skulle jag ha gröna tapeter…..men det tyckte nog den som vände på sifforna och jag är helnöjd!
  Du är trött men Du är fin! Jonas har bra smak…han såg Dig och nu ser han det vackra i husfärgen!

 11. Klart man blir både ledsen och förtvivlad när det blir fel. Hoppas du kan fixa så du blir nöjd. Själv har jag sååå svårt för just färgen gul och älskar den rostfärgade. Men nu är det ju ert hus och inte mitt. Kram och krya

 12. Ni har väl ett kontrakt och där framgår färgen. De får rätta till sitt fel helt enkelt. Det är mycket som kan gå fel vid nybygge men fel färg är ju inte direkt nån struntsak…
  Att ni orkar hoppa på ett sånt här projekt med flytt när du inte mår bra istället för att landa i nuvarande radhus. Du orkade inte med flytten i somras och nu ska du vidare igen när ni precis börjat få ordning både invändigt och trädgård med hjälp av vänner.
  Riva upp allt igen och börja om…
  Ständigt nya projekt kan trötta ut vem som helst.

 13. Gillar också den mörkare färgen bättre, blir snyggt när det kommer grönt till.
  Varför skriver du jämt ditt hus? Ser konstigt ut då ni ska bli sambos.

 14. Tycker också färgen är riktigt snygg. Vi har samma färg i interiör i vår begagnade husbil vi köpte . Satte grönt till och det blev sååå snyggt.

 15. Visst är det ett bostadsrättsradhus ni köpt? Då kan man inte själv välja färg eller måla om hur som helst. Men om det i prospektet står att det ska vara en viss färg och det visar sig inte stämma, måste du ju ta upp detta med säljaren. Även om någon av er faktiskt gillar färgen är det ju inte själva poängen. Om något ändras mot prospektet måste ni informeras.

 16. Kan ni ha tolkat prospektet fel? Enligt ritningarna är ju de båda husen i slutet av längan rött respektive gult. Men om man ser det tvärtom byter de ju plats, förstår du vad jag menar?

 17. Färgen blir nog svår att ändra i ett radhusområde.
  Får mig att minnas målaren som slarvigt läst mina tapetval och satt halltapeten i köket. Vilken chock när jag lycklig kom och skulle inspektera.
  God bättting!

 18. Det roströda var riktigt fint ? Men jag förstår om du hade valt den ljusare gula, att du blev chockad !
  Den roströda färgen kommer att göra sig fint tillsammans med alla växter , men om du vill ha den ljusare måste du säga till!
  Krya på dig och ta hand om dig ?

 19. Jag tycker också att den roströda färgen är fin! Dessutom kommer den inte se smutsig ut om några år vilket alltid är en risk med ljusare färger.
  Men frågan är vad som står i kontraktet? Det är det som gäller och inte vad som visats på visualiseringsbilder etc. Vill man senare måla om så krävs bygglov och det är inte alltid så lätt att få när det gäller att ändra färg på delar av radhuslänga.
  Kommer bli bra vilket som! Lycka till ?

 20. Det är väl bostadsrätter eller… de beställs väl i en ”rad” med uppgjorda färger tror du inte?
  Men om du skulle haft gult så får du väl tala med byggherren.
  Jag tycker det är fint med den röda och vilken tur ni får hörntomt så ni har lite plats.

 21. Förstår att det blev som en chock att inse att det inte blev den färgen som du trodde att det skulle bli.
  Ni måste ju ha ett kontrakt med dem som ni köpt huset av och i det bör det stå specat vilken färg det ska vara. Om det står att ni ska ha den blekgula så bör ni få antingen ommålat eller en kompensation för att det blev fel.
  Men med det sagt så tycker jag att den färgen som ni nu fått är snyggare och ser fräschare ut än den blekgula, men det är ju du/ni som ska bo där och trivas i det.

 22. Jag skulle absolut klaga. Även om färgen är jättefin så är det helt fel mot det ni beställt.
  Då får dom lösa det med målning.
  Förstår att du säkert inte orkar ta den diskussionen nu men Jonas får vara ”gnällkärringen” ?

 23. Är du säker på att Jonas inte ändrade färgvalet?? skoja såklart. Det bästa är att en fel färg är något man kan fixa.? Förstår att det känns jättejobbigt för dig nu nydiagnoserad.♥️ Har själv en kronisk sjukdom och vet att förstå tiden är jättejobbig. Inättning av medicin mm. Lovar dig att snart blir det din vardag./kram

 24. Fin bild på dig!
  Tänk vad du tycker om för färger du ska ha till huset? Ljusgul, vitt, ljusgrå är färger jag tycker om så det skylle vara svårt att få till färgerna med den rostiga, men den är fin.
  Ett råd är att bara inte nöja sig för då ångrar man sig ?

 25. Kontakta säljare till huset och påtala detta med färgen. Det får dom bara lösa åt dig. Å bestämmer du dig för att färgen är okej så får dom korrigera priset för huset åt dej.
  För fel har någon i deras organisation gjort.

 26. Jag känner absolut igen det du beskriver, trött å rastlös, jo jag har varit där haft det likadant, så trött ändå körde bara oron i kroppen, mycket jobbigt ? men det blir bra ? Har du provat lyssna på yoga Nidra, det lugnar ner min hjärna när den ibland spinner iväg i orostankar ? Krya på dig fina My ? Kramar från Boden ?

 27. Tycker absolut ni ska behålla färgen, mycket snyggare än den blekgula.
  Men ni ska väl ha en svart dörr istället, måste blivit fel väl?
  Kram och krya på dig

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...