Vidareutbildning via PT – Distans

Inlägget innehåller reklamlänk till PT – Distans.

En utbildning som passar dig som kanske vill omvandla en hobby till ett yrke, eller för dig som redan är PT eller kostrådgivare men vill fördjupa dig inom olika ämnen 😍 Utbildningarna är uppbyggda så att du kan plugga samtidigt som du också jobbar ☺️

Glad 2:a adventet 🕯

Hoppas att du haft en skön helg❤️

Det har jag…. Fullt upp med studier🤓📚 Men min rygg är fortfarande på bättringsvägen 🙏🏻 Även om det går liiite långsamt för mig som har NOLL tålamod. Jag har även bokat tid hos naprapat i veckan för att kolla upp mig ordentligt, och få lite mer rehab-övningar.

Jag saknar att gå min mil 😭 och lyfta mina vikter🏋️‍♂️ Men istället kör jag rörlighetsövningar och går runt husen ☺️ Hmm… 2020, året av fysiska och mentala provningar 😝

Men idag har jag gjort något kul! Jag har suttit i föreläsning sedan kl 12:45 – 19:15 . SÅ kul!

PT Distans – utbildning

Jag har hoppat på en utbildning, som är en fördjupning om näringslära 😍

Ämnet som aldrig slutar att uppdateras, ämnet som är nyckel till framgång i allmänhälsa, träning, välmående och livskvalitet! Kost! Denna utbildning går jag via PT Distans där alla fysiska helger nu med hänsyn till corona är helt digitala 💻

Jag har redan pluggat under en period då vi även haft förstudier inför dagens föreläsning …. 📚 💻

Jag gick min PT och kostrådgivar utbildning på en annan skola. Så vissa saker blir repetion. Dessutom så har det gått ganska många år sedan min utbildning så vissa studier har ändrats… 😅 Tex Studier om BCAA som för 2 år sedan fick en helt ny studie gentemot tidigare….

Men i denna vidareutbildning så ska jag djupdyka i ämnen som jag är nyfiken på! -SÅ taggad!

Dessutom GRYMMA Jackie Masete som lärare 💫

Det är det som är så kul i hälsobranschen, att man aldrig kan bli fullärd, och att det ständigt kommer nya studier, vidareutbildning osv ☺️

Förberedelse inför tenta

Detta är delar av det som kommer på tentan så småningom:


Livsstilscoaching
Grundläggande näringslära
Matspjälkning
Kolhydrater, protein och fett
Vitaminer och mineraler
Energiomsättning
Dieter och olika kostupplägg
Kostmyter och hur man urskiljer dem
Kostens betydelse för livsstilssjukdomar
Idrottsnutrition
Praktisk kostrådgivning och analys av kostregistreringar

Vad är skillnad på fruktos och fruktos?

Fruktos som kommer ifrån frukt. Eller fruktos som finns i läsk som ett av flera tillsatser. Den skillnaden är ENORM!😉

🍏 Genom frukt får man i sig massor av vitaminer, nyttiga fibrer och dessutom en mättnad. Vilket man INTE får i sig genom fruktos från läsk 😉 🥤

Så nu gäller det att plugga X-antal timmar varje dag 💪🏻 Men det blir ju inga problem nu när vi med hänsyn till pandemin är hemma mycket, mycket mer ☺️

Nu ska jag mysa ner mig i soffan… titta på Netflix en liten stund. Sedan lägga mig tidigt Inför morgondagen ☺️

Ha en trevlig kväll!

/ My Martens

14 Komentarer

 1. Om du har ryggskott ska du inte sitta. Hur kan du ens göra det, måste göra svinont?
  Lägg dig i soffan med datorn på magen ☺️.
  Rörelse är a och o vid ryggskott. Ta smärtstillande så att du kan ta promenader.

 2. Om du har ryggskott ska du inte sitta. Hur kan du ens göra det, måste göra svinont?
  Lägg dig i soffan med datorn på magen ☺️.

  Rörelse är a och o vid ryggskott. Ta smärtstillande så att du kan ta promenader.

 3. Smart att hoppa på en onlineutbildning nu och utnyttja tiden medan rygg+fot läker om du ändå inte kan träna fullt ut och studion är delvis stängd osv. Näringslära är trixigt tycker jag, kan inte mycket men jag är född på 80-talet och det känns som att det mesta vi lärde oss då inte gäller längre ? typ low fat på allt skulle man ha osv. Idag är det oftast inte så verkar det som. Och all färdigmat man åt, som ”Lean Cuisine”-rätterna osv. Jordgubbsdieten som fanns i tidningen Starlet. ha-ha.

 4. Smart att hoppa på en onlineutbildning nu och utnyttja tiden medan rygg+fot läker om du ändå inte kan träna fullt ut och studion är delvis stängd osv. Näringslära är trixigt tycker jag, kan inte mycket men jag är född på 80-talet och det känns som att det mesta vi lärde oss då inte gäller längre 🙂 typ low fat på allt skulle man ha osv. Idag är det oftast inte så verkar det som. Och all färdigmat man åt, som ”Lean Cuisine”-rätterna osv. Jordgubbsdieten som fanns i tidningen Starlet. ha-ha.

 5. Kosten är så viktig. Efter att ha kämpat i 12 månader med att gå ner så har det med kostschema nu plötsligt försvunnit 7,7 kg på mig.
  Då förstår man hur fel jag ätit/druckit.
  Träna och promenerar långt gör jag alltid.

 6. Kosten är så viktig. Efter att ha kämpat i 12 månader med att gå ner så har det med kostschema nu plötsligt försvunnit 7,7 kg på mig.

  Då förstår man hur fel jag ätit/druckit.

  Träna och promenerar långt gör jag alltid.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...