Ett gott recept på tacopaj som du enkelt kan göra hemma

I samarbete med Lifesum / Tacopaj som du bara måste prova! 🌿

Hej alla läsare! Igår hade jag en underbar födelsedag. Kommer skriva om den lite senare. Jag blev så glad! 💗

Förra veckan när jag och min koordinator jobbade ihop hemma hos mig kom hon hit med matlåda, och det luktade fantastiskt så jag var tvungen att fråga henne vad det var hon hade med sig! 😍

Hon hade gjort en tacopaj som hon enkelt slänger ihop hemma. Jag bad henne om receptet för att dela det mer er. Ni har ju velat ha recept med mina egna bilder och därför kommer ett recept här, med inspiration från henne! 😃

TACOPAJ

Denna är enkel att göra, går fort och man kan byta ut innehållet efter smak. Enkel att ha i matlådan. Man kan givetvis byta ut vissa produkter för att få den nyttigare! 🌟

Ingredienser tacopaj

Pajskal

200 g smör
4,5 dl mjöl
4,5 msk vatten

Fyllning

500g nötfärs
1 påse tacomix
1 gullök
2-3 vitlöksklyftor (efter smak)
1 burk paprika & chili creme fraiche
1 liten burk majs
Salt, peppar, spiskummin efter smak och tycke

Garnering

2 tomater
Majs
Gratängost

Servera gärna med en sallad om du gillar det! 😆

Gör såhär

Blanda smör, mjöl och vatten och knåda ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel för att släppa in luft i degen. Ställ in i kylen i 30 min. Slå på ugnen på 225 grader. När degen stått inne i 30 min, ta ut den och förgrädda pajskalet i 10 min. ☺️

Stek på nötfärsen och gullöken tills det fått en fin färg. Pressa i ca 2-3 vitlöksklyftor i. Häll på tacokryddan så att nötfärsen för suga åt sig av kryddorna i lugn och ro. Häll sedan i en burk creme fraiche paprika chili. Gå i med kryddor efter smak (svartpeppar och spiskummin). Häll i en liten burk majs.

När pajskalet är förgräddat, ta ut pajformen och häll i tacoblandningen. Häll på mer majs om du gillar det och skiva tomater (ca 2 st) och lägg dem som garnering ovanpå. Sen lägger du på gratängost. Här toppade hon även med lite parmesan för att det är ju aldrig fel. 😃😍

In med pajen i ugnen i ca 20 min (kolla till den emellanåt, alla har ju olika ugnar) tills osten har fått en fin gyllenbrun färg. Servera gärna med en fräsch sallad. Om man vill lyxa till det lite kan man göra en egen guacamole till och även ha lite nachos. När man är trött på den traditionella fredags-tacosen är detta ett supertips! 😍😃

Registrera dina måltider i Lifesum-appen

Jag registrerar ALLA mina måltider i appen, så även om jag går på kostschema är det viktigt att ha koll på alla intag. Jag registrerar mitt kaffe, mina mellis och matlådor, och på så sätt har jag koll på alla mina intag och vet vad jag behöver fylla på med. Det handlar inte om att räkna kalorier för mig, utan att se VAD jag behöver mer av. 🌟

Du kan lägga in egna måltider, så som denna tacopaj tex. 🙌

Receptbank hos Lifesum premium 💫

När man är premium-medlem hos Lifesum kan man ta del av olika recept., vilket jag uppskattar! Jag brukar gå in där och scrolla emellanåt för att få lite inspiration. Det blir lätt att man gör de maträtter man alltid gör för att det går snabbt och man kan det, men en varierad kost är ju ändå det bästa och mycket roligare! I Lifesum-appen kan du även se vilket innehåll alla recept har. 😃

Om ni går in via den HÄR länken får ni nu Lifesum Premium till 30% rabatt.

Lifesum Premium till bara 30 kr/månaden

Just nu kan ni använda min rabatt hos Lifesum som ger er premium för bara 30 kr/månaden. Gå in vida den HÄR länken! Ta tag i er kost redan nu och kickstarta 2021 på bästa möjliga sätt. 💪💥

Här kan ni läsa mina andra recept!

/My Martens

12 Komentarer

 1. Hur gick det med att utesluta laktos och gluten? Märkte du skillnad på huden eller äter du mjöl och mejeri igen?
  Eftersom du tyckte pajen var god antar jag att du smakat på den.

 2. Hur gick det med att utesluta laktos och gluten? Märkte du skillnad på huden eller äter du mjöl och mejeri igen?
  Eftersom du tyckte pajen var god antar jag att du smakat på den.

 3. Slutade med vad ?? Mejeri och gluten eller ”slutat med att utesluta”… Blev lite otydligt där ?.
  Oavsett, blev det nåt resultat på huden? Det var ju råd du fick från Hudkliniken så intressant att höra om du märkte nån skillnad.

 4. Slutade med vad 😅? Mejeri och gluten eller ”slutat med att utesluta”… Blev lite otydligt där 😅.
  Oavsett, blev det nåt resultat på huden? Det var ju råd du fick från Hudkliniken så intressant att höra om du märkte nån skillnad.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...