Min dag i bilder … sängen kom in via fönstret! Vardagslyx

Godkväll!

Jag avslutade dagen med en Kvällskaffe på altanen med Anna ☕️ Vilken vardagslyx att kunna njuta av kvällssolen medan Svea springer på gräsmattan och Lilleman hoppar i studsmattan ❤️

Svea har idag varit hos veterinären och fått sin 12 veckors spruta…. Där vi även mötte upp uppfödaren Linn ? Sedan lite ärenden. Lämna saker på miomöbler, hämta en utedusch på Bauhaus… för att sedan köra emballage till återvinningen…. Efter det ville vi njuta av kanske årets varmaste dag. Så vi åkte hem, där Anna väntade och åkte till en mysig strand med förhållandevis lite människor…. Alltså det är svårt att hitta stränder som inte är överfyllda med människor just nu ? Men vi lyckades!

Svea fick premiär bada…. och det gjorde gott! Hon var pigg och glad efteråt… ??

En skön dag där vi bara lätt ”flyttkaoset” vara och njöt av sommaren och sommarlovet ❤️??

Angående dagens ”säng projekt” . Det blev spännande…. ?

Nej….

Men David & Jonas fick in den genom fönster tillslut… ( snacka om på håret… igen ?) men nu är nästan alla stora projekt på plats… Så nu kan jag börja montera och packa upp… Jag var väldigt insnöad på att skaffa en sammetssäng, men hittade denna istället… ?

Vad tycker ni? Hiss?? eller diss???

Idag har jag specialbeställt en ”insektsdörr” med förstärkt nät som ska hålla katterna på insidan… ? Den ska fästas på insidan av altandörren och när man drar den åt sidan så åker den in i en smidig rulle.

För er som skriver att jag ska släppa ut katterna. Detta är framavlade raskatter som aldrig varit ute…. Ragdoll är kända för att vara lugna, kjeliga, social och ganska lata ❤️

OM jag släpper ut dom så överlever dom inte mer än några dagar. Dom skulle bli påkörda, bortsprungna eller uppätna av ett rovdjur inom kort! Så därför, så ska dom förutsätta få vara innekatter. Precis som på mina tidigare balkonger så ska jag skapa dom ett uterum får dom kan få vara ute varje dag, året runt och leka, klättra, och lata sig i den friska luften ☺️ Så i dagarna ska jag även specialbeställa en kattbur. MEN, tyvärr kommer den inte förrän is litet av juli ? Dom tillverkas nämligen i England och pga av Corona är leveranserna försenade…. MEN, den som väntar på något gott ?

Sådär kommer den se ut… Sen ska jag bygga klätterträd, och göra den både rolig, kreativ och mysig…. ?

Såhär fint hade Anna bäddat min bäddsoffa ????❤️ sover i den någon natt till innan min säng är monterar ☺️

Hörs imorgon… Natti natti!

/My Martens

59 Komentarer

 1. Enligt jordbruksverket ska katten ha gott om plats om den ska vara i bur.
  Förvaringsutrymmen
  I förvaringsutrymmen för katter ska det finnas en liggplats som är upphöjd från marken. Om katten vistas i en rastgård ska den ha tillgång till en koja eller ett inomhusutrymme i anslutning till rastgården som skydd mot väder och vind.
   
  Utrymmen där katter hålls samt rastgårdar ska vara minst 6 kvadratmeter. Ytan ska vara minst 2 kvadratmeter per katt. Takhöjden ska vara minst 1,9 meter. Rastgårdar får gärna vara större men aldrig mindre än dessa mått.  
  Buren på bilden ser inte ut som att den uppfyller de villkoren.

  • Hahahahahahahahaha?????? Zzzzznark!
   För det första. Skaffa dig ett eget liv! Där du kan mäta, analysera och lägga energi på dig själv, och dina egna projekt,
   För det andra. Om du skriver att den ska vara minst 6 kvadratmeter, och sedan i nästa mening ”minst 2 kvadrat/katt” . Den matematiken går ju defensivt inte ihop. Och det kan en 6 åring räkna ut ?
   Du skriver att det ska vara minst 1.9 och sedan att det ser buren på bilden inte ut att hålla…
   Höjden på buren är 2.3m . Längd och bredd måttbeställer man. Du kan få från 2.2 m upp till 8.6 meter X lika mycket!
   Hela poängen med en kattgård är ett ge katterna en rolig men SÄKERT utomhusbar att vistas på. Mina ragdoll är en framavlad innekatt och dom har aldrig varit ute mer än på mina inhängande balkonger,
   OM jag skulle släppa ut dom så skulle dom där inom några dagar. Antingen påkörda eller uppätna av rovdjur .
   I min katthårs kommer det finnas klätterträd, sovplats, koja, rep, klädbräda, skugga, sol, vindskydd, tak, larm ( för galningar som du) ? OCH dom ska vara i gården när VI ÄR HEMMA tillsamman med oss….
   Bättre kan dom knappas ha det ?

 2. Hej, var har du beställt dörren/nätet? Har letat lite efter liknande till mina katter men inte hittat något som verkar smidigt.

 3. Du är så klok och gör så bra för dina katter. Klart man inte släpper ut sina älsklingar vind för våg bland bilar, rovdjur och elaka människor. Du tar verkligen ditt ansvar som djurägare. Heja dig My. Kram ❤️

 4. @Gina!
  Om du menar att jag är rolig för att jag påpekar att jordbruksverket har dessa krav för att inte ha katter i trånga små burar får stå för dig…då tycker jag du har en lite konstig humor.

 5. Hej My!
  Jag undrar på vilken sida du beställer buren?, är också intresserad av liknande då jag också har raskatter som jag inte vill släppa ut fritt.
  //Camilla

 6. Var det påhornbach du specialbeställde? Finns det möjlighet att få ritning/plan över dörren? Är singel och ytterst ohändig, så jag behöver all hjälp med att förklara för affären vad jag är ute efter ang kattdörr! ??

  • Nej tyvärr inte ?? hmm… vi får se när den kommer. Så ska jag se vad företaget hette… jag har letat som en tok ? fråga igen när dörren är på plats… Om jag glömmer ?

 7. Jag måste som extremt katträdd få lov att säga att jag tycker det är helt toppen att My tar så fint ansvar för sina katter.Såklart vet hon vad som är bäst för dom.Jag har nu fått en granne m 2 katter som springer löst & det betyder för mig m kattfobi ett problem ( ska börja i terapi nu för att kunna kontrollera min rädsla) Med risk är att starta en diskussion så tycker jag ändå att har man katter ska man ha kontroll på dom & inte låta grannar få dom över på sin egendom.
  My,vart har du beställt det nätet till dörren? För att jag ska kunna ha min dörr öppen och känna mig säker måste jag oxå få en sånn lösning.

 8. Tror du katterna ska bo där?tror nog att My har koll på vad som är bra för hennes katterna tänk så bra att dom får komma ut en stund. Man slutar aldrig att förvånas över människor när man läser kommentarer på bloggar?

  • Hahahaha! Precis så ?????
   Alltså vissa är ju bara knasigaste än kandidats! ”Tians” kommentarer om allt om och om igen gör ju också att man undrar om hon är besatt av mig ???

 9. Läskunnigheten verkar lite si och så här på My:s blogg, det står klart och tydligt om rastgård i det jag hänvisade till Jordbruksverket.
  Jag undrar hur många av er som skulle vilja sitta i en liten rastbur som tycker att detta låter toppen för My:s katter, det finns lagar och regler som ska följas i Sverige. Följer ni dessa lika dåligt får stå för er. Jag sa inte att katterna skulle vara lösa, bara att rastburen ska vara tillräckligt stor för ändamålet.

  • Tian, du är den knasigaste av dom knasigaste genom åren här inne???????? Sök hjälp för bövelen! ?
   För DIN skull ❤️??

 10. My, jag menar detta i all välmening så ta inte illa upp. Du verkar ha otroligt bråttom med att köpa saker till huset. Vissa saker förstår jag att man vill ha snabbt på plats, men andra saker kanske kan få växa fram i lugn och ro? Varför inte landa lite först och känna in vad som är viktigt och vad som kan vänta? Vill bara inte att du ska glömma att njuta av ditt nya hem. Resten löser sig med tiden. Ta hand om dig ?

 11. Jag tror att man ska tolka reglerna hos jordbruksverket som att rastgården är en mer permanent bostad/ställe för katterna.
  I stycket under hos Jordbruksverket så står det att om boxar för hållning av katter i högst 90 dagar samt annan tillfällig förvaring.
  Ytan på dessa ”boxar”ska vara på minst 1,5 kvadratmeter. Den minsta sidan ska vara minst 1,2 meter och takhöjden minst 1,9 meter.
  Om flera katter vistas i boxen ska varje katt kunna röra sig på minst 0,7 kvadratmeter. Boxarna får gärna vara större men aldrig mindre än dessa mått.
  Jag tror att My kommer bara låta katterna vara ute delar av dagen och ta in dem till natten och då följer My troligen regelverket eftersom katterna inte bor där utan är även inomhus med betydligt större ytor att röra sig på.
  Buren ser också ut att uppfylla uppställda krav på mått även om jag inte vet de exakta måtten.
  Jag tycker det är jättebra av dig My som ser till att katterna kan få komma ut på ett säkert sätt.

 12. @Jill, om du menar mig så har jag hund inte katt just nu. Men jag vet hur man ska förvara och transportera både hund och katt.
  Här kommer regler för katttransport om du behöver friska upp minnet, det hoppas jag du följer om du transporterar din katt.
  Transport
  Katter får förvaras i burar vid transport och i samband med utställningar och tävlingar. Buren ska då vara minst 0,5 meter lång, 0,3 meter bred och 0,35 meter hög. Mer information om vad som gäller vid transport av katter finns här. 

 13. Vilken superglädje att se Riddaren Ludvig så pigg igen! Han får en applåd då kram inte är gångbart just nu!
  Glädje i allt som pågår nu i radhuset!
  Lycka till…Lycka till nu och framöver/ tant H

 14. Det blir ju superbra till katterna, då kommer dom känna att dom också är med där ut där allt händer klart man blir nyfiken ”mjau, vad gör ni där ute” hi hi!
  Bästa stället hade ju varit en ”skuggig plats” för i solen blir det för varmt för dom att vistas i buren dagtid. Men det tror jag iofs du aldrig skulle göra, sätta dom i buren en varm sommardag … nej du verkar väldigt vettig! ?
  Det är såå roligt att följa din hus resa! ♥

 15. Ge dig!
  Har du suttit och googlat upp detta?
  De ska vistas där korta stunder. Jag älskade buren.
  Vilket driv du har My. Du gör och fixar mer saker än mig som inte är utbränd. Jag sitter mest i soffan och slöar med mobilen och blir trött av allt du fixar.
  Powerwoman!
  Och bra blir det! Du är duktig!

  • Taaack??❤️
   Men du. Jag har också varit i lägen där jag inte fixat någonting…. så tro inte att jag inte varit där ??
   Men nu vet jag också om hjälp… och tar mig sakta men säkert tillbaka…
   Stor kram till en ”medsyster” ❤️

 16. Om nu inte katterna för vara ute och fria av någon anledning. Låt dom då få gå i en lång lina och ”känna sig fria”. Att vara ute i natur/trädgård och där dom hör hemma och sen stänga in dom i en bur där dom inte får känna sig fria, lukta, strosa är faktiskt vansinne. Än att donnan få strosa runt och lägga sig i skuggan och även få va en del av flocken. Prova och sätt dig där själv. Nej, ingen vill vara instängd. Tvivlar inte på att du älskar dina katter men det här är bara sorgligt. Tyvärr!

 17. @Gina, du verkar väldigt lättroad, men det kan jag bjuda på så här på fredagseftermiddagen…
  Djur och lagar verkar du inte ha så bra koll på, men det kan säkert din assistent hjälpa dig med.

 18. Marie om katterna skulle gå i en lång lina låter för mig rentav livsfarligt så lätt att dom trasslar in sig i linan, i värsta fall kvävas. Om katterna accepterar kattsele så kan dom ju också få delta i utelivet och få känna mjukt gräs under tassarna. Du nämnde tidigare inlägg att sätta upp plank vid uteplatsen 180-200 högt, är inte det tillräckligt högt för så att dom inte smiter ut? Annars är kattburen ett bra alternativ om man inreder den lite mysigt med liggplatser i olika nivåer mm.

  • Katthåren kommer bli drömmigare, än drömmigast ??? för min små ?
   Nej, en katt tar sig lätt över plank på 180 cm ???

 19. Det blir bra med rastgården till katterna. Om nu måtten inte stämmer med regelverket så går det att bygga ut rastgården. Att ha katter i lina är enligt lag olagligt så Mys lösning är perfekt. På hemsidan: omlet.se kan man hitta dessa burar.
  My, bry dig inte om vad andra påpekar att du gör fel. Du vet vad som är bäst för sina djur. Helt rätt att du ger dem denna rastgård.
  Våra katter får inte heller vara utekatter annat än att vi går ut med dem i sele och koppel. Hade vi haft trädgård så hade de haft rastgård. Vi vill inte att våra katter ska hälsa på hos våra grannar.
  Kram till dig och Ludvig

 20. Marie: Förstår hur du tänker men det kanske inte fungerar i verkligheten? Lilla valpen Svea som springer runt som ett litet yrväder kan lätt fastna i linan eller få den runt halsen.
  Jag tror verkligen My gör det här av kärlek för sina katter.
  Hon kommer inreda och göra fint så Sture och Stina har det mysigt där inne kortare stunder.

 21. Hiss på sänggaveln. Känns det redan nu bra i ett radhus så kommer ni att trivas super när ni kommit i ordning?
  Vikten kan spöka när man är i obalans bra att hejda den uppåtgående kurvan så att det inte blir för jobbigt att återfå din normalvikt. Skriver din normalvikt, trivselvikt då den kan vara olika från person till person.
  .

 22. Vi ska precis hämta hem en Sibirisk katt som ska vara innekatt. Kommer köpa likadan rastgård till den. Var köpte du insektsdörren och till vilket pris? Är ute efter liknande

 23. Hur orkar ni lägga tid och ork på en rastgård till katterna. Jag har följt My några år och hon tänker väldigt sunt och tar hand om si a fyrbenta. Hade jag varit uppförare av hennes ragdolls hade jag varit glad och nöjd uppfödare. Är uppfödare av annan stor ras.
  Den buren är väl ett utmärkt kompliment till att få komma ut i friska luften vs bli uppäten, påkörd, slagen och förgiftad av märkliga tvåbenta människor. Vad är syftet att diktera regelverket, skaffa ett liv.

 24. Hej My, vilket liten oas du skapar till dig och din familj. Riktigt trevligt att få vara med på den resan.
  Alltså Tian, Du är så himla gullig i din tjuriga iver över att få bli bekräftad. Du tar hellre negativ uppmärksamhet än ingen alls. Det känns som om du lever ett riktigt beigt liv, som endast blir lite spännande när du kan sätta ner fotsulan, och markera skarpt mot andra.
  Jag lovar att inte göra någon analys av det lilla jag ”sett” av dig, men en sak är säker…. det finns saker i din ryggsäck som får dig att vara som du är. Men livet blir så himla mycket lättar att leva om man inte mästrar andra människor hela tiden. Vem fasiken har bett dig om en föreläsning gällande rastburar för katter, alltså bara för att ta ett exempel – herregud.
  Du påminner mig om den sura lilla flickan i min grundskoleklass, som alla fjäskade för hela tiden, för att få henne att le och vara med på olika lekar. Men nix, hon snörpte på munnen och berättade sedan för fröken så dumma alla hade varit mot henne. Jag fattade inte då, vad det var som inte stämde. Som vuxen har jag fått veta att hon dagligen utsattes för hemskheter i sitt hem…. alltså, inte konstigt att hon var som hon var.
  Dra nu inga slutsatser av min liknelse, men visst är det som så, att vi alla har vårt i bagaget, men det får man liksom hantera på annat sätt än att marinera sin omgivning i idel sur- och beskhet.
  Nu har jag bekräftat dig kära Tian, och tro mig, jag önskar dig innerligt en fin sommar och kanske även att du testar i smyg att vara trevlig mot My i något inlägg. Bara små små försök alltså.
  Hälsningar till My och Tian från Agnes på Österlen

 25. Helt rätt. Ragdoll klarar inte en utemiljö, de kan lägga sig mitt i vägen utan att förstå att de kan bli påkörda. Jättefin bur och då de inte ska sitta i den hela dagarna är den alldeles lagom.En sån vill jag ha till min kisse. Har du ngn länk till sidan? Kram

 26. Får jag tipsa om en enklare lösning för katterna som gör att de kan gå mer fritt tillsammans med er.
  Köp svart rådjursnät och höga plastpinnar, allt i 2 meter. Plus några runda trästolpar 1 m höga. Sätt fast plastpinnar i dina fina spaljer, slå ner trästolparna där du inte har spaljé, sätt fast plastpinnarna på trästolparna med stripes. Sedan fäster du nätet på utsidan mot stolparna med stripes. På detta sättet kan du en kattgård som går runt hela din baksida. Och det bästa är att det svarta syns inte mot allt det gröna

  • Men du…… min katter tar sig över 2 meter på koll sekunder ??? tyvärr.
   Annars hade jag nämligen gjort så, men det går inte. Dom skulle försvinna direkt ☺️

 27. Tror det blir super med rast bur. Härligt för dem komma ut.
  Tycker du tänker rätt! Du är mån om katternas bästa och fixar så de får lufta sig på ett säkert sätt! De kommer inte till skada eller blir föremål för gruff med närmsta grannarna om katterna t ex markerat revir i grannens välrensade rabatt!
  Spännande när buren är på plats. Jag är också nyfiken på länk t sidan! Lycka till och var rädda om varandra!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...