Nej till vikthets! Först få bort stress och sömn problem… sen kommer resultaten!

Godmorgon

Nu en mysfrukost innan David kommer hem till oss ☺️ våran nya dubbelsäng kom igår, och vi får inte upp den ??

Vi var även på äventyr och åkte hela vägen till Ingarö. För att köpa en Hemnes Dagbädd ( från Ikea ) . Jag tyckte att det var värt att köra 2 h ( tur /retur ) för att spara 3000 :- ? Älskar att hitta fina saker beggade! Vi höll på med detta till mitten på midnatt ?

Jag tror att det kommer att bli jätte bra! Ett kontor med möjlighet till att sova över ☺️

Ludvig är hemma ❤️ Jag är sååå glad att han är hemma! Jag har längtat ihjäl mig. Att få se honom springa, leka och att vara FRISK är det enda som är viktigt just nu ??

Han blev så glad när han kom hem, han sprang genom huset, dansade av lycka och kramade mig ❤️ Ni vet på ett sånt där ”jag är lycklig sätt”. ?

Vi har fortfarande jätte mycket kvar att göra ?? Men det går framåt ?? och emellanåt så tar vi en paus ?? jag övar aktivt på att låta saker vara och inte frisera allt så som jag brukar göra….

Ludvig bygget ihop legot han fick av sin klasskompis … – TACK Liv ❤️

Igårkväll åkte vi över till Anna och firade Antonio som fyller 20 ?? Anna bjöd på tacos ? och det var skönt att komma ”bort” från flyttkaoset en stund…

Mysigt ❤️???

Nu till den här sängen…. Jag vet inte hur vi ska få in den ??????? Men hoppas på att David ska vara lika kreativ som vanligt och hitta en lösning på det ???

Jag pratar in på min story igår.

Jag har fått en hel del påhopp, riktigt elaka saker kring min vikt. Jag vill att ni går in och LYSSNAR på det jag säger … Jag filmar mig själv ur all vinklar pratar om min kropp, när jag pratade om detta. Ni hittar det på min Instagram story, för att ni ska hinna lyssna innan den försvinner så lägger jag den tillfälligt i ”höjdpunkter” på startsidan.

Poängen är att man inte ska vikthetsa!

Eller vara elaka mot varandra. Sedan strax INNAN årskiftet så har jag haft sjukstuga. Det var min kropps sätt att säga ifrån. Några infektioner med feber som avlöste varandra. Följa av symptom som. Trötthet, ångest, sömnproblem. Detta känner jag igen sedan innan. Så jag drog i ”nödbromsen” i balanskontot och ställde in allt jag kunde.

Sen kom Corona. Ludvig blev så sjuk att jag under en period var rädd att förlora honom. Första tiden var kritisk och jag visste varken ut eller in. Vem jag kunde lita på. Läkarna sa olika saker och ovissheten var nog egentligen värst. Flera månader av total isolering fick mig att tänka om. På många plan. Saker som VAD är egentligen viktigt. VAD betyder något egentligen. Livet. På ett ögonblick kan allt förändras. Samtidigt drabbades två av mina vänner av cancer. Ännu ett kvitto på att livet är orättvist! ( minst sagt! ) och att man ska leva HÄR & NU! Hur klyschigt det än låter.

Under dessa månader så låg fokus endast på Ludvig såklart. Jag sov bredvid honom i alla lägen. Hemma, på soffan, på sjukhuset osv. ❤️??

Ludvig fick ett bakslag för 2-3 veckor sedan. Efter coronan som han tillslut fick testas för. Så fick han en bakterie i lungan. En ovanligare form av lunginflammation. Han behandlades för denna och svarade ganska snabbt på antibiotika, sedan blev han ändå sjuk igen…. ??. Då förklarade läkaren att tyvärr så har denna lunginflammation en tendens att ge symtom i FLERA månader efter. Så där är vi nu. Vi bevakar honom som en hök, och försöker att hålla honom frisk ?

– Det är han väl ändå värd efter denna vår ❤️??

Tillbaka till mig. Som ni förstår så har jag alltså hamnat i ett bakslag i utmattningen. Jag slog över på rött, och hamnade där igen. Så därför går jag i rehabilitering några månader. Det är därför jag också dragit i nödbromsen och ställt in ca 80 % av allt jag gör… För att laga mig själv och ta tillbaka balansen som jag för tillfället har tappat.

Min kropp är stressad. Jag kan inte komma ner i varv. Jag har ångest och svårt att sova. Vaknar av mardrömmar och allt känns ganska dimmigt emellanåt. Men jag vet vad det är, och jag har fått svar som jag sökt väldigt väldigt länge.

– Varför jag?

Jo, egentligen inte så konstigt. Ganska logiskt. Jag har komplex trauma från min barndom. Sedan ca 16 år av konstant STRESS. Som sedan har lett till detta. Utan att gå in på detaljer mer än jag redan gjort. Så fungerar det som så att även om jag ”slappnar av” , så får hjärnan på högvarv och kämpar som om jag vore på flykt eller kämpade för mitt liv. Jag får inte ner mitt kortisol påslag….

MEN, detta jobbar jag på. Jag har kommit sååå långt och är otroligt medveten idag, gentemot kör jag kraschade 2016/2017.

Vikten. 18 kilo. Det är en sak. En sak som du kan se, och ”ta på” . Men hur det känns på insidan…. det är något man inte kan se och därför inte alltid kan förstå.

Självklart trivs jag inte i min kropp just nu. Jag känner mig tung och känner inte igen mig själv. Men det är HELT OKAY. För jag VET hur jag ska göra, jag VET att jag kommer tillbaka. Men just nu ”släcker jag bränder” . Och så länge min kropp är stressad så svarar den inte.

Mitt immunförsvar är väldigt nedsatt. Min ämnesomsättning påverkas, min matsmältning likaså. Värst av allt. Mitt nervsystem påverkas. Så tyvärr finns det inga Quick fix för detta. FÖRST måste jag få ordning på sömnen. Samtidigt jobbar jag för att komma ner i varv, att gå ner stresspåslaget. ( jag vaknar t.o.m. med hög puls) . Så när sömnen fungerar och jag sakta men säkert får ner stresspåslaget, då kommer kosten. Allting hänger ihop…..

Jag har totalt träningsförbud sedan flera månader tillbaka. Istället för jag små, små rehabiliterings övningar för att aktivera som mindre musklerna som också hänger ihop mer nervsystemet. Det är VÄLDIGT frustrerande för mig som älskar att träna. Jag har gråtit och svurit över detta ?️ Tro mig. Krokodil tårar ?

Men nu, nästa vecka. Så ska jag få börja träna lugnt, och lyfta vikter igen . Lätta vikter. Back to Basic . Med EN uppgift, att hålla pulsen låg. Se till att den inte skenar…. DET är en utmaning! Jag bli nämligen anfådd av att prata och gå ??.

Ja lång historia kort.

Poängen är att man ska sluta vikthetsa och absolut inte vara elak mot varandra! Och att dra i nödbromsar låååångt innan jag gjorde! För att vägen tillbaka efter 15-16 år av stress. Den är lååååång ?

37 Komentarer

 1. Jag skulle vilja se den/dom personerna som skriver dessa inlägg, vilka dom är. Dom skulle aldrig, dom fega råttorna våga visa vilka dom är. Det är allt från socialgrupp 1 till 4. Alla sorter och åldrar. Galna vrak där deras miserabla liv måste gå ut över andra.
  Jag ruttnar och kan nån gång ibland inte hejda mitt skrivande. 99.99 % är jag en extremt trevlig och vänlig själ som har för mycket empati, sympati och medmänsklighet men den där 00,01 % kan vakna av just sånt här skit. Våga stå för vilka ni är. Berätta. Tala om vad ni jobbar med, vikt och längd. My är fin som hon är.
  Patetiska subbor. Kom igen. Berätta. Ålder, arbete, vikt och längd har ni vänner ni säger så åt och viktigast av allt. Har ni barn?

 2. Så fint och ärligt du berättar på dina stories.
  Jag blir mörkrädd när jag hör och läser hur folk beter sig.
  Helt sjukt att försöka sänka en person istället för att stötta.
  Fortsätt ta hand om dig.
  Skickar massor av styrkekramar och kärlek till dig ?

 3. Du är en riktig kämpe! Starkt att du delar med dig av allt som hör livet till ??. Vad fint ert nya hem är ?☀️? Kram Agneta

 4. Du är stark och vacker som vågar bekänna färg.Alla är vi olika och har olika målbilder. Viktigaste är att ni återhämtar er utan stress, nya baciller/virus. Huset och kartongerna kommer stå kvar!
  Boosta hälsan i sommar och samla ny energi tillsammans m vänner, familj och djuren!
  Styrke kramar till dig familjen
  Efter regn kommer sol! ?❤?

 5. Herregud My.Jag tycker att du är så fin. Om det nu är 18 kilo mer så har dom satt sig på rätt ställe. Du har fin figur. Tänk om jag kunde haft så fin figur då skulle jag vara överlycklig.
  Ta det lugnt så att du vilar dig frisk och ägna dig åt dina blommor och familjen. Vad härligt att se Ludvig så lycklig !
  Ha det bra och många kramar till er.

 6. Jag har gått ner från över 100 kg till nu runt 65. Men det var pga sjukdom.
  Innan dess var mitt liv bara en enda jävla rad av olika bantningskurer. Vet vad det vill säga att gå ner och sen upp igen.
  Vet hur man känner sig inombords.
  Men även om du inte trivs i din kropp nu så ÄR du väldigt vacker i kroppen.
  Det är DIN resa och ingen har med att göra hur du ser ut.
  Du ska inte behöva komma med långa inlägg som försvar för att några idioter påpekar om din vikt.
  Det är bara så fel.
  Ta hand om dig och ta det lugnt( så gott det går )
  Kram

 7. Men jisses My. 18 kg!? Men du är ju snygg ju. Upplever dig inte överviktig på bilden. Vet du vad jag tror? Denna tuffa vår har gett dig en massa insikt. Du har blivit vuxen på riktigt. Inte nåt ont som inte har nåt gott med sig…vad är väl vikt, hår, smink, yta och flärd när allt kommer omkring? Du kommer att komma ut på andra sidan SÅ mycket starkare. ❤ /hälsningar från nån som levt livet lite längre, och med mindre yta.

 8. Det viktigaste är givetvis din egna känsla & att du trivs men jag tycker att din kropp är superfin nu oxå & jag skulle absolut inte kalla dig tjock!
  Önskar dig all lycka med din rehabilitering ?

 9. Ej kollat din story än….men titar på bilden av dig i bikini & ser en perfekt kropp & en supersnygg tjej??Sen ska givetvis DU trivas….Men TJOCK är du INTE!!!
  Kom ihåg att dom som kastar skit & är taskiga mot dig är garanterat riktig jäkla avundsjuka & bittra.
  Så kul att följa er inflytt?

 10. Men om det nu vore så, att My faktiskt ÄR tjock – spelar det någon roll? Angår det någon annan än henne, hur mycket hon väger och hur hon ser ut?
  Jag har större problem med män som våldtar än kvinnor som går upp i vikt.

 11. Hej My!!
  Jag måste bara så säga att du behöver inte försvara dig för någon alls angående vikt eller något annat!!! För det första så är du trots +18 kg jättefin i kroppen!!! Jag förstår dock att du vill ner igen till din egen trivselvikt men du behöver INTE stå till svars för någon alls!!! Ta all den tid du behöver så klart och det viktigaste är att du mår bra i själen först!! Du är såååå duktig som fixar allt för att ni ska få det liv ni vill ha och förtjänar och det jättenära på att ni varit jättesjuka jättelänge… inte konstigt att du nästan gick in i väggen igen…. Ta det lugnt nu och snälla titta inte för mycket på eventuella negativa kommentarer!! You go girl!!! <3

 12. Är det verkligen 18 kilo?
  Är det ens möjligt att gå upp så mycket så snabbt? Jag ser verkligen inga 18 kg som satt sig!
  Oavsett…
  Du är jättefin precis som du är ?

 13. Jag blir lite fundersam, My, du pratar om att vi inte ska hetsa om vikten. Jag håller med. Du visar en bild på dig som du ser ut och ber om ursäkt? Varför? Sen kommer alla kommentarer.. du kan inte gått upp så mycket? Du är fin m.m. Konstig!

 14. Du är fin som du är både på insidan och utsidan ❤️
  Du har en tuff period och då får man göra det man orkar och kan för att må så bra som möjligt.
  Jävla människor att alltid vara elaka ?
  Kan man inte vara snäll så är det bättre att hålla käften
  Ta hand om dig ❤️
  Kram ?

 15. Fina My, kommentar om att du som är i träningsbranschen borde leva som du lär och upprätthålla din image, är bara skitsnack. Jag kan bättre relatera till dig när jag vet att du också kan ha det kämpigt och gå upp några kilon. Du blir trovärdig och realistisk. Du har kvinnliga kurvor och är jättesnygg i kroppen! Tack för att du tar upp detta viktiga ämne. Jag är 10 kg överviktig och för att må bättre i min självkänsla och trivas i mina kläder vilja sakta och sunt gå ner dessa kilon. Kram ?

 16. Jag har blivit en följare av dina Insta-stories. Jag håller med dig om att Svea ser lycklig ut när hon badar. Det är så mycket enklare med en hund som gillar att bada. Jag vet av erfarenhet!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...