Vi har blivit med valp!

Heeeej! Detta var min lilla ”hemlighet” för er ❤️Nu ska jag berätta! Vi har blivit med valp ???? I helgen flyttar ”Lillan” hem till oss!

SOM vi längtat! ”Lillan” är en Boston terrier tjej på snart 8 veckor ☺️

När Lilleman var som sjukast började vi bli oroliga att han inte skulle hinna bli frisk och att vi skulle få stå över denna kullen… Men nu blev det inte så! ??❤️

Jag har haft hund i hela mitt liv. När jag tog bort Tezz för snart 3 år sedan så svor jag på att aldrig mer ha hund! Jag var sååå ledsen och det gjorde så fruktansvärt ont! ?

Jag hade då 10 månader innan skjutsat ner Tezz till min extra-pappa som fick ha henne sista tiden. För då var hon för sjuk. Hon fick en sista tid med honom och en sommar och höst innan vi pga av ålder och cancer fick ta bort henne…. Hon fick ett långt och lyckligt liv som fick gå lös med mig på My’s Blommor, i alla är. Hon blev nästan 14 år gammal…. Ludvig och jag pratar fortfarande om henne. Hon var speciell, och kommer alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan ❤️

Men med åren så känner jag mig nu redo att skaffa en ny hund… Jag bestämde mig för ganska exakt ett år sedan.

Jag byter helt ras mot vad jag är van vid. För idag har jag ingen stor handelsträdgård som hon ska få springa i. Jag vill ha en ”mindre” hund, som i framtiden kan hänga med mig tex till Mikes Gym där jag vill spendera sommrarna när man kan börja resa igen… Jag vill ha en hund som kan följa med mig på alla mina promenader☺️

En vovve som tycker det är kul att vara med i träningsstudio, på mina träningsevent och som orkar springa mycket ☺️? Så denna lilla tjej ska få följa med på det mesta som jag gör…..

-Vi är SÅ lyckliga! ?

Nu ska jag berätta NÄR jag bestämde mig. Tanken har kommit till och från genom åren sedan jag fick ta bort min älskade Tezz.

Men för ganska exakt ett år sedan var jag med Pischa på Öland. Vi bilade ner från Stockholm, hon, jag och hennes vovve, Dutsches!

Pischa är en branschkollegan som också är en väldigt god vän ❤️

Hon driver träningscenter WÖRKOUT och jobbar också med träningsevent och träningsresor ☺️ Ni känner säkert igen henne som en av Bigest Looser coacherna☺️

Hon skaffade nyligen sin andra vovve. En vovven hon räddade från Spanien. Pischa har alltid varit en djurvän, och även när vi varit ute och rest så har jag sett hennes kärlek till alla djur…. Hon var den första som jag smsade en bild på ”Lillan” till ☺️

För ett år sedan hade vi ett event tillsamman. Nere på Öland, på Hotel Skansen. Hotellet var fullbelagt och vi fick dela rum första natten… jag sov med henne, OCH Dutches i en liten dubbelsäng ? Trångt med mysigt! ???❤️

Det var under den helgen jag bestämde mig och insåg att jag var ”redo” igen. För er som inte ”känner” Pischa, här är hon med sina godingar ?

Jag har alltid haft hund kommer nog alltid att ha det…. Men då jag inväntar flytt för Ludvig hit upp på heltid, för att själv slippa pendla så har jag inväntar att det ska fungera… Så först läkte jag min sorg över Tezz…. och nu fungerar det rent praktiskt med jobb och boende i en stad ☺️

Med sina syskon…. ?

Ludvig och jag hälsade på hos uppfödaren…. Ludvig valde henne ”direkt” och hon valde oss ?❤️ Det där vet ma ju aldrig innan.

Ingen kunde vara gladare än vi ?❤️

Nu när det dessutom i ”Corona tider” innebär att alla mina träningsevent är inställda, alla resor osv så har jag ofrivilligt mycket ledig tid. Så på så vis passar det ännu bättre med ”Valp period” nu ☺️

Jag ska dessutom ta det steget längre och pausa en hel del andra saker också…. För att ta hand om mig, Lilleman, ”Lillan” ( vet inte vad hon ska heta ännu) och katterna och Jonas ❤️ Men det kommer jag skriva mer om i ett senare inägg….

Lillan är längst bak ??? Hur söt är inte hon! ?

Vi ser såååå mycket fram emot detta! Liiiite ”skräckblandad” förtjusning då det var extremt längesedan jag hade valp????

Så nu ska vi se hur hennes ”katt syskon” tar hand om henne ??? Både Stina & Sture är uppfödda med hundar…. och jag har tagit en dialog med deras uppfödare och fått tips och råd! ?

-Så, fortsättning följer! ???

/My Martens

80 Komentarer

 1. Åhhhh världens bästa beslut!!
  Grattis till er nya familjemedlem ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 2. Så himla mysigt å härligt. Ni behöver lite positivt nu efter allt helsike ni kämpat igenom. ❤️ Hihi hoppas Stina å Sture gillar henne haha.. kram kram

 3. Grattis hon är helt underbar?
  Fungerar det för dig att ha en hund som inte är allergivänlig och släpper päls på ditt jobb?
  Är det inte risk att du förlorar många kunder som har allergi då?

  • Det är det värt… Jag kommer vara tydlig med det☺️ jag har jobbet som en livsstil och har alltid haft hund på jobbet…
   Men såklart är det upp till mig att informera mina klienter om det ☺️??❤️

 4. Stort grattis till er nya familjemedlem? förstår att du har saknat en hund i ditt liv. Jag har själv två chihuahuor och har haft den rasen i 27 år och kan inte tänka mig att vara utan .

 5. Ragdolls brukar fungera bra med hund. Dock så kanske katterna kan få flytta till ett mer permanent ställe t ex dina svärföräldrar. Jag tycker de får åka för mycket fram och tillbaka när du inte är hemma så mkt som nu pga sjukdom och Corona. Katterna kan inte tillbringa somrarna på Mikes gym. De borde även få mer utrymme att röra sig på.

  • Va???
   Jag är ju hemma mer än majoriteten av ALLa andra. Jobbar ju även hemifrån stora delar av dagen ?
   När / om jag är utomlands är ju katterna hemma med Jonas ?
   Så NEJ dom ska inte flytta någonstans!!!
   Vi har 3 RoK. Är det fel för katterna? 2 köksträd och oändlig kärlek ?❤️ katterna kunde ju inte ha de bättra???

  • Taaack! ??? åh! Jag har inte döpt henne till ”Lillan” utan kallar henne för det innan jag vet vad hon ska heta… ☺️ men det är ju faktiskt ett alternativ ☺️???

 6. Så söt, vad roligt. En hund ger så mycket kärlek och lycka ❤️ Har själv hund så jag vet, kan inte klara mig utan. Så roligt för Lilleman också efter allt jobbigt ⭐️

 7. Jag önskar er lycka till och vill för min egen del ändå säga att jag skulle aldrig skaffa vare sig hund eller katt i en storstad.
  Nu kommer jag väl få halva befolkningen på mig men varför en hund? Man kan inte säga att ”bara för att man haft hund hela sitt liv” så vill man fortsätta ha det.
  Jag har haft hund/hundar hela mitt liv och då ska du veta jag är gammal.
  Men efter sista nu så aldrig mer.
  Jag har älskat alla hundar och den sista älskar jag som det vore ett barn.
  Fasar för när sista dagen kommer.
  Men man blir så bunden och att tycka det är ”kul” för hunden att hänga i studion eller på träningsevent eller på Mikes gym, det tror jag ärligt inte ett dugg på.
  Men det är min tanke och även om det låter negativt så vet jag så väl att du gör det bästa av det.
  Hoppas katterna kommer gilla Lillan och vice versa.
  Så trots mina tankar (jag orkar ju inte hålla truten)
  Så önskar jag lycka till.

 8. Yeey??? Vilken sötnos!
  En liten vovve gör er gott. Kravlös kärlek, ingen som dömer och att bara får vara nära när man känner sig deppig. Bästa medicinen för själen.
  Hur söt får man ens vara? ?
  Och Ludvigs ansikte! Hur superglad som helst.
  Jag har både katt och hund och dom vänjer sig lätt. Katterna säger till vad som är okej för dom och det gör även hunden och sen vet dom var de står ?

 9. Fast du har ju skrivit att du separerat pga katterna och din särbo rakar katterna. Har svårt att förstå att man skaffar ett till pälsdjur med de omständigheterna. Hur många kvadrat bor du på? Har inte uppfattat att du varit hemma alls innan sjukdomsperioden.

  • Hej Karin!
   Vi bor på 50 kvadrat hos mig, och 58 hos Jonas.
   Vet inte axeln hur stor biytan är men kanske ska kolla upp det åt dig?
   Jag har INTE separerat pga av katterna ?. Vi har flyttat ifrån varandra pga av olika saker, bla att Jonas inte riktigt satsat fullt ut…. min eviga ungkarl har svårt att lämna ”just det”.
   Hur du inte kan förstå att jag skaffar ett pälsdjur till eller inte… det skiter jag blankt i ?? För det är just JAG som gör det… och inte du ?
   Att jag rakar mina katter…. ingenting nytt. Det har jag gjort i flera år INNAN jag träffade Jonas ? det är väldigt vanligt för denna ras, och mina kissar mår jätte bra av det ☺️
   Okay… din uppfattning av MIN sjukdomsperiod…. ? -Nehe….. okay. Du uppfattar det inte så? Okay. Vad vill du att jag ska svara på det? ??‍♀️
   Total sänkt, inlagd på sjukhus, innan det opererad, komplikationer, snittad igen…. 3 antibiotika kurer….. inte tagit ett strax utanför våra hem…. Men du uppfattade inte det… Vad tråkigt ?? Jag däremot upplevde det ????
   Tack för gratulationer och omräknade ”Karin” , alltid lika positivt och omtänksam ?

 10. Vilken underbar liten valp ni har skaffat. Så söt. Påtal om ditt förra inlägg…Sigtuna är mycket riktigt underbart och jag bor hellre utanför stad än i. Det har gjorts många mätningar och just i Vasastan är strålningen inte att leka med. Finns bra sidor du kan kolla upp. Ha en fin fortsatt vecka.

 11. Vilken jättesöt hund grattis till tillökningen! ? Du verkar väldigt naturlig med djur så det går säkert jättebra. Jag har ingen erfarenhet av hundar och är faktiskt lite rädd (har ingen aning varför) men är kattmänniska och du verkar redan ha koll på det men räkna med att Stina och Sture blir lite sura/gaddar ihop sig när hunden kommer ? precis som människo-syskon ha-ha. Vi bor i USA och många här har skaffat husdjur nu under corona-karantänen det är ett bra beslut om man vet vad man gör (vilket ju du gör). Kanske att härborta många adopterar en hund för dom jobbar hemifrån just nu men när dom är tillbaka på kontoret funkar inte vardagen. Men du har ju flexibel arbetstid och stor djurvana så det låter perfekt. Så roligt för din son och även för dig såklart. Får se hur din kille gillar 3 djur nu ha-ha ? du gör helt rätt han får ta hela paketet så att säga. lycka till!

 12. Att på min kommentar det står inväntar granskning tycker jag var kränkande. Pga jag skrev katter har det bra ute om man bor tex på landet. Men var lugn jag kommer inte skriva här mer. En del här är ej trevliga och du ger dej på mej??!!Det var inte snällt av dej men ha det bra iallafall.

 13. Herregud så söt. Haft hund hela mitt vuxna liv ( å nu e ja 60)?. Förutom dom sista 4a åren. Tog hårt m vår Molly som blev gammal å sjuk. Men nu har vi ett annat litet busfrö på 1 år. Ni kommer ha det såå mysigt. Jobbigt? men mysigt. Kram

 14. Otroligt söt lillan är! Stort grattis, vilken lycka för er alla tre plus kisarna❤️?
  Efter er tuffa tid med så mycket sjukdom & lillemans sjukdomstid så behöver ni lycka, skratt, mys, kramar , ännu mer lycka & lek, precis det en hundvalp behöver, all uppmärksamhet till henne. Ni är så värda detta så My!
  Till er som förfasas & ojar sig om kissarna & nu även valpen. Alltså kom igen, de djuren behöver är mat, omtanke , kärlek , mys , promenader & att de får uppmärksam & får vara med i fanimej . Det är jag övertygad om att just du My klarar av , du om någon! Att ni sen bor på 50 kvm eller 57 kvm , eller 120 kvm spelar INGEN roll för en katt eller hund! De vill ha kärlek & de sakerna jag rabblade upp innan. Hur många djur finns det som far illa, många men knappast Mys djur. Ni som gnäller , ta en funderare om varför ni gnäller? Inte attraktivt alls i min mening. Om My skulle skaffa barn skulle då 60 kvm också vara för litet?!? Knappast!
  Precis så är det m katterna & hunden.
  De är nöjda glada pigga & omges av människor som älskar dom & får all uppmärksamhet! Finns många många många som har det såååå mycket värre i världen , både barn som djur ?!
  Ta hand om er & My ta åt dig av människor som är positiva de ger energi ❤️

 15. Oj oj oj, bor ni på hela 50 kvm² … jag men då får det ju VERKLIGEN plats med ett djur till.
  Kläm in följande: 2 katter, 3 människor och en hund på den enorma ytan: 50 kvm²
  Hur dum får man bli …
  Orkar inte … JA jag kommer sluta läsa din korkade blogg!

 16. Hur korkad får du bli? Min fråga till dig. Vad tror du det spelar för roll hur stort man bor? Finns det en lag på det menar jag?
  Kan bara gå till mig, jag bodde m min sambo & bebis på 55 kvm i början innan vi hittade större hus…skulle mitt första ta skada av detta med ditt resonemang? En enkel fråga …
  Vet du, det är nästan bara i vårt avlånga land som människan bor stort i jätte hus 3 personer …i andra länder bor man mer trångt & även generationsboende , de har nog även husdjur också på köpet & det brukar gå bra…
  Med ditt resonemang & sarkasm låter det som att två katter en hund & två ibland även Jonas skulle vara katastrof? För vem? Lilleman? Katterna? Lillan? Eller My? Vet du inte att ” finns det stjärterum så finns det hjärterum…det är sen gammalt tänker jag???
  Nej men du, att läsa en blogg är ännu frivilligt , du behöver inte ens svara här om du inte vill …
  Ut i solen du bittra människa

 17. …sen när Ludwig vill / kommer ta hem vänner, låt säga en eller två kompisar då finns det också plats över för ni har ju åter igen den enorma ytan: 50 kvm².
  Bra tänkt där My ….

 18. Oj vad du analyserar!
  JAG TYCKER inte det är lämpligt med 3 djur och 3 människor inklämda på futtiga 50 kvm.
  Om du tycker det är OK så är din ensak.
  Jag HAR RÄTT till en åsikt vi lever i ett fritt land där olika åsikter välkomnas.

 19. Kan Mollan vara My? Om inte, så har dom exakt samma uttryck att argumentera. Jag kan ha fel, men likheterna är ändock påfallande.

 20. Birgith: Nu när jag läser svaret igen, som ”Mollan” skrivit till mig, så har du nog rätt.
  Det är utan tvekan My som gått in med svar och kallar sig Mollan.
  Svar till Mollan / My: Nej det är inte olagligt men det finns ju något som heter sunt förnuft.
  Det tycker jag du saknar ganska mycket när ni redan bor väldigt trångbodda på ynka 50 kvm².

 21. Tråkigt att Mollan är tillbaka, brukar skapa så dålig stämning. Att skriva
  ” det är sen gammalt” är lite ovanligt.
  Svea, Elsa o Astrid som några har föreslagit var fina namn om ni inte redan fastnat för Lillan.

 22. Ni som skriver elakt: Skriv inte allt ni tänker och speciellt inte om det inte är snällt. Alla får ha sin åsikt JA, men behöver man alltid yttra den?
  Kul med en valp My och Ludvig ❤️
  Det kommer att bli jättebra.
  Hur stort eller litet man bor kvittar. Hunden ska ju inte springa ett maraton inne direkt. Finns det mat, värme, omtanke och kärlek så räcker det gott och väl.
  Vi har bott i en enorm villa och bor nu ”compact living” (ett enkelt och avskalat liv) och djuren har det lika gott nu som då.
  Önskar Er all lycka med den bedårande familjemedlemmen ☘️

 23. Sara: Man kan ha en helt annan åsikt utan att vara en elak person vet du …
  Vissa människor tycker det är OK att bo trångt med flera djur och flera människor och vissa (som jag) tycker inte det OK utan att man skall tänka en en extra gång, för djurens välmående.
  Du har rätt att tycker precis tvärtom, helt annorlunda osv osv.
  Du känner inte mig.
  Du har sett en kommentar och en åsikt.
  Tycker det är taskigt att kalla mig elak för det.
  Åsikter kommer i ris och ros, så är det i verkliga livet också. Alla kan inte gå omkring och tycka lika hela tiden. Även om du verkar önska detta, så måste jag dessvärre göra dig besviken och tala om att så är inte fallet.
  Ha en bra dag!
  /Sophie.

 24. Sophie: ojnej, är någon taskig mot dig. Stackarn. Du som inledde med att kalla My:s blogg korkad. Tyvärr är det nog bara du som är korkad här.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...