Efter regn kommer solsken… Snigel på rehab!

Efter regn kommer solsken? Morgon promenad innan kl 08:00 ?? Efter 2 månader i karantän, och ca 6-7 veckor i total isolering utan promenader, och chans till att komma ut……

Så den här känslan är MAGISK ??

Jag känner mig SÅ fri när jag äntligen kommer ut….. ? Lilleman och Jonas är hemma och sover, och jag får min egentid innan dagen sitter igång ?? Ludvig är inne på andra dagen som feberfri och jag ber till högre makter att det får förbli så denna gång ???

Ni som hänger med på min Instagram- storyn kunde se vårat ”äventyr” igår när Lilleman envist skulle rädda en ?. Lilleman hittade En ”halv-kraschad” snigel som ändå såg ut att må bra… Men han låg mitt på gången och risken att bli mosad igen ? Då hans tempo var ännu mer långsamt än original -snigel-tempot ?.

Lilleman övertygade mig… så vi tog med honom hem. Byggde ett lite ”rehab hem” och ska låta honom läka där några dagar, tryggt på balkongen…. Jag googlade mig nämligen till att ? inte byter skal, och att dom oftast för dör om skalets mosas? Men våran lilla ? ser ändå förvånansvärt ”pigg” ut ?‍♀️?? hmm… Så nu har vi en snigel på rehab på initiativ av min omtänksamma Lilleman ❤️

Såååå omtänksam ???

OM. Vädret håller i sig, och inte blir som igår ( ös regn hela dagen ☔️) Så vi ska eventuellt åka till Jonas syster idag, till deras sommarstuga nån timme utanför stan…… Ungås utomhus, grilla korv och säga hej ? Detta är ett äventyr för oss som varit hemma så länge…. Det känns tryggt då jag också vet att dom håller social distans och verkligen tänker sig för.

Jag är mest rädd att Ludvig som är så nedsatt ska få något nytt…. Så när jag tex var i affären härom dagen. ( också det första gången på väldigt väldigt länge) Då blev jag uppriktigt arg när jag insåg hur många som lever som ”vanligt” och har NOLL respekt för avståndet osv. Jag gjorde mitt bästa för att hålla mig undan. När jag fick syn på en dam som ORDAGRANT gick och fingrade på alla bananer i jakten på dom hon skulle ha ??‍♀️

– Men va f******n?! Hur svårt ska det vara?

??Håll avstånd! Minst 1.5 ( helst 2)

??Pilla inte på saker!! ( använd engångs handskar vid behov!)

??Stanna HEMMA om du är sjuk!!!

?? Undvik onödiga sociala sammanhang!

?? Använd sund förnuft!!!! Suck!

Jag hoppas att det var tillfälligheten som gjorde att jag relaterade på detta och flera andra saker. ( när vi kom till kön till kassan höll jag på att bryta ihop? För att inte tala om där man packar sina matvaror och plötsligt trängs med omgivningen…. Eller vid dom frysta bären där en man stödnivån hostade, torkade nästan OCH såg allt annat än pigg ut! Så gjorde vi kanske innan… Men inte nu, mitt under pågående pandemi!

-Hur är det hos er? Där just du bor? Känner ni av situationen? Uppfattar ni att folk håller avstånd och respektera och följer folkhälsomyndighetens restriktioner? ? Berätta gärna ?

/ My Martens

34 Komentarer

 1. På de ställen jag handlar är det avspärrat och ofta varannan kassa stängd så det inte blir trängsel vid packning. Snörvlar själv rätt rejält men det är pollen så ta inte allt för förkylning. Ta det lugnt och dra inte iväg på utflykter långt bort även om du är trött på att sitta hemma. Det tar tid att återhämta sig från lunginflammation även om febern är borta

 2. Blev helt paff när jag häromdagen var och handlade. Det brukar vara lugnt. Nu var det fullt med folk och en del handlade tom i grupp inför valborg. Jag fattar inte Hur folk tänker!!!
  Barn som klättrar på grejer, pillar på saker och ålar kring golven.
  Nä vi håller på rekomendationerna. Jag vill ha mina gamla eller de i riskgrupper kvar länge. Dom är ju det bästa vi har.

 3. Jag bor i Malmö och upplever både och. Igår var jag först i matbutik och vissa höll avstånd och andra inte tillräckligt med avstånd. Mest tonåringar och faktiskt vissa över 70 år som inte verkar bry sig.
  Sedan var jag på rusta och där var alla noga med avståndet..nästan 3 meter mellan varje person i kön till kassan…då blev jag glad!

 4. Ja har oxså sett hur mycket folk som helst i affären. Vände och gick ut igen. Inga 2 m mellan där inte. Va tvungen och åka till vetrinären blå stjärnan häromdan m min hund. Där stod en Securitas vakt utanför. Man fick bara vara 1 per djur och sitta på vissa ställen. Känns bra när det finns ställen som tar det på allvar. Detta borde alla se för man känner att det är allvar då. Ha en fin helg

 5. Har också uppmärksammat att många inte verkar bry sig längre – de trängs och köar hur som helst i affären. Var helt annorlunda mot för några veckor sedan då folk verkligen höll avstånd och visade hänsyn.

 6. Tycker att människor håller avstånd på apotek och affär där jag mest varit. Hoppas Ludvig nu är på väg att bli helt frisk!

 7. Synd att de 2020 finns så många analfabeter i Sverige!
  Jag har inte varit i en affär på 6 veckor. Hörde att all personal blev smittad i en av våra mataffärer. Fattar inte att folk inte kan följa regler de har ju ingen respekt för vare sig själva och andra. Stanna hem om ni kan fatta vad som gäller,.
  Så glad för er skull att Ludvig är feberfri så härligt att läsa!❤❤❤

 8. Här i Norra Bohuslän lever de flesta som om Corona inte existerar, inkl. sommargästerna som brukar hålla till här. Trångt på bryggan, i mataffärerna och på Systembolaget. Hålla avstånd är rena skämtet. Till och med personalen på skolan hostar, men rycker bara på axlarna. De flesta som påstår sig hålla social distansiering gör det inte egentligen. Med det här beteendet lär svenskar dö som flugor i sommar och höst. Är livrädd för detta, eftersom barnen måste gå i skolan. ?

 9. Va skönt att det börjar gå åt rätt håll för sonen. Som jobbandes i vården själv just nu så tycker jag att ni ska stanna hemma nu och inte åka och träffa folk även om ni håller avstånd. Tänker även på sonen din som bör ta det mycket lugnt i åtminstone någon vecka till med tanke på infektionen i lungorna. Förstår att det är jobbigt att inte träffa folk men det är många av oss som inte gör det nu så håll ut! Vi klarar detta virus tillsammans om vi håller oss ifrån folk men inte om vi envisas med att åka och träffa människor. Så tror jag iaf.

 10. Glad av att läsa att nu är det på väg åt rätt håll – ta det försiktigt och växla inte upp för fort! Finaste killen Ludvig som visar empati med snigeln! Ha en bra lördag/

 11. Kul att se att Ludvig mår bättre , jag mår som du bäst i naturen just nu . Jag har i flera veckor beställt mat online eftersom jag måste skydda min vuxna son som är i riskgrupp , men behöver vår hjälp. Men de få gånger jag måste in någonstanns använder jag andningsskydd då jag märkt att folk inte tar någon hänsyn till att hålla avstånd . Blir så ledsen när folk inte förstår . Man blir nog mer försiktig när man har någon som riskerar bli väldigt sjuk i sin närhet . Jätte fina bilder du lägger ut förresten . Ha en underbar helg nu så håller vi tummarna för att allt vänt ?

 12. Här är det mycket mindre folk i affärerna. Folk håller avstånd. Det är linjer markerade i golvet vart man ska stå inför kassan. Har varit vakter på plats oxå.
  Det vet vi väl alla att hans pappa bor på Öland. Han har naturligtvis inte kunnat resa dit under den här tiden. Och dom ska ju inte komma till Stockholm och bli smittade!

 13. Bor i södra delarna av Sthlm. Upplever att gemene man visar oerhört mkt respekt och avstånd. Nästan mer än man kan begära. Min upplevelse är man tar stort ansvar och sköter detta så bra!!

 14. Va fint att försöka rädda snigeln/snäckan och ett lite roligt projekt att ha att göra hemma. För skalet kan ni köpa en liten kalksten, en sån som burfåglar har. Sniglar/snäckor gillar att äta typ maskrosblad och annat grönt ogräs men den vi tog hand om älskade även päron. Det var bland det sötaste jag sett när den satt och smaskade på en bit frukt. Lycka till

 15. Tror att din son skulle passa fint som veterinär när han blir vuxen, veterinärernas intresse för djur brukar starta när de är små.
  När det gäller folk som ännu inte fattat läget o allvaret med pandemin, då blir jag fullständigt ursinnig, och den som beter sig som du beskriver, sådana skäller jag ut direkt, o jag skiter fullkomligt om de blir förbannade, för i det läget är det JAG som har rätt att bli förbannad, för jag tänker på läkare o övrig personal som ska ta hand om oss o på människor som dör av sjukdomen. Häromdagen var det en 27 årig kille i Kristianstad, fullt frisk, han ringde 1177 men blev som de flesta avvisade, föräldrarna hittade honom död i lägenheten, på sjukhuset konstaterades covid19!! Förfärligt, så jag tänker på sådant när jag är i affärer.En gubbe trängde sig o flåsade mig envist i nacken i kassan, jag blev ursinnig, vände mig om o RÖT, stå för faen inte o flåsa mig i nacken utan backa, han brydde sig inte ett skit, så jag röt, är du helt jävla blåst, vet du inte att vi har en pandemi som kan döda folk, han bad mig fara till ett varmt ställe, jag bytte kassa istället, jag vägrar stå bredvid folk som visar total noll respekt för andra människors hälsa.

 16. Dra nu inte för höga växlar på att gossen är feberfri.
  Förr skulle man vila även efter en antibiotikakur så var försiktig med honom / er.
  Folk här där jag bor är väldigt duktiga på att hålla avstånd. Nästan inga barn med i affärerna heller.
  De som lite grann tränger sig på och handlar fast de uppenbarligen är förkylda är de tyskar och holländare som av nån anledning är här.
  Varför de kommit vet jag inte men de kanske har åkt hit till sina stugor för att slippa de mycket hårdare restriktioner som deras egna länder har.
  Jag som är allergisk och har bl a kronisk bronkit sen många år försöker allt jag kan döljs både nysningar och ev hosta.
  Jag är inte förkyld och råder ofta bot på mina nysningar med allergimedicin.
  Men att gå i affärer är trots allt inget större bekymmer tycker jag för det är inte alls mycket folk i rörelse.
  Det märks för övrigt på trafiken där jag bor för det har minskat jättemycket.
  Så ja, här på ”landet” sköter sig folk bra och inte ens vid pensions/barnbidrag och lön var det nån trängsel.

 17. Tänk bara på att engångshandskar blir dekontaminerade direkt när du tar i något och sen tar i något annat ex. varuvagnens handtag och sen pilla i frukten så användandet av handskar i en affär är ganska meningslöst. God handhygien är det viktigaste

 18. Har faktiskt igen aning. Bor på landet och e-handlar allt vi behöver så har inte varit nära andra människor än familjen på en månad. Men det såg tyvärr rätt fullt ut på parkeringen på ICA Maxi sist så kan tänka mig att det var mycket folk där inne :-/

 19. Håller med dig My! Kaos i affären folk som går emot mig så jag måste backa/ fly. Noll koll! Jobbar i ett kommunalt serviceyrke.. där fick chefen upp ett plast skynke förra veckan.. folk ställer sig nära ändå och försöker skoja bort sina baciller… gapar efter handsprit.. ta med eget i fickan! Eller använd handskar!Stanna hemma! Förstår fullt ut att sjukvården går under. Ha en underbar dag. Njut av att vara ute! Kram

 20. Får hela tiden säga åt folk att backa och hålla avståndet. Dem flesta lyssnar men det finns dem som blir sura tyvärr.

 21. Norra sthlm fullt med bilar på parkeringarna. Får nästan ångest när jag måste gå in och handla. Jobbar dagtid så måste handla på e.m när alla andra ska det oxå. Men man behöver ju inte gå in hela familjer… men självklart förstår jag att ensamstående som jag inte kan lämna småbarn i bilen.
  Folk på jobb respekterar inte avstånd utan skämtar bort det. Men nu har corona kommit dit men jag isolerar mig i min lastbil och går bara in för att värma mat och toabesök mellan mina körningar.
  Men jag upplever att folk skiter i rekommendationerna tyvärr…..

 22. […] Lilleman övertygade mig… så vi tog med honom hem. Byggde ett lite ”rehab hem” och ska låta honom läka där några dagar, tryggt på balkongen…. Jag googlade mig nämligen till att ? inte byter skal, och att dom oftast för dör om skalets mosas? Men våran lilla ? ser ändå förvånansvärt ”pigg” ut ?‍♀️?? hmm… Så nu har vi en snigel på rehab på initiativ av min omtänksamma Lilleman ❤️ // My Martens […]

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...