Corona karantän vecka 7, snart 8. Första dagen Feberfri! Först Corona, nu en bakterie som vi ska få bort med hjälp av antibiotika!

Min lilla, lilla KRIGARE??????
Corona karantän vecka 7, snart 8 ?? MEN, Denna veckan har det vänt! Jag har inte orkat skriva/dela med mig. Luften gick ur mig när jag ÄNTLIGEN kunde andas ut ??? . Tårar, hopp, förtvivlan, och rädsla under sååå lång tid ? ovissheten har nog varit absolut värst!

Nu har man hittat ”felen” ??? Lilleman har åkt in och ut på sjukhus, från början omkullkastad av Covid 19 . Han blev bättre med andningen och hosta efter ca 4 veckor?? Men febern höll i sig.

Han fick andra symtom och blev sjukare igen….. In och ut på sjukhus. Provtagning efter provtagning. Efter veckor i ovisshet och extrem rädsla över vissa provsvar kunde vi tillslut andas ut ?? Man hade då uteslutit det värsta av det värsta.

Sedan nya provtagningar och man skickade även in nya prover från tidigare tester som man gjort i början på mars ? ?

Man har nu hittat en bakterie som satt sig på lungorna ?? .
MEN, det bästa med detta är att man kan behandla med antibiotika ????? Så Lilleman går just nu på stark antibiotika och OM han svarar på denna så borde han bli bättre ganska snabbt ?? .

IDAG är FÖRSTA dagen feberfri….. så nu vet jag till högre makter att det får ett slut här! Han har alltså både tagit sig igenom coronan och snart bekämpat den där j*vla bakterien som han fått ?? .
.
.
Han är såklart trött, medtagen, tappat vikt, lust, smak, och är energilös! Vilket inte är konstig med tanke på att han har haft 3 feberfri dagar av 48 dagar ( ??) . Men som sagt, nu vet man varför han fortfarande är sjuk, man vet också vad det är för bakterie och hur man ska behandla! Så nu håller jag tummar och tår att det är över snart ???❤️

Jag personligen är som ett vandrande vrak. Helt slut. Känslomässigt upp och ner.

Men även det går ju tillslut över ? och vilken mamma/pappa kan inte relatera till det efter våran situation ?‍♀️?

– Stort TACK för din omtanke och ditt engagemang! ❤️

59 Komentarer

 1. Vilka krigare ni är och vilken fin och bra mamma du är! ♥️
  Ber till Gud att ni ska få bli helt pigga igen snart. Lilleman pga sjuk och du känslomässigt efter denna bergochdalbana!
  Hoppas även ditt företag ska gå bra också!

 2. Så skönt att ni har fått ett besked och så håller vi tummarna att antibiotikan tar död på eländet. Kommer ta tid för honom att få tillbaka alla krafter men skönt att det går mot vår och sommar då brukar det vara enklare att komma igen. Ha nu en så bra valborg som ni bara kan ❤️

 3. Men gud va, skönt o få veta! Håller tummarna o tårna att AB tar, detta snabbt o smidigt så L kan få ta igen sig o komma tillbaks till sina vänner!
  Så covid provet visade på ATT han haft det oxå?
  Fortsatt krya på!

 4. Så underbart att höra att dom äntligen hittat felet. Hoppas nu verkligen att febern försvinner och att han blir helt återställd och får vara med sina kompisar snart igen, det viktigaste är att han blir frisk!! Massa kramar till er och stor kram till dig My som är sån stark mamma. ??❤️ Du e grym??

 5. Härligt… Håller tummarna för att krafterna kommer tillbaka snabbare än vinden (även om det givetvis tar tid).
  O du MY, vila, grina o andas ut…
  <3

 6. Åh, äntligen! Vad skönt att de hittat felet och att det går att bota med antibiotika. Massor med kramar till er båda.

 7. Vilken lättnad, glädje, framtid……
  tacksamhet att bli tagen på allvar o antibiotika till slut!!!
  Solen kommer alltid tillbaka är
  min hälsning till Ludvig idag?
  Kram moster K?‍♀️❤️

 8. Vart glad när du berättade tidigare idag att antibiotika sattes in ???? nu blir Ludwig äntligen bättre ??? Krammmm❤️

 9. Underbara nyheter. Nu kommer det bara att bli bättre och bättre. För er båda ❤️❤️ Och glöm aldrig att Ludvig har världens bästa mamma ?

 10. Vad härliga nyheter, hoppas nu medicinen hjälper! Har han fått bakteriell lunginflammation efter corona? Man kan ju tycka att dom borde gett er antibiotika tidigare men det kanske är någon särskild sort som behövs jag vet inte. I vissa allvarliga fall av corona så utvecklas det ju även till bakteriell lunginflammation som en komplikation det kanske är det han har fått. Lycka till med allt!

 11. Vilket underligt och läskigt virus det är men så skönt att han nu kan börja titta ut på andra sidan och lämna detta skräp bakom sig. Bra kämpat, förstår att det måste varit en otrolig påfrestning. Grattis till en vardag igen snart, banne mig det bästa som finns❤️

 12. Har tänkt på dig o Lilleman. Skönt att höra att han är på bättringsvägen nu. Du är en fantastisk mamma. Hang in there.

 13. Otroligt dåligt av sjukhuset att inte begripa att han fått bakteriell lunginflammation, dels ser man det på sänkan och sedan hör man hur lungorna låter när man lyssnar med stetoskop.
  När det gäller covid19 och de som blir långvarigt sjuka så har detta upprepats gång på gång på nyheterna av läkare att viruset oftast övergår till bakteriell lunginflammation.
  Man bör kanske inte åka till A Barnsjukhus utan till KS eller något annat sjukhus, de mest erfarna läkarna jobbar uppenbart inte på A Lindgrens utan på de större Universitetssjukhusen, där hade de fattat ganska snabbt att det rörde sig om bakteriell lunginfl när han har varit sjuk så länge. Nu har han ju träffat Jonas, ligger han i riskzonen nu för covid19, antibiotika brukar ge full effekt efter 4-5 dgs behandling.

 14. Alla mammor och pappor kan relatera till er sits hoppas jag. Men så underbart för Ludvig att han kan få bli kry och för dig, att få sova. Jag antar att ni båda två kommer att sova rätt rejält nu, L, eftersom han fått penicillin och du för att du är en trött, bra, normal mamma. Nu vänder det, nu är det vår och snart sommar. Kramar.

 15. Myndigheterna har också mörkat för hela svenska folket att barn drabbas knappast, att de knappt märker att de är lite sjuka? Hur länge har inte Mys son varit sjuk? 8:e veckan snart, nej just det sa myndigheterna, barn drabbas inte o de som gör det märker det knappast??!
  Vad har Löven o flertal myndigheter ljugit om? Jo att det oftast bara drabbar ”äldre” människor med underliggande sjukdomar.
  Vad har myndigheterna mera ljugit tvärsäkert om? Jo att ”ungdomar” märker heller knappast av detta??
  Idag står att läsa om en stackars helt frisk 22-årig kille som dog i covid19!!! Läs här: https://www.dn.se/sthlm/22-arige-amin-fran-bredang-dog-i-covid-19/
  Myndigheterna har inte gjort annat stått o ljugit i tv varenda dag, de nästan slåss om att stå i tv-rutan!!!!
  Inte ett ord om att ungdomar, helt friska dör!!! i covid19!!!
  Sedan använder sossarna detta som vapen i sin kamp att vinna nästa val, Aktuellt, TV4, m.fl står o skryter varje kväll att sossarna kommer att vinna nästa val pga hur ”duktiga” de varit i denna situationen, särskilt Löven, MEN fråga läkare syrror o övrig sjukvårdspersonal om de anser samma sak!!!!!!!
  Flertal sjukvårdspersonal som avlidit på sina JOBB INOM SJUKVÅRDEN smittade av covidpatienter för att Löven inte har satsat på sjukvården så de haft råd att ha stora lager av ECMO hjärt o lungmaskiner munskydd överdragskläder!!!!! En kvinnlig forskare på infektionsavd var hos Malou häromdagen o berättade att hon med egna pengar köpt en regnrock!!! som skyddsutrustning då det inte fanns något annat än kortärmat! Ni som har barn o som är här inne, ett gott råd STÄLL KRAV OM DITT BARN BLIR SJUKT O FÅR ANDNINGSSVÅRIGHETER, ring inte 1177 utan bara ÅK till en akutavdelning o VÄGRA gå därifrån om de inte tar covid19 prov direkt, hota med att ni ska ringa media så att de kommer till sjukhuset om inte prov tas på era barn DIREKT!! Mina varmaste tankar går till den stackars 22 åriga pojkens föräldrar o anhöriga. Så oerhört oerhört tragiskt!

 16. https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/eva-lotts-pappa-dog-pa-hart-drabbade-boendet/
  Här är flertal fall som myndigheterna stått o ljugit om för skattebetalarna i tv-rutan, de har stått o ljugit o låtsats att det är ”bäst” för de gamla att inte flyttas från äldreboenden in till sjukhus när de blir smittade av covid19, Löven o myndigheterna står o ljuger de anhöriga rakt i ansiktet!!!! För sanningen är istället ATT DE HAR INGA RESURSER SÅ DÄRFÖR LÅTER DE DE GAMLA COVIDPATIENTERNA PÅ SJUKHEM ATT LIGGA O KIPPA O KVÄVS IN I DÖDEN!!!! DET är den riktiga sanningen!!! Ni som har era föräldrar eller mor o farföräldrar som byggt upp vårt samhälle, ska de behandlas sämre än djur??? Och vilken hemsk död, att kvävas till döds o inte få ngn hjälp med att komma till sjukhus, få syrgas o sövas ner utan man ger dem kvävning till döds!!!! Gå in på ovan reportage läs! Arma anhöriga.
  Arma unga tjejer som jobbar där för lite extra tim pengar o helt utan skydd!!!!! Detta är rent åt helvete rent ut sagt, förlåt svordomen, men man blir vansinnig på statliga myndigheter som kan behandla våra gamla så.

 17. Härligt att läsa. Nu börjar livet igen för er! Har det något med corona att göra att han fick de här?
  Så glad att läsa detta inlägg.
  Äntligen❤

 18. NN: tycker du är rätt så rejält fel ute i flera aspekter.
  1)Astrid Lindgrens barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset. För att åka till Astrid Lindgrens Barnsjukhus behöver du åka till karolinska och jo, här arbetar många av Sveriges främsta barnläkare.
  2) enligt direktiv ska alla barnpatienter som läggs in på karolinska provtas för covid-19, detta direktiv gällde inte första gången som My var på sjukhuset men har gällt sedan 3-4 veckor. Mys son har uppenbarligen aldrig varit så pass dålig att han behövt läggas in och har därför ej provtagits förrän nu.
  3) covid-19 är extremt smittsamt, det innebär att många kommer bli smittade och en del bli sjukare än andra, eftersom så många blir smittade och insjuknar kommer även en liten del personer som INTE tillhör riskgrupp att bli allvarligt sjuka och en del av dessa avlider. Precis som att lungcancer kan drabba även icke-rökare kan unga,grundfriska personer dö av covid-19. Dock inte i närheten lika många som de personer som tillhör riskgrupp.
  4) detta är ett nytt virus, INGEN varken Löven eller forskare vet hur det påverkar oss. I Frankrike har man rapporterat ett 20-tal barn som uppvisar symptom som påminner om symptomen i sjukdomen Kawasaki. Detta är förstås oroande men 20 av 25000 är fortfarande inte många.
  5) överläkaren på SÖS som köpt en regnrock som skydd är en människa precis som du och jag, människor är rädda för det okända. I fallet med covid finns det såklart skäl att vara rädd- det är mkt vi inte vet men evidens, alltså den forskning som finns säger oss att munskydd och visir är viktigare än heltäckande skyddskläder. Personalen som jobbar på IVA har heltäckande utrustning. Ingen region har stått utan skydd.
  5) ECMO är den mest avancerade utrustning som finns inom vården. Sverige är en av de främsta i världen i denna typ av vård. Man kan köpa hur många maskiner som helst men det kräver utbildad specialistpersonal som sköter utrustning och patienter.
  Utan rätt personal funkar inte ECMO-vården.
  Läs lite mer än rubrikerna i Aftonbladet innan du börjar riva loss och kasta teorier runt dig.

 19. My, förstår verkligen att du känt dig som ett vrak. Vilken smärta att gå igenom när ens barn är så sjuk. Ber till Gud om beskydd över er. Maria e

 20. Bra skrivet Lina!
  Ingen har facit vad gäller denna sjukdom. Man lär sig nya saker varje vecka.
  My, en varm kram till dig och Ludvig! Hoppas på snabbt tillfrisknande.

 21. Svar till nn!
  Om du ska uttala dig politiskt och inte vill verka korkad så borde du nog sluta att läsa skvallerblaskorna.
  Det är inte regeringen som styr över landstingen utan det gör varje län och de politiker som är valda där.
  Tar man t.ex Stockholm där My bor är det Alliansen, så att skylla på Löfven för att sjukvården ser ut som den gör visar bara att du har noll koll på hur Sverige fungerar. Och just åldringsvården i Stockholm är det KD som bestämmer.
  Men väljer man skattesänkningar före välfärd som många svenskar har gjort så får man den sjukvård vi har, och alla privata bolag som bara tänker på vinst får vi nu se resultatet av.
  Du har rätt till din åsikt, men läs på lite om du vill bli tagen på allvar!
  Bättre vara tyst och bli betraktad som en idiot än att öppna munnen och bevisa det..

 22. Vad skönt att äntligen få veta! Men då har väl du med största sannolikhet också haft Corona om Ludvig haft det? Skönt att du klarade dig bättre ??

 23. Glädjande att ni alla mår bättre, men ni kanske ska börja fundera på att äta mer vanlig mat så ni får i er det kroppen behöver. Minska lite på alla ”hälsokurer” och sånt hokuspokus.

 24. TIAN!
  Du har helt fel! När någonting händer i landet som blir farligt allmänfarligt, då är det statsministern som helt o hållet bestämmer, och nu har vi ett sådant läge i landet!
  Det är sittande regering som är ansvariga för hur Sveriges sjukvård ser ut!!!!!
  Diskussionen slut här, o sedan ska du tänka på att hålla en god ton här inne på Mys blogg.

 25. Tian
  Nu är det en pandemi vi talar om, då är det FHM med flera myndigheter som har ett samordningsansvar på nationell nivå.
  Vill tillägga att det är osympatiskt att kalla människor korkade.

 26. Skönt han är på bättringsväg ❤️❤️
  Nina: tycker inte du ska tro på allt i tidningar eller medier överhuvudtaget. Så som det ser ut inom vården med denna Pandemi är tragisk, hemsk.
  Vi med flera avdelningar har stått utan både handsprit och skyddskläder. Sk hemmagjord handsprit har vi haft i 3 veckor och den är fruktansvärd. Så Nina, kom med riktig fakta än att tro på media

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...