Dags att komma iform, skaffa en hållbar livsstil med en bra balans? Använd LIFESUM, just nu 30% på premium!

I samarbete med LIFESUM ?

Hej på er! Som ni vet är jag en stolt Lifesum ambassadör ?

Jag har suttit i karantän och total isolering i snart TVÅ månader! Dom senaste dagarna har jag kunnat lämna hemmet och ta promenader uatomhus ( även om jag fortfarande inte träffat andra mänsklig än familjen) . Att börja promenera gav mig gnistan tillbaka. Utan att snöa in på detaljerna så är det så att jag med handen på hjärtat ska erkänna att dessa två månader har varit EXTREMT påfrestande. Både fysiskt och psykiskt! Min stress och oro för Ludvig går inte att beskriva med ord. Lilleman är fortfarande sjuk, men nu VET vi vad felet, ( eller rättare sagt felen är) och han får behandling….. Han påbörjade sin medicinering igårkväll.

Jag ska förklara det i ett senare inägg ikväll eller imorgon när energin och lusten finns för det ??❤️ Just nu har han fortfarande feber, men doktorn tror och vi HOPPAS att han ska svara snabbt på antibiotikan?? Först Corona, och sen bakteriellt! SUCK!!!!!!!!!!!!!

MEN. När man utses för prövningar som jag och MÅNGA andra befinner sig i. isolering har nästan knäckt mig/oss faktisk.

Egentligen är det ju då man behöver sina rutiner som mest…. att gå ifrån sina rutiner är ju det absolut sämsta man kan göra om man såklart behöver anpassa sig!

Enligt min tidigare KBT mot ångest bla, så går isoleringen verkligen emot ALLA principer! ?? Det är ju såklart två skilda saker här, att vara orolig för Ludvig och åka in och ut på sjukhus är såklart det värsta av det värsta ? medan isoleringen blir påfrestande på ett annat plan också…

Att kunna dra en lättnadens suck och ANDAS ut efter ovissheten och rädslan för vissa provsvar, var en obeskrivlig lättnad ??❤️? Lyckor tårar och ett känslomässigt lyckorus!!! Ovissheten kring Ludvigs mående har varit ren och skär tortyr! ??

Men, vad har detta med LIFESUM att göra? Absolut ingenting.

Poängen är bara att nu när jag andats ut och slappnat av så kom smällen! Jag har suttit på helspänn i två månader. (Med risk för att låta gnällig! )Min kropp värker, ( spännings värk i huvud / nacke) .

Jag har gått ifrån ALLA mina rutiner, ingen träning, inga promenader, ingen bra kost. Jag har tagit en dag i taget och varit enormt stressad! Jag ser mig i spegeln och känner knappt igen mig själv. Dessutom så precis innan Ludvig åkte på Coronan så opererades jag först. ( käke och visdomständer ) Fick komplikationer och var liggande i 2.5 vecka ? Sen….. tog ett annat virus mig ?‍♀️?? Inlagd på sjukhus med influensa typ 2 , liggande tre veckor.

Var sedan på benen 1 vecka, trodde allt var bra… då kom Corona! ?‍♀️????

Men alltså på riktigt! Jag har varit sjuk sedan december med några undantags dagar där jag varit frisk emellan…

Alltså jag skrattade när jag pratade med min väninna och vi konstaterade detta! ? Sååååå lång period för oss med sjukstuga deluxe! Ni vet känslan när man inte riktigt vet om man ska skratta eller gråta?‍♀️ Jag väljer det förstnämnda ?

Nu är Ludvig forfarande sjuk, men med antibiotika kommer han förhoppningsvis bli frisk snart ?? Men som jag skrev innan. Det tar vi i nästa inägg.

Poängen är helt enkelt att när man inte mår så bra, eller när livet utmanar en, då är det egentligen ÄNNU viktigare med en bra balans! Att fylla på kroppen med energi, bra, sund och varierar kost.

Jag har varit så stressad inombords att jag låst mig! Mina stresshormoner rusar! Detta känner jag väl igen, och är någonting jag kämpar med sedan utmaningen….. Jag är verkligen känslig emot stress/oro, och hamnar lätt i en ond cirkel. Nu är det ju såklart inte så konstigt med tanke på hur våra månader sett ut… Men ändå.

Jag har gjort det innan, och kommer göra det igen. Samla ihop mig, skaka loss, och ta mig tillbaka in i mina lite tråkiga, men ack så trygga rutiner! Jag har under dessa två månader av isolering INTE levt som jag lär. Sömnlösa nätter, stress, oror och noll aktivitet!

Jag ställde mig på vågen, noterade och klev av. Shiiiit! Det är x-antal kilo plus! ? ( Hur många erkänner jag inte förrän jag kan lägga före/efter bilder ) ?

Men det gör ingenting…… Jag vet ju hur jag ska ta mig tillbaka ???

Så nu hoppas jag att vi kan kurera oss och sakta men säkert få tillbaka energin här hemma. Min status är att jag blir andfådd av att promenera ? Lilleman status är såklart ännu värre. Han orkar ju absolut ingenting…..

För min del så vill inte heller stressa kroppen! Stress är aldrig bra! Även om jag inombords längtar till mig gym och verkligen vill lyfta tungt igen så måste jag ta det taktiskt i rätt ordning! Aktivera kroppen, komma igång med rörelse och börja lätt. Väldigt lätt…. ( mitt tålamod är såklart min största utmaning?)

Så….. Närmaste veckan så förbereder jag mig. Försöker att gå på morgon och kvälls promenader. Fokus på sömn. Jag kanske äntligen kan börja sova på nätterna igen ?? Att jag sovit ur-uselt senaste månaderna hjälper knappast till!

Utöver promenader så har jag lagt in ett träningsprogram som jag kommer köra utomhus mot parkbänk. Med endast egen kroppsvikt och möjligtvis gummiband ????

Nu till det kanske viktigaste. Kosten!

Allting hänger ihop, kost, motion, SÖMN, träning, stress osv.

Även om jag snabbt skulle vilja reglera vikten och snabbt ”komma i form” . Så vet jag att det inte är rätt för mig att banta eller dieta!

Därför jag har satt ihop mitt egna kostschema. Där fokusera ligger på rutiner, variation och BRA bränsle för kroppen!☺️

Då tar jag hänsyn till att jag inte tränar som jag brukar göra. ( alltså jag rör på mig mycket mindre både Orvar och i jobb just nu)

Jag har räknat ut hur mycket kalorier jag behöver få i mig på en dag, och fördelningen i vilken Macro split ( protein, kolhydrater och fett) jag bör ligga på. Jag vill ligga på 40-40-20. Då mår jag som bäst ?

PLANERING är jätte viktigt för att få till hållbara rutiner! förberedelser, planering, inköpslista, matlådor och en dos tålamod och mycket pannben! ?

Jag är ju personlig tränare och kostrådgivare så jag kan ju räkna ut det själv…. Men saken är att även jag vill följa mina framsteg, få tips, inspiration och regga det jag äter ? Då är LIFESUM överlägsna! ???? Bästa verktyget!

Med denna appen kan man enkelt tracka sin mat. Man kan lägga in sin målvikt , och sin nuvarande vikt och därefter räknar LIFESUM ut hur mycket man behöver äta…. ?? Den gör det ENKELT i vardagen, och det är roligt att följa sin personliga framsteg. Många av mina klienter använder appen när dom går på mitt kostschema , den uppskattat av dom flesta ?

Genom LIFESUM får man dessutom bredare kunskap och förståelse i att en hälsosam livsstil inte handlar om Quick-fix dikter med enformig kost. Utan snarare TVÄRT om?

Ser du inläggen?? Balans är en bra sammanfattning! För att gå ner i vikt så behöver du ligga på ett kalori underskott, med BRA näring. I kombination med motion och träning, plus och minus är ju ganska logiskt ?

Men när det kommer till kosten så är det många som gör det mer komplicerat än det behöver vara ?

För min del så kan jag personligen rekommendera LIFESUM, och att bli LIFESUM premium …. ???? Det blir ett verktyg till att nå fina personliga målsättningar, och stanna där!

Via min länk så får du 30% på premium tjänsten som endast kostar 28:-/ månaden GÅ IN HÄR ??

Vill du komma iform till sommaren? Men även fortsätta att bibehålla resultat och jobba mot en hållbar aktiv livsstil!

Då tycker jag definitivt att du ska investera i dig själv och för ynka 28:- / mån, och snart är LIFESUM din bästa kompis i vardagen? In och regga ditt konto genom länken ovan ??

För er som vill hoppa på min online tjänst på www.fitbymymartens.com så har jag ju haft stopp för nya klienter ett tag. Men, från nästa vecka har jag förhoppningsvis möjlighet att släppa på några nya ?????

kram kram

/ My Martens

37 Komentarer

  1. Hej My har läst din blogg länge ?men ngt som är konstigt ! Alla dessa piller o collagen o boost kapslar detox mm . Så är du mycket sjuk ? inget illa ment , ?

  2. Nu håller vi tummarna för din son. Och dig. Att allt turar ut. Starka underbara och duktiga du! Du är ?. Försök få ngra bra nätter nu båda två. Massor av kramar! ?

  3. Åhh vad skönt att han blivit utredd, fått besked och medicin. Vad skönt för er båda, kan tänka mig lättnaden att inte behöva leva i ovisshet och ständig oro längre. Hoppas du kan koppla av lite nu och att L snart är pigg och ni kan lägga denna pärs bakom er. Ni är verkligen riktiga kämpar båda två. Stor kram

  4. Du som ”predikat” om kost och träning så mängd gånger innan och ändå varit så mycket sjuk som du varit My? Kanhända är det nåt annat än kosten som spökar.
    För du som vet så mycket om hur man boostar både det ena och det andra borde ju inte bli sjuk.
    Njaee, låt läkarna göra sitt både vad gäller dig och grabben och hoppa inte på den ena ”mirakelkuren” efter den andra.
    Förstår ju att du gör det för att få in pengar men tyvärr är det inte trovärdigt.
    Ska bli jädrans intressant att höra vad sonen efter så lång tid fått antibiotika för förresten.
    Dina ja-sägare och du själv kommer inte att gilla mig efter den här kommentaren men vet du My, efter att ha följt hela killens sjukdom nu, och dina, så bryr jag mig inte ett dugg vad vare sig du eller andra tycker och tror.
    Boosta du ditt immunförsvar med ännu en mirakelkur men som det ser ut har inget hittills hjälpt.
    Ät mat, vanlig mat, husmanskost, och lägg till frukt och grönt så ska du se både du och sonen kommer må bättre.
    Jag menar absolut inget illa, men… dina jätteglada bilder på allsköns dieter verkar ju inte hjälpa ett dugg.
    De som är specialister på immunförsvar, läkarna, kan nog hjälpa er, så som de hjälpt oss andra ( som är sjuka i multipla sjukdomar sen många år tillbaka )

  5. Gläds med dig My❤
    Strunta i glädjedödarna, har man inget snällt o säga
    så kan man bara scrolla förbi o strunta i att kommentera ?
    Ta väl hand om er❤

  6. Ja jösses
    Ännu en boostpropagandaomgång
    Snabba kast, från ena dagen till den andra – från en hemskt orolig mor till en glättig kampanjmakerska.
    Hur sjukt är inte det??
    En sak är säker, varje person som väljer att stödja detta beteende och som går på alla dessa oseriösa och ovetenskapliga produktkampanjer, stöder samtidig utnyttjande och integritetskränkande av ett barn.

  7. Nåt som funkat bra för mig är Viktklubb. Man kan äta i princip allt men räknar kalorier. Promenerar varje morgon.
    Inga konstigheter och lätt att hålla vikten .
    Går ner ca 0.5 kg i vikt i veckan

  8. Jag undrar också om det här du skriver om kost balans tillskott och träning. Allt det där som du hållit på med så länge. Du visar ju själv att det inte fungerar. Det är ju inte bara det här året, det var ju så förra året också.
    Jag vill inte heller vara elak, men du visar själv att det du står för, det fungerar inte.
    Och sen undrar jag ”habits that help you feel better” varför på engelska?

  9. Härligt att höra att ni fått hjälp och diagnos för din son ❤️ Ser att du fått många negativa kommentarer här , skit i dem det är så sjukt att de ens måste kommentera om de nu inte gillar det du gör , lägg ingen energi på det, det inte värt det du vet ju själv att det funkar och det är det viktigaste . Jag tycker det låter intressant , men går på Vv nu så det får ev bli nästa steg . Kram till er båda ❤️❤️❤️❤️

  10. En fråga till alla er som klagar….. Varför? Varför inte bara skita i att läsa en blogg ni inte gillar, varför klaga o göra någon ev illa?? Jag läser många bloggar, tycker att dom flesta är som mina vänner, helt ute o cyklar ibland o helt rätt ibland, skillnaden är att jag inte ens alltid kritiserar min vänner för att dom gör saker som man kan uppfatta som konstiga eller ibland rent av oetiska ur mitt tycke…. Så att sitta o skriva skit till nån man inte ens känner personligt tycker jag är så illa, skaffa nått annat o lägg energi på o se till att inte ha så mkt negativ energi i ditt liv….

  11. Petra, det är inte vad det handlar om. Varför läser du hennes blogg om du blaa blaa blaa. Alla forskare (sanna sådana) säger att det inte hjälper med allt skit som säljs, allas otroliga kurer och burkar ta mej hit och dit. Vissa skriver, ät c-vitaminer i mängder. Vad händer då? Jo, du pissar ut det utan att fått nått vettigt alls ut av det utan kastat pengar i sjön. Ät massa frukt och grönsaker, minska på kolhydrater och bara gå, gå, och åter gå. Du behöver inte hetsa när du går, du behöver inte lyfta tunga tyngder OM du inte ska få muskler, men det får du inte med vanliga tyngder och träning. Det tar evighet att träna till sig muskler, Man äter anabola om man ser ut som Mys vän. Jag tycker inte illa om My och tänker inte sluta läsa för att jag vetenskapligt vet detta. Jag har dessutom ett bra liv, så kom inte med den ramsan heller. Jag utvecklas dagligen och mår bra. Köpa massa kosttillskott som till och med kan vara farligt. För mycket A-vitamin tex kan skada dig allvarligt. Ta en dos med olika vitaminer från apoteket så har du allt du behöver.

  12. Mycket märkligt att du slänger in ett reklaminlägg från Lifesum nu när många av dina bloggläsare tror att du skall skriva om dagens läkarbesök. Skulle man inte veta bättre och inte följt din blogg ett tag skulle man nästan kunna tro att du använder sonen för att fiska klick. Men så självisk finns det väl ingen mamma som är?

  13. K
    Jag antar att du skriver och klagar på alla andra kändisar som gör samma reklam?!!
    My har nog koll på om de skulle få i sig för mycket vitaminer och vitaminer och nyttig kost är nog bra mycket
    bättre än bl a de frukostar som barn och ungdomar får i sig på morgonen om de ens får någon frukost.
    Att sitta och skriva massa negativt och massa skit till någon som just nu går igenom det värsta man kan vara med om när ens barn inte mår bra är under all kritik!! En del föds utan empati det har jag förstått då det finns dom som bara sitter och skriver en massa elakheter och dumma kommentarer.
    Skicka dina synpunkter om vitaminer och kosttillskott till de som tillverkar dom istället

  14. Vad skönt med positiva besked. Nu hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande! ? Sköt om dig och ibland behöver man äta lite extra för att ta sig igenom en jobbig situation.
    Kramar Therese

  15. Toppen my så som ni har kämpat.
    Ni är så fina o du är en sån inspiration med allt du gör. Kan inte fatta att personer som vill
    Klaga på allt du gör ens bemödar sig hänga här inne. Klart man ska planera kost om man
    Vill klart man ska göra schema for träning om man behöver. Jag för min del blir bara inspirerad att se att man befinner sig olika i livet o
    Ändå måste ta sig upp igen för så är ju livet o alls vi måste vara mer ödmjuka mot varandra tänker jag.
    Hur som skulle jag bli superglad om du kunde visa lite träningskläder o kanske en övning att göra om dagen. Typ allt är bättre än inget. O kanske en maträtt om Dagen. Vore ju toppen
    Nu när vi ska Börja träna med lite rabatt på stronger gavelo etc.
    Träning ?️‍♀️ blir lite mer lätt med nya kläder ändå.
    Tillsammans är vi starka.
    Kram ?

  16. Tycker det är jättebra med vitaminer i tablett form,har en son med autism. Han äter ensidig kost, vägrar all frukt och grönsaker. Men vitamintabletter går bra som tur är ?

  17. Lava, vaddå stödjer integritet kränkning av ett barn? Är du ny i blogg världen? Massvis med influensers visar naket upp sig och de sina i allt möjligt. Vi får inte glömma att de mest är ”vi” äldre , över 35 tänker jag är dem som mest störs. Barn av idag är födda med sociala medier och exponeras sen tidig ålder. Rätt? Fel?
    Tror knappast att barn av idag blir traumatiska i framtiden av detta. Dom ser de som normalt o naturligt .
    Sen Lava, är man en hemsk förälder om man fortsätter leva oavsett hur sjukt sitt barn är? Ska my sitta ner och strunta i bloggen o dess samarbeten som upplevs som glättiga i nuläget pga hennes son?
    Misstänker att du inte tänker så långt ….

  18. Personer (sjuka människor) runt om i världen som söker efter barnbilder vet att svenska mammors sociala medier är en guldgruva. Sjukt men så är det! Allt som läggs ut blir tillgängligt för alla. Värt att tänka på innan man exponerar sina barn.. Maria Dufva – tidigare kriminolog föreläser om ” ditt barn på nätet” och det är det absolut viktigaste man som förälder kan lyssna till idag! Får en dessutom att tänka till på vad vuxnas telefonberoende/sociala medier osv påverkar de yngre!

  19. Nu heter bloggen ”My Martens – Livsstil – Träning – Hälsa”, och inte ”My Martens – Mitt liv med min familj”. Sedan att bloggen har kommit att färgas av sonens långa sjukdomstid visar bara att My är en mamma i första hand, och att inspiratören/coachen My har fått ta ett steg tillbaka. Nu är Ludvig på bättringsvägen och My kan börja fokusera på sitt livsverk igen. Underbara nyheter om Ludvig. Han är en riktig kämpe! Jag har vänner som ”klättrar på väggarna” efter ”bara” fyra veckor i karantän i hemmet….

  20. HAHA Anja, det var det roligaste jag har läst… Så klockrent. Jag tycker att bloggar som är vikta åt något håll blir dubbelt så intressanta när man får se människan bakom också o följa vardagen, men lycka o ledsamheter…

  21. Anja. Jag klättrar på väggarna efter fyra dagar. Och då har jag ändå en tomt på 6400 kvm att ”leka”på. ? Men jag har fått jäkligt mycket gjort här hemma när jag varit hemma med ”feber” på 37,2 och lite seg i kroppen som enda ytte pytte symtom. Inget som i vanliga fall skulle hållit mig hemma. Men i dessa tider…

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...