Hemma från sjukhuset. Men ska tillbaka imorgon….. Utredningen fortsätter för Lilleman …

Hej!

Wow….. en låååååång dag, med en massa känslor ?.

En del av mig orkar inte skriva. En del av mig har BEHOVET av att skriva…. Delade känslor. Att skriva har alltid hjälpt mig i svåra situationer. Just nu känner jag mig känslomässigt upp och ner och mörbultad som f*n!

Jag kämpar med att få i Lilleman man mat. Det går sådär…. Men en smoothie och ägg på morgonen gick faktiskt ner. Sen tog det stopp. En piggelin nu ikväll och några riskorn och en kycklingbit. Vätskeersättning och vitaminer tvingat jag i honom.

Jag fullkomligt matat, smoothie med allt möjligt för att ge honom extra näring! Både havregryn, chiafrön, bär och frukt . Blir såååå frustrerad över hela situationen?

Vi kom till sjukhuset imorse. Fick träffa Ludvigs nya läkare. Jonas hämtade oss hemma och följde med in i väntrummet. SKÖNT med stöd ??

På sjukhusen känna det nästan lite kusligt. Vi är på Astrid Lindgrens barnsjukhus, får vi varit varje gång vi fått åka in akut.

Men saken är den att med de nya restriktionerna så är det nästan HELT folktomt på de ”öppna” ytorna. Detta i kombination med att man vet hur det ser ut på insidan, hur mycket dom har att göra, gör det ännu ”läskigare”. Alltså vårdpersonalen….. vilket krig dom strider i, riktiga superhjältar??❤️

Så… Hur gick det idag. Sådär faktiskt. Vi fick inte göra det som var tänkt och planerat. Vi gick igenom händelseförloppen med nya läkaren. Jag fick beskriva dom olika tillstånden. Ludvig fick svara på en massa frågor… och han gjorde en övergripande summering på vad som gjorts och vad man ska fortsätta med.

I lördags på själva påskafton så togs det enormt mycket prover. Men änsålänge har man inte fått provsvaren på dessa ännu. ( kö/ hård belastning på labb) . Jag FÖRSTÅR situationen, men känner mig ändå frustrerad ???‍♀️

Idag var infektions sköterskan tyvärr sjuk. Så därför kunde dom inte ta nya proverna som man hade planerat att ta ? Samma sak här. Jag förstår men blir ÄNDÅ frustrerad ??

Vi fick åka hem efter någon timme…. Vi kommer under morgondagen få ett samtal, ( måste vara standby på telen ) för att få en ny tid och komma in för ytterligare provtagning och undersökning förhoppningsvis redan imorgon.

Vi fick order om att åka till apoteket och köpa bedövnings-plåster ( Emla tror jag dom heter) För att sätta på Ludvig ca 1 h innan nästa provtagning.

På fredag ska vi också in igen, för att göra ett ultraljud på magen…. Läkaren berättade lugnt och sansat om kommande vårdplan i utredningen . Trots att jag ansträngde mig, så kommer jag ändå inte ihåg hälften? ( såååå mycket nu! ) Han nämnde några saker man vill utesluta. Han pratade om att kika närmare på njurar, mjälte, och göra odlingar. Resten blev grötigt. Allting flyter ihop i min skalle just nu.

Jag är SÅ fokuserad och min hjärna går på högvarv! Ändå blir det lite luddigt emellanåt!?!

Jag är RÄDD! Rädd för vad man ska komma fram till…. Ledsen över att jag ingenting kan göra… och frustrerad över hela situationen????

Om och om igen så påminner jag mig om att ANDAS! ?? Jag försöker att meditera, men kommer inte till ro. Jag upplevt en inte stress som är min värsta fiende just nu.

Alla ni som någon gång har gått i KBT vet att isolering, går emot ALLT vad KBT innebär. För mig är denna isolering vi befunnit oss i en enorm utmaning i sig. Jag behöver man rutiner, min luft, träning, och mina promenader. Allt det känns väldig, väldigt avlägset…..

oron över Ludvig är så j*vla brutal att jag bryter ihop flera gånger om dagen…. Ångesten kommer som ett brev på posten och jag känner att jag prövas just nu, På ALLA plan!

Då och då får jag ett ryck och försöker att distrahera mig praktiskt. Städar, sorterar, försöker att jobba…..

Sen ligger jag där. Bredvid Ludvig i soffan. Titta på Netflix. Sover ihop. Kramar om honom när han fryser och frossar. Försöker få honom att inte känna sig rädd/orolig.

Idag när vi var påväg hem från sjukhuset så frågade Ludvig om han någonsin skulle bli frisk. Han såg inte mitt ansikte och tur var väl det, för då brast det för mig. Tårarna bara forsade! ??

-Jag vågar inte ens tänka den tanken!!!!!!!!!

Jag fann mig snabbt och svarade överdrivet fejkat glatt, ”självklart kommer du det älskling, snart är du tillbaka i skolan och kan spela fotboll med dina kompisar” ?

Det där sansade mellanläget försvann…. Lilleman tittade skeptisk på mig och Jonas tog över dialogen….. ?

Ja, som ni märker av det jag skriver så är det en salig blandning. Högt och lågt. Hopp, förtvivlan. Om vartannat…. Nu ikväll har jag skriver en att-göra-lista tills imorgon. Det hjälper mig att somna. Då vet jag vad jag ska göra när jag vaknar. Svårt med rutiner i denna situationen.

Jonas sover inte hos oss ikväll. Det stör mig. Det tär på mig att vi är särbo just nu….. gillar det inte alls!

Ikväll nåddes vi av nyheten att Adam Alsing gått bort. Faaaaaaan! Endast 51 år gammal. Han dog av sviterna av Covid – 19 bekräftade hans fru?? Jag lider med hans familj och ingenting jag skriver gör denna känsla rättvis. omtanke och kärlek ??

Jag kände inte Adam personligen. Men har ändå samlat på mig några roliga minnen genom åren. Adam var en av dom förra jag gjorde en intervju med i samband med Ensam Mammas pressträff för länge, länge sedan. Sedan försökte man värva mig till ”Sveriges värsta bilförare” ( obs tog det som en förolämpning och tackade surt nej ?) Träffade honom med Bobby privat… och ärligt talat så fullkomligt älskade jag hans ”radioröst” och humor.

Detta fick mig verkligen att reagera. Just för att han var så ung… Jag menar 51 är ingen ålder! ?? Det känns såååå overkligt!

Det är många Corona offer, som dött av detta vidriga virus. INGEN är såklart mer eller mindre värd. Men när någon så folkkär person som majoriteten kan relaterat till på olika sätt går bort…. så blir situationen också ännu mera obehaglig ? Det blir så påtagligt! Vilka i frid Adam ??

Stina och Sture håller sig i närheten av Lilleman hela tiden ??

Jag vet att det är MÅNGA anhöriga där ute som förlorat någon ni bryr er om. Många människor Befinner sig i sorg. Många människor oroar sig för anhöriga som krigar mot Covid – 19 just precis, just nu ????

Vårdpersonalen krigar, och går på knäna just nu …. och alla berörs på olika sätt. ( om någon av er läser detta så vill jag ännu en gång understryka aatt : NI ÄR OVÄRDELIGA❤️)

Ingen är mer eller mindre värld, oavsett om man är offentlig eller inte. Att jag precis som många andra kan relatera till Adam är inget konstigt ❤️ Men vill också understryka att jag även vill skicka styrkekramar och kondoleanser till alla anhörig som förlorat någon i denna vidriga pandemi! Som inte omnämns genom alla offentliga profilera olika sociala-media konton ??

Livet är skört…. Jag personligen är egentligen inte rädd för att dö. Men jag är rädd att förlora mina närstående och jag är rädd att drabbas av någonting och inte kunna finnas för Lilleman ??

Rädslor är inget konstig. Det hör till. Men för mig är det viktigt att kunna ventilera det med min närstående . Tex Jonas. Kin ( som är som en syster) , min ”Kalmar fru” , Åza, och dom som jag ha daglig kontakt med …. Jag känner mig då och då ensam i våran situation. Det är påfrestande att inte veta. Att stå bredvid Lilleman som verkligen inte mår bra…..

Men då lyfter dom närstående mig. Jag vet att jag inte är ensam ❤️?? och även om ni inte kanske förstår det här inne…. så betyder även ni, och eran omtanke JÄTTE mycket !

Det var egentligen ingenting nytt gällande Ludvig jag har att komma med idag. Han är inte iallafall sämre?? men tyvärr inte heller bättre.

Vi tar en dag i taget och jag ska nu försöka somna för att ladda om batterierna inför imorgon ????

-Tack för att du finns ??❤️

/ My Martens

50 Komentarer

 1. Åh jag tänker så på er och hoppas av hela mitt hjärta att lilleman snart är bra igen…
  Det är så konstigt för jag känner inte er men följer er på sociala medier, så när något händer vill man ringa för att kolla läget men sen kommer man på att, just det! Vi känner ju inte varandra. Så märkligt det där…
  Tack för att du uppdaterar oss med hur det går för Lilleman, vi är många mer er i tanken… ❤️

 2. Har kanske missat det helt men är ny följare. Är han testad för covid-19? Krya på Lilleman ❤. Hemskt när barnen är sjuka. Håll ut. Det kommer vända❤

 3. Stor kämpakram ❤️ Oavsett vad det är så är sjukvården bra, ni kommer klara det. En kompis till mig hade feber i fem veckor o det va mykoplasma. Nu kanske Ludvig har annat, men tror ni haft otur. Tänker du blev sjuk trots isolering o då borde det va Corona han smittade dig med, sen kan ju kroppen va nedkörd så annat tillstött. Jag hoppas o tror verkligen det kommer gå bra. Han är ung, låter ändå som han ätit en del och ni vilar. Kram i massor.

 4. Åh vilken dag ni haft! Försök att sov så gott du nu kan och glöm inte bort att äta. Livet är skört på många sätt! Det är viktigt att vi lever i nuet och kommer ihåg vilka och vad som är viktigast. Vi känner inte varandra men jag vill ändå stötta och ge dig styrka. Jag är övertygad om att läkarna kommer finna vad som är fel med Ludvig, även om det tar tid. Jag om någon vet hur viktigt det är att ha stöd och hur viktiga de närmaste är när sånt här händer. Är så glad att du har så fina nära vänner! Ta hand om er! Massor med kramar

 5. Fruktansvärd situation ni befinner er i och som mamma kan jag relatera till den där oron när ens barn blir sjukt. Angående maten så stoppa i han det han vill äta. Man förstår ju om aptiten är dålig just nu. Jag har lärt mig av min moster som jobbar som sjuksköterska på en intensivvårdsavdelning att du får i dig nästan alla näringsämnen kroppen behöver genom att äta ett ägg. Så de patienter som äter väldigt lite ger dem ägg till. Så tänk att du får i honom det iaf och resten är bonus. Kram.

 6. Hoppas verkligen lilleman blir frisk snart! Jag är själv mamma men kan bara föreställa mig vad du går igenom. Kikar in här och på din Instagram flera gånger om dagen! Styrkekramar till er!

 7. Kan verkligen relatera med dig som ensamstående mamma till tre pojkar. Barnen är det finaste och sköraste man har, när de mår dåligt mår en själv ännu värre. Frustration och stressen över att inte kunna skydda dem och få dem att må bättre, man är så utelämnad åt ödet, slumpen och läkarvården. Speciellt som ensam stående så blir det mycket att bära eftersom man försöker vara stark inför barnen och sen känner man att man bara vill bryta ihop och ha någon att luta dig mot, som lyfter en. Livet är definitivt kämpigt, det är som en promenad i Jurassic Park, en massa hinder och faror, men ni fixar detta?Styrke kramar ifrån en ensamstående mamma på andra sidan Atlanten ❤️

 8. Åh vad jobbigt för er , frustrerande när man vill ha svar snabbt och det i dessa tider är brist på personal , men det kommer att bli bra . Som mamma får man krafter man inte trodde man hade när det gäller ens barn . Ni klarar det här , kram ❤️❤️❤️❤️

 9. I dag är en ny dag och hoppas det fungerar i vården och att det kommer några provsvar. Tänker på er och en stor Kram skickar/ tant H

 10. Följer er och hoppas varje gång jag läser att det ska bli bättre för er! Jag hoppas verkligen de hittar vad som inte står rätt till och att han får blir frisk snart!
  All styrka till dig och var extra snäll mot dig själv när du gör en sådan kämpe-insats för ditt barn❤️

 11. All kärlek till My & familjen ❤️
  Varje litet pyttesteg framåt leder också fram. Även om det tar tid att lokalisera vad som är fel med Ludvigs hälsa så tar sjukvården med er hjälp just framåt. Ni är just NU på det här trappsteget av undersökningen. Så snart det börjar trilla in provsvar så läggs pusselbit till pusselbit. De bygger upp en bild av vad Ludvig har för nåt. Just nu är det kaos i din skalle, förstår det sååå väl. Men det är NU och inte för alltid ❤️
  Sen när allt är klart och ni lever ert vanliga friska liv. Då kan du logga in på ”mina sidor” på 1177 och läsa Ludvigs journal. Ja om du känner att du vill ha koll på vad som gjorts och lite hur sjukvårdsteamet resonerat.
  ❤️ Önskar er all styrka, tålamod och framförallt hälsa ❤️
  Till alla som ställer frågor här: Läs under flikarna mars och april. Där finns tidigare uppdateringar.

 12. Du kan nog trösta dig med att så länge sonen inte blir inlagd så är det inte så allvarligt enligt sjukvården.
  Krya på sonen!

 13. Kan inte i min vildaste fantasi sätta mig in i vad det är du går igenom just nu. Det måste vara så hemskt med denna oro och ovisshet. Som mamma till fyra barn och mormor till sex små grabbar så vet jag ju hur jobbigt det känns när barnen är bara vanligt sjuka eller har ont. Det ni går igenom sträcker sig ju långt utöver det ”normala”.
  Hoppas att ni snart får veta vad som är fel och kan få rätt hjälp.
  Skickar en massa styrkekramar till dig, som är en supermamma, och till kämpen Ludvig ❤️!

 14. Det här är verkligen ofattbart! Hur är det möjligt att sjukvården inte kommit längre eller gjort mer för Ludvig. Skrämmande dåligt! Har ni fått något svar på om det är coronaviruset? Det kanske inte är corona.. Det kanske går att utesluta. Allt behöver ju inte vara corona. Han kanske har någon infektion som behöver behandlas med penicillin. Jag är väldigt upprör över hur illa de behandlar ett sjukt barn. ?

 15. Följer er på håll och känner med er. Måste bara säga att du gör ett väldigt bra jobb. Otroligt positiv och förstående trots den stress och oro du måste känna. Jag har själv haft cancer så jag vet hur det är att gå i ovisshet och famla i mörker men en sak kan jag säga – vården är toppen och det BLIR bättre! Du har en superkrigare till son. Han sköter sig exemplariskt med tanke på hur sjuk han är.
  Lita på att det blir bra! En minut i taget. Glöm inte bort att ro om dig själv i allt detta. När det blåser över kommer du uppleva en baksmälla utan dess like! Stor styrkekram! Ni är grymma, och du, det KOMMER vända!

 16. Åhh förstår din oro av att inte veta. Min ena son blev sjuk i barnreumatism och det tog tid innan vi visste vad det var, tankarna jag hade då var bland det värsta. Men det blev bra och idag känner han inte av det. Förstår ditt behov av stöd jätteviktigt att du har det från dina nära för att orka själv.
  Tänker massa på er och hoppas ni får mer klarhet. Våga också prata med L om sina funderingar om du orkar. Det är normalt att undra om man blir frisk och ledsen men att ni får bästa stöd nu.
  Många kramar ❤️

 17. Kram på er❣️
  När ens barn är sjuka vill man alltid byta kropp med dom och vara sjuk istället??men detta fixar ni
  Håller alla mina tummar o tår för er??

 18. Hoppas innerligt att Ludvig snart är frisk och kry igen ? Det finns inget värre än oro för barnen.. Kan bara tänka mig hur det känns i mammahjärtat ? Tänker på er, massa kramar ❤

 19. Känner din frustration ända hit till ön. Jag hoppas av hela mitt hjärta att L snart är på bättringsvägen igen!
  Vi tänker på Er!
  Krya på honom och var stark My, du får bryta ihop och komma igen när L mår bättre ❤️ Ta hjälp av Jonas, kan han avlasta om så bara för 10 min så ger det dig en stund att clear your mind.
  Kämpa på!

 20. Så skönt att du kan och vill skriva. Är ett bra sätt att ventilera allt som.händer . Jobbigt när det inte blir som planerat. Skönt att de lyssnar och finns nära och tar er på allvar. Hopps ni får svar på några av alla frågor i dag. Glöm inte att ta en promenad så du får din energi för att kunna ta hand om Lilleman och dig själv kanske någon nån hjälpa dig så du kommer ut om så bara 10 min.
  Önskar dig en bra dag i dag. Stor Kram fylld med en massa kärlek och lycka till ❤

 21. Vi klev på sjukhuståget för två år sedan…. vår fullt friska dotter 14 år fick en mycket ovanlig neurologisk sjukdom som läkarna än idag inte vet hur de ska behandla eller hur prognosen ser ut. I alla intyg står det progressiv men frågar man så säger de bara att de inte vet… just nu funkar behandlingen ok men provsvaren säger annat så vi lever med en konstant oro. Det är fruktansvärt att leva med konstant oro men vi försöker ta en dag i taget. Håller alla tummar att det inte är något allvarligt för Ludvigs del ❤️
  Nu kom Corona och helt plötsligt lever hela världen samma liv som vi gjort de senaste två åren. Ingen som vet och sjukdomen kan slå till när som helst. Och ännu en sommar som försvinner pga sjukdom.

 22. Ville bara skänka styrkekramar ❤️
  Och tipsa om, ifall det är svårt att få i honom vätska, att prova med sockerdricka. Det är väldigt lättdrucket när man mår dåligt.
  Jag lider med er och hoppas allt vad jag kan att han får bli frisk snarast möjligt!

 23. Hej ! Blir väldigt förvånad av att man inte gör mer och att det går snabbare i sjukvården när det är ett barn som varit sjuk såå länge?! Jag förstår att det måste vara oerhört frustrerande att det inte går snabbare och att de kan ta reda på vad som är fel. Riktigt dåligt ! Många kramar till er !

 24. Kära My,
  Svårt att hitta ord som betyder något i en sådan här svår situation! Allt jag kan säga är att jag hopppas innerligt att detta snart är över för er!
  Jag förstår att det är oerhört svårt att se på när någon så nära är så sjuk och dessutom ditt eget barn. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det vänder NU!
  Fruktansvärt det ni går igenom. Inga ord kan tyvärr ta ifrån er smärtan men kanske värmer det lite att vi är många här ute som tänker på er och vill att allt skall blir bra!
  All kärlek till er i denna jobbiga situation!
  Kram
  //Berith

 25. Känner inte dig , men har ett barnbarn i samma ålder. Usch vad du får gå igenom. Men allt blir bra sedan . Efter regn kommer solsken. Ett gammalt uttryck. Vi prövas alla hårt ibland. Krama pojken Finns inget värre för en mamma ,än när barnen är sjuka ???

 26. Jag blir bara arg!!!
  VAD är det som gör att de inte kan rappa på lite när det gäller ett barn? På vilket sätt är labben överbelastade? Skulle tro att det är andra labb än de på sjukhusen som testar just Corona. HAR han testats för Corona än. om inte så borde kanske Jonas inte vara med er, även om han inte sover hos er.
  Ni håller säkert avstånd och så…. men det är ju skitsvårt inom samma väggar.
  Jag önskar jag vore grabbens mormor/farmor… då skulle de få se få f-n. Jag vet att sjukvården går på knäna och att de är värda allt beröm de kan få, men faktum är att det finns annat än Corona som måste tas om hand. Små barn t ex.
  Hoppas på snabba besked för dig/er… du kan ju logga in på 1177 för att se hans tester osv, för där ska det väl läggas in i alla fall.
  Ta hand om er och håller alla tummar för fortsatt och snabb bättring.
  Kramar

 27. Ett tips. Du kan som vårdnadshavare över Ludvik logga in på 1177 och läsa i hans journal. Kan som du skriver bara svårt att ta till sig och minnas
  allt som en eller flera, läkare säger som ni träffat. Skönt att i lugn och ro sitta hemma och läsa och är det något du inte förstår kan du fråga vid nästa tillfälle. Verkar som att de nu gör en grunlig utredning.
  Hoppas att ni kan få mera specifikt svar på vad som spökar men så är inte alltid fallet vid hög feber. Feber är kroppens försvar för att hjälpa till att läka kroppen vid infektioner, virus osv. Att gå med feber över 40 grader flera dagar är inte bra men att feber kan vara länge och komma och gå händer även barn ibland. Att försöka få bort den helt med febernedsättande brukar sällan rekommenderas. Att ni har haft det tufft är inte svårt att nu förstå men att ni nu får vara hemma måste ses som positivt.

 28. Det är inte körtelfeber han har fått? Det hade min son i klass 9. Han förlorade hela vårterminen. Värt att kolla upp.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...