Corona karantän dag 30 ! En månad full med insikt, och andra perspektiv! Nu är vi redo att gå ut igen!

Ett nytt kapitel! Nu mina köra blogg-vänner så kommer här ett lååååångt inägg där jag ska prata känslor, prioriteringar, ekonomi och dela med mig av vad som snurrar i mitt huvud just nu!

Det har vänt, vi har klarat det! ??❤️???? Nu ser vi ljuset i tunneln och ska sakta men säkert återgå till vardagen.

Status just nu. Lilleman är HELT symtomfri sedan några dagar. Inga fler bakslag, ingen mer feber! Jag vet inte hur jag med ord ska beskriva mina känslor ?❤️ LYCKA!

Han är såklart väldigt trött, inte vara han. Även jag. Energi nivån är långtifrån som ”vanligt”. Igår tog jag med honom in på innergården. Han blev så glad att han sprang ner för trappen ( väntade alltså inte på hissen) ? Det var då han själv insåg att energin inte är på topp. Det tog nämligen tvärstopp och han blev extremt anfådd?

han blev lite ledsen och besviken på hur han känner sig starkare än han är. Jag satta mig ner med honom, och to ett ”team talk”

Jag hade nämligen pratat med sjukvårds upplysningen. Dom kan med hjälp av hans personnumren se hela våran situation. Han har varit symptomfri i 4 dagar nu. Enligt folkhälsomyndigheten så smittar man inte längre och kan gå ut efter 48h utan symtom! ( helt symtomfri!! ) Man förklarade också att det kan ta flera veckor innan energin är återställd . Så jag hade en diskussion med dom kring detta och kunde enkelt förklara för Lilleman ❤️

Även om vi båda med största sannolikhet har haft Covid – 19 , så ska vi ändå hålla folkhälsomyndighetens rekommendation med sociala distans… Undvika sociala större sammanhang, hålla avstånd, extremt noggrann med hygienen osv. ( SÅ SJÄLVKLART MEN SKRIVER DET ÄNDÅ!)

Vi båda är väldigt besatta i vårat immunförsvar försvar och ska verkligen inte utsätta oss för att åka på något mer just nu… ?? Så mitt ”teamtalk” med Lilleman gick ut på att glädjas över att han är frisk, men ha förståelse och tålamod inför att energin kan ta en stund att få tillbaka ?

Jag är ett känslomässigt kaos just nu. Med handen på hjärtat så har denna månad varit fruktansvärd! Känslans av maktlöshet inför Ludvig. Känslan av att vara begränsad med tanke på isoleringen. Saknaden av Jonas… oron över ekonomin och den allmänna världskrisen som hänger ihop med Corona.

Jag är både fysiskt och psykiskt ur form! ? Vågen och jag ska. Slanta oss på måndag, efter påskhelgen. Jag var ju sjuk redan INNAN Corona slog till. Jag har kört ca 5-7 pass sedan början av december, sedan har sjukstugan haft ett stadigt grepp om mig. Så istället för att deppa över att jag gått upp några kilon och känner mig HELT ur form, och inte kan lyfta i närheten av det vinter som jag lyfter…. Så får ni hänga med mig i projektet att komma tillbaka! Starkare, friskare, och att få bort alla extra kilon som jag lagt på mig under dessa månader…. Tänker att jag ska dela med mig av ”min resa” så kan DU hänga på om du vill?? ?

MEN, med distans, och andra perspektiv så är jag också enormt TACKSAM. Jag pratade om detta på min Instagram story igår. Jag har kommit till insikt en helt del under denna månaden. Inte helt smärtfritt, men j*vligt nyttigt!

Vad gör egentligen en tillfälligt försämrad ekonomi? Eller en tillfälligt försämrad fysisk med några extra kilon hit och dit? ?‍♀️

Här ser ni en söndergråten My… Dagen efter att jag nåtts av extremt dålig information, utöver våran egna situation..

Det är flera personer i min närhet som just fått en cancer diagnos. Detta är sååååååå fruktansvärt! Mitt hjärta blöder, jag har gråtit, gråtigt, och gråtigt… Detta är Unga kvinnor, mammor som varken rökt eller levet ohälsosamt! ? ( Snarare tvärt om faktiskt! ) Jag kommer inte skriva någonting mer om detta här inne tillsvidare. Men det är för j*vligt och gör ont! ? Så med denna situation blev det plötsligt riktigt enkelt att se saker ur ett annat perspektiv! ??

Återigen… TACKSAMHET!

Det är just det jag vill understryka är tacksamheten! Det är HELT okay att tycka att ”livet suger” periodvis, det är okay som förälder att vara orolig över sitt sjuka barn… Eller att man är besviken över inställda utlandsresor, och ändrade påskplaner. Vi ÄR människor, känslor är naturligt!

MEN, någonting jag ägnat hela denna månaden är att rannsaka mig själv. VAD betyder något? VAD spelar egentligen någon roll? ??❤️

Jag vill tro att ingenting ont, som inte har något gott med sig. För ärligt talat. Att vi suttit isolerad i en månad, och varit sjuka är såklart puss-jobbigt’ många tårar och känslor, speciellt när Lilleman fick andnöd . MEN, vad gör egentligen några i ställda jobb, några resor och förlorade intäkter?

Jag kan med handen på hjärtat säga att min egen ekonomi kommer vara tuff en stund. Just för att alla mina träningsevent ( utom 2 ) och mina resor är inställda… Nyöppnad träningsstudio utan klinter osv.

Men vad spelar det för roll just nu?‍♀️? Det är ändå HELT okay! För sålänge jag är frisk, Ludvig är frisk och min familj mår bra! Sen löser sig resten! Det var kritiskt en stund med Ludvig, det höll på att knäcka mig. Men nu gick det ju bra. Och resten…. Får bara vara helt okay!

Vet ni vad jag gjort för att stötta min ekonomi? Det ska jag ärligt dela med mig av.

Jag har sagt upp min boende parkering och Jonas har flyttat bort min bil från stan. Det sparar jag 1100:-/månaden på. Jag överväger t.o.m. att sälja bilen… Men ska fundera lite till innan jag gör det. G jag inte mycket lån kvar. Bilen drar minimalt, är i fint skicka och kostar inte jätte mycket. Men OM det behövs så offrar jag den direkt ?

Jag har sagt upp mitt SATS medlemskap 6-700:-/mån ( behöll det för att träffa mina kompisar även utanför min egna studio) Men helt onödigt jag nu.

jag har lagt upp saker på tradera och fb ”köp och sälj”. Passar på att rensa, och samtidigt fått in en slant. Jag har ställt in alla nöjen framöver. Jag hade även någon grej hos klarna som jag betalde på. Löste bort det, och ringde klarna för att ta bort mig ur systemet ( man hamnar ju hos dom bara man köper något online) på dessa sättet slipper jag onödig ränta?

Jag har även försökt att skjuta fram jobb istället för att ställa in. Jag har förberett en kampanj för PT kunder i studion som jag kommer presentera nästa vecka OM jag kan börja köra då…. Jag har omförhandlat el-avtal, samt sagt upp en filmkanal till tv.n. Ja, ni fattar ?

Jag har sett över allt och lite till för att minska utgifterna, och leva j*vligt sparsamt tills vidare… Detta var en del av det jag försökt styra upp hemifrån sjukstuga och isolering. Jag har t.o.m. lämnat ifrån mig min älsklings CHANEL som ska få säljas på vintage auktion. ( ni som vet ni vet) Jag har samlat på märkesväskor sedan tonåren. Efter min konkurs så sålde jag av 85% av min samling. Det räckte hyra i många månader framöver…. och när det väl kommer till kritan så är det bara materiella ting ? Så därför tog jag det beslutet och bad Jonas hämta väskan som jag sedan la utanför min dörr…

Det roligaste var att Jonas hämtade den . ( han hade skrivit ut fraktsedel osv) Sen sa han att han postat den. Men i själva verket frågade han mig efter några dagar om jag verkligen var HELT säker ? Såååå omtänksamt av honom ❤️ Han vet att just den ”dyrgripen” är en favorit. Men ärligt talat så är jag säker. Den täcker upp 2 månadshyror, så vad ska jag med den till, just nu när framtiden är oviss? Han menade att jag kunde vänt och se om det verkligen behövdes. Jag menar att jag hellre agerar INNAN det behövs ? -Vuxen poäng, visst? ?

Nu känner jag att jag börjat tappa tråden i inlägget??

Men jag hoppas att du ändå kan se min poäng??❤️ Ta inte någon, eller något för givet! Var rädda om varandra, BÅDE nu under Corona pandemin men också efter…. Att göra som jag gjort, tagit ett kliv tillbaka, har varit väldigt insiktsfullt ?? Jag skriver detta inlägget väldigt öppet, med självdistans och lite humor. Men det är också ett stort allvar bakom.

-VAR RÄDDA om varandra!❤️

/ My Martens

25 Komentarer

 1. Hej My ! Så härligt att höra att ni mår bätr
  e nu ! Ni har kämpat på bra, och vill ge dig en eloge för att du verkar vara en klok och omtänksam mamma, samtidigt som du ser över din situation och tar tag i saker. Hoppas innerligt ni får en fin vår och sommar, att att ni får vara friska. Kram <3

 2. Du såg förut vad glad jag för att det vänt för er.
  Nu är det ännu bättre.
  Men gladast blir jag av ditt härliga inlägg i dag.
  Ska inte kommentera några detaljer i det.
  Men du har fångat många av mina tankar i livet. Tack.
  Kram L

 3. Brukar inte kommentera men måste faktiskt hålla med. Det är precis så som du skriver. Det viktigaste i livet är familjen, att man får leva, vara frisk och må bra. Att man har tak över huvudet och mat på bordet, allt annat är sekundärt!

 4. Kloka, smarta och insiktsfulla Du. Tack för fint och ärligt inlägg som får en att tänka till och fundera över prioriteringar. Så glad att se er på benen igen. Var försiktiga nu och rädda om er – håll på den sociala distanseringen så ni inte drar på er ngt nytt nu när ert immunförsvar är nedsänkt. Hoppas andra också agerar klokt nu runt om er och är extra försiktiga. Återigen – Du är fenomenalt stark och jag inspireras av ditt driv, din förmåga att kunna erkänna det jobbiga och inte bara vara ”en ytlig” blogg. Tack för det. Och återigen så härligt ni nu är på bättringsvägen. Kram!!!!

 5. Ja usch ekonomin och jobb kommer vara ett stort orosmoment för många framöver. Tycker du resonerat klokt och gjort de förändringar du kan.
  Veckorna din son varit sjuk får du ju iallafall VAB-ersättning för från Försäkringskassan så lite tröst för ekonomin, men förstår att det är mkt oro för framtiden.

 6. Kloka, fina My. Tack för orden!
  Dom fick mig nog att inse ännu mer att jag Måste fortsätta ta tag i saker. Även fast jag hör och häpna tagit tag i Massa saker we senaste tre veckorna.
  Medan andra, som ni och många lider av corona och är isolerade så snubblade jag på en trottoarkant för 3 veckor sedan. Jag både bröt av lårbenet i mitten av låret samt fick en spricka som gick ner i mitten av knät och två frakturer till i knät. Aj.
  Kontenta: operation och en lång platta med massa skruvar från knät och hela vägen upp. Förbannade Helvetes skit. Totalt 6 veckor utan att stödja på foten. Det suger och fram tills för några dagar sedan har jag inte ens kunnat gå på toa utan har haft en hink under bordet. INTE MYSIGT!!
  I slutet av oktober låg jag i koma en vecka och vaknade med tuber och slangar i halsen. Kunde inte prata på 3 veckor. En käkbensinflamation som gick åt helvete. Fick lära mig allt på nytt. Prata, gå, svälja…
  För tre veckor sedan förlorade jag min bästa vän i cancer. Hon som är den som är min familj. Mamma till 3.
  46 år gammal.
  Det är vidrigt. Jag fattar inte. Vill inte förstå. Det gör så jävla ont!!!
  Helvetes, jävla cancer!!!
  Kanske tur att jag är isolerad. Det har i alla fall fått mig att tänka. En hel del. Men tack igen för dina ord. Dom ger styrka!
  Så, så glad att ni är på bättringsvägen. Det gjorde min dag. Har tänkt mycket på er!!
  Kram på er och jag ber om ursäkt för romanen!
  //Elin

 7. Tro mig jag blev så glad så jag hoppade…ja inte högt men ändå! Ni har gjort det så bra…gör det så bra! Vilket team ni är och alla goda ting är tre! Ha en fin Påsk för det är Påsk just nu! Kram från tant H.

 8. Tro mig jag blev så glad så jag hoppade…ja inte högt men ändå! Ni har gjort det så bra…gör det så bra! Vilket team ni är och alla goda ting är tre! Ha en fin Påsk för det är Påsk just nu! Kram från tant H.

 9. Så bra att ni är bättre nu.
  Hälsan är viktigare än SAKER.
  Du resonerar helt rätt.
  Vad ska man tex med väskor till? Jo, ta med sig det nödvändiga i. Men även om man älskar sina dyra väskor så kan man lika gärna ta med i en snygg väska som kostat ett par hundringar.
  Ting är bara ting och självklar om man har råd så.. ja då köper man.
  Men oavsett, det är ju massor vi samlat på oss som vi egentligen inte behöver.
  Så rensa på du. Sånt rensar även hjärnan faktiskt.
  Kramar och må så bra nu men var rädda om er
  ?

 10. bra kämpat o, fina, tankar o, bra, insikter. skönt ni är friska
  hälsan först. bra du, kämpa på, nu, framåt
  jag tror du, kommer på, fötter igen, det kommer vända <3

 11. Skönt att det vänt nu! Låt det ta den tid det tar nu att komma tillbaka. Stressa inte utan ta det lungt och sakta. Önskar er två kämpar en riktigt fin påsk ?

 12. Skönt att ni har börjat kunna lämna er karantän bubbla?
  En liten rättelse. Man ”hamnar” inte hos Klarna med automatk för att man handar online. Det är ett betalningsalternativ som en del företag erbjuder.
  Dvs de har ett sammarbete med Klarna. När man handlar med Klarna kan man skjuta upp sin betalning eller betala med avbetalning. Givetvis tar de betalt för det i form av avgifter och ränta. Alltid billigast och bäst
  att betala kontant även när man näthandlar. Och man gör själv ett aktivt val vid varje köp hur man vill betala.

 13. SÅÅÅ härligt att NI är friska igen?♥️?♥️?
  Å My…..det finns ingen som är en sån fighter som du.??Följt dig i många år nu…varit ledsen med dig när du haft det tufft…& glatt mig med dig när det gått bra….DU & Lilleman (& Jonas givetvis) fixar allt? Önskar er en underbar Påsk???

 14. Majsan ❤️
  Det är en hel del till som inte lämpar sig här. Men ja, det senaste halvåret har onekligen varit jäkligt tufft….
  Man kan inte låta bli att tänka. Vas kommer härnest? ?
  Tack för dina värmande ord. Dom berör! Stor kram!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...