Corona karantän dag 27 . Snart 1 månad isolerade hemma…..

Min Lilleman ❤️?? Corona karantän dag 27 Han är SÅ tapper!!!!! ???? Han fick i förrgår tillbaka febern ? , men den höll inte i sig mer än ett par timmar. Han är medtagen, trött och matt !

Han ville inte vakna imorse, så vid 10:00 fick jag väcka honom….. Ni som känner honom vet att han gärna kliver upp på morgonen. Hans hosta har nästan avtagit, men han är extremt matt och orkeslös . Jag antar att det tar någon vecka innan han är återställd ❤️??

Idag var första gången som han ”gnällde” . Han har inte en enda gång beklagat sig under denna lååååånga sjukperiod. Nu börjar vi båda ”klättra på väggarna” och det är nu mer mentalt utmanande….. jag skrollar förbi i flödet och ser hur människor är ute i naturen, hur familjer umgås ❤️ Vi saknar just det, att vara med familjen, och att kunna vara utomhus i det fria??

Jag har inte träffat Jonas på snart 1 månad. Förutom via fönstret när han lämnat mat ?

Ludvig fick jätte fina påsk kort från alla sina klasskamrater ??? Han blev SÅ glad!

Tänk er, han har precis bytt skola, ny i klassen där han stormtrivs❤️?? Så åker han på detta j*vla virus och blir sjukare än sjukast ?. Då är den inte lätt att vara liten. 27 dagar isolerade är låååååång tid ? Han saknar sina ”nyfunna” vänner och längtar efter vardagen.. .

Jag gör vad jag kan här hemma. Skämmer bort Ludvig med goda mellanmål, fulla med vitaminer och annat som ska ge honom energin tillbaka snabbare?? Mina katter ÄLSKAR karantänen. Dom gosar mer än någonsin… ?

Hur många av er sitter i karantän? Hur ser eran vardag ut nu? Jobbar ni hemifrån? Undviker ni folksamlingar?

-Dela JÄTTE gärna med dig av hur DIN vardag ser ut ❤️

-Vad tror ni om det här med resor i sommar? Hur tänker du kring att resa utomlands?

Jag smiter ut på innergården då och då. För att få luft. Passar även på att slänga soporna och ta med mig kaffe ut samtidig. Idag började det regna på mig. Men det gjorde ingenting, det luktade vår och kändes helt fantastiskt ??

Jag känner mig ganska down idag. Jag försöker hålla humöret uppe…. Men nu börjar detta rent mentalt att ta på krafterna. Kanske också för att jag inte är lika orolig för Lilleman längre. Jag kan ”slappna” av. Men att känna mig så begränsad som jag gör är påfrestande…… Jag har tack och lov möjlighet att jobba med mina online klienter. ( TACK ni förgyller min vardag ???)

Borde även passa på att storstäda, sortera och få såna saker gjort… Men energi räcker inte till. Jag gör punkt insatser . Städar, dammsuger, dammtorkar och skurar. Sen orkar jag inte mer…. Vi längtar ut, ut i friheten helt enkelt! När Lilleman varit symptomfri x-antal dagar och vi kan komma ut så kommer vi ÄNDÅ att umgås i begränsad krets, och undvika all onödig kontakt osv. Men ändå. Den känslan att kunna gå ut i frihet är såååååååå efterlängtad just nu ???❤️

kram på er/

My Martens

18 Komentarer

 1. Så fint att höra att ni mår bättre båda två, en sån pärs! Det blir säkert inga utlandsresor i sommar alls, corona kan (kanske?) mutera och som dom sa vet man inte läget i olika länder vid olika tidspunkter, tills vaccin finns är det ju inte säkert alls. Plus att immunitet fortfarande diskuteras, hur länge och om man är immun, tydligen fanns det de som insjuknat två gånger i Kina. Så det blir nog hemmasemester i sommar, även om jag förstår att om man varit sjuk så länge så vill man bara att allt ska bli ”som vanligt” igen men det dröjer nog fleeera månader. Låter det som i alla fall, jag läste Agnes Wolds utfrågning på Aftonbladet och jag tycker att hon inte brukar överdriva utan vara ganska balanserad och hon sa att hon räknar med restriktioner med folksamlingar mm mm minst 6 månader och blir det kortare är det en bonus och om någon frågar när hon tror allt är mer som vanligt så svarar hon ”nästa sommar”. Så det får man nog ställa in sig på. Du ser så brun ut det får mig att också tänka på att jag ska försöka få lite sol på fejjan ute på trappen då känner man sig mycket piggare!

 2. Men vad härligt att Ludvig ”gnällde” idag. Det ser jag som ett tecken på att han börjar tillfriskna efter den långa sjukdomstiden. Men hav tålamod det kan ta veckor t.o.m. månader innan man återhämtat sig efter en sån här pärs. Själv undviker jag folksamlingar. Handlar lite senare på kvällarna. Håller avstånd från människor. Bara önskar att detta lilla dj*vla lilla virus inte slår klorna i mig, men som sagt INGEN går säker!
  Önskar dig och Ludvig en Glad Påsk med tillfrisknande.

 3. Jobbat hemifrån i tre veckor. Vet andra som blivit inlagda på Sös efter 10 dagars feber. Längre ska det tydligen inte vara ok att ha feber.

  • ”Tydligen” inte vara okay att ha feber.
   Jag litar på Astrid Lindgrens barnsjukhus och deras läkare ??
   Sprid inte rykten som går emot experterna , då kan det bli fullkomligt kaos.
   Att ha feber länge, är både tufft och påfrestande. Men man bedömer även allmäntillstånd. Är det okay, så är det inte farligt att gå med feber länge.
   Mina vänner är Corona positiva , och var bland dom första om smittades. Tjejen hade feber i 3 veckor, mannen 5 dagar. Båda positiva . Tjejen inlagd på sjukhus första 2 dagarna, hjälp med andning. Sedan hem.
   Ålder mellan 30-35. Frisk sedan innan. Inga underliggande sjukdomar .

 4. Om han orkar, försök ta med honom ut på innergården. Jag bor i villa och klädde på mig massor av kläder och satte mig utomhus någon timme om dagen när jag började tillfriskna (haft Covid-19). Kände stor förbättring av att andas in den friska luften. Sätt en scarf som munskydd ifall ni skulle möta någon på vägen ut. Och skit i att lägga ut det på bloggen. Det LÄR vara idioter som rasar om de ser ett sådant tilltag. ?? Jag är dock övertygad om att du tar fullt ansvar och agerar på lämpligt sätt. Att vara utomhus någon timme om dagen gör underverk för tillfrisknandet. Orken kommer fortare tillbaka. Jag var andfådd i tre veckor efter min pärs, vältränad innan.

 5. Skönt att det har börjat vända nu. Det har tagit väldigt lång tid för Lilleman att bli frisk.
  Själva är vi friska och jobbar hemifrån sen ett antal veckor. Trist utan den sociala gemenskapen man har på jobbet, men det är bara att stå ut ett tag till. Vi får en hel del gjort här hemma nu när vi inte behöver pendla eller vill åka in till stan på helgen. Det har blivit både fönsterputs och ogräsrensning. Inte så kul det heller men välbehövligt.

 6. Tycker så synd om er båda, att det blev så långdraget för Ludvig
  ? Men underbart att det går åt rätt håll nu! Förstår verkligen att du tom uppskattade regn? En fråga om skolan, har Ludvig fått hem uppgifter att göra, eller hur funkar det? I mån av ork i så fall, förstås… ❤️

 7. Jag blir så frustrerad när jag läser om L o ser hur min dotter 20 o flera av hennes kompisar som också jobbar inom sjukvården inte riktigt förstår allvaret i detta.. som jag sa till henne igår, risken att du dör är ju liten, men har du som timanställd råd att vara sjuk o inte kunna jobba på 3-4v om det blir långvarigt… Då började hon fatta vad jag menade.. ??

 8. Skönt att ni är på bättringsvägen. Är mest frustrerad över folk som inte respekterar saker och ting. Så djäkla trist med Corona skiten. Är den som följer restriktioner så det blir ju inga större planer framöver. Jobbar som vanligt håller avstånd, tvättar händer som en toka. Tränar mkt ute och får underbart stöd av PT. Kan varmt rekommendera träning i olika former som My också gör. sommarsemestern blir väl en svensk klassiker med tio grader värme och regn… och påsken blir en lång dryg helg. Önskar alla en fin dag ta hand om Er! ???

 9. Hoppas verkligen inte någon får för sig att åka utomlands ! Eller i Sverige heller för den delen ! Möjligtvis nästa sommar enligt Agnes Wold ! Håller mig till detta o förväntar mig att alla andra gör det också

 10. Så härligt att det ändå går framåt nu <3 Nej nu får vi alla hjälpa till på våra semestrar att finnas för alla näringsidkare därute i vårt fina land att överleva och semestra på hemmaplan….Det hoppas jag verkligen alla tänker på nu!!!
  varm Kram

 11. Vi har nog haft en släng av Corona här hemma. Iaf min sambo som hade konstiga symtom med feber, jätteont i huvudet o kroppen, tungandad, matt, tappat lukt- och smaksinne. Han var sjuk två veckor. Vi andra i familjen har alla haft vanliga förkylningssymtom, men vem vet vad det var ?‍♀️.
  Nu är vi alla friska och planerar för en påskutflykt utomhus med familjen, istället för den traditionella påskmiddagen.
  Den bokade utlandsresan i juli bokar vi om till nästa år och håller oss istället hemma i Sverige denna sommar. Vi har pool hemma och både båt och husvagn, så det går bra ändå ?.
  Skönt att höra att Ludvig äntligen är på bättringsvägen. Förstår att det är segt nu.
  Önskar er god bättring, glad påsk ? och en skön sommar ☀️?!
  Kram ??

 12. Jag tror nog inte man ska planera för några utlandsresor i sommar. Inte resa överhuvudtaget. Man får nog hålla sig hemma och göra små utflykter i närområdet.
  Tycker det är konstigt att stockholmare ( och Malmöbor) verkar så respektlösa. De sitter ute och står i täta stora klungor på uteserveringar och barer.
  2 meters avstånden borde gälla även där. Reser gör de också runt om.
  Utländska turister kommer hit trots att deras egna länder har hårdare restriktioner än vad vi har.
  Konstigt !
  Vi ska nog hålla oss till de föreskrifter vi fått och se till att hålla avstånd.
  Hålla oss hemma en bra tid efter att vi tillfrisknat.
  Ha inte för bråttom ut i det sociala livet nu My.
  Förresten, det är inte nåt så mycket socialt liv att gå ut till.
  Det är en ”avslagen” värld på nåt sätt,
  Det är nästan så det är skrämmande tyst de få gånger man är ut.
  För tyvärr måste man ut ibland även om jag själv är i riskgrupp.
  Man måste ju besöka sjukvården till exempel för livsuppehållande åtgärder som inte har med Corona att göra. Det finns ju annat som måste tas om hand och därför är det viktigt att vi är rädda om oss och om våra medmänniskor.
  Nu är inte mina ord riktade enbart till dig My utan jag skriver vad jag tänker om just Corona och att det tyvärr är folk som inte respekterar det myndigheterna säger.
  Trots att vi måste lyssna på dem även om vi tycker deras upplysningar ”går i kors” ibland.
  Gör det bästa för er nu och ha en trevlig Påsk.
  Fixa lite godis till gossen och mys.
  Kramar

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...