Corona karantän dag 22. Fortfarande feber men nu tror jag att det vänder…

Hej på er!

{ Inlägget innehåller reklamlänkar längre ner }

Förlåt för tystanden här inne…. Jag är sååå trött mellan varven så jag har varit utloggad och offline ?? Men nu ska ni få en status uppdatering. Här hemma pendlar det mellan hopp och förtvivlan….

Igår vaknade Lilleman utan feber, jag blev SÅ glad! Jag kände hopp, glädje och kunde börja skymta det ”vanliga livet” i den mörka tunneln… MEN. Sen när jag dukade fram frukosten så frossade han igen. Feber 39.6 ?? Då blev jag jätte besviken…. Kände hur hoppet försvann och oron tog över igen ?

Alltså jag har försökt att bibehålla lugnet, och göra det bästa av situationen. Jag bet ihop på sjukhuset när vi skrevs ut efter 1 natt, och fick åka hem. Försökte lugna mig och ”vila” i att läkarens ord att de vita fläckarna på höger lunga ändå var okay, och att vi skulle avvakta 1 vecka igen. Jag följer direktiven, lyssnar på läkaren och försökt att ta en dag i taget ❤️??

Sagt och gjort. MEN nu har det gått 1 vecka igen. Dvs totalt TRE veckor med feber VARJE dag , feber, hosta, och tung andning. Lilleman har ätit Max-dos av febernedsättande varje dag. Astmamedicin varje dag ( ej astma sedan innan) . Så igår manår jag kände hopp på morgonen, när vakande och febern var borta. Så blev jag förkrossad när febern kom tillbaka igen…. Så igår var jag ledsen, och grät som ett litet barn?

Då kom Lilleman fram, och jag insåg att hörde mitt sammanbrott i köket . ”Mamma varför är du ledsen? , det är ju jätte mysigt att vara hemma” .

Där stod han, febrig, blek, söt, och lika glad TROTS tristessen av att vara hemma, trots hosta och feber ? Han är ju såååå positivt även när det är jobbigt. Så jag skärpte till mig, och vi tittade på en film till ☺️

Då upptäckte jag att febern var borta igen ??

Så sedan igår har febern börjat komma och gå…. Så nu HOPPAS jag innerligt att det börjar ge med sig.

Statusen är att feberfri några timmar, feber några timmar….. Om vartannat. Så ”peppar peppar” nu kanske det börjar ge med sig ???❤️ Låt detta då ett slut nu. TRE veckor är extremt lång tid när man inte mår bra, när man känner oro och rädsla…..

Vi kämpar på. Jag själv har också feber till och från. Men upplevt att jag fått nån ”Light” variation av det Lilleman gått igenom. Jag försöker att hålla efter hemma, vädra, städa pyssla om och göra små saker i våran tillfälliga sjukstuga och extremt begränsade vardag ??❤️

Igår skickade mina vänner på Superfruit ett bud med såååå mycket gott! Och en reception på en massa olika smoothies! Så detta ska jag roa mig med närmaste dagarna ??? -Jag blir sååå glad?

Dagens smoothie: Kvarg, avokado ?, banan ?, chiafrön, Super Booster, några hallon, och en skvätt mandelmjölk ? – Mums!

Ni vet att ni får 20% på hela sortimentet hos Superfruit HÄR ???

Mina rosa SMEG produkter finns nu på 40% hos Members. In och kika HÄR ?? ( Finns såklart massa andra färger att välja på)

Bara ett tips från mig till dig som inte vill betala fullpris för märkesgrejerna☺️

Nu ska jag försöka passa på att göra läxorna med Lilleman. Nu när han är pigg en stund… När han varit igång en stund så blir han trött och så somnar han igen ??❤️ Men som sagt, det går iallafall framåt…. Stor kram från oss till er!

My Martens

25 Komentarer

 1. Så skönt det går åt rätt håll! Fortsatt krya på er!?
  Båda länkningarna gick till superfruit- eller det är jag som gör fel? Hittade inte SMEG? ?

 2. Vill bara skicka en kram. Följer er och hoppas så att det håller på att vända rejält nu till det bättre för er. Ta hand om varandra. Kram

 3. Så skönt det äntligen går åt rätt håll.
  Förstår att detta måste göra att du går sönder , måste vara hemskt jobbigt.
  Vila och mys nu med din fina kille.
  Kram

 4. För en liten stund kan man höja all sorts kolesterol i grabbens kost.Hotdogs el lik.är ni vegetarianer så kolla vad som är fett.Duktigaste forskare och transplantation läkare i Sverige och England varnar för det.Dvs.kolesterol fattig kost vid svårt med lungorna.Kolesterol bär runt vita blodkroppar mm.då de är icke fettlösliga!!.Till innersta väggarna i lungorna,alveolerna. Det är förstås inte för alltid men fettet spelar roll!! Amerikanska läkemedelsföretag tjänar kanske mest på kolesterol sänkande tabletter och får oss att tro att allt ont kommer av kolesterol.Men vi kan inte ha bra immunförsvar utan fetter.Levern orkar inte tillverka nya fetter tillräckligt snabbt!Bara ett tips efter fem barn o jobb i barnvården.Givetvis feta yoghurten mm.Bara en tanke… kram nu ser Lilleman glad ut;))

 5. Hoppas ni blir bättre snart! Såg av en slump flera andra influencers, sångerskor mm. på IG igår som säger sig vara hemma med corona/coronaliknande symtom så jag tror det är många som kämpar hemma för sig själva. Man hör ju bara om de fall som har fått testas eller som dör men det verkar vara många många andra också. Vi bor i USA och bara vår stat är dubbelt så stor som Sverige så det är svårt att jämföra något överhuvud taget. Men här är ”allt” nedstängt i ett försök att skydda de äldre och riskgrupperna, känns som en bra strategi men trots det blir ju folk sjuka… Hoppas ni snart blir bättre.

 6. Feber är ju kroppens sätt att döda och bli av med inkräktarna (virus, baciller, infektion), genom att ge febernedsättande så går man ju emot kroppens naturliga försvar. Vet inte vad som är värst, härda ut feber några dagar (det är ju inte farligt under 40+/42?) eller ge febernedsättande och kanske förlänga kroppens läkning? Jag kommer inte ihåg vart eller av vem jag hört det men det är ändå rätt tänkvärt.
  Hoppas i alla fall att det vänder nu så ni snart är pigga igen!

 7. Hej!
  Vill bara skicka pepp.
  Har en dotter som i slutet av januari och början på februari hade långdragen feber med hosta. Corona hade kommit men dom ville inte ta test på henne. Dom satte diagnosen akut övre luftvägsinfektion med feber som höll sig över 2 veckor. Men vi misstänker nu i efterhand att det var C.
  Hur som helst så vill jag peppa och säga att en dag vaknade hon feberfri, 2 timmar Senare steg den över 39 grader. MEN från den dagen så vände det och 3-4 dagar efter så var hon helt feberfri utan Alvedon! Så håller tummarna att ni får exakt samma effekt som vi fick!
  Ville bara skicka ljusa förhoppningar vid alla sjukdomar!
  Hejja er!

 8. Va skönt att det börjar vända??Hoppas han snart får ut i friska luften och leka med kompisarna❤️Det är långdraget som 17, jag är hemma på dag 28 mina symtom har varit light inget halsont, feber eller huvudvärk.. bara hängig, lite snuva, nån liten host här och där men har varit xtremt tungandad(astmatisk) fram till igår nu har jag haft 2 dagar där jag kan andas lättare känner fortfarande av det i luftrören man går verkligen upp och ner i måendet känner sig bra för att sen känna sig skit jätte konstigt har aldrig haft nått liknande, 2 till i min familj har haft alla symtom men jätte Light utan hosta och feber!! har inte fått testa mig men hoppas att jag får då jag jobbar att ta hand om människor så man slipper vara hemma för lite snuva nu när det är kris! Tyvärr läste jag idag att man kan minst få det 2 ggr va de tror men man kan nog klara sig några veckor eller månader innan man drabbas igen, det gillar jag inte?hoppas att det försvinner fort? nä nu tar vi nya tag snart får vi ut i vårsolen mys med lilleman❤️

 9. Hittade det här och tyckte det va toppen förslag!(ta bort det om du inte tycker att det passar)??
  Good advice from a respiratory therapist
  CORONA Common Sense
  Since they are calling on Respiratory therapist to help fight the Corona virus, and I am a retired one, too old to work in a hospital setting. I’m gonna share some common sense wisdom with those that have the virus and trying to stay home. If my advice is followed as given you will improve your chances of not ending up in the hospital on a ventilator. This applies to the otherwise generally healthy population, so use discretion. 1. Only high temperatures kill a virus, so let your fever run high. Tylenol, Advil. Motrin, Ibuprofen etc. will bring your fever down allowing the virus to live longer. They are saying that ibuprophen, advil etc will actually exacerbate the virus. Use common sense and don’t let fever go over 103 or 104 if you got the guts. If it gets higher than that take your tylenol, not ibuprophen or advil to keep it regulated. It helps to keep house warm and cover up with blankets so body does not have to work so hard to generate the heat. It usually takes about 3 days of this to break the fever. 2. The body is going to dehydrate with the elevated temperature so you must rehydrate yourself regulaly, whether you like it or not. Gatorade with real sugar, or pedialyte with real sugar for kids, works well. Why the sugar? Sugar will give your body back the energy it is using up to create the fever. The electrolytes and fluid you are losing will also be replenished by the Gatorade. If you don’t do this and end up in the hospital they will start an IV and give you D5W (sugar water) and Normal Saline to replenish electrolytes. Gatorade is much cheaper, pain free, and comes in an assortment of flavors 3. You must keep your lungs moist. Best done by taking long steamy showers on a regular basis, if your wheezing or congested use a real minty toothpaste and brush your teeth while taking the steamy shower and deep breath through your mouth. This will provide some bronchial dialation and help loosen the phlegm. Force your self to cough into a wet wash cloth pressed firmly over your mouth and nose, which will cause greater pressure in your lungs forcing them to expand more and break loose more of the congestion. 4. Eat healthy and regularly. Gotta keep your strength up. 5. Once the fever breaks, start moving around to get the body back in shape and blood circulating. 6. Deep breath on a regular basis, even when it hurts. If you don’t it becomes easy to develope pneumonia. Pursed lip breathing really helps. That’s breathing in deep and slow then exhaling through tight lips as if your blowing out a candle, blow until you have completely emptied your lungs and you will be able to breath in an even deeper breath. This helps keep lungs expanded as well as increase your oxygen level. 7. Remember that every medication you take is merely relieving the symptoms, not making you well. 8. If your still dying go to ER.
  I’ve been doing these things for myself and my family for over 40 years and kept them out of the hospital, all are healthy and still living today.
  Thank you all for sharing. We gotta help one another.

 10. Det ÄR inte bra för kropp/organ med så långvarig feber.
  FÅR man fråga vad du använder för febertermometer? Här har vi tre!!!!! olika och alla visar olika.
  Det enda man gå gå på ( på riktigt) är hur man känner sig. Frossa, svettningar, matthet, rodnad osv.
  Här visade tempen med öron termometer att det låg över 39 i flera veckor.
  Sen när sjukvården tog (3 ggr) så var det 37,5??
  Ta inte tempen mer än högst 3 ggr per dag.
  Jag säger INTE att han INTE har feber men håll koll på annat än just det( fast det tror jag du gör)
  Hoppas på bättring nu.
  Kram

 11. Hej! Precis sådär hade min son med när han var sjuk i vad vi tror var Corona. När han började bli frisk började tempen gå upp och ner som en bergochdalbana. Sen var den borta längre och längre tid tills han var feberfri. Blev lite bakslag efter febern försvann med tex huvudvärk och någon kräkning men sen var han frisk men dock sliten och trött. Håll ut!

 12. Säger samma.
  Vår digitala i öronen visar helt konstigt ibland.
  Får ta om flera gånger och gå på allmäntillstånd.
  Under 38,5 behöver inte medicineras med Alvedon och Ipren alls.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...