Mys Blommor / Din florist / Interflora 🌹 / Högsta Kvalitet & Design💫 🌍 Catalina Torget 15 Täby 📲 08 36 36 14

Mys Blommor🌹/ Din florist / Högsta Kvalitet & Design💫 / 🌍 Catalina Torget 15 Täby 📲 08 36 36 14

@mymartens

@mys_blommor

Strong Mamas

Corona karantän – Sjukdag 13. Ingen förbättring….

Inlägget innehåller reklamlänk

Corona karantän – Sjukdag 13

Hej på er??

Här ligger Lilleman nerbäddad, han ler och är fortfarande min goa, positiva lilla busunge! Men trots att han har ett leende på läpparna och är sådär positiv som han alltid är…. Så är han också väldigt sjuk ??

Mina känslor just nu, Alltså hopp och förtvivlan om vartannat.

Det är sååååå många olika utmaningar inom mig just nu. Frustration. Rädsla. Irritation. Oro.

Lilleman är sjuk för 13 dagen i rad! TRETTON LÅNGA dagar ?‍♀️? Det börjar bli tufft nu! Känslorna löper amok!

Han han just nu ca 39 graders feber och sover bredvid mig i soffan……. Andningen är tung, men okay.

Han hostar fortfarande, och andningen är ansträngd och tung hela tiden. Han behöver ta astmamedicin dagligen ??

Jag vill tro och försöker inbilla mig att hostan är liiite bättre. Jag försöker övertyga mig själv om det. Men den är där, och ger lixom inte upp.

Ni är sååå galet många människor som skriver, och hör av er. Jag skrev det innan och skriver det igen. Det är ENORMT uppskattat! ❤️?? Varenda kommentar och lajk ni lämnar ifrån går rakt in ❤️??

Jag försöker att bibehålla mitt lugn. Ena stunden känns det okay. Nästa stund grinar jag? ( INTE framför Lilleman)

Jag har pratat med sjukvården och med tanke på hans ”allmäntillstånd” att han dricker/äter bra. Att han är sig lik och är ”med” även om han sover mycket osv. Det gör att man sagt åt oss att avvakta några dagar till…..

OM han inte blir akut försämrad. Då åker vi såklart in direkt. Jag har fått goda råd, som jag slaviskt följer!

Att jag är orolig förstår ni säkerligen, så jag fokuserar på att ANDAS och ta en dag i taget.

Vi bor ca 6-7 min från sjukhuset, och min bil står utanför porten, redo OM det blir akut!

Jag blir SÅ trött på alla människor som inte tar situationen på allvar…. Trött på de månskivor som skrattar och säger ”det är ju en vanlig förkylning” . Folk dör, folk går omkring med smittan UTAN att veta om det, och smittar då andra utan att veta om det heller ?‍♀️?‍♀️

En väninnas kompisar var på skidsemester i just Italien. Dom kom hem, och fick testas direkt. ALLA var smittade och positiva för Corona ? Alla satte sig naturligtvis i karantän. Men INGEN av dom blev sjuk eller fick symptom…… DET är läskigt!

Så snälla rara ni, ta erat eget ansvar och följ experternas råd ??❤️?

Påtal om min bil. Jag åkte på en P-bot när vi hade kommit hem från sjukhuset. Bilen stod parkerad utanför lägenheten. Men det var städgata ?? Så det blev 1100 i böter ? det känns INTE okay när inkomsterna är strypta och jag kommer att få kämpa för att överleva med studion osv ?‍♀️

Jag ringde imorse och sa upp boende parkeringen, så nu ska Jonas hämta bilen onnan den sista , och ställa den hos en kompis som har gratis parkering som vi får låna ett tag.

Jag har sett över alla mina kostnader och bromsat det jag kan. Bla det. Man kan inte påverka allt, men vissa saker kan man påverka och då gör jag det .

Idag var det städgata igen. Så imorse smög jag mig ut…. handskar, halsduk osv.

Tittade höger och vänster och känner mig nästan som en kriminell när jag klev utanför porten och satta mig i bilen?

Jag körde flera varv runt vårat kvarter innan jag tillslut fick en plats precis intill där vi bor, men på andra sidan ??

Jag vågar nästan säga att det var en känsla av frihet att köra runt den där kvarten ? Livet, att se människor, rörelse, och lyssna på radion ??

Tanken slog mig, och jag funderade på att Cruisa ett par varv till, men haffade parkering så fort jag fick möjlighet till en.

WOW vad jag saknar vardagen! Guuuuud vad jag önskar att allt kunde bli ”normalt” igen ???

Nu har jag har precis kört ett träningspass på innergården! ( OBS inga människor där! ) och OM någon annan skulle komma så kan jag enkelt hålla minst 20 meters avstånd, och dra mig tillbaka om det skulle behövas ??

Ett hopprep, ett gummiband, och en KB på 16 kg.

Jag testade flera övningar och spelade in några, ( försöker lära mig att klippa /redigera ) för att i framtiden kunna lägga upp inspirerande träningstips på IG.

Men sen körde jag följande :

✔️ 4 X 15 KB swing

✔️4 X 15 marklyft med KB

✔️ 4X15 utfall/ ben

✔️ 4X 1 min Hopprep

Det räckte för att framkalla möra ben och mjölksyra ??.

Jag mår såååå mycket bättre när jag tränat. Livet känns bättre. ALLTING känns bättre.

Många passar på att använda att gymmet som en ursäkt, till att inte träna. Men det borde man inte göra! I tuffa tider som dessa är det ÄNNU viktigare att boosta välmåendet. Och det vet ni ju sen gammalt, att träning har många positiva effekter ???

Jag ringde upp till Ludvig 4 gånger och friger hur det gick. Han blev irriterad, då hans spel avbröts varje gång jag ringde ??

Jag pysslar med sånt jag kan här hemma. Tar hand om mina online klinter. Jag planerar framåt, jag fyller i mina träningsprogram i SMART planering.

SMART planering har flera unika Kost- & Träningsdagböcker i sortimentet som alla har gemensamt att de hjälper dig planera, följa upp och utvärdera din träning, kost och vardagsmotion???️‍♂️-Dom är JÄTTE bra! Jag kombinerar dessa med Lifesum appen för att ha kontroll ?

beställ dina egna böcker och använd koden martens15 så får du 15 % ❤️!

In och beställ dina böcker HÄR ??

Stina och Sture är dom som uppriktigt gillar cirka. Att få ha matte och mini-husse hemma på heltid tycker dom om ❤️

Stor kram till era alla som kämpar med oro, sjukdom, rädsla, karaten och ekonomiskt kaos! Ingen ska behöva känna sig ensam just nu. Stooooor kram

/ My Martens

25 Komentarer

 1. Fina My. Hoppas det vänder snart för Er. Tack för uppdateringen. (som absolut inte är ett krav)?Man funderar hur det går för Er, känns som vi känner varandra men det gör vi ju inte bara genom bloggen….? har aldrig träffats IRL. Tack för att du delar med dig av din situation i denna ogreppbara verklighet. Ha en fin kväll du och Lilleman. Kram Sara ?

 2. Tycker att du är en fantastisk mamma!!❤❤❤ Hoppas att lilleman snart blir bättre!!! Kraaam från en annan mamma

 3. Tack för att du uppdaterar bara att hoppas det vänder snart. Mitt barnbarn som är strax över 2 år har varit hemma i tre veckor med hosta och feber pigg mellan varven och sen däckar han. verkar inte som han har ont någonstans äter och dricker som han ska. Verkar som allt är långdragit i år. Nu håller vi tummarna för att det snart vänder för er.

 4. Jag förstår att sjukvården vill att patienterna avvaktar tills det blir akut. Lilleman har det bäst hemma nu. Och utan att känna dig så vet jag att du gör precis allt du kan och allt rätt för din grabb. Tålamod är det som vi behöver nu. Tålamod och nytänkande. Låter som att du redan försöker tänka alternativa sätt att driva ditt företag. Kämpa på! Vi är många som bryr oss om er ❤️

 5. Stockholms stad har infört att man får tillbaka böter på städdag.Du måste betala o sen claima tillbaka.
  Hoppas det går åt rätt håll snart.

 6. Du behöver inte smyga dig ut, så länge du inte har symptom får du göra vad du vill enligt folkhälsomyndigheten. Du smittar bara om du andas, nyser eller hostar på någon?
  Ett Coronaprov tycker man att sjukvården kunde bjuda på efter så många dagar som din son varit sjuk.
  Krya på sonen!

 7. Hej!
  Fin artikel i Skånska Kvällsposten om er situation just nu och ditt budskap i Corona tider; inte bli hysterisk -lyssna, följa allmänna råd och använda sunt förnuft!.Fortsätt krya på sonen. ❤?
  Kram Åsa

 8. Hej!
  Det är nya bestämmelser ang parkeringsböter och städdagar. OM du är i karantän, inte kan flytta bilen och får böter: Betala och sen får du tillbaka pengarna!

 9. Tycker synd om er. Har du provat Ipren/alvedon i kombination eller har sjukvården sagt du inte får det. Var det enda som bröt min feber vid influensa för något år sedan.

 10. Krya på lillkillen…. ❤️
  Vi hade årets influensa 4 av 5 i familjen v.6-7… sämst av oss alla blev 16åringen, lika som Ludvig, o risken för att vi fått Corona är nog lika med 0.. då vi bor 10mil norr om Göteborg. Denna veckan är rösten tillbaka o hostan borta, det är v.12 nu…. Så fy vad jag är orolig att han ska få Corona… Kanske bra att han har distansskola just nu. Väntar nu på att få komma intill o få klargjort om han har någon icke upptäckt astma. Det lär ju dröja….

 11. Det kan ju inte vara Corona! Du har ju dessutom dåligt immunförsvar. Kan knappt tänka mig att du får en light symptom fri Corona variant som inte märks! Ta Ludvig till läkare för en andra bedömning och vänta inte mer nu! Han har haft hög feber i 2 veckor?

 12. Jag blir tårögd, vilken oror du måste leva i. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du ser en enorm förbättring på din lilla kille närmsta dagarna nu. Det är ni båda så värda. Massa kärlek! ?

 13. Nämen nu får ni åka in. Det kan vara att han har fått lunginflammation eller liknande som han faktiskt behöver penicillin för att klara av. Som en biverkning, ni om några är de som ska belasta vården. Han kan behöva dropp, även om han äter näringsrikt hemma så kanske ett vätskedropp? Förlåt, men åk in för er skull om inte annat.

 14. Skönt att se honom glad i eländet?vissa har det tagit 30 dagar innan påvisade symtom?hoppas du slipper om inte att du får det när han är frisk??Vet ett år när barnen var små och hela familjen fick influensa med magsjuka, halsfluss samtidigt vi kröp till toaletten pga den höga febern, det var ingen lek kan jag lova ??tjatar igen om manuka honung 550 eller 600 MGO jag lovar att det är så bra??Dödar lite otäcka saker som bråkar i kroppen när man är sjuk jag är inne på min andra burk på min tredje sjukvecka missar jag i nån dag känner jag mig sämre! Hoppas morgondagen är bättre för lilleman❤️

 15. Hej!
  Jag lever i exakt samma situation just nu, med en son som är inne på sin 14:e sjukdag.. Samt har astma sedan innan så det är oerhört tufft för honom nu.
  Har varit i tät kontakt med vården.. 1177, ambulans, flertalet läkarappar.. Så länge han har någorlunda aptit och fortfarande kan andas, så tar ingen emot oss.
  Men hur långt ska det behöva gå, hur länge ska våra barn behöva ha det så här jobbigt.. Det skär i ens hjärta att höra.. Och se.. Hur tungt de har att andas, och detta trots flertalet astmamediciner.
  Önskar allt gott för din son, att han snarast blir frisk.
  Men även styrkekram till dig som mamma, My ?❤️

 16. Jag körde kombo ipren/alvdeon på min snart 2 åriga jänta. Hon har vanligtvis 35,5 hon fick 40,4 jag fick panik. Efter några dagar så är hon nu på 36,6-37,5 men om.hon får 38 igen då ger jag alvdeon, får hon 39 igen då kör jag kombo igen!
  Hon har även haft en långdragen hosta, men den e bättre nu.
  Skulle hon vara på sjukhus så tro mig att de skulle säkert med köra kombo.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...