Hemma från operationen…

Nyopererad och trött!

Taaaack snälla ni för alla lyckönskningarna?? Jag vaknade upp och kände ingenting mer än lite ömmande, till en början.

Käk-specialisten kom in till mig, och sa att allt hade gått bra. Han berättade att visdomstanden med den krångliga käk-historien gått som planerat, och trots att nerven går precis där så har jag inga komplikationer med den ???

Inga komplikationer, och en visdomstand till, samtidigt!

Ni vet, ”det där” jag fick skriva på att det är ytterst ovanligt men mindre än ca 2 procent som drabbas av en tillfällig halv, ansiktsförlamning i 6-24 månader ?

-Detta har jag varit SÅ nojig över!

Så det var en ren som och skär lättnad när jag hörde att allt gått bra??❤️

Sen berättade käk-specialisten, att han tagit en visdomstand till i ovankäken, på samma gång… Då ville jag jubla av lycka!!!! -TACK!!!

Jonas var privatchaufför till hela familjen igår❤️

Jonas kom in och satt med mig på uppvaket. Skönt ❤️ Vi Väntade tills specialisten kom in, och sedan fick jag på vingliga ben åka hem, med Jonas att luta mig mot.

Jonas hade en hektisk dag framför sig.

Då hade han tidigare på morgonen lämnat Ludvig i skolan. Sedan skulle han lämna mig hemma efter operationen…

Åka vidare hemifrån mig, till Uppsala där han skulle möta upp sina föräldrar som kom med sjuktransport ner ifrån Tierp.

Sedan Skjutsa dom till sin bror i stan ☺️ sedan in till stan och hämta Ludvig i skolan, och lämna honom hemma igen ?

Besviken, och lite småsur

Sen åkte Jonas hem till mig. Släppte av Ludvig och åkte hem till sig…. Jag bad honom stanna,

men han behövde sitta och jobba vid datorn. Visst förstår jag. Men ändå inte. Datorn kunde han tagit med till oss. Eller så kunde vi följt med till honom. Det här är en omställning med att vara särbo.

-Jag gillar det INTE!!!

Jag kände mig lite småsur, eller snarare besviken, då jag verkligen inte ville vara ensam.

För när bedövningen, och ruset efter narkosen hade lagt sig, då kom smärtan kan jag säga ???? -Brutal smärta!!’

Jag behövde backup hemma. Jag hade förberett med mat till Ludvig innan, smoothie till mig själv osv. Men hade behövt en vuxen hemma.

-Alltså satan-i-gatan så ont! ?

Just därför ville ja ha Jonas HEMMA! Men ni vet, vissa män fattar inte ”det där”. Jag var inte otacksam över hur han ställde upp… Verkligen inte! Han är en klippa på många sätt…..

Men jag vill känna han stöd när jag inte mådde bra! Ville ju egentligen bara ha honom nära❤️

Vaknade inatt vid 03:00 och har aldrig upplevt sådan smärta. Vänster sida i munnen, svårt att säga exakt. Men det är ju opererat i käken och tanden nere, sedan borttaget uppe… på just samma sida, så att det skulle göra ont förstod jag såklart!

Men inatt låg jag i högläge, och åt dubbla citadon ? Jag kräktes av smärtan, vilket inte var en trevlig upplevelse! Med tanke på stygnen nere i underkäken.

Jag satt sen uppe med ispåse som jag la på och av 1.5 timme, på golvet i köket med en filt omkring mig…

-Så idag känns som en dröm jämförelsevis med igår ???❤️ Mycket bättre idag!!!

Mina håriga familjemedlemmar

Sture har pysslat om mig heeela tiden. Gosat som aldrig förr. Stina också, legat en centimeter ifrån mig hela tiden ☺️ Dom känner när man inte mår bra…. ❤️ Det går inte dölja något för dom här två!

Just det, glömde ju berätta. Jag hade lämnat ett fönster öppet för vädring hemma igår. Så igår när jag blev själv, skulle jag såklart ge mig på att stänga det. Det hade gått flera timmar efter OP, och jag kände mig ändå ”okay” . ( trodde jag ?‍♀️)

Men när jag stod på stolen och stängt fönstret ramlade jag ner! Snacka om att missbedöma sin kontroll! Jag hade enorm tur, och slog mig ”bara” på armen och knät ? det stod både ljusstakar, min dator, en karaff och annat på bordet intill. Men jag landade mitt emellan allt.

-Så om du själv snart ska opereras, ge dig inte upp och klättra ett par timmar efter. Samt se till att du har vuxet sällskap hemma!

MEN, som sagt… idag är en ny dag och det känns bättre, Mycket bättre! ??

självklart ont, men inte som igår/ inatt ❤️ slutat sura på Jonas också ?

Smoothie frukost, alla dagar i veckan .

Idag: ? + hallon +blåbär!

Frukost till mig och Lilleman blev smoothie till oss båda, och mackor till honom.

Jag kommer nog att äta flytande några dagar, Det känns så nu iallafall. Sugrör är ett vinnande koncept ?

Jag försöker att ge Ludvig smoothie varje dag ? -Han älskar det!

Det går så snabbt, ett super-bra sätt att få i honom bra vitaminer, och antioxidanter. Jag ser till att alltid ha frysen full med allternativ ?

-Nu mina vänner ska jag logga ut. För nu behöver jag sova en stund.

Vi ska träffaJonas och hans familj sen. Syskon, föräldrar, och barn☺️ Fira både Jonas och hans bror som fyllt år . Jag vill så gärna följa med ❤️ Men får se om jag orkar….

-Men vi hörs säkert senare igen…

Kram kram

/ My Martens

21 Komentarer

 1. Jag blir rasande över ditt inlägg det är inte oki överhuvudtaget att du blev lämnad ensam hemma med allt du hade behövt övervakning hemma o din pojkvän borde ha sett till att vara där hos dig det är så elakt och egoistiskt av honom att inte ställa upp och du har all rätt att va förbannad
  Du borde även fått info om att man får superont efter tandutdragning då det är lite brutalt och kroppen reagerar på detta du borde fått info om att du ska Ipren eller Diklofenak var 8 timme tillsammans med citodonen och viktigt att dom ska tas var 8 timme i några dygn det är mycket svårare att få effekt av smärtstillande om man har superont
  du borde även fått info om att första dagarna äta kall mat flytande eller mjuk mat
  Du ska skölja munnen 2 ggr/dag med Corsodyl men är även bra med vanligt vatten
  Har du inte ätit slut på antibiotikakuren så ska du göra det
  Har själv nyligen dragit ur 2 tänder som va trasiga och bortom räddning min särbo har funnits där för mig och gjort allt för mig o det ska man ta mig tusan kunna kräva av sin partner…

  • Tack för att du delar med dig Nina ??❤️
   Jag var arg på Jonas… lite ”taskigt” att skriva det här inne… men jag var nog inte beredd på att det skulle bli så jobbigt, som det blivit… och så j****vla ont som det gör? men efter tre dagar vänder det, har jag googlat mig till ☺️

 2. Tur du reder dig ändå.
  Men faaaan va sur jag hade varit om jag varit i din situation. Så dåligt att inte stanna o ta hand om dig

 3. Fick feberfrossa en natt för några år sen pga tandvärk.fick väcka sambon för jag klarade inte o stoppa in panodilen i munnen pga av att jag darra så mycket.behöver gå på toaletten oxå ber sambon o hålla sig vaken då jag var väldigt ostadig pga febern.han snarkar som en gris när jag kommer tillbaka !var oxå lite sur på honom men han var ovanligt omtänksam dagen efter så han hade nog lite dåligt samvete:)krya på dig kram

 4. En del män vill både ha kakan och äta den!!
  Förstår nu varför ni flyttat från varann. Det där med arr han är allergisk mot katter stämmer inte, han tål ju dem när ni ses och det var nog katthåren han irriterade sig på ( förstår honom). Hoppas nu du snabbt blir bättre och slipper tandproblemen i framtiden.
  Kram

  • Tack för omtanken ??❤️ ja… katterna är dessutom hans favoriter ?
   Jag tror att min ”ungkarl”. Behöver landa i att lämna sin ungkarlslägenhet över lite tid helt enkelt ☺️ kram

 5. Åh fy satan alltså… jag for smärtor bara av att läsa. Har opererat käken och i tänder/munnen/halsen så många gånger och den jävla smärtan är inte att leka med. Finns nästan inget smärtstillande som hjälper ens lite ju! När jag gjorde en dubbel käkplastik så sov jag fullt sittande i 2 månader det var fruktansvärt och jag gick på sjukt starka mediciner .. Sen fick jag infektion en gång i såren efter bortoperation av visdomständer och jag hade fan ont ända ner i strupen så skölj med korsodyl eller nått som är bakteriedödande i munnen för att undvika det. Krya på dig ❤️

 6. Så skönt att du mår bättre. Jag har sen ett par år tbx, fått en ögonsjukdom som gör att jag förlorar synen. Skulle du vara snäll o göra texten lite ”skarpare”, så jag kan fortsätta följa dig? Hade blivit så glad. Så skönt My, att Ludwig kommit hem?

 7. Jag tror ju inte Jonas hade kunnat göra ett dugg för just värken, men han hade kanske kunnat avlasta med gossen.
  Men samtidigt tänker jag, två personer, två liv, lever som särbos och måste man jobba så måste man.
  Han visste väl inte heller HUR int My skulle få.
  Om hon nu varit ensam med sonen hade hon ju inte kunnat outa Jonas som hon gör i det här inlägget.
  Jonas har ju inte velat vara med på bilder osv men numer är han det och så småningom ( när de fixat gemensamt boende) kommer han väl ställa upp ( om det nu är så det ska heta)
  Hoppas ändå du mår bättre nu My

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...