Bli av med ditt sockerberoende och skapa bättre vanor på mindre än 30 dagar.

Inlägget innehåller reklamlänk, min sköna vind/skid-jacka hittar du HÄR

Dag fyra in i sockerfritt och 1 PW dagen. Är du sockerberoende?

-Hur känns det och Hur går det?

Jag hittade ett ”roligt test” Är du sockerberoende, TESTA HÄR   om du vågar 😉

Jag känner av både huvudvärk och trötthet. Det är JÄTTE vanligt när man trappar ner/tar bort sockret. Kroppen är inte van vid att inte får kickarna som sockret ger. Lösningen på detta är att dricka mycket vatten. Sen ger ju kaffe en energikick när det krisar 😉 Jag går också omkring och känner CRAVINGS,  jag är typ sugen på allt. Detta är också vanligt. jag tror inte att jag är ensam om detta.

Mina personliga tips för att bli av med ditt sockerberoende 

Det är inte mer komplicerat än att hålla fast vi REGELBUNDNA måltider ( det hjälper dig att bibehålla en jämn blodsockernivå) Vanlig mat, inget hokus-pokus.

Det hjälper till om du äter ”clean” mat, dvs hälsosamma fetter och proteiner.  Exempel, på ”bra” fetter, avokado, olivolja, nötter -inte för många! ”bra” proteiner, Kyckling, lax, kalkon, nötfärs. Jag brukar sällan rekommendera att ta bort kolhydrater. Vi behöver kolhydraterna för energin, och speciellt när vi tränar. Men det är ju skillnad på snabba och långsamma kolhydrater.

Jag ska ge tips på det i ett separat innehåll längre fram. Men nu vid socker-detoxen så kan jag verkligen rekommendera dig att äta regelbundet, och dra ner något på kolhydraterna ( ta inte bort)  fyll ut med extra grönt, och välj ”bra” kolhydrater som tex, potatis och ris. Regelbundna måltider, mycket vatten OCH sömn! Så ska vi nog snart ta oss igenom den första ”lite jobbigare” perioden när det kommer till just sockeravvänjning…. 

A2228183-EF9A-45FB-8554-5C52197E20E7E1F97ABA-5402-4366-B4FD-CEBE7181B32BBAF2CF66-7A27-411B-9AAC-119B465BF6BA

Nu ska jag inte gå igång och prata ännu mera kost, utan släpper ämnet för stunden. Ovan, Urban Deli. Ett mysigt ställe på sveavägen här i Stockholm.Där kan man hitta många ”bra” produkter. MEN, man kan också utsättas för frestelse…. hehe! Det gjorde jag! 

Det är första veckan med Sockerfritt och en PW/dagen.  Ett steg i taget, tillsammans… MEN, jag utsattes för frestelser både i butiken, och även på cancerfonden galan.  Jag menar, HUR goda ser inte dessa ut?! Alltså my good! Så läskande…??

Frestelser är en utmaning, stå emot!

Men jag ville lixom inte ”förstöra” min härliga start. Så jag stod emot. Du kommer förstå längre fram… när vi pratar kost hur jag resonerar. Jag tycker att det är helt okay att unna sig ibland. Det är en hållbar hälsa, där man undviker strikta förbud, och håller sig till en 80-20 metod, eller 90-10 ord det passar bättre.

Men då och då så gör jag en socker detox, nästan varje år efter jul, nyår och vi som även har flera födelsedagar denna period. När jag bestämmer mig för att göra det, som nu… i 30 dagar. Då är jag konsekvent. Oftast får det mig att må så bra att jag fortsätter ännu länge. Men det är upp till dig själv m du hoppat på utmaningen. Jag äter inte mycket socker annars heller, utan unnar mig någon gång då och då. i LAGOM mängd. Då gör det ingenting om man äter en dessert på helgen, eller unnar sig lördags-godis tex. Men ett vanligt fenomen är att det lätt går överstyr och inte stannar vid just ”LAGOM” . 

Liten reminder om varför socker inte är bra för oss:

Källa: Socker-chocken

Socker kan skapa metabolt syndrom, fettlever, hormonell obalans, försämrat immunförsvar och gör oss mer mottagliga för inflammationer/infektioner som allt samman tar sitt uttryck i onormal hunger, stort sötsug, trötthet, värk, allergier, magbesvär, karies, sömnproblem, viktuppgång, rubbade blodfetter, diabetes, hjärt/kärlsjukdomar, polycystiskt ovariesyndrom, demens, cancer etc.

Läs det där några gånger så kanske det hjälper dig att få bort just sötsuget 😉 Att vara sockerberoende är mycket vanligt hos både vuxna och barn.

Min outfit komme ifrån Power woman, du hittar en HÄR  

Du behöver hitta en balans som fungerar för dig. Så att du  kommer bort från ditt sockerberoende .

Det som fungerar för mig, kanske inte fungerar för dig osv.  Om det fanns ett ”recept” eller upplägg som fungerade för alla så skulle vi inte behöva ha personliga tränare/coacher. Vi skulle inte ha några problem med övervikt, ojämnt blodsocker, försämras livskvalitet osv. MEN, tyvärr finns det inget upplägg som passar ALLA. För vi är individer som svarar på olika upplägg. Det är så mycket som spelar in. Hur vi mår, om vi är kvinnor och är i våran ”cykel”, hormoner, stress, ålder, aktivitet , genetik. osv. 

Dessutom får ni inte glömma att just här inne på bloggen så skriver jag GENERELLT, till en bred målgrupp. När jag coachar mina klinter, eller kör PT-online, så är upplaget helt skräddarsytt. Här inne vill jag inspirera till en hälsosam vardag och mer aktivitet =) 

Kickstart 2020, sockerfritt.

Nu i början så väljer jag att undvika socker i den mån jag kan, Inget ”måste” utan bara ett väldigt medvetet val från min sida!?‍♀️

Så istället för de goda kakorna, så gick jag in på Urban Delis butiksdel och plockade med mig några färska citroner?  Dessa är eko. Så jag köpte bara tre. Nackdelen med eko är att dom möglar så fort. Så om du som jag föredrar eco så köp hellre färre och ofta istället  ☺️

-Har du köpt hem citroner idag? ???

AE38C77A-8CD6-4237-A19D-94C6B6FE942F

Lillemans nya skola. 

Nu har jag lämnat av Lilleman på nya skolan, Dag 2 . Första dagen gick jätte bra. Han var glad och exalterad även för han kom hem. Han hade redan fått nya kompisar och såg fram emot att gå idag igen =)

-Tack och lov för det!

Det är en stor omställning för honom, så vi tar en dag i taget just nu.Inga utsvävningar med aktiviteter efter skolan, utan lugn och ro med tid för reflektion. Igår kväll somnade han i mitt knä is soffan när vi tittade på film. Långt innan läggdags. 

 Nu ska jag gå ut på min dagliga PW. Senaste dagarna har det blivit en dryg timme då jag gått hemifrån mig, ner mot Karlbergs slott. Längsmed vattnet, och bort till Hornsbergsstrand. Jag söker mig alltid mot naturen, och vattnet. Jag har precis hitta ”mitt” stråk och en runda jag trivs med.

 -Vi hörs sen! 

/ My Martens

 

1 Kommentar

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...