Utmaning dag 2. Sockerfritt och en PW dagen.

Inlägget innehåller reklamlänkar 

 

Utmaning dag 2. Sockerfritt 30 dagar & en PW /dagen

Gud vilken bra start VI har fått. Super många som tycker att detta är ett bra initiativ och har valt att hänga på☺️   En del ställer följdfrågor, JÄTTE kul även det… Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar 😉 -Shoot, fråga mig VAD du vill!

Okay, dag nr två. Om du inte hängde med igår så kan du hoppa på nu. Det viktiga är inte NÄR du startar, det viktiga är ATT du startar! Ni är ett helt gäng som ”börjar nästa vecka”😜 , och vissa har redan börjat!  Inte fel det heller. Bara köööör!

Detta är en utmaning där jag utgår ifrån mig själv… Och låter dig hänga på. Läs gärna dom tidigare inläggen om hur stressen/depressionen påverkade min kortisolhalt, som i sin tur påverkade min kropp som slutade svara på träning och jag började istället gå upp i vikt pga av hormonrubbning. 

Igår började  vi med en PW i raskt tempo! Då ville jag föröka få dig att verkligen komma upp i tempo. Svettas, låt pulsen stiga och föröka att hålla tempot uppe! Njut av att den bitande vinden nyper tag i kinderna och var stolt över dig själv som kommit ut och upp ur soff-träsket!  Idag gör vi samma sak som igår! Ä du en person som är van vid PW så ökar du distansen eller tex ditt intensitet för att utmana dig lite extra =) Börjar du om från början, eller kanske aldrig motionerat så börjar du med 20-25 min och ökar utifrån det. 

Jag föredrar som jag skrivit innan att ta mina PW utomhus. Även om det är grått och kallt i Stockholm,  så förespråkar jag ändå frisk luft. Har du inte möjligheten utan istället går på bandet på gymmet så funkar det också… MEN  försök då att komma ut i frisk luften ändå. -Viktigt för hälsan! 

Imorse började jag med mitt citron vatten. En halv pressad citron ner i upphettat vatten🍋 ( funkar såklart även me kallt vatten)  -Gjorde du? Om inte, börja med det! Helst på morgonen INNAN något annat. Då det är bra för ämnesomsättningen!  ( Som jag lovade, mer info om citronen i ett senare inlägg🍋) 

Känner du att du har koll såhär långt? Det vi fokuserar på är en aktivare vardag och ta bort sockret helt i 30 dagar! ( samt öka medveten heter kring det ”dolda sockret” ) 

 En RASK pw. En kopp citronvatten och TYDLIGA individuella målsättningar.

Varför vill just du komma igång? varför vill du bli mer aktiv? Om du inte är helt säker på just dina målsättningar. Fundera lite till och föröka att sätta upp målsättningar som du sedan skriver ner för dig själv.

Se mitt förra inlägg där jag länkar till SMART Planering och visar att jag använder mig av deras kost & träningsdagbok. Du hittar dom HÄR 

Med koden ”kickstartmy” så får du 15% PLUS en ”Utmaning” att hänga på kylskåpet =) 

( Vid köp av minst  195:-  och kan ej kombineras med andra kampanjer ) 

 

Ytterligare en reminder gällande mått & vikt!

 

OM du inte redan gjort det… så tycker jag att du kan väga dig och gärna och ta måtten över lår, rumpa , överarm, bröst och midja. -Skriv ner dessa också!

Idag vill jag att du koncentrerar dig på att hålla uppe tempot under promenaden. OM du känner att du orkar så kan du öka ytterligare 5 min från din tid igår.

Sen vill jag att du börjar fundera på kosten. Jag, personligen har skrivit ner ALLT som jag ätit dom sista dagarna. Och då menar jag verkligen allt! Precis så som en kostregistrering ska vara.

När jag börjar tänka efter på allt jag stoppar i mig och vet att jag ska skriva ner det… då drar jag mig för att äta allt som jag egentligen hade tänkt. Det är psykologisk och väldigt vanligt.

Nu vill jag att du också försöker gå igenom allt som du ätit senaste tre-fyra dagarna och skriva ner det på ett papper till dig själv. 

Sen vill jag att du funderar på vad dina ”triggers” är, vad är det som du kanske äter onödigt mycket utav. Tex om du är en succer för bröd, eller kanske choklad…. Hur mycket äter du? Hur ofta äter du? Börja analysera just det…. -Det räcker!

Det var allt för idag…  ☺️ Nu ska vi hålla i detta ett par dagar, med lite små nya uppdrag dagligen. Denna utmaningen ska förhoppningvis leda till att fler hänger på ☺️

 jag kommer att peppa er med generösa erbjudanden på träningskläder och annat skoj som kan göra träningen lite roligare ☺️  Jag ska försöka att få till samarbeten där vi kan hålla i några roliga tävlingar för att motivera dig lite extra💪🏻👊🏻

Kläderna ni ser på dessa bilder är ifrån STRONGER, ni hittar dom HÄR 

Men just nu, dag två så vill jag få in rutiner på PW, citronvatten och att du börjar analysera din kost. 

Sammanfattning:

* Drick ditt citronvatten,

*En rask Pw på minst 20 min, men öka 5 min från igår ( Puls + Svettas! ) 

*Börja analysera kosten och gör din egen kostregistrering 

Nu kööööör vi!

Ett steg i taget, mot ett nyttigare, roligare och hälsosammare liv! 💪🏻👊🏻Vi ska inte gå på tråkiga osunda dieter, svälta oss och hoppa över ”livets goda” TVÄRT om, vi ska hitta en helhetsbalans.

Idag är ingen vanlig dag. Idag kommer Lilleman upp med sin pappa. För imorgon är det hans första dag i skolan, och vi ska tillsammans gå dit så att hans pappa också får träffa lägre, se skolan osv. Ikväll ska dom få komma hem till mig, i lägenheten i stan. Få kika på Ludvigs nya rum och se hur vi bor osv…. =)

 Så vi hörs senare! Då ska ni även få en liten uppdatering från gårdagens Cancerfonden Gala. Vilken känsloladdad kväll. 

Stor kram

 

 

 

/ My Martens 

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...