En solig höstmorgon september 2019

EC457CA8-0798-41AC-B790-6C82C8C32F4A

Morgonpromenad !

Imorse gick jag för första gången åt ”andra hållet” . Jag gick ner mot Hornsbergsstrand. Det är såååå vackert där!

Sen är det ju någonting med mig och vatten…. Jag blir lugn, och hämtar min energi där 🙏🏻

Jag saknar mina långa promenader hemma hos Jonas. Hägernäs är också vackert. Men detta får duga när jag är i stan 😌

96C15AE4-7549-46AC-8C41-0270EF7F5A6D 82A17F55-5694-428D-AC2C-09D5151E66DA

Jag var igång tidigt…… Men glömde bort tiden. Då det var första gången jag gick denna runda så visste jag inte heller hur lång tid det skulle ta! 😅

Så jag fick springa hem på även tillbaka! 😎 frukostmöte på Mellquist innan jag gick vidare på kontoret… 😍

En grön smoothie & havrelatte fick starta dagen . Det var riktigt kallt när jag kom ut. Ca 6 grader. Men i solen är det ju också varmt….. så dubbla kläder, med laget på lagerkänsla. Sen kan man vara ute hur länge som helst! Kläder efter väder! Jag behöver min dagliga dos av dagsljus, vind och utomhusaktivitet.

Det händer att om jag tex sitter i ett längre telemöte så tar jag med mig en kaffe och ett block ut. Sätter mig precis utanför kontoret på en parkbänk och tar mötet i solen om den är framme ☺️

Det känns så friskt & krispigt ute nu🍃🍂 Så om hösten kan få vara torr och fin som nu. Då är jag mer än nöjd! 😍🙏🏻

244337CF-7AC9-487C-A5BD-358D9489A5B7

Jag läste en BRA artikel, som jag ville dela med ☺️ Den har legat ute i snart 1 år, men dök upp i mitt flöde igen….

Detta är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Därför ville jag ge dig chansen att läsa den om du vill☺️

Du hittar den HÄR  👈🏻❤️

 

0F9AAC17-8ED0-498A-B055-3F6587F26500

 

Jag har det ovanligt ”mycket” just nu. Alla pusselbitar börjar falla på plats. Sakta men säkert 🙏🏻 

Nya jobbet på LOHILO, som jag försöker komma in i ☺️ Är galet roligt, och jag har redan landat i min nya tjänst. Men som vanligt så tar allt sin tid i början. Många nya kollegor att lära känna. 

Samtidigt som jag har en stor förändring på G privat, som innebär ett schema med möten, planering inför fler förändringar där också. 

Jonas och jag har gått på flera bostadsvisningar, men inte hittat ”rätt” ännu. Detta är lite slitsamt då vi knappt ses just nu pga av olika scheman, jobb, och dygnsrytm. Jag går upp super-tidigt. Han jobbar gärna hela kvällarna och sover halva förmiddagarna så vi är verkligen i orytm just nu😂

plus att snart är dags för träningsevent på öland. Träningsresa till Thailand. Hösten är även fullt av mässor & event, så som Allt för Hälsan mässan, Fitnessfestivalen osv 😄

Allt kräver sin planering. Men för mig, Så krävs en bra balans. Att jag lyssnar på min kropp och snabbast möjligt utan att stressa strukturerat upp så mycket som jag kan påverka själv för att effektivarea och underlätta för mig själv. Att jag nu när jag känner mig lite pressad, och har flera saker att göra parallellt prioriterar min träning, kost och framförallt SÖMN!

– Återhåmtningen är SÅ viktig!!! 🙏🏻

Det mesta är positivt & kul! vi har sååå mycket spännande på G 😉 Men det är ändå viktigt att inte glömma bort sig själv, och sin återhämtning. Detta är och kommer alltid vara min största utmaning 😉 

Min och Jonas situation tär på mig. Enormt mycket.💔

Jag kan bli lite ledsen när han inte är hos mig, ( han gillar inte stan )  eller när han inte har har tid för mig/oss när jag åker ut till Täby.

Jag kan ju sova där ibland, om jag går upp 1.5 tidigare, och lägger några hundra på taxi eller att åka kommunalt drygt en timme med förra byten ( alltså Hägernäs – kontoret är allt annat än smidigt ) .

Men då Jonas oftast måste sitta vid sin dator om kvällarna så känns det lite ”meningslöst” att slita med att sova mindre, kosta mer och krångla fram och tillbaka när vi ändå inte ”ses” 😅 utan han sitter med lurarna på, så jag ändå somnar ensam eller med katterna….. jag fattar att han har mycket att göra. Men jag gillar det inte alls….. 

just därför försöker jag verkligen ”landa” i stan.

Jonas är alltid mer än välkommen❤️ Han finns med här inne. Tandborste, lite kläder, fotografier osv. Så han ska känna att vi kan vara på båda ställena. Men tyvärr så gillar han ju inte stan……. Så han är typ aldrig här. 

Jag försöker boa in mig. Vänja mig  vid mina nya rutiner och kvarter. 

-Det är skiiiit svårt! Men jag kämpar! 😅

Sömnproblemen kommer som ett brev på posten när jag blir orolig. Jag vaknar faktiskt med ångest igen. Ca 04-04:30 så vaknar jag med hjärtklappning, stresspåslag och kallsvettig.

Jag Vaknar, känner efter Jonas som inte är där. Får separationsångest.

(Jag är inget bra på att vara särbo 😎😂 )

Det är ju först nu som vi är det. Första månaderna så har vi ju ändå varit hos Jonas……. Men nu har det gått så lång tid att vi måste boa in oss i stan och försöka hitta rutiner utifrån det.

Så det närmsta som står på schemat är att fixa Ludvig ett eget rum, men en praktisk loftsäng, med skrivbord, garderob och bra förvaring ☺️

Jag vill sätta upp en ljusslinga i taket, göra en fin foto-vägg och göra det riktigt mysigt för honom. Han ska kunna pyssla och rita vid sitt skrivbord. Ha en liten spelhörna, för speltid.

Läxor och annat kommer han söker göra vid köksbordet, som vi brukar. Men jag vill ändå att han ska känna att hans nya rum som är väldigt litet är väldigt praktiskt och mysigt  ❤️

Jag har även lovat att beställa ”världens-bästaste-internet” 😅 viktigt nuförtiden….  tydligen!

Såhär såg det ut på ett möte vi hade via FaceTime häromdagen….. 

436529B6-A061-4119-8689-4508F5AB52ED

Fatta dagens teknik! Galet på ett sätt, men sååå smidigt! ☺️

Oj, idag blev det ett långt morgoninlägg!

Vi hörs lite senare! Nu kommer min kollega Jesper snart, och jag ska sätta igång igen! 

kram kram

/ My Martens 

 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (31)
 • st

  Lite av det du skriver tar jag lite “dubbelt”, du saknar Jonas, ni går på bostadsvisningar, han trivs inte i stan, men ändå känner du att du måste BOA in dig i stan????
  Är det för att du innerst inne trots allt känner dig lite “osäker” på kärlekssidan? Eller är det bara för att du vill göra det mysigt den tid du bor där och ni fortsätter leta bostad?
  Det ger liksom lite dubbla budskap.
  angår väl ingen egentligen men du skriver ju ut allt annars 😉
  Får man fråga om det jobbet du har nu att lansera Lohilo, kommer det att tillkomma fler produkter sen för snart är väl just det märket inarbetat och finns överallt.
  Ja, förlåt, men jag är bara allmänt nyfiken

 • st

  Nu kom jag på en sak till, Vad hände med din bil?

 • Zara

  Du ger så mycket i din relation, My. Pusslar, anpassar dig, försöker se lösningar osv. Jättefin egenskap.
  Men Jonas måste väl också kunna prioritera tänker jag. Jobba undan och ge dig lite tid och uppmärksamhet när du ansträngt dig för att ni ska ses. Vända lite på dygnet så ni är mer synkade kanske?
  Ge och ta. En timme kan ju vara värt hur mycket som helst. Allt ska väl inte behöva landa på dig – jämt. Bara en tanke från mig i all välmening.
  Hoppas det läser sig till det bästa 🌸

 • Eva

  Kära My, jag kunde varit din mamma o har inte själv haft ett lätt liv. Men jag kan tolka genom raderna, att det är tufft för dig nu.
  Skapa lägenheten till dig o Ludwig, o se hur allt löser sig. Ibland undar jag, om ni inte redan tagit beslut? Fixa en rogivande plats för dig o Ludwig. Har själv haft/har ångest varje morgon när jag slår upp ögonen. Så var rädd om dig. Bamsekram❤️🦋

 • Djurvän i Djursholm

  Måste fråga dig My om zebra-skinnet som du använder som matta som syns i bild i ditt föregående inlägg, är det en hud från zebra eller är det syntet? Hoppas på det sistnämda då jakt på zebror är oetiskt och använda döda djur som inredning är enligt mig oerhört osmakligt och egoistiskt. Hoppas du svarar. Mattan ser tyvärr autentisk ut 😓

  • My

   jösses amalia! Nu har jag svarat på det flera gånger…. NEJ, det är inte en död zebra. Jag har betalat närmare 5000:- från Zarah home, och den är syntetisk! Jag förespråkare ju både vegansk och ekologiska, produkter generellt och är århundradets djurvän! =)

 • MulleBulle

  Alltså.. varför ska bara du?
  Jonas får väl också ”offra sig”.
  Känns som att du kämpar hårdare än vad han gör. Vad händer sen när o om ni flyttar tillsammans igen?

  Jag hade tröttnat på att vara den som alltid ska fixa, dona o offra sig.

 • Maria

  Oj,oj. Tror att även Jonas måste ändra sin livsstil om ni ska kunna bo ihop. Själv skulle jag aldrig kunna leva med en man som så ofta prioriterar sig själv först. Allt måste ju inte hänga på dig, stackars kvinna. Kram

 • Gunilla

  Så jobbigt det låter! Trivs inte i stan!! Det är väl viktigare att kunna träffa dig kan jag tycka. Du ger så mycket av dig själv. Verkar vara en så omtänksam människa så du förtjänar omtanke o kärlek!!

 • Andrea

  Förstår inte hur ett boende i villa ska förändra Jonas vilja att prioritera umgänge med dej i stället för att jobba hela kvällarna och sova halva dagarna ? Känns som att det bara är hans vilja som gäller ..

 • Polly Ester

  Jonas verkar vara en individualist. En loner. Inte lätt slå sig ihop med en sådan även om han är en toppenkille.

 • ebba

  My köp villa på djurgården passar er båda,nära till stan och glesbyggds känsla.

 • Therese

  Många synpunkter om Jonas..känns taskigt då ni inte har en aning om hans version och han har säkert inte valt att bli uthängd.

  My – det känns som att du hela tiden hamnar tillbaka till att du har tusen projekt och saker på gång samtidigt och sedan börjar du må dåligt. Du kommer snart att hamna i en utmattning igen för även om du hoppar på olika saker hela tiden och har många olika jobb så går allt i samma mönster år efter år. Nytt jobb, drama i relationer, projekt, nya vänner, resor, ångest, utmattning, nytt jobb, drama i relationer, projekt, nya vänner, ångest, utmattning osv osv.

  Jag tror att du måste lära dig att landa i något hållbart, att tillåta dig själv att ha lite eftertanke och inte speeda på med tusen saker under dina ”må-bra-perioder”.

  • Anna

   Hjulen på bussen snurrar runt,runt

  • A

   Jag har tänkt i samma banor. My, du skriver en del om att hitta balans men så som ditt liv snurrar på i ett så upplevs det som för mycket aktivitet och flängande och för lite tid för vila. Tror med anledning av din tidigare utmattning att det skulle vara bra med i varje fall ett par kvällar i veckan utan kompishäng eller annan aktivitet. Bara vila och tid för dig själv.

  • Mollan

   Håller med dig Therese, mycket tyckande om Jonas sätt att vara fast vi aldrig hört hans version och inte kan han ”försvara” sig heller känns inte ok.
   Har heller aldrig hört någon byta jobb så många gånger på så kort tid, driftigt visst men så jobbigt och du hinner aldrig landa och bara vara innan det är dags för något nytt igen och alltid så många saker samtidigt. Vi är alla olika några gillar den här typen av liv men tror som många andra med tanke på det du varit med om skulle må så mycket bättre av ett ”vanligt” jobb, träning på lunch eller kvällar och lugna hemmakvällar och helger. Känns som du för en kamp hela tiden men aldrig riktigt kommer fram.

 • P

  En liten tanke bara. Om ni köper boende ihop, så kommer väl J liv se likadant ut, med att sitta vid datorn med lurarna på?
  Det kanske inte gör dig lyckligare?

 • Malm

  Jag vill se dig med en man som har samma intressen som du…ibland är det bäst med någon som är på samma nivå.
  Hoppas det ordnar sig för dig, du är så värd det.
  Kram

 • Sophie

  Fast om Jonas sitter med jobb på kvällarna … nu. Så kommer det ju inte bli någon skillnad när/om ni flyttar ihop. Det känns helt ärligt som att detta kommer krocka, även senare. Att han sover på dagarna och du är uppe med tuppen, då får du smyga omkring på mornarna så kanske du väcker honom, han får sömnbrist.

  Sen när han sitter uppe på kvällarna så kanske han väcker dig …

  Hmm, det känns som ni är lite för olika i era rutiner och även det där med attt han aldrig kommer in till dig i stan. Det känns jävligt egoistiskt, varför måste du åka till honom om ni skall ses, det skall ju vara ömsesidigt och älskar han dig så kan han “utstå” att vara i stan också!! Love goes both ways, love is what love does. Man gör saker för varandra.

  Hoppas ni hittar något gemensamt snart som kan passa er båda, förstår Jonas på ett sätt också. Trivs man inte i stan så är det svårt att se en framtid där, han mår väl bäst så. Sen tycker inte jag det är någon större kompromiss från din sida för jag får uppfattningen att du heller kanske innest inne inte vill bo i stan för där får man ju väldigt lite utrymme för pengarna. Känns bättre att ni går på Jonas linje där helt ärligt så att ni kan få ett större boende.

  Hoppas det löser sig, önskar er all lycka förstås! 🙂

 • Lotta

  Ta hand om dig, bra att du känner efter! Det går aldrig att lura kroppen även om man vill! Kram

 • Kina

  Hej
  Boendet på Öland vad tog det vägen? Nya gymmet som du driver jobbar du inte där. Känns som du har för många bollar i luften . Ta hand om dig.

 • Lene

  Nä nu blev jag nästan ledsen.

  Han tycker inte om stan?! Men han tycker väl om dig?

  Han kan väl sova/umgås med dig utan att behöva gå runt i stan?

  Inte för att vars dum men ni verkar så olika och ha olika livsstilar. Ibland leker lika barn bäst men samtidigt dras olikheter till varandra. Svårt det där!

 • Lene

  Ps om Ni letar nytt boende hade jag inte köpt en loftsäng till grabben.

  Då har han ju ändå snart ett riktigt rum och kan ha en vanlig säng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *