3D3AF322-FC9A-484B-800E-6F12B881E361

Hej Fina!

Nu kliar det i kroppen! Jag är verkligen pepp på att starta upp min träningsstudio och allt spännande hösten har att erbjuda ! 

Jag lyssnade  på mina och Sabina gamla podavsnitt. Vi pratade mycket om träning, Myter och trender. Samt Läskiga faktorer så som att diabetes, ökar hos både barn och vuxna. (Ej diabetes typ 1, som dessvärre också ökar.. men utan logisk förklaring). Men även barnfetma ökar enormt i Sverige, i oroväckande LÅG ålder😱

Hur utbrändheten och psykiskohälsa också ökar enormt… Vad beror det på, VEM bär ansvar. Många frågor……

Detta är aktuella ämnen som blor mer och mer uppmärksammade TACK & LOV! 🙏🏻

I ett annat avsnitt så pratade vi också om hur det är att jobba inom träningsbranchen. Hur det är att ”stå på golvet” som PT. För och nackdelar.

Jag saknar veklingen direkt kontakten med mina pt-kunder. Så att börja släppa på dom i studion är känns bara så  galet kul!😄🙌🏻🙏🏻💯

2C343A14-8B9A-4B2C-B555-E6E23DCD24FA

Jag kommer inte kunna släppa på hur många kunder som helst, utan det kommer att vara ett x-antal platser!

Just för att jag kommer att kombinera detta med bootcamp, träningsresor och event både i sverige och utomlands ☺️

-Så först till kvarn 😉

DDEFE783-AF58-4DD4-B974-905C86153EEF

Jag har varit en hälsoinspiratör i snart 7 år, skrivit krönikor för olika magasin. Jobbat med träningsresor själv och tillsamman med kollegor 😄Jag brinner verkligen för att pusha, peppa och inspirera andra, till att nå just sina individuella målsättningar! 

MEN. Här på bloggen har jag inte hittat en ”bra balans” . Dom flesta av er (ca 80-90 % ) tycker om mina träningsinlägg. Resten gör det inte.

Bloggen är i dagsläget ”livsstilsblogg” något av en dagbok där ni får följa min vardag.

I både med och motgång, och hänga med på allt jag tar mig för 😅 

jag har inte hittat det optimala sättet att få in kontinuerliga tips och peppinlägg här inne.

-Det är dags att strukturera upp nu!💪🏻

Jag kommer aldrig att ta bort mina ”dagboks inlägg” 😄 Det lovar  jag! 

Men jag vill ändå bjuda på mer pepp och inspiration…. Dom som inte vill läsa, kan då enkelt skrolla förbi. Och ni andra får ut ännu mer än tidigare. -Hur låter det? ☺️

Mymartens

MITT  personliga mål kring min coachning inom Wellness/träningsbranchen är att få dig att VÅGA kliva utanför din comfortzone, att få dig att tro på dig själv och ta hand om dig på bästa sätt!

Att inspirera till en sund, hållbar helhetshälsa där vi är starka och friska föräldrar, partners, vänner och kollegor 💪🏻❤️

-Att få dig att nå just dina personliga mål! 💪🏻

Jag vet att många känner att man inte ”hinner med” träningen.  Jag har tidigare varit en av er, jag prioriterat bort träningen under mpnga år när jag pendlade mellan Amsterdam och Öland.

Jag prioriterade bort träningen för jobb. Jag tyckte att det var viktigare. MEN, så fel jag hade!!! Jag levde såååå destruktivt!🤦🏼‍♀️

Jag önskar att jag då hade vetat det som jag vet idag! 

Men för min del om vi kikar bakåt i tiden, så är det just träningen som har räddat mig genom tuffa perioder. Framförallt från min utbrändhet. Dagen jag kraschade rakt in i väggen så la kroppen och immunförsvaret av. Innan jag kraschade mentalt! Vägen tillbaka var lång, och jag fick börja med att kunna gå igen. 

  Träningen hjälper mig att hålla ”balansen” än idag. Träningen fungerar antidepressivt och är den bästa medicin för mig ❤️🙏🏻

0A83F878-1FC4-44DE-AE06-8FECED7AFDF0

ALLTING HÄNGER IHOP, HELHETSHÄLSA!  

För att klara av att fortsätta utveckla min karriär och jobba mot nya mål, så BEHÖVER jag träningen i mitt liv. För att vara den friska , starka mamman som jag vill vara för Lilleman så behöver jag träningen!

Samma sak gäller dig…. Alla behöver motion och träning i olika utsträckningar såklart, det är ju sånt som vi alla egentligen VET. Men kanske inte alltid får till ändå.

 -Hur många av er som läser bloggen har någon gång jämnt er utmattade?

-Hur många av er som läser bloggen prioriterar ”alla andra” före er själva emellanåt? 

4C919922-6C6E-48BF-B2E9-CFF859795E71

 Det ena behöver inte utesluta det andra.

Alla dumma ursäkter kring att tiden inte finns, eller som vissa påstår att man inte har råd/lust med gym, andra säger att man ska starta sen osv. Om jag hade fått en slant för varje dålig ursäkt som jag får kring detta så hade jag inget behövt jobba mer!

Det finns bara en sak om vi alla har precis lika mycket av. Det är just tiden! 

Sen hur vi väljer att disponera den och hur vi prioriterar. DET är en annan sak.

Tro mig, det har inte varit lätt för mig alla gånger. Jag har inte alltid levt som jag lär😅🙈🤷🏼‍♀️

Vissa gånger har livet kastat omkull mig, och jag har kravlat en stund innan jag tillslut landat på fötterna igen. MEN jag har hittat mitt kall, min lycka, återhämtning och min energidepå genom att träna.

Det är det fortfarande inte lätt alla gånger. jag pusslar för fullt för att få ihop mitt livspuzzel. Jag bor i Stockholm & på Öland. Dubbla utgifter, en logistik mellan två familjer, Jag har en son på 8 år, pendling, Studion, företagen, resorna, blogg, osv.

MEN jag vet vad jag vill, jag vet vart jag ska… och jag är påväg dit. Jag har inte tagit  några  genvägar. Jag vandrar den långa jobbiga vägen och lagar mig själv inifrån och ut.

Med hjälp av KBT (som du vet) men också med träning. Styrketräning, ( plus cardio). och Mindefullness är en oslagbar kombo! 💪🏻 

D930E7D2-B176-4FD4-95D0-5EC2881CD9FD

MEN nu behöver jag din HJÄLP! Eller snarare din åsikt🙏🏻😅

Jag kommer aldrig att förespråka bantningshets och konstiga hitte-på-dieter!

Jag förespråkar en hållbar hälsa, en sund inställning till livet, kosten, träning och vardagen. En bra BALANS är nyckeln till framgång! 🙏🏻💪🏻

Jag har själv varit övervikit,  dryga 100kg. Jag har både lyckats och misslyckats. Utmattningsdepressionen höll på att kosta mig livet! 

Jag har tappat träningen i perioder, men hitta tillbaka igen.

Jag har som du läser ovan haft enorm hjälp av träningen mot depressioner och ångest vilket är kopplat till psykiska ohälsa, som idag är våran mest växande folksjukdom! ( -Läskigt!! Bromsa i tid!) 

Jag har alltså omvandlat mina personliga erfarenheter, till min styrka! Jag har kombinerat detta med utbildningar och använder det när jag  coachar mina klienter! 

-Kan jag, så kan du! 😉👊🏻💪🏻💚

3297CB0D-B282-46DB-AD85-31D2C979EB6C

Min fråga är följande:

VAD inom träning och wellnes branschen vill du ta del av här inne? 

Pepp i vardagen? Träningsupplägg? Recept på nyttiga(re) allternativ? Generella Träningstips? Trender inom branschen? Inspirerande bilder? 

-Snälla du, Berätta nu, VAD just DU vill läsa om?🙏🏻

Är DU beredd att bli mer aktiv här inne? Lägga kommenteraer, ställa frågor, heja på och peppa? (Du kan vara anonym)  

-Från hjärtat, snälla ge mig feeback kring mina frågor, det skulle betyda ENORMT!!!!

/ My Martens 

Kommentarer (68)
 • Carolin

  Jag skulle vilja se olika övningar för olika muskelgrupper. Typ 1 inlägg i veckan. Hur du tränar axlar/rygg, bästa övningarna för ben/rumpa, bästa för mage…o.s.v… Bilder och pepp.

  Detta kommer såklart inte att konkurrera med din verksamhet, utan kanske mer locka till läsandet av din blogg.

  Kanske också något matnyttigt ibland…förslag på frukostar i 7 dagar…os.v.

 • Kajsa

  Jag tycker du ska skriva VAD du tränat om du skriver att du tex varit på gymmet
  Eller kört ett parkbänkspass som häromdagen
  Tipsa om vilka övningar du gjorde
  Eller tex om du kört ett kroppsviktspass
  Nån gång när du varit på wörkout visade du tavlan med övningar
  Det inspirerade mej att kopiera själv, sånt är motiverande
  Lite tips så vad man kan göra själv
  O gärna sånt man kan köra hemma
  Skulle även gilla tips om vad man kan köpa för bra hemmaträning , typ ”du behöver 2 kettlebells, ett gummiband bla. Bla. ”

 • A

  Kanske strukturera bloggen där du en dag i veckan lägger ut till rena hälsoinlägg med innehåll som konkreta övningar och tips på bra kostupplägg. Då vet läsarna vad som gäller den specifika dagen och är man inte intresserad blir det enkelt att hoppa över att läsa. Tror dessutom att du själv mår bra av tydliga rutiner och struktur med tanke på att du lever ett ganska stressigt liv i övrigt. Jag kommer definitivt att läsa alla inlägg, både om hälsa och allt annat men skulle helst se att du skippar att blanda reklam och sammarbeten i samma inlägg som annat. Alltså, rena hälsoinlägg och rena reklaminlägg blir tydligt och enkelt för den som inte är intresserad att scrolla förbi.

 • Monica

  Ambitiöst inlägg, men alldeles för långt.

 • maria

  mitt-i-livet-kvinna som inte tränar alls så mycket. Men blir peppad av din tränarglädje, av det som är jordnära. Så vanliga tips man kan fixa hemma, på gården eller på en promenad i skogen. Men blir framförallt peppad av peppet (övningar kan bli överkurs för mig, bra för andra:) )

 • Catharina

  Jag tycker det varit bra om du skulle kunna tipsa om bra mat, och delge oss recept på det någon gång, frukost,lunch,mellanmål osv. Mat och träning i kombination är ju viktig för ett hälsosammare liv. Jag tror du måste hitta balans i det när du skriver så det inte blir för mycket av det ena eller andra.
  Lycka till!👍💕

 • Emma

  Gärna visa vad du själv tränar om du varit på gymet el ute träning. Gärna tips på bra mellanmål…och bra övningar att göra hemma med bara kroppen som redskap/vikt😊
  Lycka till med My wellness!!

 • ÅsaC

  Du får gärna ge tips till övningar som man kan variera med på gymmet alt hemma.
  Något som jag saknar är exempel på bra mat. Jag har svårt att variera maten hemma så att den både blir nyttig och god. Det blir ofta pasta eller något annat som är lättlagat men som tyvärr innehåller för mycket snabba kolhydrater.

 • A

  Hälsosamma(re) recept tack!

  Och enkla övningar som man mitt i stressiga vardagen kan göra.

  Kommer du att jobba via distansrådgivning också? För dem som bor långt borta 😊

  • My

   Jag kommer att ha en onlinetjänst för er som bor längre bort… Med skräddarsydda kost & träningsupplägg, anpassat utifrån din målsättning 😄

   • Maria

    Då är jag intresserad av vilken utbildning du har utifrån kost osv. Och intresserad av vilken typ av evidens du utgår ifrån. Jag är tveksam mycket tveksam måste jag säga till att följa råd från en person som inte presenterar evidensbaserad information.

    • Laila

     Men det måste det ju finnas en uppsjö av andra du kan följa råden av istället?

     • Maria

      Exakt Laila. Men nu ifrågasatter jag en influenser, eller hur? Och det har jag väl rätt att göra. Hennes foto på morötter , stora mängder ingefära , någon kål, citron och apelsin gör att jag liksom undrar. Vad är det här för diet? Vilken kostevidens har den för människans kropp vid träning? Allt jag ser är bilder, inget konkret alls. Vem som helst kan lägga ut bilder men en influencer som påstår sig ha kunskap måste kunna bevisa Det!!

     • My

      Det du såg på bilden gjorde jag juice på ☺️ Juice till mig och familjen för 2-3 dage 😍 ingen diet. Bara en sund livstil med en bra balans just nu ☺️ Om vi pratar diet tex så är det ju skräddarsytt inför individuell målsättning osv…

    • St

     Maria. My får gärna skriva om vad hon vill och jag personligen skulle kunna tänka mig träningsupplägg från henne, men.. hjälp med kosten skulle jag nog söka på annat håll än från någon som mestadels klargör hon inte kan ( eller så gärna ) lagar mat. Spisen i nya lägenheten dröjde ju länge innan den blev använd och hon reklamar ju för färdiga matlådor.
     Så kostråd ( skulle jag som vägt 108 kg som mest, nu 62) ta från nån annan. Tyvärr My, så är det

   • STE

    Åh det låter ju TOPPEN 👍

 • Lollo

  Tycker jag har sett dig fråga samma sak flera gånger tidigare och fått en massa svar? Verkar tydligen inte ha blivit något av de ändå men jag tycker att du ska skriva om träning/råd vissa dagar i veckan så de som vill läsa om det vet när måndag och onsdag t.ex och resten av dagarna om andra saker struktur som flera har sagt så man vad det inlägget handlar om och inte som nu 100 saker och reklam på det. Lite kortare inlägg också vilket många också har påpekat flera gånger de är oftast alldeles för långa och upprepar sig.

 • Kajsa

  Svar på din fråga om övningar utan bilder räcker:
  Ja absolut! Bara man förstår

 • Åsa

  Jag tycker det skulle vara jätteintressant om du vill skriva mer hälsoinspirerande och förklarande inlägg på bloggen, då det är något jag saknar. Du skriver ofta om att du är en hälsoinspiratör och brinner för träning men det slår inte igenom på bloggen.
  Det skulle vara intressant att läsa vad du tycker, tror på, vad du tränar och äter och varför. Alltså varför tränar du en viss övning, vad väntar du dig för effekt och lite alternativa tips på vad man kan träna för att uppnå vissa mål. (T ex starkare bål, rörligare anklar osv) Likaså med maten, vad behöver du äta för att t ex gå ner i vikt, behålla/bygga muskler osv. Vad märker du för effekt av sellerijuicen osv. Även om du får färdiga matlådor, varför just det innehållet?
  Hur lyckas du inspirera Ludvig och Jonas till ett hälsosamt liv. Tar gärna tips hur man får med mannen på att äta nyttigt t ex 🙂
  Alltså dina egna ord och erfarenheter och inte inkopierade texter från nätet eller hänvisningar till vad kolleger svarar och tycker, eller undvikande av svar för att allt är individuellt. Sakar generella tips sen kanske det inte funkar på alla, men så är det med allt.
  En hälsoinspiratör för mig är någon som lever som hon lär, har egen erfarenhet och tillräckligt med kunskap för att kunna svara på frågor och förklara lite mer ingående kring kost och träning även ur en vetenskaplig synvinkel med egna ord.
  Att du gjort en viktresa, opererat magmusklerna, och haft utmattningssyndrom är såklart en “bra” (förstå mig rätt) livserfarenhet men jag tänker att man även behöver utbildning för att ta betalande kunder?
  Om du har jobbat som hälsoinspiratör i 7 år, alltså från 2012, så får jag inte ihop tiden.
  Din blogg har historik från 2014 och då hade du fortfarande kvar blombutiken.
  2016 gick du en PT-utbildning och du jobbade en tid som det innan du hoppade på en mäklarutbildning och sedan blev du VD på en tidning. Under dessa år har du enligt dig själv även varit sjukskriven för djup utmattningssyndrom.
  Vad räknar du in i dina 7 år som hälsoinspiratör?
  Det skulle vara intressant att höra dig själv analysera innebörden av den “titeln”. Lite som en reklamtext för dig själv hur du skulle sälja in dig till kunder. Varför ska man anlita just dig?
  Att göra reklam för träningskläder, skönhetsprodukter osv räknar du kanske som inspiration och det är det väl i viss mån, men det är inte det jag kallar hälsoinspiratör.
  Vi kanske helt enkelt lägger olika innebörd i begreppet och att jag därför inte får ihop det med åren.

  • My

   Tack för din feedback 😁 jag förstår att det är svårt att hänga med i svängarna. Dels först jag medvetet varit luddig i vissa perioder, pga av min dåvarande hälsa.

   instruktörs utbildningen gjorde jag fler år innan den stora PT-utbildningen 😄

   Träningsresor har jag gjort parallellt med blomsterbutiken sedan år 2013. ( plus grossistverksamhet, krönikor, osv)

   Pt utbildningen, hade jag velat göra länge, men avvaktat med då tiden inte räckte till . Efter konkursen gjorde jag den.

   I takt med hur livet har svängt fram och tillbaka. Så har jag också försökt att skala av så mycket som möjligt…. Ta bort allt som stressar mig.

   Mäklarutbildningen var intressant. Men jag insåg snabbt att det yrket aldrig skulle främja min hälsa. Jag skulle kraschat om och om igen. Men det hade jag ju aldrig vetat om jag inte provat 😉

   Jag vågade prova, och skäms inte över att jag valde att avsluta. Det kändes helt rätt i magen.

   Jag vill nämligen jobba med människor, med hälsa… därför avslutade jag den efter bara 2 kurser och 1 termin.

   Vd tjänsten blev jag headhuntad till. Företaget blödde kraftigt och jag hoppade på projektet och gjorde ett kraftigt ett försök att vända det sjunkande skepp som jag boardade. (Företaget är tyvärr kursat ändå idag)

   Det jobbet innefattade även ett hälsomagasinet, där mitt huvudfokus låg. Samt friheten att kunna jobba med mina träningsresor parallellt.

   Plus att jag under denna tiden kunde betala bort mina sista skulder från konkursen, tack vare den lönen jag blev garanterad.

   Bloggen kom jag igång med först 2013, (motvilligt genom tv-produktion) också parallellt med Butiken, resorna och grossistverksamheten.

   Den röda tråden är nog entreprenörskapet och mitt ständiga driv😅

   Balansen däremot handlar idag om att jag idag måste bromsa mig själv när drivet och ”prestations-knarkaren” inom mig tar över.

   Att jag idag valt bort övriga projekt och vill jobba heltid inom hälsobranschen, med fysiska PR- kunder, bootcamp, resor, föreläsningar, krönikor och allt som branschens erbjuder..

   Därav studion, och kommande onlinetjänst.

   Detta har jag inte skapat ”lite snabbt” detta har jag jobbat för LÄNGE.

   För att kunna skapa den livstil där jag får vara kreativ, inspirerande och verkligen få jobba med det jag brinner för ☺️ UTAN att stressa ihjäl mig och krascha igen….

   Så det jag vill göra i nästa steg, kommer ni snart att få ta del av ☺️

   Gällande bloggen vill jag ha eran feedback för att kunna ta in hälso/träningsbiten mer renodlat utan att ta bort ”dagboks” biten ☺️

   Jätte tack för din feedback☺️🙏🏻

 • Karin

  Mitt tips till dig är att bli mer konkret. Skippa allt som varit, dra inte upp det så ofta även om jag respekterar det som en del av ditt förflutna. Ha ett återkommande tema i din blogg. T ex på måndagar skriver du och visar en övning, på tisdagar kosttips och recept. Det behöver inte vara alla dagar i veckan och du kan skriva många i förväg och tidsinställa. Kör med utmaningar för att få engagerade läsare. Kolla på Johanna Torgnys blogg som har lyckats bra med liknande upplägg.

  • Ullis

   Håller med fullståndigt. Saknar struktur i bloggen och jag tror att du måste bestämma dig att köra typ veckans träningstips, veckans nyttiga mellistips osv. Bloggen är fär rörig nu för att jag skulle följa den pga få träningsinspiration. Och sen en annan sak…skippa “kan jag kan du”. Vi lever alla olika liv och bara för att du kan så betyder inte att jag kan. Visa istället hur du gör/gjorde så får folk plocka det dem kan applicera på sina egna liv.

 • Victoria Estelle

  Hej fina! Jag kikar redan in här för pepp i vardagen – vilket jag får. SÅ det är väl det jag vill fortsätta att få och ta del av 🙂 Tycker du är toppen! <3 Stor kram!

 • cecilia

  Hej My! Är själv egenföretagare och vet hur svårt det är att skilja på privat/dagbok och jobb ibland 🙂 Jag skulle verkligen rekommendera dig att starta en SEPARAT TRÄNINGSBLOGG, eller hälsoblogg, eller vad du vill kalla det. Inte här på Allt för föräldrar, utan separat. Tidigare inlägg om att köra utan socker tillsammans ,som sen saknar uppföljning mm. tycker jag inte har varit bra. Jag tycker den här bloggen är super som den är och läser varje dag. Kör på en separat som är knuten till din studio. Där kan du då även har annat som t.ex sälja dina resor, bootcamp, ev. produkter mm. Så en företagssida med blogg. Annars blir det nog rörigt och ser inte seriöst ut. Önskar jag inte bodde utomlands, då hade jag försökt bli kund direkt!!

  • My

   Tack snälla för din feedback! Men jag kommer inte ha olika bloggar… Det blir för spretigt, och är tekniskt omöjligt tyvärr 😅 Denna blogg är ju mitt jobb, oavsett inlägg. Men mer strukturerad. ”Dagens vardags” inlägg tex och konkreta tränings/hälsoinlägg… . Kram kram 😄

   • cecilia

    Låter rimligt – jag har ingen blogg själv men kan tänka mig att det tar en stund att skriva blogginlägg också. Det blir säkert bra hursom jag läser dagligen som sagt. Lycka till!

 • Lollo

  Har du läst några påbyggnadskurser inom träning, näringslära eller liknande efter PT utbildningen det händer ju så mycket nytt inom den branschen hela tiden.

 • Vill börja

  Intervallträning (löpning)
  Prepp -få upp rumpan från soffan 👍🏻👍🏻😊

 • Liselott

  Jag skulle vilja veta mer om kosten, vad äter du på en dag ungefär, recept kanske, tips på mellanmål, kanske mål man kan ha tillsammans, tex. Sockerfri månad så kan man peppa varandra. Sellerijuicen tex. Berätta mer om den, hur ofta, vad är den bra för och hur har den hjälpt DIG.

 • Ann

  Tips på vardagsmotion som inte kräver träningsredskap, gym eller pengar. Vilken motion kan man göra av det som finns inne som ute. Vad kan vi göra för rörelser som inte har varken tiden eller ekonomi för att gå på gym.

 • GC

  Min önskan är att då du gör ett inlägg på bloggen att du inte väver ihop träning-kost med det privata. Första delen typ om dig , Jonas Ludvig, katterna, vardagliga händelser. Andra delen träning-kost. Så vill jag inte läsa om träning så hoppar jag över det stycket. Sen kanske ett stycke där du gör reklam för något. Ett stycke för varje smakriktning, typ.

 • Eva

  Hej My! Hur vore det om du filmade lite rörelser varje vecka, eller blir det för jobbigt? Sen att du skriver mer ingående, vad du t.ex har i dina smoothie ? Å inte skriva bara, ta vad ni har hemma. Alla har inte det tänket🦋 Tar du kunder online, e jag den första i kön. Kram o lycka till🦋

  • My

   Bra tips! Något jag funderat på. Mer rörligt material. När sommarlovet är slut, ocy vardagen kommer igång så har jag planerat att testfilma lite ☺️

   Ja, online coachning kommer inom kort ☺️ Kram kram

   • Annelie

    Om jag skulle anlita dig online måste du ta hjälp av ngn som granskar språket. Att få tips av ngn som har så mkt språkfel tar udden av det professionella och jag skulle störa med på det. Kanske fler med mig. Så mitt råd är att ta hjälp med det.

    • My

     Upplägget innefattar videos, siffror, uträkningar, recept och coachning. Telesamtal, uppföljning osv…

     Så den texten som krävs kan jag absolut hantera ☺️ Med hjälp av rättstavningsprogram…

    • Monica

     “och jag skulle störa med på det”. Hur är det med ditt eget språk, Annelie?

 • Lene

  Löpträning och cardio-tips!
  Nyttiga och snabba recept! Både på mellanmål och middagar. Gärna som passar barn- och familj också.

  • St

   Hur ska hon som inte lagar mat kunna dela med sig av recept som passar familjer! ?
   Inte illa menat mot My, men googla på nyttiga recept kan man ju göra själv 😂

 • Sofia

  Du förespråkar inte bantningshets och dåliga hitta-på- dieter men du förespråkar plastikoperation av mage och silikonbröst, hur kommer det sig? Varför ska det behövas och vara ok?

  • My

   Hej Sofia! Bantningshets och hitte-på-dieter kan vara skadligt för både. kropp och hälsa 😱

   Operationer. Jag har skrivit flera inlägg om just det. Men gör en liten återupprepning för dig ☺️

   Jag fick en diastas ( delning av min bukmuskulatur) alltså en farlig delning som kräver operation….. jag hade nästan 9cm. Jag car dåligt påsläst om detta, och visste egentligen inte vad det innebar förrän den dagen min dåvarande pt skickade mig till läkaren, och han förklarade för mig.

   Detta är mycket vanligare än vad man tror. Om man får en delning som alltså inte får tillbaka , på över 5-6 cm så krävs det en operation. Magmuskeleturen behövs för att skydda våra inre organ.

   Först 1 år efter den operations så kunde jag sakta men söker börja träna upp min bukmuskelatur igen… Nu idag har jag bra kontakt, men det är fortfarande mitt ”svagaste” område . Stark bål krävs för tunga lyft och för dom första bas-övningarna inom styrketräning.

   Så vad du menar med att jag förespråkar plastikoperationer vet jag inte 😄 Jag uppmärksammade ämnet genom att dela med mig av detta, då det är en jätte vanlig kvinnosjukdom som man kan få efter graviditet ☺️ Den går alltså inte att träna bort.

   Brösten. Jag hade ammat, och fyllde ut det som jag tyckte att jag tappat under amning. Det är 2019 och ingenting jag skäms över 😄 Det var inget funktionellt till skillnad mot buken. Detta var helt och hållet estetiskt och jag älskar mina boobisar 😍

   Man får göra precis vad man vill, jag hoppas bara att man gör det för sig själv och sin egen skull, och att man vänder sig till kunniga doktorer 😄

   • St

    Du skriver att du fyllde ut bysten efter amningen. Det är väl i och för sig inte fel, men visst har du skrivit nångång att du ev, tänkt minska på bysten? Eller har man läst helt fel?
    Jag läser gärna din blogg och det är blandningen som varit bra. Men ska det övergå till att mest handla om träning då väljer jag låta bli läsa.
    Sen skriver du om ”hittepå dieter” vad är det enligt din mening?
    Ska du skriva om kost så bör du väl ha nån utbildning inom det ( men det kanske du har?)
    Förmedla träningsråd och hjälpa folk med hur och vad de ska träna, just det är jag övertygad du klarar av med briljans.
    Spelar väl ingen roll antar jag om du mister en och annan läsare, det kommer väl till nya kanske.
    Men för min del så är det trevligt om du blandar lite i bloggen och att man kanske får se dig i annat än träningskläder även nångång framöver.
    Lycka till med hur du än väljer lägga upp det.

    • Pernilla

     St, får jag fråga dig vem du är? Håller på med en liten sinnesundersökning nämligen och hittade dig här av en slump.

     Du verkar vara normal då du talar om hur folk beter sig här på bloggen osv, men Intelligensen?

     Är inte den under de vanliga, den man säger är obegåvad ? Du pratar sån j,vla skit så man skäms !!!

     • Marie

      Pernilla om du gör en sinnesundersökning behöver du i så fall inte berätta det för alla, studera bara och fyll i dina uppgifter. Du behöver inte “trycka” ner St för det, eller bara håll dig till frågan som my ställde i sin blogg. 🙂 ,

     • St

      Vad är det i mitt inlägg som gör att du intelligensbefriat mig?
      Varför inte hålla sig till det My skriver. Faktum är att hon i nåt läge förnekat bröstomgörning och att i nåt annat inlägg skriva om ev förminskning. Det var det om det!
      Sen ang kosten så skulle inte jag anlita nån som uppenbart inte kan laga mat. Kolla t ex när AKO satte henne på ”diet” ändå vill hon inte vara med om några hetsdieter.
      När det gäller träning tror jag bestämt att hon duger till. Jag anser för övrigt att hon ska försöka hålla sin blogg som innan med en blandning av ditt och datt. Jag tror hon tjänar på det.
      För övrigt kan jag tycka att din kommentar på min kommentar är ganska ovidkommande.
      Vill du ha bevis på min intelligens kan du skriva My och få min e Mail adress så skriver du din adress dit så ska jag skicka dig mina betyg från skolor/utbildningar/jobb så tror jag nog du ska få svart på vitt att min intelligens är det inget fel på.
      Jag är bara ingen vare sig ja-sägare eller rövslickare som sväljer allt med hull och hår.
      Nog från mig i detta inlägg och lycka till med din undersökning du.

    • My

     Jag operade brösten efter ammning. Slapp göra lyft, men la i inlägg, det stämmer ☺️

     Nu däremot så kommer jag att minska bysten…

     Jag är utbildad kostrådgivare. Det är någonting jag även byggt på, med vidareutbildning…

     Vad jag menar med ”hitte på dieter” är tillfällig svält. Pulver dieter, tex, Man tok bantar, går ner i vint, och går upp allt och lite till igen.
     Bara för att jag inte lagar så mycket mat själv, så betyder inte det att jag inte gör kostplaner ☺️🤣

     Min tid räcker inte till. Jag prioriterar annat😅☺️ Men kosten är A&O, för att nå sina resultat oavsett om man vill viktreducera eller bygga muskler.. Så jag är licensierad kostrådgivare också! Det är sjukt kul!

     Jag har den förmånen att kunna beställa färdiga matlådor, men det behöver inte mina klienter göra såklart 😅 bra jobbat med din viktreducering! 🙏🏻💪🏻🙌🏻😊

     • St

      JA, se där alla Pernillor och övriga som inte gör annat än nedvärderar folk.
      My kan svara för sig själv och det gör hon med den äran.
      Tumme upp till dig My.

    • Monica

     Kul att du – som vanligt – tar fasta på det positiva, St!

 • Hannah

  Jag hämtar mkt inspiration från din blogg o ser ofta framemot att läsa den. Jag behöver den för att försöka komma igång o bli piggare o få ta del av tips. Det jag gillar är just att du tar bilder o visar både kläder smink etc. så för Min del önskar jag att du tex berättar vad du har för foundation, mascara etc. även om du gör Ng behandling i ansiktet färg Av Frans etc så vi får tips på bra produkter o bra salonger. Så bra att kunna bredda sitt eget. Och så tänker jag att jag kan bli förvånad att vissa ifrågasätter att en annan människa har gjort brösten. Har man råd o vill det för sig egen del så är det väl toppen att man törs satsa på det. Så heja dig my som berättar om detta o är ärlig att du gillart.. så viktig att var en står för sitt o sina val. Även där är det bra med tips o erfarenheter fr bra läkare..

  .. Toppen oxå med små enkla tips hur du kan träna hemma med enklare utrustning i en tuff vardag med hundra måsten 🙂 Och så klart juicer smoothies lättare enklare rätter.

  Sen är du en inspirerande person så när du delar med dig av vardagens upp o h ner känner nog de flesta här igen sig o kan hämta lite kraft av de oxå

  Så en toppen blogg. Skulle dock önska du verkligen försökte skriva typ varje dag som en veckodagsblogg men d kanske blir för mkt !!

  Kram kram till er alla !!

 • RB

  Den bilden du lägger ut när du står med bristningar och trycker ihop magen, det är så det ser ut för många efter att varit gravid, det är ingen diastas. Tyvärr My, den går jag inte på, sen att du väljer att få en betald bukplastik, det hade jag oxå gjort.

  • Klara

   😂😂😂 hur f.n ser du det😂😂😂. Går inte på? 😂😂😂

  • My

   Jag fick möjligheten till en. Ryskt bukplastik via landstinget, men tackade nej.

   Jag tig ett medial finance lån, och bekostade operationen själv då ju hittade en läkare som jag fick förtroende för. Diastasen är diagnosernas, och du får gärna kika i min journal 😂 jag var på 6 konsultationer innan jag bestämde mig för läkaren. Det tog över ett år ett samla mod. Det var skit läskigt, men sååå värt det! Ryggsmärtorna som jag hade fått till följde av att jag komponerade pga av diastasen försvann på 6-7 månader🙏🏻

   • Monica

    Vad är detta för svammel? Har du använt Google Translate?

    Kan du förklara “Jag tig ett medial finance lån”, Diastasen är diagnosernas” och “till följde av att jag komponerade”?

 • Lars Karlsson

  Ja My det var en del åsikter här.
  Hoppas du blir hjälpt av dom.
  Klart en del är ju väldigt konstiga.
  Jag som kille funderar ibland på vad en del har för mening med vad dom skriver.
  Ett bättre ego. Där fick hon.
  Jsg gör som vanligt följer vad du gör och gillar det.
  Men jag vill inte ha dig som PT.
  Du skulle ta knäcken på mig.
  Kram L

  • Anni

   Men Lars du behöver inte läsa och kommentera vad andra skriver det kan man hoppa över så du vet.

   • Lars Karlsson

    Klart jag vet det Anni.
    Men jag får också göra det.
    Är många gånger som jag inte akriver något.
    Har följt My i ett par år och läser varje nytt inlägg och alla komentarer.
    Det är ju lite konstigt vad en del skriver.
    Nog om det.
    Ha en bra dag Anni.

 • Anni

  Undrar vad du menar med att vi läsare ska vara villiga att ställa frågor och kommentera varför ska vi det? Det har varit väldigt tomt den senaste tiden men ska vi lova att kommentera mer är det det du vill? förstår inte helt 😮.

 • Ghita

  Hej My!

  Har inte läst din blogg på ett tag nu, men det här fångade mitt intresse lite extra.
  Jag hör till dom där som skulle vilja komma igång med lite vardagsmotion och lite nyttigare livsstil. Dels för att må bättre, men också för att gå ner några kilo.
  Jag skulle vilja läsa om hur man kommer igång, från start.
  Har själv försökt med att börja springa vid två olika omgångar, med jätteont i knäna som följd. Tre-fyra löprundor och sen har jag haft så ont i knäna att jag knappt har kunnat gå promenader på flera veckor.
  Troligtvis har jag gått ut för hårt.
  Hur börjar man från ingenstans med löpning, hemmaövningar, tips på nyttiga smoothie och luncher framför allt.
  Jag är ingen gym- eller styrketränare, bara en medelålders kvinna som lever ett aktivt och periodvis stressigt liv och behöver lite tips och inspiration för att hinna med mig själv och min kropp.
  Som många andra skriver så skulle det vara bra att schemalägga sådana inlägg. Då vet vi läsare att ex varje måndag, eller vilken/vilka dagar det nu blir, kommer det ett nytt inlägg. Gärna kategorisera dom också så blir det lättare att gå tillbaka och hitta dom.
  Det var mina tips och önskemål 🤗.
  Lycka till 💪🏻💞!
  Kram Ghita

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *