Tacksam med änglavakt!

446EFDBD-FE1D-4D31-8CC4-1DEB01A3FACC

Hej finingar!

Jag har varit lite offline här inne, och hade även tidsinställt inlägg innan.

Anledningen var att jag i helgen var med om en trafikolycka….. som kunde slutat, riktigt, riktigt illa!

Jag hade änglavakt, och kan med ord inte beskriva hur rädd jag blev, och tacksam jag känner mig idag❤️ 

Jag har ju haft en del att göra sista veckorna. Förberedelse i studion, i kombination med sommarlov med Lilleman…. träning och ett ”särboliv” som ska fungera. Allt har ändå känts så himla bra. Att ha Lilleman här upp och slippa pendla är enormt skönt 🙏🏻

Men påvägen från gymmet, så satt jag TACK & LOV själv i bilen. (Lilleman var med Jonas när jag tränade.)

Jag kommer ut på motorvägen, kör en stund. Solen skiner, musik på radio ….. Allt känns sådär oförskämt bra! Från en sekund till en annan. 

Då en av bilarna framför helt utan anledning tvärbromsar. (Ingen av/påfart, inget djur, eller något hinder på vägen som vi andra kunde se)

Jag står på bromsen, men hade inte en chans att få stopp på bilen, HELT omöjligt! Jag Hinner dessutom inse det, och tusen tankar skingrar förbi.

Sen sa det pang!!! Motorväg, över 100km/h. Jag bromsade så mycket jag kunde. Men det blev en rejäl smäll, minst sagt.

Jag klarade mig oskadd, bara ont/öm i kroppen av smällen. Fläskläpp av airbag.

Dom i bilarna framför mig klarade sig också oskadda🙏🏻 Idioten i bilen längst fram som utan anledning tvärnitade, han drog. Han körde bara vidare 🤬🤯🤬 -Jäääävla idiot! 

Oavsett vad hans anledning var, så hade den varit väldigt intressant att höra! Men den kommer vi andra aldrig att få ta del av!!!!

Det är sååå j*vla fegt att göra som hen* gjorde, det spär ju på misstankarna om att han hade något att ”dölja”! Det finns ju en anledning till att man inte får stanna på just motorväg….. 

Man ska hålla avstånd till bilarna framför för att kunna stanna/parera situationer som dessa. Men när hen*  tvärnitar, utan förvarning så räckte alltså avståndet till…. Vi hade inte en chans!

-Hejjdå pärlan! 👋🏻

8C6F265A-ED09-4AFD-8133-F7C2C116EC8F

Ja, bilen är inte lika oskadd som jag. Pärlan trycktes till, ordentligt. Allt slutade fungera av smällen…. Så nu får jag vänta och se vad dom säger på verkstaden.

Jag tror att min chock kom dagen efter. Jag är sååå praktisk i situationen. Ser över mig själv, hjälper dom runt omkring. ”Stänger av” allting och blir effektiv som tusan!

Larmar, anmäler, rapporterar, organiserar och fokar på att göra det praktiska.

Men i sanningens namn så blev jag skiträdd! Jag hade f*n kunnat dött på den där motorvägen om jag inte vart så allert som jag ändå va……

-Riktigt obehaglig känsla!

Så just nu, är jag bara extremt tacksam, och glad att jag sitter här, med min Lilleman❤️🙏🏻

7118CA4A-696B-4C83-89D9-219E3F4BF3F3

Jag känner mig SÅ trött. Sov nästan hela dagen igår. Så därför ska jag vara helt ledig några dagar, och vill upp mig🙏🏻

Sen tar jag tag i studion igen ☺️

Fan, mina blogg-vänner. Livet ät skört, allt kan förändras från en stund till en annan! Så stanna upp en stund, reflektera och var rädda om varandra!❤️

/My Martens

Posted in: Allmänt
Kommentarer (55)
 • Agneta

  Oj, vad otäckt! Skönt att du klarade dig så bra, men som sagt chocken kommer efteråt😯. Önskar dig några lugna dagar av återhämtning 😘. Kram

 • GC

  Kära nån, tur du inte skadade dig. Bilen blev ju rejält intryckt. Men personerna i bilen du körde på måste väl ha fått whiplash-skador? Tur du var ensam i din bil.

  • My

   Nej, det gick bra även för dom 🙏🏻❤️

  • p

   Wiplash kan komma många år senare.
   Det är därför det är viktigt att man åker till sjukhuset efter en bilolycka så man får det dokumenterat om man senare behöver kontakta sitt försäkringsbolag ang personskada.

 • Jeanette

  Var med om en ordentlig krock när jag dessutom gick på körskolan, många år sen nu. Hade stannat vid övergångsställe för att släppa över en mamma med barnvagn då jag ser i backspegeln hur det kommer en Volvo i hög fart. Det slutade med att körskolebilen vart intryckt helt bak, bilskoleläraren låg på sjukhus i veckor, jag har whiplash o han som körde på oss drog , visade sig att han var knarkpåverkad. Hade inte mamman hunnit över så hade hon blivit påkörd med. Livet är skört o man får en tankeställare. Stor kram till dig❤

 • Pernilla

  Jösses😱 en olycka händer så lätt!
  Vad bra att det gick så ”bra” som det ändå gjorde❤️ Var rädd om dej hörru… det finns bara en av dej!
  Kramar🤗

 • Lena

  Skönt att höra att det trots allt slutade bra. Men jag hoppas du åkte till lasarettet så du får bli kollad och att det finns i dina journaler. Problemen kan komma senare och då är det bra att ha det noterat. Även om du ska få ersättning från försäkringsbolaget.

 • Katja

  Usch, hemskt. Tur att det ändå gick bra för dig och de andra! 🌸

 • Åsa

  Olyckor händer och det var tur att du klarade dig så pass bra att Jonas tyckte det var lämpligt att lägga ut en hint på IG, vilket ledde till en intervju och att du sedan kunde roa dig resten av dagen hos vänner.
  Men…nu är det väl dags att du skärper dig i trafiken! Vet ingen som så ofta är inblandade i trafikolyckor som du. Jag upplever dig som naiv och risktagande i din bilkörning då du kör fort, filmar med mobil och tar ”effektiva” arbetssamtal via mobilen under långresor, istället för att ha full fokus på trafiken.
  Om du lider av utmattning så vet du också att hjärnan reagerar långsammare och har svårare att koncentrera sig och du kanske borde fundera på att ta ditt ansvar och låta bilen stå och undvika trafiken ett tag framöver? Du är ju inte bara en fara för dig själv och eventuella medpassagerare utan utsätter även alla medtrafikanter för fara.
  Du höll enligt uppgift en fart på över 110/km i timmen utan att ha tillräckligt avstånd till framförvarande bil. Bilen framför dig med ett äldre par hann uppenbarligen stanna, men du brakade rätt in i dem och med det ger dem en stor risk för wiplashskada.
  Du kallar chauffören som smet för idiot men du beter dig själv också som en stor idiot? Sluta skylla på andra och se istället ditt eget ansvar.
  Ledsen att det blev en ”uppläxande” ton i mitt inlägg men du verkar behöva en tankeställare samt att jag blir genuint upprörd på ansvarslösa förare som du. Jag vill inte möta dig i trafiken.
  (Och jag fattar att du varken filmade eller pratade i mobil när det hände denna gång).

  • Hanna

   Därför att ditt mission i livet är att läxa upp andra.

  • My

   Gode tid! Svarade på frågor gjorde jag efter olyckan! 2 dagar INNAN Jonas inlägg. Jag höll ett avstånd på ca 70-80 m, när jag började bromsa. Motorvägen, har en hastighet på 110h/h jag låg strax under. Ändå räckte det inte🤷🏼‍♀️

   Så mi varmaste rekommendation är att hålla ännu större avstånd….

   Du sitter där och dömmer, utan att veta. Jag klarade mig oskadd, det gjorde dom andra också. Den första bilen som smet, var en riktig IDIOT. Man smiter inte, oavsett anledning… det uppstod ett kaos bakom *hen pga av hans tvärnit.

   Men att du kallar mig för idiot, finns det ärligt talat ingen anledning till…. Jag höll hastigheten, avståndet och stannades kvar och hjälpte till på platsen….

   Jag själv har en whiplash sedan jag blev påkörd av en bil som på 50 väg höll strax över 100. Jag låg på sjukhus länge… gick med krage i ett halvår.

   Jag VET riskerna. Jag ansvarar för min körning. Men man vet aldrig vem man möter. Dessutom är den mänskliga faktorn vanligare än vad man tror, folk gör fel, begår misstag och klantar sig.
   Därför sker det olyckor dagligen.

   Någon orsakar, någon blir påkörd. Saker händer.
   Men i denna situation så finns det ingen anledning att kalla mig idiot….

   • Camilla

    Det är så lätt att döma andra… sitta där själv är hemskt.
    Jag har varit med om en liknade incident på motorvägen, så väldigt nära en seriekrock. Jag höll avstånd, jag körde 110 km/h där det var 110. Problemet den gången var att på mindre en en sekund så fattade inte jag eller någon annan att de hade tvärnitat framför. Visst jag såg bromsljus, men det såg ut som en kö där alla kör lite långsammare. Hjärnan kopplade inte motorväg – tvärstopp, tyvärr. Bilarna runt mig stannade med cm från varandra.
    Jag var snabb med varningsblinkers men det var väldigt få framför som hade slagit på dem, ingen hade hunnit. Olyckan framför hade just hänt och det var stopp i båda filer.
    I teorin kan man tycka och tänka väldigt mycket. Men i verkligheten så sker allt så fort.

   • Asa

    Normalt sett lär man i körskolan att man ska halla samma avstand som hastighet; dvs vid 110 km/h ska man ligga ca 110 meter bakom (eller tre-sekunders-regeln).

    • p

     Det är det allra minsta. Dessutom är det svårt att veta hur långt 110 meter är, när man kör.

    • My

     Precis…. det var just det jag gjorde.. (och han framför) men det räckte ändå inte… vi båda låg snäppet under hastighetsbegränsningen, men 3:e bilen satte tvärstopp och då räckte inte det…

   • Mamma

    Huvudsaken är att ni alla mår bra! ❤️

 • Annika

  ❤️❤️❤️

 • Lotta Lennartsson

  Tur att det gick så bra vila nu och ta det lugnt så allt lägger sig chocken kommer efter kramisar 😍😍🤗

 • Emma

  Uppenbarligen hade du alldeles för kort avstånd till bilen framför eftersom du körde rakt in i den. Man behöver betydligt mer avstånd än man tror för att hinna bromsa i de hastigheterna. Dessutom är det 70-80 km/h som gäller på E4 från Häggvik till kungens kurva så att köra i 100 är för snabbt om du befinner dig på den sträckan. Det är ju tills tor del just för att det är så många bilar som hastigheten är begränsad.

  Skönt att du klarade dig relativt oskadd denna gången. Idioter kommer alltid finnas i trafiken och det kan man inte påverka däremot kan man påverka vad man själv gör och hur man kör. Tänk på det.

  • My

   Jag höll avstånd, ca70-80 m när jag började bromsa… och det räckte ändå inte…

   Ja, på motorvägen där jag körde är det dock 110km/h som gäller…

   • ld

    70-80 meters avstånd till framförvarande fordon är alldeles för kort, kör man även i låga hastigheter och kör in i varandra så får det enorma skadeverkningar.

    Håller man den hastighet du nämnde så måste man hålla betydligt längre avstånd till framför varande fordon eftersom man har en skyldighet att kunna stanna oavsett vad som kommer upp på vägen, antingen att en bil tvärnitar, ett litet barn springer upp på vägen, vad som helst kan hända.

    Till alla vill jag också tipsa om att om den som orsakat en olycka smiter från platsen och man endast har halvförsäkring som skadad, så får man inte ut ett öre av varken ens eget försäkringsbolag eller motpartens. Alltså ett tips, ha alltid helförsäkring.Om polisen skriver av ärendet vilket är det vanligaste, så applåderar försäkringsbolagen för då anser de att ingen skyldig finns till olyckan. Obs också, varning för Länsförsäkringar, totalt värdelösa när det händer något men oerhört insmickrande när de ska sälja sina bilförsäkringar.

    • L

     Där håller jag absolut inte med dig. Vi har också LF men det har inte varit några problem överhuvudtaget att få hjälp. Få stilleståndspengar också. Så det är nog som överallt. Det beror på VEM som man möter.

   • Jossan

    Läsförståelse My !
    Läs inlägg minst två gånger innan du går till Attack!
    Emma har helt rätt angående hastighetsbegränsningar hem till Jonas, men vad vet Vi ? Han kanske har flyttat !

    • My

     Men ni vet ju inte vart jag var?! 🤣

     • Jossan

      Läste ditt inlägg “Hemma hos Anna Book”.Ett inlägg från morgon till kväll! Du kanske tog en lång, lång omväg hem till Jonas ! Det framgick inte i inlägget ! Btw ! Hoppas du inte har fått några fysiska/psykiska skador efter krocken ! Var rädd om dig !

 • Helene

  Otäckt i hög fart men hade du 100 m avstånd till framförvarande bil?
  Vart körde du? Det finns ju tullar och kameror så polisen kan se vilken bil som bromsade.

 • Mia

  Vid påkörning bakifrån från dig som bilförare My, kan du dessutom få böter för att du inte håller avstånd till den bilen framför dig.

 • st

  Jag har ju vetat det här ett tag och jag tycker det är skönt att du klarade dig. Materiella saker kan man laga eller få nytt. Hoppas du kollar upp dig och att det äldre paret du körde på klarar sig utan skador de också.
  Tänk på ( här kommer naturligtvis en liten pekpinne) att om du kör i cirka 100-110 km/h så behöver du en sträcka på sådär 65 m för att få stopp på din bil. Så håll avstånd.
  DET gäller inte dig, utan ALLA. det är rent skrämmande att se hur NÄRA varann alla ligger på vägarna. Visst, det är snabba vägar och snabba bilar.
  Men som sagt, tur det gick bra <3
  Tänk också på att inte låta gossen sitta fram om han inte har längden inne, speciellt om det är airbag i bilen och att de ska sitta på bältesstoöar ganska högt upp i ålder. Jag säger INTE att du fuskar med det, men tyvärr finns det mångs som gör det.

  • Linn

   St, vem är du? Lite smådum? Eller rent av knäpp?

   • L

    Varför skulle hon vara knäpp? Vad skrev personen för att du ska kalla henne sånt? Att hon har fel på sträckan är väl inget att kalla knäpp. Fel kan vem som helt ta. Att varna för krockkudde är heller inte dumt. Barn har dött av att få krockkudde utlöst. Så varför kasta sten? Hon har ju rätt i det mesta, att barn ska sitta i barnstol så länge det går är rätt. Tycker det är ganska omoget att skriva såna kommentarer men du kanske inte är så gammal. I såna fall återtar jag min mening med stenen.

 • STE

  Ja, tyvärr är det nog så som dom ovan säger. Det är ditt ansvar att hålla avstånd.

 • Sara

  ❤❤❤🙏😘

 • Anette

  Åker ganska ofta till Södertälje och jag är bra på att hålla avstånd, tyvärr är det ju så i Stockholms trafiken (essingeleden) att det alltid är någon dåre som kör om och kastar sig in framför när man håller avstånd.

 • tant H

  Det fanns nog en liten ängel som satt på din axel! Var rädd om Dig/ Er/ Kram

 • Laila M

  Det viktigaste är ju att hålla avstånd så att man inte kör in i andra…… Gör man det så åker man ju dit. UTAN PARDON…….

 • Charlotte

  Usch, är så lätt att sitta och bara tänka på vad man ska laga till middag innan de smäller!! Det går så fort.

  Skönt my att det gick bra! Tror du att du kommer tänka på detta Och kanske ändra körsätt? Menar inte att du ev haft ”fel” körsätt vad det nu men kanske att tänka på avståndet? Det gjorde /gör jag sen de blev krock med mig inblandad.

  Blev påkörd bakifrån , knappt nån hastighet men jäklar vad det tog. Flög fram i 180 kändes de som fast det var 50km/ h

  Nu tänker jag faktiskt på avståndet trots att de inte var jag som körde på men blev drabbad.

  Tuta och kör och tänk på alla! 🌸

 • Lars Karlsson

  Ärligt talat ni som tjatar om att hålla avstånd och att My var för nära framförvarande bil.
  Hur är det när ni kör?
  Särskilt i närheten av städerna så slarvas det. Är jag lite närmare så kommer jag fortare fram tänker många.
  Det är otäckt hur det går till på vägarna.
  Bra att ingen blev skadad.
  Bilarna går att laga eller ärsätta.
  Bra att du vilar dig lite My.
  Kram L

  • L

   Håller med dig. Det verkar som att alla som skriver om avstånd och gud vet vad verkar vara omnipotenta. Som om dom aldrig gjort ett fel i hela sitt liv. Bara det är bevis för hur korkat det är. Tror ingen sitter och räknar konstant 1001, 1002, 1003 för att se att man håller exakt rätt avstånd. Vissa måste bara spela perfekta. Sen är det väl mest idiotförarna man ska anklaga, dom som gör galna omkörningar, som kör 50-70 utanför skolor och dagis där det är 30, och dom som kör för fort. Sen dom allra största idioterna av dom alla som sitter med sina jävla mobiler och kör. Ni är farligast av alla. Ser in i bilar där unga tjejer sitter med mobilen i handen, har sitt barn i framsätet under 2 år och miklar med telefon. Ni borde fan bli av med era barn och körkortet. Ser hur ni vinglar fram och tillbaka. Om ni krockar, jag bara ber att barnen klarar sig.

 • anomym

  Har inte läst de andra kommentarerna, så jag upprepar nu många, men du åk in och röntga nacken, NU även om du inte känner något och att du har sonen och Jonas med dig i chocken, men kolla nacken. Det kan komma efter och kollas den inte på en gång så får du stå för en massa pengar och skador i framtiden. Whiplash kan ske på en cykel, tänk i en bil. <3

 • Anonym

  Många trafikpoliser här inne 😂 De kör själva perfekt och för det andra var de ju inte ens med!

 • Anonym

  Men vem gör så där. Inte klokt. Hann ingen ta bilens nummer. Fy vad otäckt. Ja fattar det inte. Kanske föraren var påverkad.

 • Eva

  Ojoj, så många duktiga och säkra bilförare här var på denna bloggen då!! Såklart har alla stenkoll på att där är precis perfekt avstånd mellan bilarna och skulle aldrig ens våga lyssna på svensktoppen på radion…🎶.
  Tror väl för fanken inte NÅGON utsätter sig själv för en krock på en motorväg MEDVETET !!!
  Drive safe😍

 • Tommy

  Så mycket My har kört genom åren så kan hon sin sak helt klart. Många mil både i Sverige o utomlands.

 • Anonym

  Du kör på och skyller på andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *