I samarbete med Albert , Den digitala matteläraren.

DE7CFC24-3433-476D-80DF-68C465C3CDD9

Min lilla “krigare”. Lilleman kom i veckan hem från skolan,  med rivsår efter bus och lek på skolgården…. 🙈Förra veckan kraschade hans padda, så den måste också lagas😅

Men det gjorde ju ingenting sa Lilleman, för han kan ju fortfarande se Albert, -hehe!😉 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej igen! Nu riktar jag mig till alla föräldrar! ❤️

Nu har jag något roligt att dela med mig av😃

Vi har fått en digitaliserad läxhjälp här hemma och den är SÅ uppskattad! 🙏🏻

Min “Lilleman” är ju inte så liten längre. han är ju 8år och går i första klass. Saken är den att emellanåt känner jag att jag inte riktigt räcker till . Det är nämligen mycket spring i benen på Lilleman , och han är inte stormförtjust i matte eller läxor.

-Därför uppskattar jag detta enormt mycket🙏🏻

Då Ludvig har mycket spring i benen så behöver jag någonting som gör att han håller kvar intresset och uppmärksamheten för uppgiften. Det gör ALBERT! Albert hjälper Lilleman att lära sig mattematik på ett roligt och effektivt sätt!

-Magiskt bra!🌟

Det är pedagogiska övningar, blandad med positiv feedback just för att skapa bättre lärarupplevelser.  Albert fungerar på både surfplattor,  dator och i mobilen beroende på hur gammal användaren är. Albert finns för barn från 3 år upp till 17 år på gymnasiet. Mer om det längre ner…

När vi åker bil mellan Stockholm-Öland så kan han enkelt köra några tal genom paddan. perfekt tidsfördriv och en rolig aktivitet som han lär sig jätte mycket av😊

Innehållet i Albert baseras på åratals forskning utvecklat av erfarna lärare och pedagoger. Det säkerställer att våra barn lär sig i enlighet med skolplanen. Innehållet är även utformat för att ge yngre barn bättre förutsättningar inför mer komplicerade matteuppgifter längre fram….. 

jag förespråkar ju en balans mellan skärmtid och aktiv lek och bus. Men då Ludvig och många andra älskar att spela så är det fiffiga med Albert att det är en  spelinspirerad kunskapsresa.

Där Albert kommer med positiv feedback, som gör att Lilleman ger glädjetjut och blir jätte glad emellanåt. Vilket då leder till att han fortsätter koncentrera sig och behålla fokus!

-Skärmtid när den är som bäst!🙌🏻🌟

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smoothie con tända ljus är standard vid läxläsningen…😌

D99F34F0-3AAF-4051-AB28-CD1319DAB4D6

Övningarna har olika namn med havsteman, vilket Lilleman gillar. favoriten just nu är Blå Lagunen….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu kör ju Lilleman program utifrån sin årskurs. Men Albert finns även för större barn/ungdomar. Jag var ju styvmamma under många år åt Ludvigs äldre syskon. Så jag har “övat” en del på det.
 
Något som kan vara kämpigt hemma är när man ska börja plugga inför tex Nationella prov. Norvositeten ökar och nerverna ligger på utsidan ibland😬
-Då är Albert perfekt!
Det är ett jättebra hjälpmedel inför just Nationella prov, för att kunna få högra provresultat….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Albert är anpassat för barn från förskola (3 års ålder) hela vägen upp till gymnasiet (17 åringar).  Så för barnen i Lillemans ålder så använder man läsplattor och dator, för det är ju dom medel som kidzen i den åldern har. Men för de äldre ungdomarna så är det anpassat för mobilen, där man enkelt laddar ner Albert- appen.

 – För vilken tonåring lämnar sin mobil utom räckhåll? 🤷🏼‍♀️

9C45832A-0750-4803-AB79-789C0FA1B8B5

Ibland när Lilleman vill vara ifred och plugga så kryper han upp i sin våningsäng… Han tycker om att vara där uppe. Bygga koja, titta på film och nu även plugga med Albert.

H28A7510

Nu har ni alla föräldrar och barn möjlighet att få prova på Albert gratis under 1 månad…

Allt du behöver göra är att skapa ett konto via den särskilda sidan för mina följare, och det gör du HÄR 👈🏻😄

-Ja mina kära bloggvänner… ett tips från en mamma till en annan förälder!❤️🤗

/My Martens

Posted in: Samarbete
Kommentarer (13)
 • Mimmi

  Trevligt med reklam, reklam reklam. Trist!

 • Kina

  Mycket du tycker att vi ska köpa nu nya saker i nästan varje inlägg.

 • Karin Svensson

  Gamnacke o glasögon är vad som väntar dessa plattanvändare.

  • My

   Just därför är det vårat ansvar som föräldrar att se till att barnen är aktiva, rör på sig och har LAGOM med skärmtid…😉 Precis som på 90 talet när alla plötsligt började jobba heltid med stationära datorer. Majoriteten fick ”mus arm” och ”tennis armbåge”… egentligen pga av okunskape”. Idag rör vi på oss mer… han andra ”musar” tangentbord osv… då har man minimerat det… men egentligen pga av medvetenheten. Just medvetenheten MÅSTE vi lära våra barn…. vi kan inte ta boet dom från skärmarna. Dom behöver den kunskapen också…. 🙂 Med vänlig hälsning, My

 • fia

  Graaf kör samna rekkam

 • Lill

  Blir inte trovärdigt när det dyker upp på var o varannan blogg👎🏻 Vill verkligen era barn bli så exponerade i samband med reklam?

 • Alva

  Hjälper hellre själv mitt barn med läxor ä att ännu ett digitalt hjälpmedel ska in .

 • Eva

  Ja, hon gör det, men jag tycker My pratar mer om hur det funkar, än MG❤️

 • Linda

  Sorgligt att du inte kan / vill hjälpa honom med läxorna själv!
  Han ser en mamma som hela tiden är aktiv med sin telefon men som inte gör läxor eller lagar mat till honom. Vilken skev bild du ger honom ! Du borde ju ha all tid i världen för honom när han bara kommer o hälsar på ett par dagar då o då! En skön känsla att veta att man lärt sina barn något istället för digitala läxlärare.

  • My

   Znark! Vem har sagt att jag inte gör det? Du! Detta är ju utöver dom vanliga läxorna… som vu gör tillsamman 🙂 ett enligt komplement som fungerar bra för oss 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *