För eller emot Fortnite?

HInnehåller reklamlänk till Power Woman

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min två ❤️❤️

En helg med kvalitetstid, bus och lek står på schemat 🙏🏻

Lilleman landade igårkväll. -Så mysigt!

Imorse spelade vi Fortnite. Jag har varit emot det vääääldigt länge!

Försökt att hålla Ludvig borta, men för ett halvår sedan gav jag med mig…. Nästan alla hans kompisar spelar, och det blir ju en typ av umgänge mellan dom även online….. Så jag gav med mig. 

Men försöker ändå att begränsa tiden. Jag försöker även att ha kontroll och se till att dom han spelar med är ”snäll”. Vilket är lättare sagt än gjort 😅

Så imorse spelade jag MED Ludvig, för att lära mig och förstå……. och sätta mig in i det.

-Galet svårt!!!!!

-Hur är din inställning till fortnite? För eller emot? Har du satt stopp för det? Dela gärna med dig 🙏🏻

91BA7288-18DC-408F-8F6D-147C2050BEF0

Jag är såååå dålig på fortnite! 😅🙈 Jag blir ”nockad” av ungar som är typ 6 år gamla?! (Vilket Ludvig tycker är jääääätte kul) kolla min min, jag är såååå koncentrerad 🤣

542E27C9-0CA5-421D-AE56-7B131C83CAEE

Vilodag från gymmet idag…. Lite ”tråkigt”, men välbehövligt 😅

Tog ändå en låååång pw nere vid vattnet, innan Lilleman och Jonas vaknade🙏🏻  

1 dryg timme, och ca 7 km. Så inget supertempo, utan ett ”skönt” tempo med fokus på att kopla bort allt och bara njuta av naturen, lugnet, och naturen💚

H28A6883

Måste erkänna att jag verkligen älskar min ”skidjacka” som jag just nu använder när jag är ute på mina promenader 😅 Finns även i rosa och med matchande byxor för den som vill….

-spana in hela sortimentet HÄR 👈🏻

/My Martens 

Posted in: Allmänt
Kommentarer (23)
 • Malin

  Min son spelar oxå fortnite och det är ju sim du säger alla kompisar spelar och det är ett sätt att umgås. Tycker det är okej så länge som det varvas med utelek och annan fysisk träning 😊. Min son har adhd och för honom är det ett sätt att koppla av efter skolan innan han ska på träning. Så det behöver faktist inte bara vara negativt. Sen lär dom sig engelska när dom spelar dom från andra länder👍 Ha en trevlig helg🥰

  • My

   Tack för att du delar med dig =) ja… sålänge man inte träffar “elak” komisar online som börjar mobbas…. och sålänge man varierar det med aktiv lek =) Detsamma till dig!

 • Eva

  Nej, små barn ska inte spela spel som har en åldersgräns på 12 år. Det finns ju en anledning att den är satt till just 12 år.Det finns så många andra sätt att koppla av på.Läs för ditt barn, spela spel, ut i naturen.Det finns också många trevliga och lärorika datorspel där man lär sig vettiga saker.Det är DU som är vuxen och vet vad som är bäst för ditt barn.

 • Ullika

  Låter väldigt bra att du kan ta en dag ledigt från gymmet. Tänkte på dig för ett tag sen att du har väldigt mycket “måste” känsla just inför gym tiden.

 • M

  Har han äldre syskon som spelar ?
  Varför annars låta honom spela nåt som av nån anledning har en åldersgräns ?
  Jag tycker ju att barn i din sons ålder har så mycket annat som de BORDE göra. Läsa,leka, umgås i verkliga livet.
  När mina barnbarn kommer hit för att sova över ( de är under 12) så ligger det paddor/plattor eller vad det nu heter och mobiler i deras väskor. Men de tar vi aldrig upp här. Varför skulle vi. Blir det tråkigt och långsamt så läser vi en bok eller spelar töntiga spel som Fia eller Yatsy.
  Barn ska leva i livet.

  • My

   Ja, hans boror som är lika gammal, hans äldre bröder och majoriteten av hans klass kompisar ;/ Vi försöker såklart att begränsa skärmtiden och uppmana till “traditionell” lek. Håller med dig om det “töntiga” spelen och mer rörlig aktivitet 😉

 • Tian

  7 km på 1 timme, det är i princip jogging…varför säger du att det inte är supertempo på en promenad?

  5 km är rask promenad, så antingen har du sprungit eller skarvar du.

  • My

   6.75 km, på en dryg timme är inte ett “super-tempo”, det är mitt tempo =) Det viktiga är ju att man jämför med sig själv och inte “alla andra” när jag löptränar tex, då försöker jag att komma milen under 1h, helst runt 51-55min.
   Men det är när jag löptränar =) Det klarar jag inte nu. Detta är en av mina sköna dagsrutiner just nu. Jag går i ett tempo där jag absolut blir svettig, och komma upp något i puls. Men bara lätt puls, inte som när jag löptränar… Det är inte det jag är ute efter just nu =)

 • Lena 2

  Ej du ovan! Jag går 8 km på en timme och det är powerwalk!

  Joggar man hinner du ju milen på under en timme om du är normalt tränad.

  Vi måste anpassa oss till den tid vi lever i. Det finns datorspel od. Våra barn lever i sin tid.

  Jag har lärt mig att acceptera och tycker lite spelande är ok eftersom mina barn leker på fritids till kl 16 minst varje dag och sssan tränar tre sporter samt cyklar till och från skolan varje dag.

  Åldersgränsen på fortnite är så svår eftersom de flesta tillåter spelet från 6 år.

  Men spelar man med, är delaktig och pratar om spelet så är det ok, men jag satte gränsen vid 8 år. Varje förälder bestämmer.

  Men för icke aktiva och rörliga barn kommer detta med datorspelande att bli förödande i framtiden……….stillasittandet blir den moderna folksjukdomen………..

 • Fia

  Åldersgränsen finns ju där av en anledning, så brukar jag tänka när jag är osäker. 🙂

 • Anna

  Din pojke har ju redan en del ”hull” på kroppen, så ett väldigt begränsat tv-spelande skulle ja nog säga.. Mer ut & röra på sig anser ja..

  • My

   Ursäkta? Antyder du att min son skulle vara tjock eller överviktig?!

   Ludvig rör på sig varje dag. Spelar både fotboll och innebandy. På öland bor vi på hästgården, där är dom ute flera timmar dagligen…..

   Det jag stölde frågan gällde huruvida andra föräldrar ställer sig till just Fortnite. Det har varit och är två ”läger” kring detta….

   Jag uppmanar alla till mer aktivitet. Av många hälskoskäl. Men att Lilleman har ”hull” som du skriver, det kan jag faktiskt inte hålla med om. Han ligget fullt normalt, följer sin kurva och har inget ”hull” på kroppen…..

  • Johanna

   Så himla trist och onödig kommentar…..

  • A

   Ludwig är precis normal, avskyvärt att skriva så!
   Skäms på dig Anna!
   Hälsar en annan Anna

  • Mamma

   Det där var ett konstigt påstående! Att man skriver så om ett barn som ser välmående ut! Nej usch!

 • Skolkurator

  Min son får inte spela Fortnite. Alla hans kompisar gör det. Å andra sidan tänker jag inte låta min son göra “det alla andra får göra” när han är tonåring heller… Det finns en åldersgräns av en anledning. Sonen tittade på Lilla aktuellt för några veckor sedan där de pratade om just Fortnite och hur beroendeframkallande det är. Han sa då att han är glad att han aldrig börjat spela det.

  • My

   Vad skönt att din son “landat” i det beslutet och håller med =) Ja, åldersgränsen tillåter ju min Lilleman att spela… Knepigt det där =)

  • Malin

   Min son som är 7 år får inte spela Fortnite trots att många av hans kompisar får. Det är ju faktiskt upp till oss föräldrar att bestämma vad som är ok eller inte. Faller vi för grupptrycket att barnen får spela pga alla kompisar får, så sänder vi ju vidare dem signalerna till barnen ang grupptryck. Finns ju en anledningen till att åldersgränsen är 12 år. Tycker egentligen inte att det handlar om att spela/inte spela utan mer om VAD dem spelar. Givetvis ska spelandet ske inom rimliga gränser (begränsad tid) men vad gäller Fortnite så tycker jag absolut inte att det är ok för mindre barn att spela något som handlar om att döda andra människor. Många spel handlar om att döda men ta super mario som exempel så är det inte lika verklighetstroget vad gäller dödandet. Varför låta barnen spela dessa typer av spel när det ser ut som det gör i samhället idag vad gäller mobbing, våld och terrorattentat. Det finns flera spel där barnen kan interagera med varandra i spelet men som inte är våldsamt. Vore det inte bättre om alla föräldrar istället uppmanade sin barn att spela dem spelen istället. Hårdrar man det hela så är det ju samma sak som att ge sina minderåriga barn alkohol pga kompisarna får.

 • LottaJ

  Då antar jag att ni följer åldersgränsen när det gäller alla spel te x NHL som också har 12 år som åldersgräns?

  Vad jag tycker är bra My att du sätter dig in i vad han spelar och vad det handlar om och kan prata om det med varandra. Värre med de föräldrar som inte bryr sig ett dugg om vad de spelar. Jag har en kille på 19 år och jag tittar ganska ofta på och lyssnar på deras “språk” när de spelar. Nu spelar han kanske 5 tim i veckan då han spelar handboll på elitnivå men ett bra engagemang från föräldrar betyder mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *