INSTARGRAM

DIN ONLINE COACH

PT STUDIO TÄBY

Rabies varning? Katter & hundar i Thailand?

Hej!

F5EEBCF1-D307-4973-9115-8DE4C383DA5E

29DD27F2-25B0-4C2E-9D28-5E1FA79E248E

9F95FA95-FFBF-4DE1-9A1B-91276BAF7AB6

Kan vi prata lite om detta med katter & hundar i Thailand? Ni är flera som ”varnar” mig för rabbies och läskiga sjukdomar…… Stämmer det?

Eller varför denna lite plötsliga hysteri kring detta?

Jag kom till Thailand för första gången för ca 11 år sedan. Så vitt jag kan minnas har det alltid funnits mycket gatuhundar och katter. Hade jag haft råd och möjlighet så hade jag adopterat dom flesta och tagit med mig hem…..❤️ 🙏🏻Men det går ju såklart inte…. 😞

Visst är jag försiktig, man ska alltid ha respekt för djur man inte känner osv… Vad det gäller hygienen så är jag noggrann. Gosar jag med djuren så tvättar jag såklart händerna direkt, och använder handsprit. (Det har jag med mig vart jag än går) .

Men varför detta Rabies snack just nu? Turister som har dött?

Nu får ni gärna berätta vad svensk media skriver och varför all reagerar såhär just nu🙏🏻😅

-Tack på förhand’

14440684-4FF4-43AD-A7E4-2F0DD5070EEC A949AF72-F386-4A8D-85C3-8F57997C0956 A55A72F0-0881-44F0-B52B-6CD4118F6958 595BB2F8-5DCB-46F4-88E2-BCDC35226739 072651E8-BFA6-4462-BBA7-6FA55E090375

Katterna vid vårat hotell är både kjelsugna och sällskapliga…. Men när dom får syn på flaskan så jamar dom i kör, 🎼 Som om dom aldrig sett vatten inann💕

7E2EA9A8-79FE-498C-8935-2DA497393E30 84DA436E-9782-49A5-A34F-E8C50E005F99 123EE21E-1E85-4AB9-9677-913FCB5DACC6

Dom första djuren vi ser har det ändå ”bra”. Dom har någon som tittar till dom, ger dom mat och tar hand om dom…. Men denna 👇🏻

Denna såg sjuk ut och betedde sig konstigt… Betender skrämmde mig mer än hur den ”såg” ut. Kala fläckar, sårig, blodig och i ett fruktansvärt skick 😞

Den var det riktgt synd om, i Sverige hade man avlivat den direkt skulle jag tro….

14FFE8F3-9CD6-44B1-B401-55808D648044

 

/My Martens

 

 

 

 

 

 

14 Komentarer

 1. Hej! Tack för att du delar med Dig från resan. Älskar landet och har varit där många ggr. Älskar djuren, både katter och hundar. Jag är kanske knäpp men inte ett dugg orolig för sjukdomar. Tyvärr ser man ofta både turister och thailändare bete sig illa mot fr a hundarna. Vi är ju på hundarnas revir kan jag tycka. På Koh Lipe bor en tjej från Italien som hjälper öns hundar med svåra sjukdomar som skabb t ex. Kram till dig fina My

 2. Hej! Tack för att du delar med Dig från resan. Älskar landet och har varit där många ggr. Älskar djuren, både katter och hundar. Jag är kanske knäpp men inte ett dugg orolig för sjukdomar. Tyvärr ser man ofta både turister och thailändare bete sig illa mot fr a hundarna. Vi är ju på hundarnas revir kan jag tycka. På Koh Lipe bor en tjej från Italien som hjälper öns hundar med svåra sjukdomar som skabb t ex. Kram till dig fina My

 3. Å hjälp! den hunden såg det riktigt illa ut för. Du måste försöka hitta ngt ställe där de hjälper hundar och betala veterinär åt den eller avliva

 4. För två år sedan inledde jag semestern med att bli biten av en hund i vaden! Helt oprovocerat. Resulterade i dagliga läkarbesök och 5 eller 6 rabiessprutor. Likaså en infektion och badförbud från dag ett. Ingen kul start vare för mig eller våra tre barn. Väldigt få smittas med rabies men blir man biten måste kan gå igenom processen jag gick igenom. Finns nog ingen anledning för media att trycka hårt på detta just nu. Men som sagt, jag undviker hundar i Thailand.

 5. Rabies smittar via djurets saliv. Det räcker med att du har ett sår och ex hunden slickar där så kan du bli smittad. Man ska undvika att röra djur(främst hundar, katter)i sådana länder där rabies finns. Apor och fladdermöss bär också på rabies.
  Ha en skön resa! Jag åker till Thailand om 3 veckor ?

 6. Å hjälp! den hunden såg det riktigt illa ut för. Du måste försöka hitta ngt ställe där de hjälper hundar och betala veterinär åt den eller avliva

 7. För två år sedan inledde jag semestern med att bli biten av en hund i vaden! Helt oprovocerat. Resulterade i dagliga läkarbesök och 5 eller 6 rabiessprutor. Likaså en infektion och badförbud från dag ett. Ingen kul start vare för mig eller våra tre barn. Väldigt få smittas med rabies men blir man biten måste kan gå igenom processen jag gick igenom. Finns nog ingen anledning för media att trycka hårt på detta just nu. Men som sagt, jag undviker hundar i Thailand.

 8. Rabies smittar via djurets saliv. Det räcker med att du har ett sår och ex hunden slickar där så kan du bli smittad. Man ska undvika att röra djur(främst hundar, katter)i sådana länder där rabies finns. Apor och fladdermöss bär också på rabies.

  Ha en skön resa! Jag åker till Thailand om 3 veckor 🌞

 9. Hej ! Vilken härlig semester ! Jag har bott i bl a Asien i fyra år med min familj, och lärde mina barn att inte klappa djur, fast de såklart ville. Rabies finns, blir man biten av ett djur som har rabies hjälper inte handtvätt eller annat. Du måste i så fall ta flera sprutor mot rabies efter det. I sällsynta fall med dödlig utgång. Ifall media skriver mycket om en sak, brukar jag ta det med en nypa salt,fast jag är förstås ochså försiktig och hänger med i landets media. När jag bodde i Thailand ringde mina mamma sååå många gånger då svenska nyheter basunerade ut alltifrån terrordåd, blodiga studentuppror, översvämningar ochjagvetintevad. Saker som vi aldrig märkte något av. Förutom trafiken( dödlig utgång ? och när en liten flicka dog av brännmaneter har jag inte varit med om övriga svåra saker .Man ska alltid vara försiktig, men inte bli rädd och skrämma upp sig i onödan. Läs UD reserekommendationer. Och även om media INTE skriver om saker, betyder det inte att det ( vad det nu än handlar om ) inte existerar.
  Jag försöker ta reda på så mycket fakta som möjligt innan jag åker iväg, äääälskar att resa! Härnäst Laos och Vietnam ? Har ni tid och möjlighet åk till Koh Rok utanför Koh Lanta, väldigt vackert men en bit från Phuket dock.En annan ö närmare Phuket är Koh Yao Yai , väldigt lugnt på turister . Må så gott!

 10. Hej ! Vilken härlig semester ! Jag har bott i bl a Asien i fyra år med min familj, och lärde mina barn att inte klappa djur, fast de såklart ville. Rabies finns, blir man biten av ett djur som har rabies hjälper inte handtvätt eller annat. Du måste i så fall ta flera sprutor mot rabies efter det. I sällsynta fall med dödlig utgång. Ifall media skriver mycket om en sak, brukar jag ta det med en nypa salt,fast jag är förstås ochså försiktig och hänger med i landets media. När jag bodde i Thailand ringde mina mamma sååå många gånger då svenska nyheter basunerade ut alltifrån terrordåd, blodiga studentuppror, översvämningar ochjagvetintevad. Saker som vi aldrig märkte något av. Förutom trafiken( dödlig utgång 🙁 och när en liten flicka dog av brännmaneter har jag inte varit med om övriga svåra saker .Man ska alltid vara försiktig, men inte bli rädd och skrämma upp sig i onödan. Läs UD reserekommendationer. Och även om media INTE skriver om saker, betyder det inte att det ( vad det nu än handlar om ) inte existerar.
  Jag försöker ta reda på så mycket fakta som möjligt innan jag åker iväg, äääälskar att resa! Härnäst Laos och Vietnam 🙂 Har ni tid och möjlighet åk till Koh Rok utanför Koh Lanta, väldigt vackert men en bit från Phuket dock.En annan ö närmare Phuket är Koh Yao Yai , väldigt lugnt på turister . Må så gott!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

ett × två =

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My