INSTARGRAM

DIN ONLINE COACH

PT STUDIO TÄBY

Stormen/Cyklonen Pabuk är påväg rakt emot oss! Pga av säkerhetsskäl så lämnar vi strandhotellet och åker in mot landet!

3B3F91FE-ADA0-481E-9506-9095B0FD1D60

Hej igen!

// *uppdaterar igen* lägger till denna text efter att inlägget är publicerat!

Stormen/cyklonen Pabuk är påväg rakt emot oss! Pga av nya uppdateringar kring säkerheten så har vi bestämt oss för all lämna vårat (JÄTTE ) fina Hotell som ligger mitt på stranden, och drar oss inåt och upp i landet ! Påväg i taxi nu!🚖 // 

Ja…. denna dagen har gått åt att ”läsa på” och hålla oss informerade/uppstartade gällande stormen PABUK.

(se förra inlägget med sms ifrån TUI)

Vi befinner oss på Hotel Patong Merlin, som ligger på Patong Beach. Precis intill stranden.

Vi ”borde” klara oss ”bättre” än destinationerna några timmar neråt….. enligt uppdateringar. MEN stormen är påväg rakt emot oss. Vi har inte fått evakuerings order (ännu ? 😬) 

ENLIGT media, är detta den värsta stormen på 56 år. En Cyklon som är påväg hitåt. Man skriver om vågor upp mot 7 meter. 

(SVT har uppdaterat, LÄS HÄR 👈🏻)  

Jag tycker nästan om att ta det säkra före det osäkra. Speciellt sedan jag blev mamma till Ludvig. 

Men samtidigt så har vi valt att avvakta. Vi inväntar mer uppdatering ifrån myndigheter, och resebolaget. Man märker hur olika det är. Vissa turister är helt opåverkade, dom dricker singha, spelar kort och äter i lugn och ro. Andra är mycket oroliga. lyssnar på nyheterna, tittar i mobilerna, diskuterar, och går omkring dra och tillbaka.

Jag personligen tillhör den oroliga delen.

-Rår inte för det!🤷🏼‍♀️

Mycket minnen från Tsunamin. Hade vänner som klarade sig, och andra som inte gjorde det!💔

Vi sitter just nu på hotellrummet och tittar ut. Lyssnar efter varningssignaler och inväntar nya besked.

-Jag tycker verkligen inte om känslan!

Därför har vi bestämt oss för att lämna vårat ”lyxiga” jätte fina hotel, och dra oss in och uppåt i landet till mina vänner på Titan Fitness. (Där jag kört träningsresa innan) Hörde av mig till Kim som fixade der på en gång. Han ville sänka mina förväntningar och poängterade att det endast fanns singelrum och med låg standard!

Men ärligt talat! Det spelar ingen roll! 🙏🏻 ❤️Jag är så tacksam över att vi fick det där rummet och det kommer kännas SÅ mycket säkrare där! 

– Vi hör av oss när vi är framme. Nu ska vi packa ihop det nödvändigaste och ta första bästa taxi! Sedan köpa på oss värmeljus, vatten och det nödvändigaste! 

/My Martens 

24 Komentarer

 1. Så glad jag blir att ni är på att sätta er i säkerhet hoppas att det inte blir så illa tänker på er bamsekramar ???

 2. Bra med säkerhetstänket. Vi upplevde stormen/orkanen Zorba när vi var på Zakynthos september 2018….det var ingen lek. Tur vi hade surfplattan med o hade köpt med oss nödproviant till hotellrummet.
  Kram

 3. Så glad jag blir att ni är på att sätta er i säkerhet hoppas att det inte blir så illa tänker på er bamsekramar 💖💖💖

 4. Bra med säkerhetstänket. Vi upplevde stormen/orkanen Zorba när vi var på Zakynthos september 2018….det var ingen lek. Tur vi hade surfplattan med o hade köpt med oss nödproviant till hotellrummet.
  Kram

 5. Hej! Jag har bott på det hotellet. Bra läge i Pattong men för nära stranden vid varningar.
  Tredje gången i Thailand valde vi ett hotell längre från stranden av just den anledningen.
  Det hette Centara Karon och då kan man promenera till Kata också.
  Hoppas att det blåser över snabbt så nu kan njuta sv semestern.
  Thailand har ju så god mat och drinkar ?

 6. Hej! Jag har bott på det hotellet. Bra läge i Pattong men för nära stranden vid varningar.

  Tredje gången i Thailand valde vi ett hotell längre från stranden av just den anledningen.

  Det hette Centara Karon och då kan man promenera till Kata också.

  Hoppas att det blåser över snabbt så nu kan njuta sv semestern.

  Thailand har ju så god mat och drinkar 😉

 7. Patong är ju inte direkt drömstället att bo på. Sånt jävla liv där….. Om du vill veta hur det går med stormen så ska du kolla på Facebook: Svenskar i Thailand tex…..

 8. Patong är ju inte direkt drömstället att bo på. Sånt jävla liv där….. Om du vill veta hur det går med stormen så ska du kolla på Facebook:
  Svenskar i Thailand tex…..

  • Tack för tipset Laila. Ja, det är ju en sajt av många. Vi följer dom direkta sajterna som myndigheterna lagt upp ? jag blir ju bara stressad av svensk media, då dom skrämmer livet ur oss ? Vad det gäller Patong så valde vi det. Just för att det är Jonas första gång i Thailand. Våran plan är att göra allt ”turistigt” som vi kan… d vet, loong-bokoy, Phi Phu Iland osv. Vi bor på ett 5 stjärnigt hotell längst bort på stranden, ett jätte mysigt hotel där det är superlugnt???☺️

    • Nej… vi hade en himla tur att det inte blev så som svensk media målade upp det… ???? -Visst? Vi var väldigt oroliga innan, och det blev inte bättre när man följde alla nyhetsuppdateringar. Så med en stor lättnad passerade den som en mindre storm, SÅ SKÖNT! ?? Jag har dåliga erfarenheter av tsunamin, så det rörde om i grytan känslomässigt minst sagt…. Men idag kom äntligen solen! Önskar dig/er en fortsatt härlig semester!

 9. Patong är ju inte direkt drömstället att bo på. Sånt jävla liv där….. Om du vill veta hur det går med stormen så ska du kolla på Facebook: Svenskar i Thailand tex…..

 10. Patong är ju inte direkt drömstället att bo på. Sånt jävla liv där….. Om du vill veta hur det går med stormen så ska du kolla på Facebook:
  Svenskar i Thailand tex…..

  • Tack för tipset Laila. Ja, det är ju en sajt av många. Vi följer dom direkta sajterna som myndigheterna lagt upp 🙂 jag blir ju bara stressad av svensk media, då dom skrämmer livet ur oss 😅 Vad det gäller Patong så valde vi det. Just för att det är Jonas första gång i Thailand. Våran plan är att göra allt ”turistigt” som vi kan… d vet, loong-bokoy, Phi Phu Iland osv. Vi bor på ett 5 stjärnigt hotell längst bort på stranden, ett jätte mysigt hotel där det är superlugnt🙏🏻🌴☺️

    • Nej… vi hade en himla tur att det inte blev så som svensk media målade upp det… 🙏🏻🙏🏻 -Visst? Vi var väldigt oroliga innan, och det blev inte bättre när man följde alla nyhetsuppdateringar. Så med en stor lättnad passerade den som en mindre storm, SÅ SKÖNT! 🙏🏻 Jag har dåliga erfarenheter av tsunamin, så det rörde om i grytan känslomässigt minst sagt…. Men idag kom äntligen solen! Önskar dig/er en fortsatt härlig semester!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

sexton + 6 =

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My