Lucka nummer tre ”Mitt senaste beslut” Hmm. Idag är det ju egentligen mucka nr fyra, men jag ligger fortfarande en lucka efter 😅🙈

Den fjärde luckan kommer senare under dagen, så är jag på banan 😄

7C187555-EB61-4F15-9D7D-6EB00FC40AC0

Mitt senaste beslut….  Jag bestämde mig alldeles nyligen för LYSSNA PÅ MIN KROPP. Någonting jag succecivt blivit bättre på☺️

Jag har succésivt trappat upp min träning, och lagt om min kost. Inga dieter (förbjuder mig själv från alla Quick-fix!🤚🏻) Jag sätter inga förbud, och unnar mig då då.  Men jag försöker att få i mig en balanserad kost utan att krångla till det för mycket. Äter nyttigt men väljer sådant jag gillar☺️  

Att äta ”nyttigt” behöver inte vara tråkigt. Jag försöker hitta nyttiga alternativ som jag verkligen tycker om….

Min kropp låste sig efter min krasch vintern 2016. Jag gick upp en massa i vikt trots tappra försök att stoppa min viktuppgång… Jag testade ALLT! (Läs gamla inlägg om du missat detta) Jag försökte med Olika kostypplägg, dieter osv.  Jag jobbade då som PT  på sats, parallellt med allt annat….  Jag tränade själv mellan kunderna en – två gånger om dagen.

Men ju mer jag försökte pressa mig själv ju värre blev det….

Energin blev sämre och min kropp slutade svara. Den låste sig. Mina stresshormoner tog över. Mitt kortisolppslag var så högt att jag skapade kaos inombords.

 -Innre stress är verkligen inget bra! 😝

Med facit i hand och med mer självinsikt så är det ju ganska enkel matematik. Vilket jag såklart vet.  Kroppen kan låsa sig och det kan slå åt båda hållen. Vissa radar i vikt, andra går upp….  Det som händer för båda är att energin och orken försvinner.

Men mitt i det, så förstod jag inte det utan blev mer och mer frustrerad 😅

Den vänstra bilden är tagen 24 december förra året 👆🏻Julafton morgon hemma hos svärmor. Jag vägde då ca 12 kilo mer än dem vänstra (Väldigt mycket för att vara jag)

jag Svor över att jag inte kunde ha mina kläder och blev ännu mera stressad över situationen.. 🙈😂

Den högra bilden är tagen i juni. Jag vill inte att man ska stirra sig blind på vågen och vikten. Men saken var den att när jag ”släppte” stressen och började må bättre rent generellt då hängde kroppen på….

Ju bättre jag mår, och ju mer balanserad och framförallt mindre stressad jag blivit ju mer svarar min kropp😄

Min energi har börjat komma tillbaka igen. Jag anpassar mig utifrån min dagsform. Orkar jag ”bara” en lugn promenad så accepterar jag det🙏🏻

Njuter istället av naturen och tar en lugn promenad. Jag andas. Medvetet. Någonting jag också jobbar på och får påminna mig om dagligen. Lite svårt ibland, men jag känner att jag börjar bli bättre på det. Tragglar med meditation, och minefullness.

Sömnen har också blivit mycket bättre, vilket också är SÅ viktigt! Så därför prioritera jag även att gå och lägga mig tidigt om kvällarna ☺️

Jag forcerar ingen träning. Jag andas, reflekterar och berömmer mig själv för det jag gör…. istället för det jag inte gör. Det är SÅ lätt att man hamnar i en ond spiral av stress🙈

Jag blev alltså stressad över hur stressad jag var och då blev allting ännu värre….

Så mitt senare val handlar om att jag ska bli ännu bättre på att LYSSNA på min kropp. Lära känna min kropp och utgå ifrån mina egna förutsättningar . 

Fortsätta min inre resa som jag gör, och fokusera på det jag gör istället för det jag inte gör….. 🙏🏻☺️

842FA94C-AB9B-47B9-A02F-B75CCD3B8F4D

-Var rädd om dig själv och din hälsa. Utan den har man ingenting ❤️

Kram kram💕

/My Martens 

Detta är en del av ”Kajsons julkalender” som handlar om VIKTIGA VAL I LIVET. Vill du också vara med, eller läsa vad alla andra skriver som redan är med… Läs HÄR

Posted in: Vardag
Kommentarer (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.