095D51A6-5650-4392-BA00-3C90D0FD7B45

Hej på er!

Hade tänkt att lägga upp massa fina inspirationsbilder från Formex mässan. Min kollega Jenny har tagit hur många som helst. Det kommer. Men inte ikväll 😅 Jag är helt slut!

Det tar på krafterna att vara på mässa…  Många steg, mycket intryck, otroligt många möten med människor….. Men sammanfattningsvis, sjukt kul 🙌🏻

 Vi hälsade bla på mina Ölands vänner Parasis Verktstaden, SÅ mycket fint! 😍

1857E48C-E1CC-4A79-B814-64D4ADB16C48

Kommer uppdatera löpande kommande dagar med inlägg ifrån mässan ☺️

-Stay tuned!

Men.

För att svara på vissa frågor, efter bloggbevakningens inlägg.

För mig är inte Indian är ett ”fult” ord.

Huruvida Maggan har använt det, eller vad som sagts i Anithas och Anns podd har jag inte varken hunnit sätta mig in i eller velat sätta mig in i. (😳?!!? )

Jag var med på Lillemans skolstart igår, bilade sedan 6h, gick sedan rakt in på möte på kontoret i sthlm, för att sedna somna innan jag ens hunnit börja se på filmen hemma, när jag tillslut kom hem🙈

Så min prio har inte varit online, jag har knappt hunnit gå igenom mina egna Mail och kommentarer….

Maggan och jag umgås inte lägre. Inget nyhet för er här inne heller.  Varför är någonting jag valt att inte kommentera på. Att jag är trött  på att få ta emot oförtjänt skit och spekulationer.  -Ja, absolut, det står jag för! Jag är fruktansvärt trött på det!

Men samtidigt så finns det alltid två sidor av myntet. Oavsett vad våran anledning är, så har jag en respekt för den relation som vi har haft….

Så det glädjer inte mig att få delar av ”indian dramat” publicerat här innne på min blogg, eller på BB.

Jag har ingenting med det att göra! Jag har kallat Jonas för min indian sedan dag 1. Även hans vänner säger ”Indianen” . Inte på ett fult sätt, tvärt om❤️! Han är stolt över sitt ursprung. Vi använder inte order indian på er negativt sätt…

MEN, att det startar ett drev där efter vad som nu än har hänt gör ju bara saken ännu värre. Oavsett vem som sagt/gjort fel. Så leder det ju egentligen ingenstans….

Hat föder hat, PUNKT!

-Det kan ju omöjligt vara bra för någon!?!

Jonas ÄR en indian. Född och adopterad från Ecuador. Man kan omöjligt jämföra det med ”N” ordet, som är ett själsord för mörkhyade, som missbrukats både då och nu.

Indianer har olika ursprung, och stammar. Det som indian-folket utsatts för är fruktansvärt och egentligen ingenting jag kände till innan jag läste på lite mer efter att Jonas och jag träffades.

Afrikaner är ju också en del av olika länder och ursprung. Samma sak med Asiater, Skandinaver, européer. Så att jämför indian med ”N” ordet slutar vi genast med!

Missbruka inte något av orden ovan!

Allting hänger ju också ihop med HUR och VARFÖR och även vilket sammanhang dom använd i! 

Fan, sprid mer omtanke och pepp istället för hat!❤️ Man kan aldrig påverka ”alla andra” , men vi kan var och en ta ansvar för våra egna handlingar….

Nu ska jag sova. Ladda om batterierna inför morgondagen mässa!

Sov så gott!

Kram kram

/My Martens 

Posted in: Vardag
Kommentarer (31)
 • GC

  Sov gott mamma My. Kram ❤️

 • Charlotte

  Att sluta sprida hat är nog för mycket att begära, tyvärr….

 • GC

  Sov gott mamma My. Kram ❤️

 • Charlotte

  Att sluta sprida hat är nog för mycket att begära, tyvärr….

 • Eva

  Ja, herregud. Om Jonas är stolt över sitt ursprung och är stolt över att vara indian så är det ett kärt namn för honom. Det beror väl på hur man använder ordet. Jag har många olika namn som min man kallar mig. Alla sagda med kärlek.
  Kram och ha en bra dag.

  • My

   Ja, verkligen… Håller fullständigt med =) Tack, detsamma. Kram

  • A

   Att man säger vad man vill till varandra är en sak, självklart, men att använda ett ord, offentligt som inte ses som lämpligt pga av historia osv är väl aningslöst nu i dessa upplysta tider. Att inte ta det till sig kan jag tycka är aningen lättvindigt och naivt.

 • Lita

  Önskar info Ang bobby slim
  Finns ingen info att få från företag
  När ska man ta dem? Hur verkar dem?

 • Helene

  Fast du vet väl att indian var en missuppfattning då Christofer Columbus när han nådde de karibiska öarna 1492 och trodde att han hade nått Ostindien. Han kallade därför invånarna indios, spanska för ”indier”. Trots hans misstag fortsatte den heterogena amerikanska befolkningen att kallas ”indianer”. I USA kallas numer indianer oftast för native americans efter en diskussion om att ”indian” kan uppfattas som stötande, då själva namnet uppstod av ett missförstånd och gavs till dem av främlingar.

 • Eva

  Ja, herregud. Om Jonas är stolt över sitt ursprung och är stolt över att vara indian så är det ett kärt namn för honom. Det beror väl på hur man använder ordet. Jag har många olika namn som min man kallar mig. Alla sagda med kärlek.
  Kram och ha en bra dag.

  • My

   Ja, verkligen… Håller fullständigt med =) Tack, detsamma. Kram

  • A

   Att man säger vad man vill till varandra är en sak, självklart, men att använda ett ord, offentligt som inte ses som lämpligt pga av historia osv är väl aningslöst nu i dessa upplysta tider. Att inte ta det till sig kan jag tycka är aningen lättvindigt och naivt.

 • Lita

  Önskar info Ang bobby slim
  Finns ingen info att få från företag
  När ska man ta dem? Hur verkar dem?

 • Helene

  Fast du vet väl att indian var en missuppfattning då Christofer Columbus när han nådde de karibiska öarna 1492 och trodde att han hade nått Ostindien. Han kallade därför invånarna indios, spanska för ”indier”. Trots hans misstag fortsatte den heterogena amerikanska befolkningen att kallas ”indianer”. I USA kallas numer indianer oftast för native americans efter en diskussion om att ”indian” kan uppfattas som stötande, då själva namnet uppstod av ett missförstånd och gavs till dem av främlingar.

 • anonym

  Jag tycker indian är ett fint ord. Kram.

 • Lessi

  Sociala mediers baksida! Allt får heeeelt oproportionerliga proportioner!!! Absurt!
  I min by som är rätt liten har alla mer eller mindre blivit tilldelade smeknamn. Så som var de kommer ifrån eller som de är som person. Tysken, polacken, stockholmarn, proppen, bonden, mulle, och gud vet alla namn de fått. De umgås mer än gärna och kallar tom sig själv orden emellanåt ?

 • anonym

  Jag tycker indian är ett fint ord. Kram.

 • Lessi

  Sociala mediers baksida! Allt får heeeelt oproportionerliga proportioner!!! Absurt!
  I min by som är rätt liten har alla mer eller mindre blivit tilldelade smeknamn. Så som var de kommer ifrån eller som de är som person. Tysken, polacken, stockholmarn, proppen, bonden, mulle, och gud vet alla namn de fått. De umgås mer än gärna och kallar tom sig själv orden emellanåt 😊

 • Lotta Lennartsson

  Så bra svarat ord och inga visor kramisar ??

 • Caroline

  Jämförelsen ska alltså vara Native Americans istället för indian och inte ”n-ordet” (som betyder något helt annat i det här sammanhanget) just saying! Ha en fin kväll!

 • Lotta Lennartsson

  Så bra svarat ord och inga visor kramisar 😁💖

 • Caroline

  Jämförelsen ska alltså vara Native Americans istället för indian och inte ”n-ordet” (som betyder något helt annat i det här sammanhanget) just saying! Ha en fin kväll!

 • Malin Rydén

  Bra rutet My?!

 • Malin Rydén

  Bra rutet My💖!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.