Då och nu. Reflektion, ett gott skratta… och en enorm tacksamhet Alltså dom här två!

Så mycket kärlek….❤️

 

4F0F1A6A-A025-49FD-BABC-BD2E3AA52BA6

Det finns så mycket känslor som jag skulle vilja omvandla i ord. Så mycket jag vill förmedla…

Ni som känner mig vet att just dessa inlägg har en tendens att bli sjukt långa och personliga 😅😎

Jag känner en enorm Tacksamhet över hur vi har det idag. Hur allt börjat falla på sin plats och jag får uppleva kärlek på riktigt igen. Hur Lilleman och Jonas relation vuxit fram och dom blivit familj. På ett naturligt och ömsesidigt sätt. Långt ifrån självklart! Speciellt inte när man träfar en turnerande artist som åkt runt och spelat med Basic Element i 23 år, det är låååååång tid. En ungkarl uti fingerspetsarna. Men trots det så hittade vi ”oss”

Just helheten, och relationen mellan partner och sitt/sina barn är också extremt viktigt om man ska bygga upp en familj med någon som har barn sedan tidigare…

-Jonas är världens bästa styvpappa! och världens bästa blivande man!❤️

C92A7908

Jag blev ensamstående med Lilleman när han var ca 12 veckor. Det vet dom flesta av er redan..

Jag var full av hormoner, ammade fortfarande och fick en käftsmäll när livet raserades. Tanken på någon ny man fanns inte på världskartan där och då. Jag behövde landa i att vara mamma, och även ensamstående mamma.

Med åren övergick det i växelvis boende men första året bara med mig, Sedan trappades umgänget upp mer och mer ju större han blev. Ingen lätt period. Men den dagen man då jag skulle börja fylla vardagen med annat de dagar han var hos sin pappa var jätte knepigt!🤷‍♀️ Det kändes så tomt utan Ludvig och för att fylla upp den tomheten och sorgen så fyllde jag det med jobb. Dygnet runt! Det fick dagarna att på något sätt rulla på…

Jag minns hur mina väninnor puschade mig till att börja dejta. Jag protesterade högljutt! 😂

Jag följde motvilligt med på en fest som sedan skulle bli utgång. jag kände mig SÅ malplacerad! 🙈

-Jag Passade verkligen inte i!  Detta var i Kalmar. Jag minns exakt hur jag kände mig, förirrad!

Jag hade levt med Ludvigs pappa sedan jag var 18 år. ”den där tiden” var förbi, för mig. Singel tiden.

Jag var livrädd för att släppa in någon, skeptisk till alla som visade intresse. ”Alla” haha! 😂 nu lät som att det var hur många som helst, det var det inte. Men det fanns en och annan som bjöd ut till dejt eller visade någon form av intresse.

På stapplande ben så skull jag på min första dejt😝

Den var hemsk! Vidrig, pinsam och fruktansvärd!😂😅😝

 Det tog ytterligare 8 månader innan jag vågade mig på ett nytt försök.

Då träffade jag en ”reko” kille. Bra kille, bra familj, driven och egen företagare. ”En svärmorsdröm på papper lixom” En kille jag började dejt. Jag han aldrig bli kär, men försökte vara mottaglig gör att föröka iallafall 😁

Jag trodde vi var ”på gång”. Men lång historia kort, vi hade setts i nästan 3 månader. Då var min väninna  mer än insatt i vårat dejtande…

Hon var ute en kväll när jag var hemma med Luvdig, och träffade killen. Hon hälsade och sa du måste vara ”XXX”. Hon sa inte mer än så, kallade honom inte pojkvän eller liknande.

Men det räckte för att han tittade förskräckt på henne och utbrast, ( HÖGT inför både mina och hans vänner)

– ”alltså jag är inte tillsammans med henne (mig) , vi ligger bara, alltså på riktigt, alla ensamstående mammor är ju andra sortering och ingenting man bygger framtid med, -Det fattar ni väl?!?”

Hahaha! 😂😂😂Dramat där efter går vi inte ens in på! 😎 Han fick sina fiskar varma. Han ska nog vara glad att han lever som förolämpade mig så som han gjorde framför mina bästa killkompisar som också var med min väninna…..🙈

– Men låt mig säga såhär, vi sågs inte mer.

När vi idag pratar om detta så skrattar vi hysteriskt. Åt vilken idiot som han ärligt talat var. För i min värld (kvinnor från venus och män från mars, tydligen)  Så dejtade vi… exklusivt.  NI vet klassiska saker så som middag, bio, promenader osv. Alltså inte ”bara” det där han påpekade. 

Där och då kröps jag in i skalet igen och träffade ute någon på nästan ett år till. Hade ingen lust!

Men hela den där biten var ny för mig. Att dejta, och vara mamma. Jag funderade där och då mycket på det han hade sagt. Var vi andra sortering? såg man på det så?

-Herregud vad förvirrande!!! Jag önskade att det kunde funnits en handbok för detta…

Det kändes som att vi var ifrån två olika planeter!

Men man lär sig något nytt hela tiden. Jag var singel i nästan 7 år. Någon kortare relation som inte ledde till något. Men jag behövde dessa år. Jag ”landade” i mig själv, och i vad jag står för och vad jag vill ha… I det långa loppet. Det är inte roligt att vara med en ”bad gay”. Verkligen inte!

-Det var jag, Lilleman och Tezz mot världen! ❤️👊🏻

8017C2D4-4603-40EA-86F6-FA999E6190FD

Jag har haft det stormigt nog i mitt egna liv, sedan jag själv var barn. jag ville ha en trygghet, ett lugn och ville träffa någon som kompletterar mig, älskar mig för den jag är (med fel och brister)

Någon som accepterar Luvdig till 100% och tar sig an honom också på ett naturligt sett.

Jag ville också få känna den där fåniga förälskelsen som den övergår och blor en djupare kärlek där jag på riktigt älskar den jag väljer att dela mitt liv med.

Jonas dök upp i en svår period för mig❤️

Hur han lyckades ta sig innanför mina skyddsmurar vet jag inte riktigt??

Men på något oförklarligt vis så lyckades han med det. Han är den enda mannen som Ludvig har sett mig med, han är den första mannen jag släppt in i Ludvigs liv!

-Vilken lyckoträff!🙏🏻

Jag kunde inte önskat mig något annat. jag är så otroligt GLAD, TACKSAM och lycklig över oss och det vi håller på att skapa. Den gemensamma framtid vi just nu håller på att bygga upp…..

-Lucke me!😌

Jag älskar verkligen denna bilden, vi tramsade och flamsade så mycket att jag grät av skratt😂😂😂

Jonas däremot hatar bilden för att hans ben ser långa och smala ut! haha! Men jag älskar ju min långa indians smala ben! #kärlek!

Foto: Linda Brolin

C92A7984

Ville bara dela med mig av detta. Just för att jag själv reflekterat över detta och då och då nyper mig i armen för att försäkra mig om att det är sant. Vi har våra meningsskiljaktigheter,. vi tjafsar precis så som dom flesta andra gör. Men vi har ”det där” Det där som är ovärdeligt!❤️

Så till era alla där ute som är ensamstående föräldrar och sitter fast i ”singelträsket” och precis som jag tyckte att det var sjukt ovant, läskigt, och nästan surrealistisk emellanåt…. 

-HÅLL ut, ge inte upp! En dag står han där…. Mr Right! 😉

Kram Kram 

/ My Martens

 

PS: Tack Linda för dom fina bilderna på oss, du är BÄST!

Posted in: Vardag
Kommentarer (75)
 • ? Miss Öland ?

  ❤ tack för att du delar med dig av ditt liv, önskar er all kärlek på denna jord ❤

 • GC

  Jonas var verkligen värd att väntas på. Han har fått dig att lysa upp. Det strålar lycka om dig. Så roligt att se. ❤️❤️❤️

 • Petra

  Så roligt att du hittat rätt! Underbart när det känns så – och att få landa ?
  Vore kul att höra hur ni träffades (har inte följt dig och bloggen så länge, så vet inte om du redan berättat om det)?

 • Ani

  Fortsätt med långa blogg inlägg, super härligt att läsa??
  Lycka till med kärleken

  • My

   Tack Ani! Vad glad jag blir av att få höra just det… Det blir alltid ett j*kla gnäll här inne om att jag ältar, återupprepar mig och skriver för långt… Tack! Kram?

   • M

    Du frågar återkommande om vad dina läsare vill läsa och vad du ska skriva om. Många, däribland jag, svarar då att du kan korta ner inläggen lite och inte ständigt dra upp allt gammalt i ett och samma inlägg.
    Men trots att det är DU som frågar DINA läsare så skriver du en sån kommentar.
    Oförstånd ?
    Jag vet inte vad jag ska kalla det faktiskt ?
    Men sluta fråga vad läsarna vill ha om du ändå inte respekterar vare sig dem eller vad de skriver.

    • My

     Nu förstår jag inte dig överhuvdtaget!
     Jag ställer frågor till mina läsare då och då. Jag läser, tar in och lyssnar.
     Jag kombinerat feedback med mina egna tankar och den struktur jag själv har här inne ?
     Många ville höra mer om träning och kost, andra ville inte ha med det alls.
     Du skriver att du vill ha korta inlägg, och andra vill ha dom långa.
     Det går aldrig att vara alla till lags…. Min strategi är utgå ifrån mig själv, och kombinera helheten. För att möta så många som möjligt utan att ta bort min egen personlighet☺️
     Skulle jag bara göra som du vill, så skulle bloggen bli helt opersonlig, och majoriteten som ändå vill ha dom längre inläggen skulle sluta läsa.
     Jag tror på en variation. Att blanda längre och kortare inlägg. Ämnet i gårdagens inlägg var ingenting jag felat med mig av innan, det var nytt och kom rakt ifrån mitt hjärta ❤️ Jag reflekterad, delade med mig av mina känslor och ville ge hopp till alla som befinner sig i ”singelträsket” och tvivlar på om den rätta finns…
     Hoppas du nu fick svar på din fråga. Sär det jag på det ☺️ Ha en fin dag!

 • Petra J

  Ensamstående mamma sen 9 år (sonen är 10) och precis dumpad av en jättefin kille som jag varit tillsammans med i 9 månader. Våra barn klickade dock inte och när jag ser tillbaka så skulle det varit svårt att bli en familj alla fyra så kanske lika bra att gå skilda vågar. Får se när lusten att dejta dyker upp igen. Det kommer iaf ta lång tid innan sonen blir introducerad och jag har också förstått hur viktigt det är att även han trivs med den nye partnern och ev barn!

 • Lena

  ? ? Härligt önskar er alla lycka!!! ? ?

 • Kicki

  Visst är det fantastiskt att man kan hitta någon så. Jag var 37 år och separerad sedan en tid tillbaka, och hade gett upp…. tänkte att nu räcker det, jag orkar inte mer, det får vara. Det är jag och barnen nu och det får räcka för mig.
  Och då med hela min gard nere så stod han där… det blev så himla bra, jag undrade vart han hade gömt sig i alla år. De meningsskiljaktigheter som vi har kan man räkna på en hand och ändå är vi otroligt olika… men kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt.
  Man ska inte ge upp… det finns någon där ute, och när man minst anar det… så står han/hon där.
  Jag hade inte kunnat vara lyckligare, och känna i sitt hjärta, ja långt in i märgen, att det här är så jäkla rätt… det hoppas jag att alla människor ska få känna någongång i sitt liv <3

 • Kina

  Det var fint skrivet och man är absolut inte andrahandssortering som ensamstående mamma och så härligt att det fanns en Jonas därute.
  Apropå långa inlägg så bad du för ett tag sedan dina läsare att komma med input.

 • 🌞 Miss Öland 🌞

  ❤ tack för att du delar med dig av ditt liv, önskar er all kärlek på denna jord ❤

 • GC

  Jonas var verkligen värd att väntas på. Han har fått dig att lysa upp. Det strålar lycka om dig. Så roligt att se. ❤️❤️❤️

 • Lena A

  Härligt My ❤️ När du som minst anade det stod Mr Right bara där ❤️ Ni är fina ihop ❤️ Gillar sådana här inlägg med reflektioner

 • Petra

  Så roligt att du hittat rätt! Underbart när det känns så – och att få landa 🙂
  Vore kul att höra hur ni träffades (har inte följt dig och bloggen så länge, så vet inte om du redan berättat om det)?

 • Ani

  Fortsätt med långa blogg inlägg, super härligt att läsa🌸💖
  Lycka till med kärleken

  • My

   Tack Ani! Vad glad jag blir av att få höra just det… Det blir alltid ett j*kla gnäll här inne om att jag ältar, återupprepar mig och skriver för långt… Tack! Kram💖

   • M

    Du frågar återkommande om vad dina läsare vill läsa och vad du ska skriva om. Många, däribland jag, svarar då att du kan korta ner inläggen lite och inte ständigt dra upp allt gammalt i ett och samma inlägg.
    Men trots att det är DU som frågar DINA läsare så skriver du en sån kommentar.
    Oförstånd ?
    Jag vet inte vad jag ska kalla det faktiskt ?
    Men sluta fråga vad läsarna vill ha om du ändå inte respekterar vare sig dem eller vad de skriver.

    • My

     Nu förstår jag inte dig överhuvdtaget!

     Jag ställer frågor till mina läsare då och då. Jag läser, tar in och lyssnar.

     Jag kombinerat feedback med mina egna tankar och den struktur jag själv har här inne 🙂
     Många ville höra mer om träning och kost, andra ville inte ha med det alls.

     Du skriver att du vill ha korta inlägg, och andra vill ha dom långa.

     Det går aldrig att vara alla till lags…. Min strategi är utgå ifrån mig själv, och kombinera helheten. För att möta så många som möjligt utan att ta bort min egen personlighet☺️

     Skulle jag bara göra som du vill, så skulle bloggen bli helt opersonlig, och majoriteten som ändå vill ha dom längre inläggen skulle sluta läsa.

     Jag tror på en variation. Att blanda längre och kortare inlägg. Ämnet i gårdagens inlägg var ingenting jag felat med mig av innan, det var nytt och kom rakt ifrån mitt hjärta ❤️ Jag reflekterad, delade med mig av mina känslor och ville ge hopp till alla som befinner sig i ”singelträsket” och tvivlar på om den rätta finns…

     Hoppas du nu fick svar på din fråga. Sär det jag på det ☺️ Ha en fin dag!

 • Petra J

  Ensamstående mamma sen 9 år (sonen är 10) och precis dumpad av en jättefin kille som jag varit tillsammans med i 9 månader. Våra barn klickade dock inte och när jag ser tillbaka så skulle det varit svårt att bli en familj alla fyra så kanske lika bra att gå skilda vågar. Får se när lusten att dejta dyker upp igen. Det kommer iaf ta lång tid innan sonen blir introducerad och jag har också förstått hur viktigt det är att även han trivs med den nye partnern och ev barn!

 • Lena

  💕 💕 Härligt önskar er alla lycka!!! 💕 👍

 • Kicki

  Visst är det fantastiskt att man kan hitta någon så. Jag var 37 år och separerad sedan en tid tillbaka, och hade gett upp…. tänkte att nu räcker det, jag orkar inte mer, det får vara. Det är jag och barnen nu och det får räcka för mig.
  Och då med hela min gard nere så stod han där… det blev så himla bra, jag undrade vart han hade gömt sig i alla år. De meningsskiljaktigheter som vi har kan man räkna på en hand och ändå är vi otroligt olika… men kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt.
  Man ska inte ge upp… det finns någon där ute, och när man minst anar det… så står han/hon där.
  Jag hade inte kunnat vara lyckligare, och känna i sitt hjärta, ja långt in i märgen, att det här är så jäkla rätt… det hoppas jag att alla människor ska få känna någongång i sitt liv <3

 • Sara

  Så fint skrivet. Ni passar så bra ihop. ? ? Ha en fin kväll. Kram Sara ?

 • Kina

  Det var fint skrivet och man är absolut inte andrahandssortering som ensamstående mamma och så härligt att det fanns en Jonas därute.
  Apropå långa inlägg så bad du för ett tag sedan dina läsare att komma med input.

 • L

  ❤️ Så härligt att läsa om dig och din kärlek! ❤️ Ni är så fina ihop. ❤️ All lycka till er i framtiden! ❤️ Kram

 • Magdalena

  Åh så fint skrivet ❤️Jag personligen älskar dina långa blogginlägg.
  Ni två är så fina ihop du & Jonas , sen att han klickar m Ludvig är bara ett stort plus. Man hör många som tyvärr har svårt att introducera barn & nya i sina liv, så du ska bara vara tacksam, fler som älskar din son.
  Jag själv är också ensamstående m två tjejer , dem bor hos mig på 100% & skilsmässan går igenom i oktober , så väldigt färskt. Jag måste landa i allt & få hitta tillbaka till mig & till kärleken , tyvärr är jag externt bränd där då mitt ex var spelmissbrukare & en misshandlare så han har gjort mig & flickorna så illa.
  Men jag lever på hoppet på lyckan att äntligen vara fri från mitt helvete…
  Hoppas så att kärlek nån gång även knackar på min dörr….just idag har jag svårt att se det men vill heller inte leva ensam hela livet , vem vill det?!
  Var rädda om det ni har ❤️

 • Maria

  Så himla fint skrivet! Är glad för din/er skull och härligt att glädjen har återvänt! ?

 • Lena A

  Härligt My ❤️ När du som minst anade det stod Mr Right bara där ❤️ Ni är fina ihop ❤️ Gillar sådana här inlägg med reflektioner

 • Lars Karlsson

  Jag bara ler när jag läser.
  Ler för din/Jonas och Ludvigs skull..
  Så härligt att läsa. Bra med lite längre text ibland. Jag gillar din variation.
  Var över på Ö-n en runda i dag.
  Ja det var andra rundan på en vecka.
  Är så skönt att komma över och bara vara där. Har så mycket minnen.
  Ha det nu gott med din vapendragare.
  Kram L

 • Sara

  Så fint skrivet. Ni passar så bra ihop. 💕 🤗 Ha en fin kväll. Kram Sara 💕

 • L

  ❤️ Så härligt att läsa om dig och din kärlek! ❤️ Ni är så fina ihop. ❤️ All lycka till er i framtiden! ❤️ Kram

 • Magdalena

  Åh så fint skrivet ❤️Jag personligen älskar dina långa blogginlägg.
  Ni två är så fina ihop du & Jonas , sen att han klickar m Ludvig är bara ett stort plus. Man hör många som tyvärr har svårt att introducera barn & nya i sina liv, så du ska bara vara tacksam, fler som älskar din son.
  Jag själv är också ensamstående m två tjejer , dem bor hos mig på 100% & skilsmässan går igenom i oktober , så väldigt färskt. Jag måste landa i allt & få hitta tillbaka till mig & till kärleken , tyvärr är jag externt bränd där då mitt ex var spelmissbrukare & en misshandlare så han har gjort mig & flickorna så illa.
  Men jag lever på hoppet på lyckan att äntligen vara fri från mitt helvete…
  Hoppas så att kärlek nån gång även knackar på min dörr….just idag har jag svårt att se det men vill heller inte leva ensam hela livet , vem vill det?!
  Var rädda om det ni har ❤️

 • Maria

  Så himla fint skrivet! Är glad för din/er skull och härligt att glädjen har återvänt! 🙂

 • Jeanette

  Du är grym My?❤❤

 • Lars Karlsson

  Jag bara ler när jag läser.
  Ler för din/Jonas och Ludvigs skull..
  Så härligt att läsa. Bra med lite längre text ibland. Jag gillar din variation.
  Var över på Ö-n en runda i dag.
  Ja det var andra rundan på en vecka.
  Är så skönt att komma över och bara vara där. Har så mycket minnen.
  Ha det nu gott med din vapendragare.
  Kram L

 • Jeanette

  Du är grym My😍❤❤

 • Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG

  Så härligt att du hittat någon att dela ditt liv med, det är du värd efter allt som hänt! Önskar er ALL lycka i framtiden och ser fram emot att få se er gifta er. Ni är verkigen ett väldigt vackert par!
  //Berith

 • Ann

  Var det killen du berättade om i din och åzas podcast?

 • tant H

  Så otroligt stort gjort av Dig som delar med Dig! Du ger hopp till så många som väntar på Lyckan!
  Vilket skimmer det vilar över denna kärlekssaga och jag önskar Er all Lycka!

 • Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG

  Så härligt att du hittat någon att dela ditt liv med, det är du värd efter allt som hänt! Önskar er ALL lycka i framtiden och ser fram emot att få se er gifta er. Ni är verkigen ett väldigt vackert par!
  //Berith

 • Ann

  Var det killen du berättade om i din och åzas podcast?

 • tant H

  Så otroligt stort gjort av Dig som delar med Dig! Du ger hopp till så många som väntar på Lyckan!
  Vilket skimmer det vilar över denna kärlekssaga och jag önskar Er all Lycka!

 • Anna

  Det är inte självklart att hitta rätt! Så härligt att du gjort det, njut av det och också känslan av trygghet och framtidsplaner! Kram

 • Anna

  Det är inte självklart att hitta rätt! Så härligt att du gjort det, njut av det och också känslan av trygghet och framtidsplaner! Kram

 • Ulrika

  Tack för att du delar med dig!
  Känner på något sätt hopp för min egen situation. Tack

 • Ulrika

  Tack för att du delar med dig!
  Känner på något sätt hopp för min egen situation. Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.